Bahman Ansari 𓄂𓆃 Profile picture
Apr 18 5 tweets 2 min read Twitter logo Read on Twitter
از دیروز بارها دیدم که عزیزان توییت زدند شاهزاده رضا پهلوی بعد از #کوروش_بزرگ، دومین مقام ایرانی است که از اسرائیل دیدن کرد. این موضوع به لحاظ تاریخی درست نیست. چون کوروش بزرگ هرگز شخصا پای به منطقه اسرائیل نگذاشت. در آن زمان منطقه اسرائیل و به‌طورکلی تمام مناطق شرق مدیترانه، Image
در حوزهٔ نفوذ حکومت #بابِل قرار داشتند و کوروش با تسخیر بابل (تقریبا منطقهٔ جغرافیایی عراق امروزی میشه)، به‌صورت خودکار تمام سرزمین‌های تحت‌نفوذ بابل -از جمله شرق مدیترانه و اسرائیل- را تبدیل به بخشی از خاک ایران کرد. اما شخصا فرصت نکرد به آن سرزمین سفر کند.
اطلاعات بیشتر در این مورد را در کتاب «کتیبه‌های کوروش» بخوانید. دانلود PDF این کتاب از کانال تلگرام 👇
t.me/Bahman_Ansari/…
تکمیلی: محمدرضاشاه پهلوی هم شخصا هرگز به اسرائیل سفر نکرد. البته روابط برقرار بود و نماینده‌های دربار به اسرائیل رفت‌و‌آمد داشتند اما شاه شخصا فرصت نکرد به اسرائیل سفر کند.
پ.ن) این توییت فقط جنبهٔ تاریخی دارد و حاوی جهت‌گیری سیاسی نیست.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Bahman Ansari 𓄂𓆃

Bahman Ansari 𓄂𓆃 Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @Ansari_Bahman

Apr 20
ـ #دیوار_ندبه چیست؟
ـ #رشتو

اخیرا با سفر شاهزاده رضا پهلوی به اسرائیل و حضور در کنار دیوار ندبه، برای خیلی‌ها این سوال پیش اومده که این دیوار داستانش چیه که همه زعمای سیاسی از رییس‌جمهورها تا پادشاهان و حتی پاپ فرانسیس رهبر مسیحیان یه عکس کنار این دیوار دارند؟
براتون میگم! ImageImageImageImage
این دیوار بر روی یک تپه به اسم موریا در شهر اورشلیم قرار داره. بنابر اطلاعات موجود در #تورات و #قرآن، در مکان فعلی #مسجد_الاقصى، ساختمانی بوده به نام #هیکل_سلیمان (یا ##معبد_سلیمان) که توسط #سلیمان_نبی پادشاه و پیامبر بنی‌اسرائیل ساخته شده بود و #تابوت_عهد که محل Image
نگهداری لوح #ده_فرمان #موسی بود، در اون‌جا نگهداری می‌شد.

در حدود ٢۶٠٠ سال پیش (سال ۵٨٧ پیش‌ازمیلاد) این معبد توسط #نَبوکَدنَصَر پادشاه بابل تخریب شد. نَبوکَدنَصَر اورشلیم رو فتح کرد، ٣ هزار یهودی رو به اسارت به بابل برد (که بعدها توسط #کوروش_بزرگ آزاد شدند و به اورشلیم Image
Read 17 tweets
Apr 13
این شاهکاری که می‌بینید، نهر داریون است در شوش خوزستان. کانالی برای آبرسانی منطقه شوشتر خوزستان که به دستور #داریوش_بزرگ ساخته شد و دانش ساخت سازه‌های آبی نزد نیاکان‌مان را نشان می‌دهد.

(رشتو) Image
یکی از بزرگ‌‌ترین سازه‌های آبی در دوران باستان، #سازه‌های_آبی_شوشتر است که قدمت آن‌‌ها به دوران هخامنشیان بازمی‌گردد. Image
نهر داریون به‌عنوان بخشی از این سیستم آبرسانی، یکی از شگفت‌انگیزترین و قدیمی‌ترین سازه‌های آبی شوشتر است که یک کانال آبیِ «دست‌کند» می‌باشد.

