1/5
Zmarła kolejna kolejna kobieta. W Polsce. Na porodówce.
DOROTA (33) Nowy Targ - 5mc ciąży, odeszły wody. Zalecono leżenie z nogami w górze, może wody „podpłyną”.
Płód obumarł. To nie wystarczyło, lekarze dzwonili do krajowego konsultanta w dziedzinie położnictwa z pytaniem Image
2/5
„co robić”.
Przyczyna: sepsa.
JUSTYNA (34) Wodzisław Śl. - 5mc ciąży, odeszły wody. Płód obumarł. Lekarze czekali aż Justyna urodzi martwy płód naturalnie, zwlekano z cesarką. Pisała do swojego partnera: mam gorączkę, wymiotuję, zemdlałam w toalecie.
Czekano nadal. ImageImage
3/5
Osierociła dwóch synków.
IZA (30) Pszczyna - 5mc, odeszły wody, płód obumarł. Czekano aż urodzi martwy płód naturalnie. Noc przed śmiercią pisała ze szpitala do mamy.
Osierociła córeczkę. ImageImageImageImage
4/5
Agnieszka (37) Częstochowa - ciąża bliźniacza. Jeden płód obumarł, Aga nosiła w sobie martwy płód przez tydzień, bo „trzeba ratować drugie dziecko” 3 miesiąc ciąży(!) Aż obumarł drugi. Oba płody wyciągnięto dopiero 2 dni(!) później.
Przyczyna: najpierw Covid (2/3 ImageImage
5/5
testy negatywne), potem … choroba wściekłych krów. Rodzina wysłała materiał biologiczny aż do Francji. Wykluczono krowy.
W końcu niewydolność wielonarządowa.
Osierociła troje dzieci.

Ja nitkę skończyłam.
Oni z kobietami jeszcze nie.
Właśnie się dowiedziałam: w szpitalu leży kolejna dziewczyna. Wody odeszły 21 dni temu. 21 kurwa dni temu.
Czekają aż płód umrze. 🤬🤬🤬
@FraneCK21 Image

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh

Keep Current with 𝐏𝐀𝐏𝐀𝐖𝐄𝐑𝐘𝐍𝐀

𝐏𝐀𝐏𝐀𝐖𝐄𝐑𝐘𝐍𝐀 Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @angelika_tudor

Mar 8, 2024
1/5
To może od początku.

Rolnicy prowadzą wojnę przeciw wprowadzeniom założeń Zielonego Ładu i nieregulowanemu transportowi towarów rolnych z Ukrainy.

A to dwie różne sprawy.

Ten złowieszczy brukselski ład ma na celu między innymi:
- ograniczenie zastosowania nawozów sztucznych i pestycydów w uprawach.

- zmniejszenie powierzchni upraw o 4%
(później ewentualnie o 10%), czyli pozostawienie części eksploatowanej ziemi w postaci łąk czy lasów w celu odbudowania ekosystemów i bioróżnorodności.

- ograniczenie ilości podawanych antybiotyków zwierzętom hodowlanym.

Założenia tego „okropnego” Zielonego Ładu przedstawiono już w 2019 roku, dając kilka lat na jego wprowadzenie.

Rządziło wtedy PiS i to z tej partii pochodził przedstawiciel rolników w parlamencie UE.
I to firmy z nimi powiązane zarobiły na tym miliony.
Kaczyński i Morawiecki rozpływali się w peanach dla propozycji ZŁ - to pamiętamy wszyscy.

W 2019 rolnicy przyjechali na protest.
Przywieźli ze sobą zabite zwierzęta i rozwlekli je po ulicy.
Pominę zagrożenie epidemiologiczne dla mieszkańców Warszawy, pominę nieuregulowany transport martwych zwierząt bez zezwoleń.

Czy ktoś poniósł konsekwencje? Nie.

Poszło szybko: spalili kilka opon, pokrzyczeli, pogadali z dziennikarzami.
Chcieli wyjścia z UE, narzekali na głód i nędzę.

I z tego głodu i nędzy porozbijali setki jajek, rozsypali tony jedzenia.

A potem do walających się po ulicy jabłek podeszła staruszka i zaczęła zbierać je do dyskontowej reklamówki - z kupy zniszczonych owoców wybierała te zniszczone najmniej.

Zje je później - ona nie dostaje dopłat, nie pójdzie protestować. Wystarczy, że uda się przeżyć od emerytury do emerytury.
2/5
W wyborach 2023 prawie 70% rolników głosowało na PiS.

Mimo poparcia przez ich partię Zielonego Ładu.
Mimo przejeżdżających przez Polskę transportów z towarami rolnymi z Ukrainy.
Mimo wiedzy jaką posiadali już od roku 2019.

Ktoś obudził ich teraz.
Przyjechali do Warszawy, ruszyli do innych miast, zablokowali przejścia graniczne.

Te same przejścia przez które przejeżdża pomoc militarna i humanitarna dla walczących żołnierzy i ludności cywilnej.

Nic się nie przeciśnie.

Chcą być widoczni - tak twierdzą. Bo to o dobrobyt Polski chodzi - mówią.
Bo bez nich ty i ja umrzemy z głodu.
Bo interesy Polski reprezentują.

Dlatego przywieźli ze sobą zwierzęta - owcy związali nogi i przyczepili ją do ciągnika. A potem jeździli z przerażonym zwierzęciem po ulicach.
Bykowi wypisali na ciele hasła i wyprowadzili na głośną, zadymioną ulicę.

