Kianush Jahanpur, MD/DBA🇮🇷 Profile picture
علاج درد مشتاقان، «#طبیب_عام» نشناسد ... Tweets are my own and not the views of any other person
Jul 22 4 tweets 2 min read
پیشگیری از هجوم پشه #آئدس

حذف آب راکد و از بین بردن منابعی که می توانند آب را در خود نگه دارند، موثرترین راه بدون استفاده از حشره کش برای جلوگیری از تکثیر پشه ها در محیط زندگی است.

اگر پشه در منطقه/شهر سکونت شما رویت شده با انجام این مراحل، خانه ها را عاری از پشه کنید:

Image - حیاط منازل و اطراف محل سکونت را تمیز و مرتب کنید
پشه های آئدس تخم های خود را در ظروف، اشیا و حتی زباله می گذارند.

- حیاط ها را به دقت بررسی کنید و هر چیزی که آب باران را جمع می کند جمع آوری کنید

- گیاهان را در سطل ها یا گلدان های پر از آب -

Image
Mar 5, 2023 8 tweets 2 min read
کرارا گفته شده بیماری روانزاد جمعی MPI یا هیستری جمعی، زمانی است که افراد در یک گروه به طور همزمان احساس بیماری می کنند و هیچ علت فیزیکی یا محیطی برای بیمار بودن آنها وجود نداشته باشد.
آنها ممکن است همزمان فکر کنند که در معرض چیزی خطرناک، مانند میکروب یا سم قرار گرفته اند.

/1 شیوع بیماری های روانی جمعی، تأثیر قدرتمند استرس و اضطراب و عوامل روانی اجتماعی را بر احساس ما نشان می دهد.
به این فکر کنید که چگونه "ترس صحنه یا امتحان" می تواند باعث تهوع، تنگی نفس، سردرد، سرگیجه، طپش قلب، دل درد درد یا حتی اسهال و... شود.

/2
Mar 4, 2023 7 tweets 2 min read
این گزارش @BBCNews
را برای مجریان @bbcpersian هم بفرستید، اطلاعاتی که به فارسی به خورد ملت میدهند با آنچه برای مخاطب انگلیسی زبان می نویسند چقدر تفاوت دارد!

فارغ از اصل ماجرا، فقط سناریوهای فریب و جنگ شناختی و روانی را همیشه به خاطر داشته باشید👇

bbc.com/news/world-mid… در متن گزارش آمده:
... said several "key epidemiological factors" led him to believe these were not a chain of poisonings, but were instead a case of "mass sociogenic illness" - in which symptoms spread among a group with no obvious biomedical cause.

/2
Mar 4, 2023 5 tweets 2 min read
جنگ شناختی (Cognitive warfare) تشریح و تفسیر در متن امنیت ملی، بصورت فرآیند اطلاعات غلط برای فرسودگی روانشناختی گیرنده‌های اطلاعات به طور گسترده تعریف شده است. اثرات این جنگ از طریق منابع اطلاعاتی مانند رسانه های اجتماعی، شبکه های مجازی به طور راهبردی گسترش می‌یابد..

/1 Image جنگ شناختی طبعا دارای ماهیت موذیانه‌ای است و درک و واکنش معمولی افراد نسبت به حوادث را مختل می‌کند.

جنگ شناختی را می‌توان به‌عنوان «سلاح افکار عمومی، توسط یک نهاد خارجی، به‌منظور (۱) تأثیرگذاری بر سیاست‌های عمومی و دولتی و (۲) بی‌ثبات کردن نهادهای عمومی و جوامع، تعریف کرد.

/2 Image
Feb 13, 2023 5 tweets 2 min read
اختلال تبدیلی یا #هیستری_جمعی به شیوع رفتارها، افکار و احساسات غیرمعمول یا علائم مربوط به سلامتی مشترک در میان گروهی از افراد اشاره دارد. افرادی که تحت تأثیر هیستری جمعی قرار می گیرند معمولاً معتقدند چیزی خاص باعث ایجاد علائم آنها شده است.
برخی شواهد نشان می‌دهند که

/1
هیستری جمعی حرکتی از استرس یا عامل فشارزا/تنش زای مداوم ناشی می‌شود، در حالی که هیستری اضطرابی جمعی معمولاً در پاسخ به استرس شدید و ناگهانی ایجاد می‌شود.

ترس و اضطراب نیز می تواند مانند یک بیماری مسری از فردی به فرد دیگر سرایت کند!

/2
Feb 6, 2023 9 tweets 3 min read
هیستری جمعی، اختلالی تبدیلی است و زمانی رخ می دهد که افراد یک جامعه همزمان تحت یک محرک تنش زا واقع شوند و تشخیص با رد عوامل جسمی و ارگانیک، مطرح میشود.

