Aliasghar Honarmand Profile picture
Working on online projects since 2000. Founder of https://t.co/ixNdX00Uyk, ex-prisoner and a physician! translator of “Murtagh's General Practice” and “https://t.co/tbCbfMSqzZ” books.
Dr_zoladex Profile picture RaminHM Profile picture 3 subscribed
Mar 24 10 tweets 3 min read
یک تست ساده برای بررسی آمادگی جسمانی و پیش‌بینی طول عمر: ایستادن روی یک پا

برای محاسبه وضعیت آمادگی جسمانی از تست‌های مختلفی استفاده می‌شود که یکی از موارد مهم آن تست وضعیت «تعادل روی یک پا» است.
#رشتو
۱/۱۰Image پژوهش‌ها نشان داده‌اند که توانایی حفظ تعادل با سلامت و طول عمر (لانجویتی) انسان ارتباط مستقیم دارد و برای مثال یک مطالعه نشان داده افرادی که قادر به ایستادن روی یک پا به مدل حداقل ۱۰ ثانیه نیستند، در مقایسه با دیگران در معرض خطر بالاتری برای مرگ طی هفت سال آینده خواهند بود.
۲/۱۰
Mar 13 5 tweets 2 min read
اهمیت «ترتیب» خوردن مواد غذایی در کاهش قند خون!

می‌دانیم افزایش ناگهانی قند خون برای سلامت‌مان خوب نیست و به‌تدریج ما را مستعد ابتلا به دیابت می‌کند. این افزایش فقط بعد از مصرف شیرینی‌ رخ نمی‌دهد و مصرف کربوهیدرات‌ها مانند برنج، نان و پاستا هم سبب افزایش آن می‌شوند.
#رشتو
۱/۵Image اما یک ترفند نسبتا ساده وجود دارد که می‌تواند سبب شود سرعت ورود قند به جریان خون به طور قابل توجهی کاهش پیدا کند و آن رعایت «ترتیب مصرف» مواد غذایی است. به این معنا که ابتدا سبزیجات و مواد حاوی فیبر مصرف شوند و سپس پروتئین و در انتها کربوهیدرات‌ها را میل کنیم.
۲/۵
Sep 5, 2023 6 tweets 2 min read
آشنایی با علائم هشدار پیش از بروز ایست قلبی

پژوهشگران می‌گویند ۵۰ درصد افرادی که دچار ایست قلبی می‌شوند، از ۲۴ ساعت قبل دچار برخی علائم هشدار دهنده هستند که معمولا نادیده گرفته می‌شوند. ضمن اینکه نتیجه بررسی آنها نشان داده این علائم در زنان و مردان متفاوت است...
۱/۶
Image به نظر می‌رسد علامت هشدار اصلی در خانم‌ها ایجاد «احساس تنگی نفس» است و در آقایان «درد قفسه سینه».

به همین خاطر توصیه شده در صورت ایجاد ناگهانی این علائم، آنها را جدی بگیریم و به پزشک مراجعه کنیم.
۲/۶
Aug 20, 2023 6 tweets 2 min read
نتایج یک پژوهش کوچک نشان داده وجود یک رایحه مطبوع در محیط خواب، سبب افزایش قابل توجه حافظه می‌شود! پژوهشگران می‌گویند این بهبود حافظه در شرکت‌کنندگان سالمند ۲۲۶ درصد بوده که عدد بسیار قابل ملاحظه‌ای‌ است.
#رشتو
۱/۶ Image آنها هر شب در اتاق خواب شرکت‌کنندگان پژوهش به مدت ۲ ساعت با کمک اسانس‌های روغنی طبیعی، رایحه‌هایی مانند گل رُز، پرتقال یا اُکالیپتوس منتشر کرده‌اند و این کار به مدت شش ماه ادامه داشته است.
۲/۶
Aug 18, 2023 9 tweets 3 min read
آشنایی با «شاخص سیری» و اهمیت آن در انتخاب مواد غذایی

