Aliasghar Honarmand Profile picture
Jun 11 5 tweets 2 min read Twitter logo Read on Twitter
استرس چگونه سبب افزایش تمایل ما به خوردن می‌شود؟

بسیاری اوقات در شرایط استرس به مصرف خوراکی‌ها روی می‌آوریم و خوردن آنها واقعا حال‌مان را بهتر می‌کند. این رویکرد در انسان از سال‌ها پیش شناخته شده، اما اکنون یک قطعه مهم دیگر پازل توسط پژوهشگران استرالیایی کشف شده است...
#رشتو
۱/۵ Image
مشخص شده که مصرف خوراکی‌های پُرکالری در مواجهه با استرس فقط در همان لحظه سبب افزایش وزن ما نمی‌شود و در ساختار مغز‌مان هم تغییری ایجاد می‌کند که هر بار بیشتر و بیشتر به این راهکار پناه می‌بریم.
۲/۵
در پژوهش معلوم شده که استرس سازوکار ایجاد احساس سیری در مغز را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ما را به مسیری هدایت می‌کند که به غذاهای پرکالری و شیرین تمایل بیشتری پیدا می‌کنیم.
۳/۵
در شرایط عادی بعد از خوردن مقداری از یک غذای خوشمزه، احساس سیری می‌کنیم و میزان تمایل ما به مصرف میزان اضافه آن، کاهش قابل توجهی پیدا می‌کند. اما در این پژوهش مشخص شده که استرس سبب می‌شود این حس مغز سرکوب شود و بنابراین به‌شکلی سیری‌ناپذیر از مصرفش لذت می‌بریم.
۴/۵
نتیجه همه اینها اضافه وزن و چاقی خواهد بود. به همین خاطر پیشنهاد شده که تا جای ممکن استرس زندگی را کاهش دهیم و در صورت قرار داشتن در شرایط استرس، دسترسی خودمان را به خوراکی‌های مضر محدود کنیم.
۵/۵
sciencedaily.com/releases/2023/…

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Aliasghar Honarmand

Aliasghar Honarmand Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @aahonarmand

Jun 4
به‌‌نظر شما مدت زمان «بهینه» برای رفتن به مسافرت چقدر است؟ محققان می‌گویند روز اول سفر را اصلا نباید به‌حساب آورد، چون ذهن ما برای رسیدن به آرامش به زمان نیاز دارد و روز ابتدایی صرف بازکردن چمدان‌ها و آشنایی با محیط می‌شود.
۱/۴
طی روز‌های ابتدایی سفر، میزان استرس ناشی از کار و زندگی به‌تدریج کمتر و کمتر می‌شود و حداکثر احساس آرامش تا روز هشتم به دست می‌آید. جالب است که از اینجا احساسات خوب به‌تدریج کاهش پیدا می‌کنند و از روز یازدهم ناگهان افت زیادی می‌کنند.
۲/۴
بعد از روز یازدهم احساس دلتنگی برای خانه بر ما غلبه می‌کند و اغلب افراد دلشان می‌خواهد به روتین‌های زندگی عادی‌شان برگردند. به همین خاطر پژوهشگران می‌گویند سفرهایی که حدودا ۸ روز طول می‌کشند، بهترین گزینه به‌شمار می‌آیند.
۳/۴
Read 4 tweets
May 28
راهکاری ساده برای یک مشکل پیچیده: دسته‌بندی چاقی به ۴ گروه اصلی

علت اضافه‌ وزن و چاقی در همه یکسان نیست و به همین خاطر یک روش خاص برای همه جواب نمی‌دهد. حالا محققان تلاش‌کرده‌اند دلایل آن را به چهار گروه اصلی تقسیم کنند تا بتوان برای هر شخص یک راه‌حل بهینه ارائه کرد.
#رشتو
۱/۱۰ Image
دسته‌بندی‌ها اصلی ارائه شده به این شرح است:

۱- مغز گرسنه:
افرادی که مغزشان هنگام پرشدن معده، سیگنال سیری را تشخیص نمی‌دهد. این افراد در هر وعده غذایی کالری اضافی مصرف می‌کنند و برخی ژن‌های مرتبط با احساس سیری و کمبود برخی متابولیت‌ها می‌تواند علت ایجاد مشکل باشد.
۲/۱۰
۲- معده گرسنه:
این اشخاص در بین وعده‌های غذایی دائما احساس گرسنگی می‌کنند. آنها بعد از خوردن غذا سیر می‌شوند، اما خیلی زود دوباره احساس گرسنگی به سراغ‌شان می‌آید.
۳/۱۰
Read 10 tweets
May 20
قدرت پنهان «درخواست کردن»:

