Mona Ganjian Profile picture
Apr 2 16 tweets 3 min read Twitter logo Read on Twitter
من طی یک سال و چند ماه اخیر ۳۵ کیلو کاهش وزن رو تجربه کردم که چون قولش رو داده بودم، چیزهایی که این مدت یاد گرفتم و فرمول ابداعی خودم رو باهاتون به اشتراک می‌ذارم.

(اینم قبلش میگم که شاید از نگرانیتون کم کنه؛ من پزشکم و فرمول ابداعیم، ترکیبی از سواد پزشکیم و تجربه شخصی منه)
مهمترین فاکتورها: زمان و صبر کافی

افرادی که اضافه وزن مخصوصا در حد چاقی دارن، معمولا رژیم‌های مختلف، قرص‌های متنوع، روش‌های درمانی و گزینه‌های بی‌نهایتی رو امتحان می‌کنن. وجه مشترک اغلب این اقدام‌ها اینه که یا اونها به شما وعده لاغری سریع میدن یا شما ازشون این انتظار رو دارید.
بیشتر افراد دارای اضافه وزن بارها این پترن رو تکرار می‌کنن که یه روزی یهویی جوگیر میشن، تصمیم به رژیم غذایی و ورزش سنگین می‌گیرن و بعد از گذشتن چند روز چون نه ذهن و نه سیستم گوارششون آماده پذیرش این تغییرات حاد یکهویی بود، همه چیز دوباره به روال قبلی برمی‌گرده.
من هم از این دست اقدام‌ها زیاد داشتم تا این بار آخر که همه چیز متفاوت پیش رفت.
از اونجا که نمیخوام رشتو رو با داستان خودم شلوغ و طولانی کنم پس فقط یادگیری‌هام رو از این داستان استخراج می‌کنم و فرمول ابداعیم رو میگم.

مرحله اول: تربیت سیستم گوارش + سیستم عصبی
حداقل ۳ ماه و در حالت ایده‌آل ۳ الی ۶ ماه رو برای تغییر عملکرد مغز و دستگاه گوارشتون اختصاص بدید.
این بازه قراره اینطور بگذره که تو این مدت به تدریج و خیلی خیلی آهسته حجم غذاتون رو صرف نظر از کالری دریافتی، کم کنید.
تو این مرحله اصلا نباید احساس گرسنگی کنید و قرار هم نیست لاغر بشید. چیزی که قراره اتفاق بیفته اینه که حجم معده‌تون کم بشه و مغز شما پیام سیری رو در زمان پر شدن حجم کمتری از معده دریافت کنه.

توصیه‌هام برای بهتر پیش رفتن این مرحله:
۱. از غذاهای پرکالری اما کم‌حجم استفاده کنید.
این کمک می‌کنه با حجم غذای کمتر احساس سیری کنید.

۲. تعداد وعده‌های غذا خوردنتون رو ببشتر کنید اما در هر وعده حجم کمتری بخورید.
حواستون باشه تو مرحله اول که قراره ۳ الی ۶ ماه هم طول بکشه هدف فقط و فقط کاهش حجم معده و تربیت مغز برای ارسال پیام سیری در هنگام پر شدن حجم کمتری از معده است.

پس اینجا غذاهای کم‌حجم و پر کالری، کمک‌حال ما تو این مسیر محسوب میشن.
تو این مرحله ممکنه لاغر بشید یا نشید، ممکنه حتی چاقتر بشید، هیچکدوم اینها مهم نیست. اگه این بازه ۳ الی ۶ ماهه رو طوری طی کنید که حجم غذای هر وعده‌تون نصف الی یک سوم قبل بشه و واقعا ۳ الی ۶ ماه این روند رو طی کنید، بعدش می‌بینید که یه معجزه در بدنتون اتفاق افتاده!
حالا شما معده‌ای با حجم نصف الی یک سوم سابق دارید و مغزی که با حجم غذای نصف الی یک سوم قبل پیام احساس سیری رو صادر می‌کنه.

