Kianush Jahanpur, MD 🇮🇷 Profile picture
Feb 13, 2023 5 tweets 2 min read Read on X
اختلال تبدیلی یا #هیستری_جمعی به شیوع رفتارها، افکار و احساسات غیرمعمول یا علائم مربوط به سلامتی مشترک در میان گروهی از افراد اشاره دارد. افرادی که تحت تأثیر هیستری جمعی قرار می گیرند معمولاً معتقدند چیزی خاص باعث ایجاد علائم آنها شده است.
برخی شواهد نشان می‌دهند که

/1
هیستری جمعی حرکتی از استرس یا عامل فشارزا/تنش زای مداوم ناشی می‌شود، در حالی که هیستری اضطرابی جمعی معمولاً در پاسخ به استرس شدید و ناگهانی ایجاد می‌شود.

ترس و اضطراب نیز می تواند مانند یک بیماری مسری از فردی به فرد دیگر سرایت کند!

/2
هنگامی که افراد، به هر دلیل مستعد واکنش بیش از حد به هر محرک ترسناکی هستند، هیستری دسته جمعی می تواند گروه یا جمعیت را فرا گیرد. سرایت اجتماعی می‌تواند در هر جایی که گروه‌هایی از مردم جمع می‌شوند رخ دهد، و آنها به ترس از حملات موذیانه یا تروریستی محدود نمی‌شوند.
مولفه های

/3
کلیدی در یک محیط برای شکل گیری هیستری جمعی:
فقدان پیوندهای اجتماعی یا جدا شدن از پیوندها و ارتباطات اجتماعی، فقدان حسی سازی ( نقص یا فقدان فرآیندی که افراد از طریق آن به تجربیات جمعی خود معنا می بخشند)، احساس مزمن نارضایتی یا ناراحتی یا دلهره که متوجه موقعیت یا شی خاصی نیست.

/4

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Kianush Jahanpur, MD 🇮🇷

Kianush Jahanpur, MD 🇮🇷 Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @drjahanpur

Mar 5, 2023
کرارا گفته شده بیماری روانزاد جمعی MPI یا هیستری جمعی، زمانی است که افراد در یک گروه به طور همزمان احساس بیماری می کنند و هیچ علت فیزیکی یا محیطی برای بیمار بودن آنها وجود نداشته باشد.
آنها ممکن است همزمان فکر کنند که در معرض چیزی خطرناک، مانند میکروب یا سم قرار گرفته اند.

/1
شیوع بیماری های روانی جمعی، تأثیر قدرتمند استرس و اضطراب و عوامل روانی اجتماعی را بر احساس ما نشان می دهد.
به این فکر کنید که چگونه "ترس صحنه یا امتحان" می تواند باعث تهوع، تنگی نفس، سردرد، سرگیجه، طپش قلب، دل درد درد یا حتی اسهال و... شود.

/2
ازین رو هیستری جمعی نوعی اختلال تبدیلی Conversion یا وضعیت سلامت روانی است که شامل علائم فیزیکی ناشی از تنش عاطفی یا ذهنی است.

هیستری جمعی، ناخودآگاه است و با تمارض و اختلال ساختگی که هر دو آگاهانه و عمدی است متفاوت است!

شایعترین همراهی‌های دیده شده با هیستری شامل:

/3
Read 8 tweets
Mar 4, 2023
این گزارش @BBCNews
را برای مجریان @bbcpersian هم بفرستید، اطلاعاتی که به فارسی به خورد ملت میدهند با آنچه برای مخاطب انگلیسی زبان می نویسند چقدر تفاوت دارد!

فارغ از اصل ماجرا، فقط سناریوهای فریب و جنگ شناختی و روانی را همیشه به خاطر داشته باشید👇

bbc.com/news/world-mid…
در متن گزارش آمده:
... said several "key epidemiological factors" led him to believe these were not a chain of poisonings, but were instead a case of "mass sociogenic illness" - in which symptoms spread among a group with no obvious biomedical cause.

/2
Alastair Hay, a professor of environmental toxicology at the University of Leeds, has reviewed the results of blood tests from some of the Iranian schoolgirls, but said no toxins had been detected. He said he was sent these results unofficially from sources in Iran.

/3
Read 7 tweets
Mar 4, 2023
جنگ شناختی (Cognitive warfare) تشریح و تفسیر در متن امنیت ملی، بصورت فرآیند اطلاعات غلط برای فرسودگی روانشناختی گیرنده‌های اطلاعات به طور گسترده تعریف شده است. اثرات این جنگ از طریق منابع اطلاعاتی مانند رسانه های اجتماعی، شبکه های مجازی به طور راهبردی گسترش می‌یابد..

/1 Image
جنگ شناختی طبعا دارای ماهیت موذیانه‌ای است و درک و واکنش معمولی افراد نسبت به حوادث را مختل می‌کند.

