۱. بعنوان پیشنهاد به جای این کارها برای بحث خودرو رسما در مجلس درخواست #رفراندوم بدهید تا از مردم ایران پرسیده شود بعد از چند دهه اصلا دوست دارند این مملکت خودروی ملی داشته باشد یا نه؟
برای تمرین به اجرا گذاشتن اصول قانون اساسی هم موضوع خودرو شروع خوبی است.
۲. راه بهتری از مچ انداختن با مافیای خودرو در پستوهای این شورا و آن کمیسیون و آن یکی شورای عالی است.
پراید ۳۰۰ میلیونی برای شروع خوبست چون مثل حجاب حکم خدا نیست که حدود و ثغورش خیلی اختلافی باشد، و هم خیلی تحلیلی و تخصصی و پیچیده نیست که مردم فهم کلی از موضوعش نداشته باشند.
۳. اینجوری صدای کسانی که میگویند از ابتدا به جای خودروسازی باید سراغ صنعت قطعه سازی میرفتیم یا بخاطر دست بالایی که در پتروشیمی داریم باید از ابتدا در صنعت لاستیک سرمایه گذاری میکردیم و مهمترین برندهای خودروسازی را به لاستیک ایران وابسته میکردیم یا… هم بهتر شنیده میشود.
۴. نظر مردم در مورد داشتن خودروی ملی یا نداشتنش که مشخص شد بعد تکلیف نحوه تعامل با دو خودروساز ورشکسته، تعرفههای گمرک، واردات خودروهای کار کرده، و الباقی مسائل دیگر تکلیفاش مشخص میشود.
یعنی مبتنی بر آن خواست عمومی باقی ریل را با هم میچینیم.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
۱. اینکه در هیچ جای دنیا برای “همه” مسائل همه پرسی برگزار نمیکنند گزاره درستی است. منطقی هم هست.
ولی سوال این بود که چرا در این جای دنیا علی رغم تاکید قانون اساسی در چند دهه گذشته برای “هیچ” مسالهای از #رفراندوم استفاده نشده است.
بین آن همه و این هیچ یک دنیا فاصله است!
۲. اینکه مسائل تخصصی را نمیشود به رای عمومی گذاشت هم منطقی است.
تحلیل تخصصی نداشتن توده مردم هم درست است.
فقط سوال این بود هیچ چالش و مسالهای در چند دهه گذشته نداشتهایم که سواد تحلیلی و تخصصی نخواهد که بتوان از ظرفیت #رفراندوم قانون اساسی برای تعیین تکلیف موضوع استفاده کرد؟
۳. من تازه فرصت کردم متن صحبتهای تشکلهای دانشجویی جلوی رهبری را بخوانم.
متن بچههای #جنبش_عدالتخواه چقدر استخواندار و محکم بود.
متن کاملاش را ۵ دقیقه وقت بگذارید اینجا بخوانید؛
#اعترافات_من
۱. من هنوز، این ویدئو را که میبینم حسرت میخورم.
نه ایلان ماکس تلفظ کردن ایلان ماسک مهم است.
نه اینکه پیشگویی میکند ایلان ماکس رئیس جمهور آمریکا خواهد شد بدون اینکه بداند ایلان ماسک متولد آفریقاست و طبق قانون اصلا امکان کاندید شدن در انتخابات آمریکا را هم ندارد.
۲. مهم اینست فکر کنیم ایشان امام جماعت ساده یک مسجد نیست که حالا قبل از منبر چند دقیقه سرچ کرده و یک گاف داده باشد.
رئیس دستگاه اطلاعاتی مملکت است و قریب دو دهه تصمیماتش بخشی از تقدیر ما و خیلی از جوانهای این مملکت را رقم زده و حالا این سطح پرت بودناش از قضایاست.
۳. بعد از سالها از پشت پرده بیرون آمده است. چند تا مسجد و دانشگاه سخنرانی کرده و حجم گاف و سطح فهم و اطلاعات و ادبیات و درکی که دارد وحشتناک است.
دارم به چند هزار میلیارد بودجه که این سالها امثال این آدم برایش تصمیم گرفتند فکر میکنم. به ایرانی که مقدراتش دست امثال ایشان افتاد.
من هم مثل خیلی از حزب اللهیها فکر میکردم در دستگاههای امنیتی سهوا خطاهایی رخ میدهد.
بعد از چند پرونده اخیر خودم یقین کردم بی اخلاقی رایج بین ریشوهای مستقر در دستگاههای امنیتی خیلی عمیقتر از چیزی است که تصور میکردم.
پروندهسازی خیلی روزمره شده است. #الهه_محمدی #نیلوفر_حامدی
خود این بیانیه رسانهای مشترک یکی از مصادیق فساد روزمره است.
