Σημερα έφυγε ένας φίλος από τα παλιά, αγαπημένος σκηνοθέτης, συγγραφέας ένας που με έμαθε να διαβάζω, μου έστελνε βιβλία ταχυδρομικά...
Ο αγαπημένος μου #Λακης_Παπασταθης δεν έχω κουράγιο για το τελευταίο αντίο ομορφε!!!
- Χώρα εσύ που εγέννησες Θεούς, Γίγαντας και Τιτάνας, μεσ' την μεγάλη σου ψυχή ας μη χωρέσει πόνος!..-

Σκηνή από την έναρξη της ταινίας «Τον καιρό των Ελλήνων».
Σκηνοθεσία: Λάκης Παπαστάθης, 1981
Κρίμα για τον χαμό του κάλου μας φιλου σκηνοθέτη, συγγραφέα.
#lakispapastathis
Φωτογραφία: «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» (2001).
Στο σπίτι του.. από το έργο...
Από το γύρισμα ..."Θεόφιλος".
Η νιότη μου !!! Αντιο Λάκη (μου)

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh

Keep Current with •°Ζητείται Ελπίς°•

•°Ζητείται Ελπίς°• Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @anelpiston

Mar 18, 2023
Μιχάλης Σάλλας -
- Ο εφιάλτης Marfin-
(παλιό αλλά το έσβησαν)
θρεντ...
1) Ως γνωστόν, οι ενδοκαπιταλιστικές κόντρες είναι περίπλοκες και εν πολλοίς δαιδαλώδεις και υπόγειες.
-Οταν ξετυλίξουμε το κουβάρι, τα πάντα φαίνονται διάφανα. Πάμε λοιπόν.!!!
2)Το 1981, η -θυγατρική τής Εθνικής- Εθνική Τράπεζα Επενδύσεων Βιομηχανικής Αναπτύξεως (ΕΤΕΒΑ - προσοχή στο μεσαίο Ε) συνεταιρίζεται με το ελληνικό υποκατάστημα της γαλλικής Credit Lyonnais και ιδρύουν την Ελληνογαλλική Τράπεζα. Δέκα χρόνια αργότερα, η ΕΤΕΒΑ 👇👇
Read 27 tweets
Mar 17, 2023
Πώς η υπερχρέωση γίνεται εργαλείο !!!
1)Την δεκαετία του '80 παρουσιάστηκε πληθωριστική έκρηξη σε όλο σχεδόν τον κόσμο.Ας θυμηθούμε ότι στην Ελλάδα εκείνης της εποχής καταγράφαμε πληθωρισμό γύρω στο 25%.Ειδικά οι χώρες της Ν. Αμερικής παρασύρονταν από πληθωριστική έκρηξη, την οποία είχαν υποδαυλίσει ελεγχόμενοι 👇
2)από τις ΗΠΑ οργανισμοί:από την μια το ΔΝΤ επέμενε να εξοφληθούν τα υπέρογκα χρέη που είχαν σωρεύσει τα δικτατορικά καθεστώτα της περιοχής κι από την άλλη η FED(κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ) εκτόξευσε τα επιτόκιά της μέσα σε μια νύχτα, διογκώνοντας τα ελλείμματα των ισοζυγίων των👇
Read 12 tweets
Mar 16, 2023
Πλαστικο χρήμα...
παλιό...(*)
"Μα καλά", θα αναρωτηθείτε τώρα, "έχουμε λύσει τα άλλα τα προβλήματά μας και δεν έχει άλλη κάψα η κυβέρνηση;" Όχι, φυσικά.
1) Η βασική δικαιολογία των κυβέρνησεων είναι ότι η χρήση πλαστικού χρήματος επιτρέπει τον έλεγχο της κίνησης του χρήματος και αποτρέπει την φοροδιαφυγή. Καλή δεν είναι ως δικαιολογία?
- Πολύ καλή. Κι εσείς συμφωνείτε, ε; Μπράβο σας!
2)Μπα, π' ανάθεμά σας, κουκούτσι μυαλό δεν έχετε?
- Βρε σεις, δεν είπαμε πιο πάνω ότι το μέτρο ισχύει για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους? Αυτουνών την χρηματική ροή θέλει να ελέγξει η κυβέρνηση? Αυτουνών την φοροδιαφυγή θέλει να πατάξει?
Read 27 tweets
Mar 16, 2023
Ο Χέρμαν Μπροχ είναι Αυστριακός συγγραφέας, που κυνηγήθηκε ανελέητα από τον Χίτλερ. Ένας μεγάλος πνευματικός άνδρας με το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στη Λογοτεχνία, ο οποίος στη χώρα μας παραμένει σχεδόν άγνωστος, παρόλο που άφησε τόσο σπουδαίο έργο πίσω του.
Διαβαστε τον...
Ένας συγγραφέας που θεωρείται, πλέον, ισοϋψής με τον Μαρσέλ Προυστ και τον Τζέημς Τζόυς...
1) Ο Χέρμαν Μπροχ άφησε παρακαταθήκη στην ιστορία του ανθρώπινου πνεύματος και του παγκόσμιου πολιτισμού -πέραν όλων των άλλων- δύο έργα μνημειώδη. Δύο ανυπέρβλητα έργα, που χωρίς κανέναν ενδοιασμό θα τα κατέτασσα ανάμεσα στα 10-15 σπουδαιότερα μυθιστορήματα..👇
Read 15 tweets
Mar 16, 2023
Η σημαντικώτερη επίπτωση της κατάργησης του "Ν.G-S" ήταν πανεύκολο να προβλεφθεί: όταν οι εμπορικές τράπεζες άρχισαν να ανακατεύονται με τις επενδύσεις, επικράτησε η επενδυτική λογική. Δηλαδή: οι μέτοχοι απαιτούσαν υψηλά κέρδη και η επίτευξη υψηλών κερδών προϋπέθετε ανάληψη 👇
..υψηλού κινδύνου και μεγάλης μόχλευσης(*). Παράλληλα, το παιχνίδι άρχισε να χοντραίνει τόσο, ώστε οι μικρού μεγέθους τράπεζες ήταν αδύνατον να συμμετάσχουν. Έτσι, μέσα σε μια πενταετία, το μερίδιο των πέντε μεγαλύτερων τραπεζών αυξήθηκε από 8% σε 30%. 👇
Αυτή η τελευταία εξέλιξη εξανέμισε το μεγάλο πλεονέκτημα της τραπεζικής αγοράς των ΗΠΑ: τον ανταγωνισμό. 👇
Read 5 tweets
Mar 16, 2023
Δεν έχω ύπνο ...σήμερα θα αποχαιρετήσω την μοίρα μου ,αποφάσισα ευθανασία σκληρό. αλλά δεν θα πονάει το κοριτσάκι μου ,που με συντρόφευε σε όλα τα δύσκολα χρόνια σχεδόν 17 χρόνια, με ένα λουρί αόρατο θα είμαι!!!
Ράκος κ η απόφαση βαραίνει τη ψυχή μου!!!
Αγάπη !!!
Είμαστε όλα όσα έχουμε. Χάσει!!!
Read 4 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!

This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(