جنگ شناختی را می‌توان به‌عنوان «سلاح افکار عمومی، توسط یک نهاد خارجی، به‌منظور (۱) تأثیرگذاری بر سیاست‌های عمومی و دولتی و (۲) بی‌ثبات کردن نهادهای عمومی و جوامع، تعریف کرد.

/2 Image
برخلاف دیگر انواع جنگ‌ها شما وقتی از جنگ شناختی مطلع می‌شوید که آسیب فراوانی از آن دیده‌اید.

این جنگ نفر به نفر نیست و تمام جامعه یک کشور درگیر آن خواهند شد. شما از آسیب‌هایی که می‌بینید هیچ دردی احساس نمی‌کنید. به تیم دشمن ملحق می‌شوید و حتی از ترکش‌هایی که به

/3 Image
Read 5 tweets
Feb 6, 2023
هیستری جمعی، اختلالی تبدیلی است و زمانی رخ می دهد که افراد یک جامعه همزمان تحت یک محرک تنش زا واقع شوند و تشخیص با رد عوامل جسمی و ارگانیک، مطرح میشود.

سال ۱۳۷۳ در خلال روزهای ملی پولیو چنین رخدادی با تابلوی فلج در ۲۱ دانش آموز دختر در روستای احمدآباد اردکان یزد اتفاق افتاد!
تاکنون حداقل چهار مورد از #هیستری_جمعی در ایران دیده و مستند شده است، مورد اول در سال 1363 در یک منطقه معدنی در نزدیکی کرمان، مورد دوم در سال 1371 در روستایی از استان کرمان و مورد سوم در سال 1373 در روستایی واقع در اطراف یزد، چهارمین مورد هم در روستایی در اطراف شهرستان سردشت.

/2
اردیبهشت 1381 در روستایی در شهرستان سردشت استان آذربایجان غربی, بیماری ناشناخته ای شیوع پیدا کرد, بیماری از یک مدرسه راهنمایی دخترانه آغاز شد و شیوع آن فقط در جنس مونث بود, در مدت کوتاهی تعداد موارد به 64 نفر رسید. با بررسی و رد عوامل جسمی احتمالی، تشخیص هیستری جمعی مطرح شد

/3
Read 9 tweets
Jul 27, 2022
یک نظر نامحبوب از جنس اینستاگرام:

درسته که سطوح بالای قرار گرفتن در معرض نور خورشید یک عامل خطر برای سرطان پوست است، اما با احترام به نظر محتاطانه و وسواس گونه برخی همکاران و هموطنان به این معنی نیست که باید همیشه و هر روز و هرجا از ضد آفتاب استفاده کنید:
برخلاف القای کارشناسان تولید محتوای شرکت های آرایشی بهداشتی در دنیا، ماندن در سایه یا پوشاندن صورت و پوست در معرض با لباس، کلاه و چتر و ... کماکان برای ایمنی و محافظت از شما در مقابل اشعه زیانبار نور خورشیدی کفایت میکند. استفاده از لوازم آرایشی محافظتی مثل ضدآفتاب ها
برای ماندن بیشتر در زیر نور خورشید در حالی که موقعیت قابل اجتناب باشد حکایت ضیافت های روم باستان است که در آن مهمانان داوطلبانه استفراغ می کردند تا غذای بیشتری بخورند.

بسیاری از ما شرایط شغلی یا سبک زندگی مستلزم قرارگرفتن مستقیم و طولانی در مقابل نور خورشید نداریم، استفاده
Read 4 tweets
Jul 26, 2022
#رشتو

واکسن های روتاویروس، زگیل تناسلی(HPV)، پنوموکوک، فلج اطفال تزریقی(IPV) و #واکسن آبله مرغان و زونا از جمله واکسن هایی است که باید علاوه بر واکسن های پیشین به برنامه جامع کشوری افزوده شوند و قاعدتا رایگان تزریق شوند.
این واکسن ها در فهرست داروهای ضروری

سازمان جهانی بهداشت(WHO)  قرار دارند و مهم‌ترین داروهای مورد نیاز و پایه‌ای در یک نظام سلامت هستند.
تامین هزینه برخی یا همه این #واکسن ها برای اغلب نظام های سلامت مقدور نبوده و نیست و به جز کشورهای ثروتمند و توسعه یافته این نقصان در برنامه جامع کشوری بسیاری از کشورها مشاهده

می‌شود.
بومی سازی فناوری یا انتقال دانش فنی این واکسن ها به داخل کشور با ارتقای دسترسی، کاهش ارزبری و کاهش هزینه تحمیلی بر بودجه #سلامت مهمترین و موثرترین اقدام در این خصوص به شمار می‌رود.

نگاهی به فناوری و پلتفرم های مورد نیاز برای تولید انبوه این #واکسن ها نیز قابل توجه

Read 4 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(