سال ۱۳۷۳ در خلال روزهای ملی پولیو چنین رخدادی با تابلوی فلج در ۲۱ دانش آموز دختر در روستای احمدآباد اردکان یزد اتفاق افتاد! تاکنون حداقل چهار مورد از #هیستری_جمعی در ایران دیده و مستند شده است، مورد اول در سال 1363 در یک منطقه معدنی در نزدیکی کرمان، مورد دوم در سال 1371 در روستایی از استان کرمان و مورد سوم در سال 1373 در روستایی واقع در اطراف یزد، چهارمین مورد هم در روستایی در اطراف شهرستان سردشت.

/2
Jul 27, 2022 4 tweets 1 min read
یک نظر نامحبوب از جنس اینستاگرام:

درسته که سطوح بالای قرار گرفتن در معرض نور خورشید یک عامل خطر برای سرطان پوست است، اما با احترام به نظر محتاطانه و وسواس گونه برخی همکاران و هموطنان به این معنی نیست که باید همیشه و هر روز و هرجا از ضد آفتاب استفاده کنید: برخلاف القای کارشناسان تولید محتوای شرکت های آرایشی بهداشتی در دنیا، ماندن در سایه یا پوشاندن صورت و پوست در معرض با لباس، کلاه و چتر و ... کماکان برای ایمنی و محافظت از شما در مقابل اشعه زیانبار نور خورشیدی کفایت میکند. استفاده از لوازم آرایشی محافظتی مثل ضدآفتاب ها
Jul 26, 2022 4 tweets 2 min read
#رشتو

واکسن های روتاویروس، زگیل تناسلی(HPV)، پنوموکوک، فلج اطفال تزریقی(IPV) و #واکسن آبله مرغان و زونا از جمله واکسن هایی است که باید علاوه بر واکسن های پیشین به برنامه جامع کشوری افزوده شوند و قاعدتا رایگان تزریق شوند.
این واکسن ها در فهرست داروهای ضروری

/١ سازمان جهانی بهداشت(WHO)  قرار دارند و مهم‌ترین داروهای مورد نیاز و پایه‌ای در یک نظام سلامت هستند.
تامین هزینه برخی یا همه این #واکسن ها برای اغلب نظام های سلامت مقدور نبوده و نیست و به جز کشورهای ثروتمند و توسعه یافته این نقصان در برنامه جامع کشوری بسیاری از کشورها مشاهده

Apr 23, 2022 10 tweets 4 min read
در ۲۰سال گذشته سام پرنیا پزشک ایرانی تبار بریتانیایی از فعالترین محققین تجربه نزدیک به مرگ(NDEs) بشمار میرود.
با توجه به مطالعات، تجارب یادآوری شده پیرامون مرگ نه تنها با توهم، هذیان یا تجربه ناشی از داروهای روانگردان سازگار نیست بلکه این گزارش ها اغلب

nyulangone.org/news/recalled-… از سیکل روایی خاصی پیروی می کنند که شامل:
الف) جدایی از بدن با آگاهی و تشخیص مرگ
ب) سفر به مقصد
ج) مروری معنادار و هدفمند از زندگی، شامل تحلیل انتقادی اعمال، نیات و افکار نسبت به دیگران
د) بودن در مکانی که احساس می کند "خانه" است
و (ه) بازگشت دوباره به زندگی است!
Mar 21, 2021 5 tweets 2 min read
واکسن بالقوه مدیکاگو کانادا که بخشی از بودجه آن توسط تولیدکننده بزرگ سیگار، فیلیپ موریس تأمین می شود، واکسن را در گیاهی به نام Nicotiana benthamiana که گونه وحشی تنباکوست ، کشت می دهد بدین نحو که ژن های ویروس را به سلول های برگ گیاه منتقل می کنند و سپس سلول های گیاهی، پروتئینی ایجاد می کنند که از ویروس، تقلید می کند.

جولای گذشته، مدیکاگو آزمایش فاز 1 را روی واکسن Covid-19 گیاهی در ترکیب با اجوانت برای تقویت پاسخ سیستم ایمنی بدن به پروتئین های ویروسی آغاز کرد. در این مطالعه، مشخص شد که یک اجوانت ساخته شده توسط GSK باعث
Sep 3, 2020 13 tweets 2 min read
اگر مدعی با کلی گویی همین اندک مصرف شیر و لبنیات را به سخره گرفت و بعد همزمان داعیه ترکیب طب ایرانی-اسلامی کرد، آیات و روایات موکد بر مصرف شیر و لبنیات را حتما براش ارسال کنید و لبخندی بزنید.

برای کشف این تناقض ها عقل سالم و چشم غیرمسلح کافیست، میکروسکوپ لازم نیست امام صادق(ع) :

اللَّبَنُ طَعَامُ الْمُرْسَلِینَ.

شیر غذای انبیاء است.

الکافی (ط - الإسلامیة)،ج6،ص336
وسائل الشیعة،ج25،ص109