آشنایی با یکی از پادشاهان گمنام ایران
(+گنجینهٔ ارجان)
ـ #رشتو
پاییز سال ۱۳۶۱، در هنگام خاکبرداری جهت عملیات سدسازی بر روی رودخانه مارون، حفرهای در زمین ایجاد گردید که منجر به پیدایش آرامگاهی در درون آن حفره شد. آرامگاه در ۱۰ کیلومتری شمال شهر قدیم ارجان (شمال بهبهان کنونی)
قرار داشت. تمام دیوار های این آرامگاه مستطیل شکل، به استثنای دیوار شرقی از چندین لایه حاوی تخته سنگهای تقریبا یک اندازه ساخته شده بودند.
اين آرامگاه متعلق به دوران نوعیلامی و مربوط به پادشاهی به نان “#كيدين_هوتران“ بود.
کیدین هوتران (Kidin-Hutran) پنجمین پادشاه از سلسهٔ ایگههلکی از پادشاهان تمدن ایرانی عیلام بود که به خاطر جنگهایش با تمدن بابل، شهرت داشت. او دو بار بابل را در دو جنگ بزرگ در دو زمان متفاوت، شکست داده بود.
آرامگاه وی که در سال ١٣۶١ به صورت اتفاقی کشف شد، حاوی تابوتی بزرگ، از جنس برنز بود. به همراه این تابوت، یک حلقه طلایی، یک سینی مفرغی (جام ارجان) نود و هشت دکمهٔ زرین، یک خنجر، یک میله نقرهای و… نیز کشف شدهاست.
تابوت برنزی کیدین هوتران 👇
از مهمترین کشفیات این محل، کشف جام ارجان است. یک سینی نفیس است که ۱۹۶ نقش دارد: ۱۱۴ نقش انسان، ۲۰ نقش پرنده، ۲۰ نقش درخت و ۴۰ نقش حیوان. همچنین نقش اشیا و ابزارآلات موسیقی و ورزشی نیز در آن دیده میشود و کتیبهای نیز در اطراف آن وجود دارد.
بازسازی بخشی از نقشهای جام :
و این حلقهٔ پادشاهی که از گور کیدین هوتران به دست آمده است. از طلای خالص است و هماکنون در موزه ایران باستان نگهداری میشود. روی آن به خط میخی عیلامی نوشته است: کیدین هوتران پسر کورولوش
دکمههای طلایی با طرح نیلوفر آبی
آتشدان نفیسی که از مقبره کیدین هوتران به دست آمد
ریشههای پارچه که آثار گلدوزی روی آن مشخص است و احتمالا بخشهایی از لباس پادشاه است
چهرهٔ کیدین هوتران شاه تمدن عیلام در جنوب غربی فلات ایران که توسط دکتر مازیار اشرفیان بناب، بر طبق استخوان جمجهٔ او در دانشگاه پورتسموث انگلستان بازسازی شده است.
محوطه قرهتپه سگزآباد یکی از سه محوطه مهم دشت قزوین است که توسط گروه باستانشناسی دانشگاه تهران مورد کاوش قرارگرفته. یافتهها استقرار در آن تاریخی بین ٢٢٠٠ پ.م الی ۵٠٠ پ.م را در برمیگیرد.
در سال ١٣٩۵ با اجرای پروژه تعیین عرصه و حریم قره تپه سگزآباد شواهدی از یک گورستان به دست آمد. این گورستان به عصرآهن (1100-550 پ.م) تعلق دارد.
تدفین های این گورستان در گورهای چهارچینه خشتی انجام گرفته و اجساد به صورت جنینی، چمباتمهای و طاق باز دفن شدهاند.
اجساد، طیفی از جنین تا کهنسال را در بر میگیرند. جنینهای سقط شده و نوزادان در ظروف سفالی دفن شدهاند.
در تمامی گورها، در کنار اجساد، حیوانات مختلف مانند گوسفند، بز و اسب دفن شده و اشیاء تدفینی از قبیل ظروف، مهرهای استوانهای، زیورآلات، جنگ افزارها و... قرار داده شده است.