اگر اتهامی متوجه این دو خبرنگار هم باشد تا قبل از اینکه دادگاه صالحه با حضور وکیل و هیات منصفه تشکیل شود و از خودشان دفاع کنند کدام قانون اجازه داده نهادهای امنیتی بیانیه رسمی بدهند و پیشاپیش طرف را جاسوس بخوانند؟
همینها سال ۹۵ یک خبرنگار را به اتهام جاسوسی برای اسرائیل، اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی و کلی جرم دهن پرکن گرفتند.
قضیه را در بوق و کرنا کردند. آبرو حیثیت طرف را بردند.
نهایتا سال ۱۴۰۰ بعد از تحمل ۵ سال زندان معلوم شد کلا بیگناه بوده و از جمیع اتهامات تبرئه و آزاد شد.
۱. فیلمی که سی ان ان اخیرا از #نیکا_شاکرمی منتشر کرده بعید است دروغ باشد. حداقل محتوایش درست است. ولی نتیجه گیری که به اسم گزارش تحقیقی به مخاطب القا میکند یک باگ جدی دارد. در مورد این فیلم چند خطی مینویسم. هرچند بنا به دلایلی تصمیم داشتم دیگر چیزی در مورد نیکا ننویسم.
۲. اینکه نیکا روز ۲۹ شهریور در تجمع بلوار کشاورز با ورود یگان ویژه و امنیتیها مورد تعقیب قرار گرفته و فرار کرده جدید نیست. هم خاله و هم مادر نیکا پیش از این بارها این موضوع را در مصاحبه گفته بودند. پس این کلیپ صرفا صحنه #فرار_نیکا را تصویر کرده و در این زمینه حرف جدیدی ندارد.
۳. ولی سوال این بود اگر نیکا همانروز فرار کرده ولی گوشیاش هم از دسترس خارج شده پس راوی این خبر به خانوادهاش چه کسی بوده است. یعنی چه کسی از فرار نیکا از دست نیروهای امنیتی با خبر بوده و به خانواده وی اطلاع داده است. برای این سعی کردم با دوستان و اطرافیانش ارتباط بگیرم.
اندکی قبل از آقای گلپایگانی، برای چند دهه قاضی زرگر دبیر ستاد احیای امر به معروف بود.
از مهمترین کارهایش رژه موتور سواران حامی حجاب جهت ایجاد رعب و وحشت برای بدحجابها بود.
اینکه ایشان به فکر جریمه کردنشان افتاده خیلی روشن فکرانه تر دارد برخورد میکند.
دقیقا به چی نقد دارید؟
مگر برای چند دهه رفتار ستاد احیای امر به معروف با مردم و بلایی که بر سر این مفهوم مترقی اجتماعی آورده چه بوده که این بنده خدا را از آن سنت رفتاری متفاوت میدانید؟
هنگام نقد گلپایگانی فراموش نکنید اینهمه تولید نفرت و ایجاد شکاف یک شبه یا چند ماهه در دوران ایشان ایجاد نشده است.
حالا رئیس ستاد احیا جناب آقای صدیقی که این دبیر منصوبشان است مگر خیلی فهم مترقیای از امر به معروف دارند و نگاه خیلی متفاوتی در موضوع پوشش و حجاب دارند؟
آقای جنتی که چند دهه رئیس ستاد احیا بود چطور؟
آقای علم الهدی و سایر ائمه جمعه چطور؟
مابقی مسئولین کشور و روحانیت چطور؟
۱. من چون پیش از این مطالب انتقادی زیادی در مورد #مهسا_امینی و برخوردهایی که با #سپیده_رشنو شد نوشتم وظیفه خودم دانستم چند خطی هم در مورد تحقیقاتم در #نیکا_شاکرمی بنویسم.
حالا هرچقدر به زمین و زمان فحش و توهین نثار کنید فرقی نمیکند ولی ماجرای آخری هیچ ربطی به بقیه ندارد.
۲. من دارم در ایران زندگی میکنم. بی اعتمادی عجیب به دستگاهها و رسانهها بخاطر سوابق لاپوشانیهای رایج در کشور را با پوست و گوشتم لمس میکنم. از ابتدا هم که خواستم چند خطی بنویسم برخی واکنشها و توهینها را حدس میزدم. ولی اگر به چیزی برسم اینها برایم ذرهای اهمیت ندارد. بگذریم.
۳. من تقریبا وقت گذاشتم و همه مطالب در مورد #نیکا_شاکرمی را خواندم. تقریبا هیچ چیزی نیست که نخوانده باشم یا ندیده باشم. بخاطر دغدغه خودم رفتم آدرس دقیق در محله امیراکرم را هم پیدا کردم. با اهالی ساختمان و برخی همسایهها هم صحبت کردم. قصه این طفل معصوم هیچ ربطی به اعتراضات ندارد.