حتما می‌دانید اثر سیر کنندگی مواد خوراکی مختلف با هم متفاوت است: برخی غذاها باعث ایجاد احساس سیری طولانی‌ مدت می‌شوند و برخی دیگر به‌سرعت ما را گرسنه می‌کند که نتیجه‌اش افزایش کالری مصرفی خواهد بود.
#رشتو
۱/۹ Image به همین خاطر سال ۱۹۹۵ معیاری به نام «شاخص سیری» (satiety index) توسط پژوهشگران استرالیایی ایجاد شد که در آن برخی غذاها مورد بررسی قرار گرفتند و نتایج جالبی به‌دست آمد. برای مثال مشخص شد میزان سیر کنندگی کروسان (نان صبحانه فرانسوی) به اندازه نصف نان تهیه شده با آرد سفید است!
۲/۹
Aug 10, 2023 6 tweets 2 min read
من ۴۰ ساله هستم اما اگر از من بپرسید در ذهنم چند سال سن دارم، خودم را جوان‌تر ارزیابی می‌کنم. ما یک سن تقویمی داریم که بر اساس «تاریخ تولد‌مان» مشخص می‌شود و یک «احساس ذهنی از سن خودمان» که اسمش را سن ذهنی (subjective age) گذاشته‌اند.
#رشتو
۱/۶ اکنون یک پژوهش تازه نشان داده با افزایش سن و به‌ویژه بعد از ۴۰ سالگی، بین سن ذهنی و سن تقویمی‌ ما فاصله ایجاد می‌شود. جالب‌تر اینجا است که مشخص شده طی ۶۰ سال گذشته اختلاف بین سن تقویمی و احساسی بیشتر هم شده است.
۲/۶
Aug 7, 2023 15 tweets 3 min read
در رژیم غذایی‌ روزانه به چه میزان پروتئین نیاز داریم؟ اگر قبلا در این مورد تحقیق کرده ‌باشید، شاید این عدد به‌گوش‌تان خورده باشد که به ازای هر کیلوگرم وزن بدن باید روزانه 0.8 گرم پروتئین مصرف کنیم. اما این عدد باعث سوتفاهم و اشتباهات زیادی شده و عدد منطقی کاملا متفاوت است…
۱/۱۵ Image این عدد در آمریکا به عنوان RDA به‌معنی «مقدار توصیه‌شده روزانه» اعلام شده. بر طبق این فرمول، یک شخص ۶۰ کیلویی باید روزانه ۴۸ گرم پروتئین مصرف کند. اما نکته اینجاست که مفهوم واقعی آن به معنی میزان مصرف ایده‌آل «نیست» و به معنی حداقل نیاز روزانه برای پیشگیری از سوتغذیه است!
۲/۱۵
Jul 31, 2023 6 tweets 2 min read
شرکت اپل چند روز پیش یک پتنت (سند اختراع) جدید به ثبت رسانده که در آن هدفون‌های ایرپاد این شرکت امکان ثبت و تحلیل امواج مغزی (EEG) را خواهند داشت.
#رشتو
۱/۶ Image هرگاه که فکر، حس یا حرکت می‌کنیم و یا خاطره‌ای را در ذهن‌مان مرور می‌کنیم، سلول‌های مغز ما پالس‌های خفیف الکتریکی تولید می‌کنند که توسط دستگاه قابل ثبت و تفسیر هستند. دستگاه‌های نوار مغز سال‌ها است که در دسترس هستند، اما برای ثبت امواج باید سنسورهای زیادی به شخص متصل کرد.
۲/۶
Jul 24, 2023 5 tweets 2 min read
برخی افراد عادت دارند ناخن‌هایشان را بجوَند و این جزو رفتارهایی به‌حساب می‌آید که به آنها «رفتارهای تکراری متمرکز بر بدن» گفته می‌شود. جویدن لب، کندن پوست یا کشیدن مو هم جزو همین گروه به حساب می‌آیند.
حالا یک پژوهش، راهکاری ساده برای کاهش این رفتارها پیشنهاد کرده است…
۱/۵ Image افراد معمولا به‌خاطر اضطراب و یا از روی عادت این رفتار‌ها را انجام می‌دهد و انجام آنها برایشان آرام‌بخش است و جالب است بدانید که نشان داده شده برخی افراد به صورت ژنتیکی بیشتر از دیگران مستعد انجام آنها هستند.
۲/۵
Jul 21, 2023 5 tweets 2 min read
در همه‌گیری کووید۱۹ شاهد افرادی بودیم که مدعی می‌شدند با وجود مواجهه با افراد مبتلا، خودشان کرونا نگرفته‌اند. اکنون نتیجه یک پژوهش تازه نشان داده این افراد صرفا به خاطر خوش‌شانسی از دست ویروس فرار نکرده‌اند و راز ماجرا احتمالا در ژنتیک آنها نهفته است...
#رشتو
۱/۵ Image مشخص شده بسیاری از افرادی که هیچ‌گونه علائم بیماری پیدا نکرده‌اند، در واقع مبتلا شده‌ و ویروس به بدن آنها راه‌پیدا کرده است. اما آنها دارای یک جهش ژنتیکی خاص هستند که سبب می‌شود سیستم ایمنی‌شان یک پاسخ ویژه و سریع نسبت به ویروس کرونا بدهد.
۲/۵
Jul 17, 2023 10 tweets 2 min read
درس‌هایی از طولانی‌ترین پژوهش انجام شده در رابطه با شادی