Czy ktoś sprawdził w jakich warunkach zwierzęta były transportowane? Zainteresował się ich cierpieniem? Nie.

Nie używają stwierdzenia „zwierzęta hodowlane”, tylko „produkcja mięsa”. Albo „pozyskiwanie futra”.

Produkcja - nacechowane brakiem praw do humanitarnego traktowania i humanitarnej śmierci. Nacechowane zyskiem.

Bo hodowla zwierząt futerkowych to „trzon” naszego rolnictwa przecież. Bez tego też poumieramy z głodu zapewne.Image
Image
3/5
Twierdzą, że ten protest to w sumie spontan. Nie organizowali się jakoś specjalnie, bo mają wspólny cel.

Spontanicznie przywieźli ze sobą opony, zwierzęta, banery, bele siana i tony żywności.

Spontanicznie wysypują tony zboża i kukurydzy z wagonów. Nawet te, które jadą prosto do portów i mają płynąć do krajów głodujących.

Bo przecież któryś z tych wagonów może być rozładowany w Polsce.
Sms rozsyłane do „chętnych” też są nieplanowane. Tak wyszło.

Trzonem naszego rolnictwa są też spontanicznie, prorosyjskie hasła na banerach: Ukraińcy wypierdalać, Putin pomóż. I soczysta rosyjska flaga obok.

Niektórzy tłumaczą, że tego nie widzieli. Bo trudno zobaczyć ogromny baner na czele kolumny za którą się jedzie. Wiadomo.

I dumne hasła polskie w okaleczonym do bólu języku ojczystym …

Chcą tylko wyjścia z Unii, niektórzy nawet „tych” dopłat już nie chcą. Bo bez tej Brukseli było im lepiej.
Tylko o ich godność chodzi. O nic więcej.
Read 5 tweets
Jul 10, 2023
1/6
Nowe fakty w sprawie śmierci ośmioletniego Kamilka:
1. Kamil został skatowany przez ojczyma 29 marca (poparzenia 3st, połamane ręce i nóżki)
2. Dzień po, 30 marca dom odwiedzili pracownicy społeczni. Matka stwierdziła, że syn śpi, więc … sobie poszli.

2/6
Szukając informacji o Kamilu trafiłam na sprawy, które szokują ewolucją przemocy wobec dzieci.
Słowo przemoc przestaje mieć znaczenie - to są tortury.
IZDEBKI - dziesięcioro dzieci bitych drutem, kablem, patykiem, pasem, kopanych po buziach. Dziewczynki (najstarsza 7 lat)

3/6
molestowane przez ojca od lat.
KĘTY - Eliza (5l), porażenie czterokończynowe, nigdy nie była na spacerze, nie podawano jej leków i jedzenia. Rodzice trzymali dziewczynkę w kojcu, chodziły po niej larwy. W chwili śmierci ważyła tyle co 6 mies. dziecko.

Read 6 tweets
May 6, 2023
1/4
❌Ważne❌
Dzwoni do mnie pan, przed chwilą.
Numer 22 206 21 21, akcent mocno wschodni.
Przestawia się jako pracownik Vivus, pożyczek pozabankowych. Informuje, że ktoś próbował wziąć kredyt na moje dane.
W pierwszej chwili paraliż - trafiło i na mnie.
Pan nic nie chce,
2/4
jest mu przykro i „przekazuje” sprawę dalej, do mojego banku. Ma odzwonić. Kolega.
Po 5 min dzwoni nr 81 535 60 60.
Mam wrażenie, że ten sam pan z wschodnim akcentem, przedstawia się jako Michał Wójtowicz, pracownik banku. Każe czekać na linii, więc się rozłączam i
3/4
przeprowadzam „śledztwo”.
UWAGA! Nr 81 535 60 60 to prawdziwy nr infolinii mojego banku. Stosowana jest tzw „nakładka” numerów - odzwonisz na prawdziwy numer, a połączy cię z oszustami. Dotyczy każdego banku.
Sprawdzam - nikt taki nie pracuje ani w Vivus ani w moim banku.
Read 5 tweets
Apr 11, 2023
1/6
Wtorek, dzień kolejnej operacji niepełnosprawnego, 8 letniego Kamila - wycięcie warstw poparzonej, umierającej skóry na nogach, tułowiu, głowie i rączkach.

20 lat temu ojczym-kat Dawid B. staje przed sądem (jako 7 latek!) w sprawie wepchnięcia do stawu swojej siostry (9l) Image
2/6
Sandry. Dziewczynka utonęła.
SĄD UZNAJE TO ZA WYPADEK.
Reszta życia Dawida B. to kradzieże, pobicia, narkotyki, alkoholizm i pobyty w więzieniu.
Po ostatniej odsiadce poślubia Magdę B. matkę chłopca.
Od tej pory mały Kamil ucieka z domu, chodzi po ulicy w pidżamce, boi ImageImage
3/6
się wracać do domu i … skarży dorosłym.
W marcu dziecko trafia na SOR ze złamaną rączką. Prawdopodobnie już wtedy ma na ciele poprzenia od papierosów.
NIKT NIE REAGUJE.
W czerwcu 2020 na wniosek MOPS, sąd rozpatruje sprawę pozbawienia praw opieki matkę.
- sąd zna przeszłość ImageImageImage
Read 6 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!

This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(