Superteam Türkiye (@superteamtr), Solana geliştiricileri yetiştirmeyi ve başarılı girişimler çıkarmayı hedefleyen bir topluluk.
Solana Foundation, Superteam’i Patika.dev’le beraber Türkiye’ye açtı.
Özellikle de son dönemde yükselişe geçen web3 teknolojilerinde çok aktif ve önemli eğitimler düzenliyorlar; ama böyle kriptoparadan falan söz etmiyoruz. Blokzincir teknolojisi üzerine inşa edilen, gündelik yaşantımızda kullanılabileceğimiz yazılım teknolojilerinden söz ediyoruz.
Ve şimdi Superteam Türkiye, Solana ekosistemi tarafından düzenlenen Solana Global Hackathon etkinliğinin Türkiye ayağının liderliğini üstlendi. Hackathon’da, kazananları toplam 5 milyon dolarlık bir ödül havuzu bekliyor ama iş sadece ödüller değil.
Aynı zamanda bu tür Hackathonlara katılmak, hem yeteneklerinizi sergilemek hem de web3 alanında özelleşmek isteyenler için müthiş bir fırsat.
Çünkü web3 halen çok yeni bir alan, dolayısıyla halen çözülmesi gereken bir dolu problemi var ve bu Hackathonlar, sizin bu sorunların bir kısmını çözerek adınızı yazılım tarihine altın harflerle yazdırmak için enfes bir fırsat sunuyor.
Ve eğer kendinizi böyle bir yarışa hazır hissetmiyorsanız da korkmayın: Patika.dev sırf bu Hackathon’a özel, Solana Practicum adlı bir eğitim programı düzenliyor. Üstelik tamamen ücretsiz ve çevirimiçi!
🍊 Turunçgiller, Citreae oymağına ait olan bitkilerin tümüne verilen genel isimdir. Oymak, taksonomide cins ile aile arasındaki bir basamaktır.
🍊 Turunçgiller, insan müdahalesi dolayısıyla oldukça karışık bir evrimsel değişim sürecine sahiptirler. Bu nedenle, sistematikleri ve taksonomileri açık değildir. Ancak yapılan genetik analizlere göre;
🍊 Tüm oymak dört farklı ata türden evrimleşmiştir, oymak içerisinde sayısız hibrit tür vardır. Portakal, greyfurt ve limon gibi en aşina olduğumuz turunçgiller, hibrit tür içindedirler.
Düzce'nin Sarıdere-Gölyaka bölgesinde yaşadnığı tespit edilen depremin büyüklüğü 5.9 olarak ölçüldü. Deprem, yerin sadece 6.5 kilometre altında yaşandı. Geçmiş olsun Türkiye!
ABD Jeoloji Servisi'nin verilerine göre deprem yüzeyde 8 şiddetinde etkiye sebep oldu. Mavi konturlar neden Ankara'da bile hissedilmiş olabileceğini gösteriyor.
Eğer deprem verilerinin Türkiye'den de daha hızlı şekilde toplanabilmesini istiyorsanız, bir deprem hissettikten sonra buradaki formu doldurabilirsiniz: earthquake.usgs.gov/earthquakes/ev…
TÜBİTAK yazarının evrim tanımından evrim algısına kadar, verdiği örneklerden ileri sürdüğü iddialara kadar hepsi hatalıdır, bilimsel görüş bilriği ile baştan sona çelişmektedir ve emsal olacak ansiklopedilerin içeriğinin taban tabana zıttını iddia etmektedir.
Yazının tamamını okumanızı öneririz; ancak konu "ansiklopedi" adındaki bir TÜBİTAK alt sitesinde geçtiği için, gerçek ansiklopedilerin evrim hakkında yazdıklarına göz atmakta fayda görüyoruz.
Rapor, bir özet ile başlıyor. Bunlar, Evrim Ağacı olarak COVID-19 raporumuzda yer verdiğimiz istatistiklerle aynı.
📌 Salgın başından beri ülkemize ve Dünya'ya yönelik tuttuğumuz raporumuzu buradan takip edebilirsiniz: evrimagaci.org/covid19
Rapordaki 2. tablo, İstanbul'daki ağır bilançoyu ortaya koyuyor. Örneğin bütün Ege'de 12.926 vaka tespit edilmişken, sadece İstanbul'da 108.749 vaka tespit edilmiş.
Tabii bu, testin nerede ve ne kadar yapıldığı, nüfus yoğunluğu ve alınan önlemler ile yakından ilişkili.
Önlemlerin gevşetilmesi sonucunda, bilimin öngördüğü gibi, vaka sayıları yeniden artmaya başlayacak gibi gözüküyor.
Bu, "2. dalga" değil. Henüz 1. dalga bitmedi. İlk dalganın bitmesi için, yeni vaka sayısının sıfırlanması ve en az birkaç hafta öyle kalması gerekiyor.
Bir diğer deyişle, bu görselde 2. grafikteki sarı çubuklar sıfırlanmadan ve bir süre öyle kalmadan, 1. dalganın sonuna gelmekten söz edemeyiz.
Öte yandan, önlemleri yeniden sıkılaştırmak ve hatadan dönmek için geç değil.