مهاجرت لهستانیها به ایران پیرو جنگ دوم جهانی روی داد و در طی سالهای ۱۳۲۰ الی ۱۳۲۳ خورشیدی بیش از ۱۵۰ هزار نفر از لهستانیها برای مهاجرت به فلسطین و آفریقا، از کشور اتحاد جماهیر شوروی وارد خاک ایران شدند.
بعد از دو سال و با آغاز حمله آلمان به
شوروی، استالین مجبور شد، با دولتِ در تبعید لهستان، از در دوستی درآمده و فرماندهی واحدی در مقابل آلمان در جبهه لهستان ایجاد کند. طبق این توافق قرار بر این شد که علاوه بر عبور افراد نظامی تجهیز شده لهستانی از خاک ایران، زندانیان و افراد داخل اردوگاهها نیز از طریق ایران به فلسطین و
آفریقا مهاجرت کنند. این عمل با نقض بیطرفی ایران و اشغال ایران توسط قوای روسی و انگلیسی در تاریخ سوم شهریور ۱۳۲۰، امکانپذیر گشت.
نخستین گروه در اوایل فروردین ۱۳۲۱ با چهار کشتی روسی که حامل ۲۹۰۰ نفر سرباز و مهاجر بود، وارد بندر انزلی (پهلوی سابق) شدند. نیروی نظامی قرار بود از
تا پیش از حمله اعراب و از دسترفتنِ شکوه ایران، بیش از ٢٠ جشن ملی و دهها جشن محلی در تقویم ایران باستان وجود داشت. این جشنها اغلب به مناسبت گرامیداشتِ ایزدان گوناگون که مظاهری از طبیعت بودند برگزار میشد.
در تقویم ایرانیان، هر یک از ٣٠ روزِ ماه، به نام یک ایزد مُزیّن بود. برای مثال برخی از روزهای سال بدینگونه نامیده میشد:
روز اول ماه: هرمزدروز (اهورامزدا روز)،
روز دوم: بهمن روز،
روز سوم: اردیبهشت روز،
روز چهارم: شهریور روز،
روز پنجم: سپندارمز روز (اسفند روز)،
روز دهم: آبان روز،
روز سیزدهم: تیر روز،
روز شانزدهم: مهر روز،
روز بیستم: بهرام روز،
و...
شاید این موضوع رو ندونید ولی مکانهایی که سنگهای تختجمشید از اونجا تامین میشد، امروز هنوز وجود داره و مردم بدون این که بدونن از کنارش رد میشن.
جناب پژمان ابراهیمی از یکی از این معادن سنگ بازدید و در اینستاگرامشون منتشر کردند👇
دورنمای یکی از معاون سنگ در نزدیکی تختجمشید که سنگهای تختجمشید از اینجا بریده میشد 👇
به نقل از جناب پژمان ابراهیمی:
«اینجا یه معدن سنگ هست. وقتی بالا رفتم از پسری که اونجا نشسته بود پرسیدم که به نظرت سنگهای تختجمشید رو از کجا آوردن؟ گفت نمیدونم. و من براش توضیح دادم که همین الان روی سنگ معدن هخامنشی نشسته!»
اخیرا #دونالد_ترامپ مقادیر زیادی حقگویی کردند و در جمع هوادارانش در شهر کلمبیا بر روی تمام تبلیغات عجیب و مزخرف چپها و گلوبالیستها برای جا انداختن همجنسبازی و حاملهکردن مردان و تغییر جنسیتهای افراطی و حضور مردان کونی در مسابقات زنان و امثالهم، ایستاده شاشیدند!
1/3
برخی از این دُرّافشانیها:
«عصبانی هستم و بیشتر از همیشه، متعهد. ما جلوی نژادپرستانِ افراطیِ چپگرا و منحرفانی که تلاش میکنند جوانان را شستوشوی مغزی دهند، خواهیم ایستاد و نمیگذاریم دست مارکسیستها به کودکانمان برسد.
2/3
فرقهٔ ایدئولوژیِ جنسیتی را شکست خواهیم داد و بار دیگر تاکید خواهیم کرد که خداوند دو جنسیت خلق کرده است: زن و مرد. نخواهیم گذاشت مردها ورزش زنان را قبضه کنند و شأن زنان و ورزش زنان را حفظ خواهیم کرد. تبلیغات چپها احمقانه است!»
3/3