#رشته آیا موشک با کلاهک مانور دهنده خارج از جو سپاه در برابر سامانه های پدافندی مصونیت دارد ؟
بر اساس گفته های فرمانده نیرو هوافضا سپاه موشک جدید حداکثر از ۵۰۰ کیلومتری هدف در خارج از جو مانور میدهد که ترجکتوری یا مسیر حرکت این سلاح بصورت زیر قابل تصور است.
این سلاح در حقیقت بر اساس موشک های بالستیک با کلاهک جدا شونده قبلی توسعه پیدا کرده اما با این تفاوت که روی کلاهک پیشرانه ای نصب شده که قابلیت کنترل بردار رانش یا TVC دارد و امکان انجام مانور در خارج از جو را میدهد .
اما نکته مهم این است که این سلاح در تمام فاز حرکت خارج از جو.../
قابلیت مانور ندارد و طبق گفته فرمانده نیرو موتور روی کلاهک از فاصله حدود ۵۰۰ کیلومتری هدف فعال شده و کلاهک مانور میدهد این به این معنی است که موشک هنوز فاز ابتدایی و میانی مسیر خود در خارج از جو فاقد قابلیت مانور است و مسیر حرکت آن قابل پیش بینی خواهد بود .
آمریکایی ها در این زمینه سلاحی به نام موشک استاندارد-۳ در اختیار دارند که در خارج از جو در فاز میانی با موشک های بالستیک درگیر میشود .
از این منظر بر روی کاغذ امکان شکار موشک هایپر سونیک کذایی وجود دارد چون امکان درگیری با آن قبل از فعال شدن مانور کلاهک وجود دارد.
البته روی کاغذ در یک شرایط امکان مصونیت این سلاح هایپرسونیک کذایی وجود دارد ، زمانی که از Depressed Trajectory برای پرتاب استفاده شود طوری که که زاویه حرکت موشک نسبت به افق کم باشد تا زمانی که از جو خارج میشود در فاصله ۵۰۰ کیلومتری هدف قرار بگیرد و .../
بر اساس چنین پروفایل پروازی میتوان گفت هایپرسونیک کذایی در برابر سامانه های پدافندی مصونیت خواهد داشت.
در این وضعیت هم مانور خارج از جو اعمال شده است همچنین مانور Pull Up درون جو برای فرار از سامانه های مانند پاتریوت در نظر گرفته شده است.
احتمالا با دنبال کردن بحث های صورت گرفته متوجه شده باشید که چرا اساسا تسلیحات هایپرسونیک در سال های اخیر مطرح شده اند ، به دلیل از رده خارج کردن تهدید موشک های پدافندی خارج از جو مانند استاندارد ۳ ، تاد ، GBI و... با پرواز در داخل از جو ماخ بیش از ۵
و با پرواز ماخ بیش از ۵ همراه مانور، از سد موشک های پدافندی درون جوی مانند پاتریوت و استاندارد ۶ عبور خواهند کرد.
عدم درک صحیح از دیدگاه کلان دنیای تسلیحات و عدم شناخت صحیح «چرا !؟» ها میتواند منجر به اشتباهات نظیر هایپرسونیک کذایی شود که منجر به ضربه به نظام و جایگاه نیرو های مسلح میشود.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
همه سر کار بودیم این موشک هایپرسونیک جزو تسلیحات هایپرسونیک قرار نمیگیره (طی کردن عمده مسیر پرواز با ماخ بیش از ۵ در داخل جو) در حقیقت موشک بالستیک با کلاهک مانور دهنده خارج از جو که قبلا بررسی کردیم.
قلم داد کردن کلاهک مانور دهنده «خارج از جو» به عنوان سلاح هایپرسونیک قابل مقایسه با اشتباه گرفتن تانک با نفربر زرهی توسط امیر کیومرث حیدری است و ضربه به اعتبار نظام وارد میکند.
پهپاد Baykar Kizelelma پیکربندی بنده بر اساس جنگنده جی ۲۰ «کپی برداری شده» در حالی که زاویه خم بالها تقریبا یکسانه اما ماخ کروز این پهپاد کمتر از جنگنده جی ۲۰ هستش !
اکچویتور های دم به منظور سادگی بیشتر بیرون از بدنه قرار گرفته شده ان و پوششی که برای جادهی اونها در نظر گرفته شده مستعد افزایش سطح مقطع راداری و درگ پرنده است.
در حالی که در پهپاد وینگمن بوئینگ و والکایری کراتوس چنین مسئله ای وجود نداره .
#رشته تسلیحات هایپرسونیک .
با خوابیدن تب هایپرسونیک در فضای رسانه ای فرصت دیدم که این مسئله رو کمی روشن کنم.
خب از اول بگیم چرا « هایپرسونیک » !؟
به دلیل گرمایش آئرودینامیک در ماخ پروازی بیش تر از ۵ بسته دمای هوای جو هوا دچار تجزیه مولکولی شده و دیگه به عنوان گاز ایدهآل با ضریب حرارت ویژه قابل فرض نیست.
از این جهت بطور کلی ماخ ۵ رو به عنوان مرز بین سوپر و هایپر سونیک در نظر گرفتند
تعریف دقیق از تسلیحات هایپرسونیک میتونه این باشه ، تسلیحاتی که عمده مسیرشون رو داخل جو در رژیم هایپرسونیک انجام بدن .
محفظه احتراق موتور های نسل جدید به دلیل نسبت فشار بسیار بالای کمپرسور و دمای ورودی به توربین بسیار بالا عملا دیگر به سه ناحیه primary - secondary و Dilution قابل تفکیک نیستند و بخش عمده هوای ورودی وارد Swiller میشود و امکان احتراق نسبتا رقیق را میدهد.
بهترین تصویر که به توضیحات بنده همین تصویری که خود ge منتشر کرده.
#رشته بررسی احتمال تخریب تاسیسات اتمی فوردو در سناریو های مختلف.
میدونیم تاسیسات اتمی فوردو (محل غنی سازی ) در عمق حدود ۹۰ متری از سطح زمین قرار دارند ، و با بررسی های صورت گرفته مشخص شده جنس زمین از سنگ گرانیت هستش و خود تونل هم توسط فولاد تقویت شده...
یکی از سناریو های مطرح استفاده از سلاح هسته ای برای نابودی تاسیسات فوردو هستش ، نکته مهم اینکه هر کلاهک اتمی مناسب نفوذ به زمین نیست و تنها کلاهک نفوذگر ایالات متحده بمب اتمی B-61 است.
در تحلیل پدافند ایران اگر عمیق بشید به این میرسید که از لحاظ تنوع و استفاده از سامانه های الکترواپتیکی نمونه مشابه ی نداره و در این زمینه صاحب سبکه !
دلیلی من بهش رسیدن بنظرم جالبه .../
ببنید سامانه های الکترو اپتیکی یک ضعف «ذاتی» دارن ، اینکه در اب و هوای بد (ابری ، بارانی ، برفی و...) بردشون بشدت کاهش پیدا میکنه .
نکته جالب اینکه آب و هوای ایران تعداد روز های آفتابی در طول سال بشدت زیاده ، بطور متوسط ۳۰۰ روز در سال هوا آفتابیه که برای شهر های خشک که عمده تاسیسات نظامی و حساس در اونها هستن این عدد بیشتر هم هست !
یعنی آب و هوای ایران بشدت برای استفاده از سامانه های اپتیکی مناسبه