این معجزه بدنه. هم معده و هم سیستم عصبی مغز شما بسیار تربیت‌پذیر و در مقابل قوانین جدید بسیار منعطفن. کافیه زمان کافی برای پذیرش قوانین جدید رو بهشون بدید.
مرحله دوم: تربیت سلول‌ها

بعد از طی شدن مرحله اول، شما سیستم گوارش و سیستم عصبی‌ای دارید که با حجم غذای کمی سیر میشن. حالا وقت تربیت سلول‌هاست.

تو مرحله قبل ما کالری دریافتی رو کم نکرده بودیم. هنوز سلولهامون به دسترسی زیاد به انرژی و وفور نعمت عادت داشتن.
مرحله دوم یه بازه ۳ الی ۶ ماهه دیگه برای عادت دادن سلولها به کالری دریافتی کمتر از بیرون و سوزوندن چربی‌های درون بدن برای تامین انرژی مورد نیازشونه.

تو این مرحله غذاهای سالم و کم‌کالری‌تر رو جایگزین غذاهای پر کالری مرحله اول می‌کنیم.
حالا ما عادت داریم با حجم کم غذا سیر بشیم، اگه غذاهای پرکالری رو کم کنیم و با غذاهای کم‌کالری‌تر جایگزین کنیم بدنمون شروع می‌کنه به تامین انرژی مورد نیازش از طریق سوزوندن چربی‌های ذخیره شده‌ش.

اینجاست که فرآیند لاغری رسما شروع میشه.
مرحله سوم: تربیت عضلات

حالا همزمان با شروع فرآیند لاغر شدن باید ورزش رو شروع کنیم و عضلاتمون رو تقویت کنیم. چون بدن ما بصورت احمقانه‌ای علاقه داره به جای چربی‌ها عضلات رو برای تامین انرژی بسوزونه و ما قراره با ورزش کردن از حماقتش جلوگیری کنیم و اجازه ندیم عضلاتمون تحلیل برن.
مرحله چهارم: ادامه بده

قول میدم اگه بیماری زمینه‌ای وجود نداشته باشه، با صبوری کافی و زمان دادن و اجرای این مراحل، به جای لاغری غیر اصولی و جوگیرانه که بعد از مدت کوتاهی دوباره با پرخوری برمی‌گرده، سیستم عصبی، سیستم گوارشی، سیستم عضلانی و سلول‌های تربیت‌شده‌ای خواهی ساخت
که بودن در BMI سالم رو برات تبدیل به یک نوع بودن میشه.

من یاد گرفتم که برای بهبود سطح سلامتیمون هیچی به اندازه ترکیب شناخت نحوه عملکرد بدنمون، صبوری، انعطاف و مهربون بودن با خودمون نمی‌تونه معجزه کنه.

امیدوارم این رشتو لااقل به درد یک نفر بخوره و باعث شه حالش با بدنش بهتر بشه.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Mona Ganjian

Mona Ganjian Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @mona_ganjian

Feb 25
لنگرگاه شغلی من کجاست؟

تا حالا به این فکر کردین که چرا یه سری از ما بعضی از شغل‌ها و کارها رو حتی با وجود سختی‌ها، چالش‌ها، مشقت‌ها، درآمد پایین و دردسرهای زیادش با جون و دل انجام می‌دیم در حالی که ممکنه در همون زمان، یه گزینه شغلی دیگه با حقوق، مزایا، شرایط و / ۱
ویژگی‌های ظاهرا بهتر و ارزشمندتر وجود داشته باشه که رغبتی به انجامشون نداریم و بهشون نه می‌گیم؟

خیلی از آدم‌ها تو این شرایط بهمون میگن دیوونه و احمق، در حالی که واقعیت ماجرا یه چیز دیگه است؛ لنگر ما یه جای دیگه گیر کرده!/۲
آقای ادگار شاین، یه نظریه‌پرداز در زمینه رفتار سازمانیه که یه سری مطالعات و نظریات جالب هم در زمینه‌های مرتبط با مسیر شغلی داره.

ادگار شاین در مورد مفهومی صحبت می‌کنه به اسم لنگر یا لنگرگاه شغلی؛ این لنگرگاه‌ها ترجیحاتی هستن که روی انتخاب‌های ما تو مسیر شغلیمون تاثیر می‌ذارن./۳
Read 11 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(