مزایا و راهکارهای جلوگیری از سواستفاده

خیلی از ما از «مطرح‌ کردن خواسته‌مان» اِبا داریم و به دلایل مختلف از جمله خجالتی‌بودن یا داشتن غرور، از «درخواست کردن» پرهیز می‌کنیم. اما نمی‌دانیم چه قدرتی در آن نهفته است...
#رشتو
۱/۱۲ Image
تا به حال برایتان پیش‌ آمده کسی از شما چیزی بخواهد و احساس کنید چقدر «نه گفتن» کار سختی است؟ یکی از دوستان‌تان از شما می‌خواهد برایش کاری انجام دهید، شخصی در خیابان از شما تقاضای پول می‌کند یا در اینترنت با صفحه‌ای مواجه می‌شوید که از شما می‌خواهد در یک نظرسنجی شرکت کنید.
۲/۱۲
مغز انسان‌ها به‌گونه‌ای است که در برابر درخواست‌ها به صورت پیش‌فرض گزینه «بله» را انتخاب می‌کند و رد کردن برایمان دشوار است. دکتر ونسا بوهنز روانپزشک می‌گوید هنگامی که درخواستی مطرح می‌شود، احتمال پاسخ بله ۲ برابر پاسخ منفی است و این تفاوت بزرگی ایجاد می‌کند.
۳/۱۲
Read 12 tweets
May 14
چرا چیزهایی می‌خریم که به آنها نیاز نداریم و چگونه جلوی خودمان را بگیریم؟

دُنی دیدرو فیلسوف مشهور فرانسوی تمام عمرش فقیر بود. اما سال ۱۷۶۵ میلادی و هنگامی که ۵۲ ساله بود همه چیز تغییر کرد...
#رشتو
۱/۱۴ Image
قرار بود دخترش ازدواج کند و او پولی در بساط نداشت. اما از آنجایی که نویسنده یکی از مشهور‌ترین دایرةالمعارف‌های زمان خودش بود، فرد مشهوری به حساب می‌آمد. خبر فقر او به گوش امپراتور روسیه یعنی کاترین رسید و او کتابخانه‌ دیدرو را به مبلغ قابل توجهی خرید.
۲/۱۴
جناب دیدرو ناگهان ثروتمند شد و یکی از اولین چیزهایی که برای خودش خرید، یک روپوش سرخ‌رنگ بود. روپوش تازه آنقدر زیبا بود که او ناگهان متوجه شد به هیچ کدام از وسایل و لباس‌هایش نمی‌آید و همه چیز در برابرش ناهماهنگ به‌نظر می‌رسد!
۳/۱۴ Image
Read 14 tweets
May 13
یک تجربه شخصی:
چگونه از هوش مصنوعی به عنوان مربی ورزش استفاده کنیم؟

من در خانه کمی ورزش می‌کنم و با توجه به آشنایی با اصول ابتدایی و البته کمک اینترنت، مربی خودم هم هستم. هدف من از ورزش، ارتقای سلامت و افزایش انرژی و بهره‌وری است و قصد ندارم در مسابقات شرکت کنم.
#رشتو
۱/۹
چند روز پیش ایده‌ای به ذهنم رسید و تصمیم‌ گرفتم آن را امتحان کنم: اینکه آیا می‌توان از هوش مصنوعی برای ورزش کمک گرفت؟
من در خانه چند وسیله ساده ورزشی دارم: یک نیمکت پرس سینه، یک هالتر و چند دمبل.
۲/۹
احتمالا می‌دانید که در وزنه زدن مهم است که شما برنامه‌ای انتخاب کنید تا هر روز گروه خاصی از عضلات را ورزش دهید و برای این کار روش‌های متنوعی وجود دارد.
مثلا تقسیم‌بندی بالاتنه و پایین‌تنه یا یک روش دیگر به نام push,squat,pull,hinge که شخصا آن را ترجیح می‌دهم.
۳/۹
Read 9 tweets
May 11
عادت‌ها در واقع یک جور مسیر میانبر در مغز هستند که سبب می‌شوند برخی کارها را به صورت اتوماتیک انجام دهیم. مثلا وقتی سوار خودرو می‌شویم، کمربند ایمنی را می‌بندیم.
حالا مشخص شده پرخوری هم احتمالا نوعی عادت است و به همین دلیل است که نمی‌توانیم به راحتی دست از آن برداریم.
#رشتو
۱/۶ Image
پژوهشگران استنفورد متوجه شده‌اند که ارتباطات عصبی در مغز افرادی که به اختلالات پرخوری (binge eating disorders) دچار هستند، با دیگران متفاوت است و چیدمان آنها به‌گونه‌ای است که حکایت از وجود یک عادت دارد.
۲/۶
این افراد در مدت زمان کوتاه حجم زیادی غذا می‌خورند و مشخص شده هر چقدر این تفاوت شبکه عصبی بیشتر باشد، میزان پرخوری نیز بیشتر خواهد بود.
۳/۶
Read 6 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(