دست‌کند به سازهٔ معماری که با دست و بدون ابزار خاصی ساخته شود، می‌گویند. Image
Read 12 tweets
Mar 26
آشنایی با #دکتر_مصدق
(قسمت سوم)
#رشتو

در قسمت‌های قبل، زندگینامه مصدق از آغاز جوانی تا زمان ملی شدن صنعت نفت ایران در تاریخ ٢٩ اسفند ١٣٢٩ رو توضیح دادم. حالا میریم سراغ ادامه ماجرا.
قسمت‌های قبل رو اگر نخواندید، از این‌جا می‌تونید بخونید 👇
پس از تصویب قانون ملی شدن صنعت نفت ایران و تنفیذ شاه، دوره جدیدی در تاریخ ایران آغاز شد. حسین علا، نخست‌وزیر وقت، استعفا داد و شاه، سید ضیاءالدین طباطبایی رو برای سمت نخست‌وزيری کاندید کرد. اما پیش از انتخاب ضیاء، زمانی که جمال امامی‌خویی یکی از
Read 21 tweets
Mar 26
کاسه مینایی پایه‌دار
اواخر قرن ششم و اوایل قرن هفتم هجری قمری
ساوه
سفال مینایی که همواره در بررسی پیشینه نگارگری ایرانی مورد توجه قرار می‌گیرد، ظریف‌ترین گونهٔ سفالی دوران اسلامی است که به اواخر قرن ششم و اوایل قرن هفتم هجری قمری تاریخ‌گذاری می‌شود. این کاسه مینائی پایه‌دار نمونه‌ای ارزشمند و جالب از این‌گونه سفالی است که کتیبه‌ شعری به زبان
فارسی در بیرون دارد. نقش اصلی در میان و کف ظرف شامل نقش طرح شمسه‌ای به رنگ‌های لاجوردی، فیروزه‌ای، سیاه و قرمز است که در اطراف آن در چهار قسمت چهار ترنج به ابعاد کوچکتر وجود دارد. ترنج‌ها به رنگ سیاه طرح شده‌اند و درون و اطراف آن به رنگ قرمز و فیروزه‌ای درآمده است.
Read 5 tweets
Mar 25
‌سکه سیمین مهرداد اوّل اشکانی
دوره اشکانی (مهرداد اوّل ۱۳۲- ۱۷۱ پیش از میلاد)
قطر : ۲۱ میلیمتر
تصاویر: آرشیو موزه ملّی ایران
این سکه سیمین دوره اشکانی با نقش مهرداد اوّل (اشک پنجم) نمونه‌ای جالب توجه از سکه‌های با کلاه باشلقی است که در این دوره رایج بوده و از محوطه شوش بدست آمده است.
همچنین در پشت این سکه علاوه بر نقش کماندار در حالت نشسته، کتیبه‌ای به زبان یونانی باستان وجود دارد که در زمان مهرداد اوّل کلمه «مگالو»، به معنی «بزرگ» به آن افزوده شد. مهرداد، اولین شاه پس از هخامنشیان بود که به این لقب دست یافت و ملقب به #شاهنشاه شد.
Read 4 tweets
Mar 20
«ریشه اسطوره "#حاجی_فیروز" در ايران باستان»
ـ #بهمن_انصاری
ـ #رشتوی_جدید

یکی از سوال‌هایی که زیاد پرسیده میشه اینه که حاجی فیروز کی بوده؟ چرا اسمش عربیه؟ چرا سیاهه؟ حتی یه عده که قوه تخیلشون بالاتره گفتن حاجی فیروز مربوط به سنت برده‌داری هست 😂

بریم سراغ رشتوی امشب 👇
١-
نوروز جشن «دوباره‌زایی» و تولد است. تولد بهار. تولد طبیعت. پایان سرما. از قدیم در ایران‌باستان رسم بود که پایان زمستان و تولد بهار و رویش مجدد طبیعت را جشن می‌گرفتند.
٢-
قدیمی‌ترین نشانه‌های نوروز در میان ایرانیان، به اسطوره "جمشید" نسبت داده شده است. این خود نشان می‌دهد که ایرانیان، در هزاران سال پیش -خیلی پیش‌تر از هخامنشیان- آغاز بهار و نوزایی طبیعت را جشن می‌گرفتند.
Read 20 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(