همه ما در جستجوی شادی هستیم، اما چگونه آن را به‌دست بیاوریم؟ یک پژوهش در این مورد از سال ۱۹۳۸ در دانشگاه هاروارد آغاز شده و تا اینجا سه‌نسل را پوشش داده و طولانی‌ترین پژوهش انجام‌شده در این رابطه به حساب می‌آید.
#رشتو
۱/۱۰ Image در این پژوهش بیش از ۲۰۰۰ نفر شرکت‌کرده‌اند که شامل پدربزرگ و مادربزرگ، فرزندان و نوه‌های آنها است و محققان طی ۸۵ سال، زندگی آنها و نسل‌های بعدی‌شان را بررسی کرده‌اند.
۲/۱۰
Jul 10, 2023 9 tweets 3 min read
چگونه از دست «افکار مزاحم» هنگام خواب راحت شویم؟

زمان خواب رسیده، اما ذهن‌مان پر از افکار مختلف است که اجازه نمی‌دهند به‌خواب برویم. شما در این شرایط از چه ترفندی برای به‌خواب رفتن استفاده می‌کنید؟ اینجا می‌خواهیم با روشی آشنا شویم که به‌آرام شدن ذهن کمک زیادی می‌کند.
#رشتو
۱/۹ منظور از «افکار مزاحم» چیست؟
ما برای خواب به آرامش نیاز داریم و هر گونه فکری که احساسات را تحریک کند، مانع خواب است. افکار منفی و مرور رخدادهای بد یکی از موانع مهم به‌حساب می‌آیند. اما افکار هیجان انگیز و جذاب هم مانع خواب می‌شوند و بنابراین جزو افکار مزاحم هستند.
۲/۹
Jun 17, 2023 8 tweets 2 min read
آلودگی هوای خانه بر اثر اجاق گاز: خطرات و راهکارها

آیا تا به حال در مورد آلودگی هوای ناشی از اجاق‌های گاز شنیده‌اید؟ موضوعی که طی چند سال گذشته در آمریکا و برخی کشورهای دیگر اهمیت پیدا کرده چون پژوهش‌های متعدد نشان داده شعله گاز اثرات منفی زیادی روی سلامت برجای می‌گذارد.
۱/۸ Image برای مثال برخی مواد منتشره از شعله گاز سرطان‌زا هستند، روی هورمون‌های بدن تاثیر‌ می‌گذارند و حتی می‌توانند باعث افزایش ۴۲ درصدی احتمال ایجاد آسم در کودکان شوند.
۲/۸
Jun 11, 2023 5 tweets 2 min read
استرس چگونه سبب افزایش تمایل ما به خوردن می‌شود؟

بسیاری اوقات در شرایط استرس به مصرف خوراکی‌ها روی می‌آوریم و خوردن آنها واقعا حال‌مان را بهتر می‌کند. این رویکرد در انسان از سال‌ها پیش شناخته شده، اما اکنون یک قطعه مهم دیگر پازل توسط پژوهشگران استرالیایی کشف شده است...
#رشتو
۱/۵ Image مشخص شده که مصرف خوراکی‌های پُرکالری در مواجهه با استرس فقط در همان لحظه سبب افزایش وزن ما نمی‌شود و در ساختار مغز‌مان هم تغییری ایجاد می‌کند که هر بار بیشتر و بیشتر به این راهکار پناه می‌بریم.
۲/۵
Jun 4, 2023 4 tweets 1 min read
به‌‌نظر شما مدت زمان «بهینه» برای رفتن به مسافرت چقدر است؟ محققان می‌گویند روز اول سفر را اصلا نباید به‌حساب آورد، چون ذهن ما برای رسیدن به آرامش به زمان نیاز دارد و روز ابتدایی صرف بازکردن چمدان‌ها و آشنایی با محیط می‌شود.
۱/۴ طی روز‌های ابتدایی سفر، میزان استرس ناشی از کار و زندگی به‌تدریج کمتر و کمتر می‌شود و حداکثر احساس آرامش تا روز هشتم به دست می‌آید. جالب است که از اینجا احساسات خوب به‌تدریج کاهش پیدا می‌کنند و از روز یازدهم ناگهان افت زیادی می‌کنند.
۲/۴
May 28, 2023 10 tweets 3 min read
راهکاری ساده برای یک مشکل پیچیده: دسته‌بندی چاقی به ۴ گروه اصلی

علت اضافه‌ وزن و چاقی در همه یکسان نیست و به همین خاطر یک روش خاص برای همه جواب نمی‌دهد. حالا محققان تلاش‌کرده‌اند دلایل آن را به چهار گروه اصلی تقسیم کنند تا بتوان برای هر شخص یک راه‌حل بهینه ارائه کرد.
#رشتو
۱/۱۰ Image دسته‌بندی‌ها اصلی ارائه شده به این شرح است:

۱- مغز گرسنه:
افرادی که مغزشان هنگام پرشدن معده، سیگنال سیری را تشخیص نمی‌دهد. این افراد در هر وعده غذایی کالری اضافی مصرف می‌کنند و برخی ژن‌های مرتبط با احساس سیری و کمبود برخی متابولیت‌ها می‌تواند علت ایجاد مشکل باشد.
۲/۱۰
May 20, 2023 12 tweets 3 min read
قدرت پنهان «درخواست کردن»:

مزایا و راهکارهای جلوگیری از سواستفاده

خیلی از ما از «مطرح‌ کردن خواسته‌مان» اِبا داریم و به دلایل مختلف از جمله خجالتی‌بودن یا داشتن غرور، از «درخواست کردن» پرهیز می‌کنیم. اما نمی‌دانیم چه قدرتی در آن نهفته است...
#رشتو
۱/۱۲ Image تا به حال برایتان پیش‌ آمده کسی از شما چیزی بخواهد و احساس کنید چقدر «نه گفتن» کار سختی است؟ یکی از دوستان‌تان از شما می‌خواهد برایش کاری انجام دهید، شخصی در خیابان از شما تقاضای پول می‌کند یا در اینترنت با صفحه‌ای مواجه می‌شوید که از شما می‌خواهد در یک نظرسنجی شرکت کنید.
۲/۱۲
May 14, 2023 14 tweets 4 min read
چرا چیزهایی می‌خریم که به آنها نیاز نداریم و چگونه جلوی خودمان را بگیریم؟

دُنی دیدرو فیلسوف مشهور فرانسوی تمام عمرش فقیر بود. اما سال ۱۷۶۵ میلادی و هنگامی که ۵۲ ساله بود همه چیز تغییر کرد...
#رشتو
۱/۱۴ Image قرار بود دخترش ازدواج کند و او پولی در بساط نداشت. اما از آنجایی که نویسنده یکی از مشهور‌ترین دایرةالمعارف‌های زمان خودش بود، فرد مشهوری به حساب می‌آمد. خبر فقر او به گوش امپراتور روسیه یعنی کاترین رسید و او کتابخانه‌ دیدرو را به مبلغ قابل توجهی خرید.
۲/۱۴
May 13, 2023 9 tweets 3 min read
یک تجربه شخصی:
چگونه از هوش مصنوعی به عنوان مربی ورزش استفاده کنیم؟

من در خانه کمی ورزش می‌کنم و با توجه به آشنایی با اصول ابتدایی و البته کمک اینترنت، مربی خودم هم هستم. هدف من از ورزش، ارتقای سلامت و افزایش انرژی و بهره‌وری است و قصد ندارم در مسابقات شرکت کنم.
#رشتو
۱/۹ چند روز پیش ایده‌ای به ذهنم رسید و تصمیم‌ گرفتم آن را امتحان کنم: اینکه آیا می‌توان از هوش مصنوعی برای ورزش کمک گرفت؟
من در خانه چند وسیله ساده ورزشی دارم: یک نیمکت پرس سینه، یک هالتر و چند دمبل.
۲/۹
May 11, 2023 6 tweets 2 min read
عادت‌ها در واقع یک جور مسیر میانبر در مغز هستند که سبب می‌شوند برخی کارها را به صورت اتوماتیک انجام دهیم. مثلا وقتی سوار خودرو می‌شویم، کمربند ایمنی را می‌بندیم.
حالا مشخص شده پرخوری هم احتمالا نوعی عادت است و به همین دلیل است که نمی‌توانیم به راحتی دست از آن برداریم.
#رشتو
۱/۶ Image پژوهشگران استنفورد متوجه شده‌اند که ارتباطات عصبی در مغز افرادی که به اختلالات پرخوری (binge eating disorders) دچار هستند، با دیگران متفاوت است و چیدمان آنها به‌گونه‌ای است که حکایت از وجود یک عادت دارد.
۲/۶
May 10, 2023 5 tweets 2 min read
تا به حال به این نکته توجه کرده‌اید زمان‌هایی که باید کاری را در مهلت به‌خصوصی تحویل دهیم، بهره‌وری بیشتری داریم؟ یا مثلا طی چند روز مانده به شروع تعطیلات و مسافرت، چقدر کارهای مانده‌ را با سرعت بیشتری انجام می‌دهیم؟
#رشتو
۱/۵ Image این پدیده‌ای است که اسمش را اثر ضرب‌العجل (Deadline Effect) گذاشته‌اند و جالب است بدانید روی آن پژوهش‌های متعددی هم انجام شده. برای مثال نشان داده شده دانش‌آموزانی که در انجام تکالیف،‌ برای خودشان مهلت زمانی تعیین می‌کنند، نسبت به دیگران موفق‌تر‌ هستند.
۲/۵