Ensimmäinen kerta pitkiin aikoihin, kun Iltalehdessä näkyi oikeistoa (#Kokoomus:ta) kriittisesti käsittelevä näkökulma.
Se oli analyyttinen ja oikeassa. Kaikilla ei ole samoja mahdollisuuksia ja moni asia vaikuttaa.
Siksi uusliberalismi ja leikkaukset ei toimi. #hallitus 1/
Kyseisessä tekstissä kritiikki osui vauvalle annettavaan alkupääomaan.
Se on ajatuksena muutenkin typerä. Rikkaimmilla rahaa on jo lapselle liikaakin. Toimeentulotuen saajilta tuo raha taas leikkaa tuen, eli ei tasoita yhtään eroja.
Jälleen yksi idea, jossa köyhää kuritetaan.
2
Kokoomuksen hallitusohjelma on tosiaan käänteistä Robin Hoodia: rikkaat saavat kevennyksiä ja köyhiltä leikataan. Pahimmillaan jopa 1/4 tuloista.
Taas on käynnistynyt projekti, jolla Iltalehti saa huudatettua sitä kansanosaa, joka ei lue otsikkoa pidemmälle. Nyt jo kansa vaatii tukien leikkausta, vaikka ei tiedä näistä asioista mitään. Ossikaan ei ole enää työtön.
Tämä sama Kokoomus+iltapäivälehdet -kombo toteutuu tasaisin väliajoin. Harvoin jutut kestävät kriittistä tarkastelua, mutta sillä ei ole väliä, sillä otsikoilla saadaan aikaan mielikuvia.
Tämäkin otsikko jättää mielikuvan, että työtön on laiska. #Kokoomus alkaa sitten leikata.2/
Todellisuudessahan "ideologisesti työttömän" elämä on aika rankkaa. Jos onnistuu pysymään Kelan työttömyysetuuksilla ja täyttää työnhakuvelvoitteen, palkka on 640 e/kk nettona.
Tässä on se huono oletus, että Kokoomus ei näitä virheitä tietäisi.
Se tietää tasan tarkkaan. Leikkauspolitiikka rapauttaa monen edellytykset elämään ja lisää valtionvelkaa. Samalla kriisien aikaan rikkaimmat kuitenkin rikastuvat aina. Katsokaa vaikka korona-aikaa. #hallitus
Jokainen kriisi uusliberalismin tultua on johtanut hyvätuloisten rikastumiseen. Niitä kriisejä tulee usein ja kansa joutuu maksajiksi. Sekä valtiot, luonnollisesti. Siksi ne velkaantuvat.
Leikkauspolitiikka ei auta valtion taloutta, mutta jotkut tekevät hyvän tilin.
Kokoomuksen on helppo ottaa mallia Sipilän hallituksesta. Silloin 9/10 suomalaista köyhtyi leikkauksien seurauksena. Valtion velkakaannei taittunut ja talouskasvu oli uusliberalismin vakio 2 %.
Voitte vain arvata, ketkä rikastuvat Orpon leikkauksilla. #hallitus
"Jos ei kelpaa palkka kaupan kassalla tai hoitoalalla, hanki parempipalkkainen ammatti"
Rasauttelee nää kommentit. Kertoo keskustelijan tyhmyydestä, kun ei ymmärretä, että ilman hoitoalaa yms. yhteiskunta ei pyöri.
Arvostus kuntoon. Empatia on tärkeää politiikassa! #hallitus
Se, että joku tekee vähemmän tuottavaa työtä ei myöskään tarkoita, että ihminen ei olisi ahkera tai olisi tyhmä. Kaikista aloista ei vaan makseta saman verran ja etenkin naisvaltaisia aloja sorsitaan. Se on arvovalinta, kuten köyhiltä leikkaaminen. Ei pysyvä olotila. #hallitus
Nää "olen rikas omalla ahkeruudella" tyypit ovat yleensä yhteiskunnan toiminnan ja rakenteiden osalta pihalla.
Jos tienaat 20x enemmän ja oot muka 20 x ahkerampi, niin teetkö viikossa 770 tuntia töitä? Tuskin. Olet etuoikeutetussa asemassa.
Iltalehti loistaa jälleen Eva:n äänitorvena ja tuo "uskottavan kolumnin" myötä oikeistopropagandaa. Tilastoja ei paljoa tarvita, koska kaikkia valheita voi julkaista, jos kyseessä on kolumni.
Kokoomuksen äänitorvea ei kannata aina kuunnella 🙃 #Kokoomus
Suomen kasvusta jos puhutaan, niin suurin syy velalle ja kasvun puutteelle on yksinomaan Kullaksen ja kumppaneiden ajama leikkauspolitiikka sekä eriarvoisuutta 30 vuotta kasvattaneet Kokoomus-hallitukset.
Hauskaa, että yritetään tarjota ratkaisua, joka on ollut ongelman syynä.
Valitettavasti leikkauspolitiikkaa harjoittavan Kokoomuksen uusliberalismiin kuuluu n. 2 % talouskasvu ja valtionvelka. Sitä tulee myös jatkossa, jos oikeistohallituksia on. Ja kansa maksaa.
Siksi on ok, että on mahdollisuus lakkoilla. Ainoa tapa panna hanttiin rahavallalle!
Oikeistohallituksella on paljon valtaa. Nyt THL on kieltänyt tutkijoita kritisoimasta hallitusohjelmaa.
Tää on jälleen yksi esimerkki pitkään listaan siitä, mitä oikeistohallitus tekee ihmisoikeuksille. Sananvapauden rajoittaminen koston pelossa on aika huolestuttavaa. #hallitus
Kokoomushan ei kaiken maailman dosentteja kuuntele ja totta kai organisaatiot haluaa olla vaikuttamassa päätöksentekoon. Meininki tuntuu muutenkin olevan sellainen, että tutkijat tai kaupalliset mediat eivät kritisoi hallitusta, vaikka ohjelma hyökkää ihmisoikeuksien kimppuun.
Hallitusohjelmassa on lukuisia rajoituksia perusoikeuksiin, leikkaukset toimeentulotuesta vaarantavat oikeuden inhimilliseen elämään ja hallitus on harvinaisen vihamielinen ei-valkoisia kohtaan. Vähemmistöjen oikeuksiakaan ei vaivauduta edes mainitsemaan.
Ei tarvis muuten edes "hirveitä" summia nälänhädänkään päättämiseen. 30 mrd/v globaalisti vuoteen 2030 asti. Rikkainta 1 %:a ku kertaluonteisesti verottas, niin ne ei nälkää kuolis, eikä enää köyhätkään.
Arvovalintoja. Maailmassa on enemmän vaurautta ku koskaan, mut myös köyhiä.
Jos ihmiskunta olisi kehittynyt, se tarjoaisi elämän perusedellytykset jokaiselle kansalaiselle edullisesti ylläpitokuluin. Ilmastonmuutosta torjuttaisiin joukolla, kaikilla olisi perustulo ja kukaan ei jäisi kadulle vastoinkäymisten sattuessa.
Nykyään valitettavasti vallalla on trendi nimeltä uusliberalismi, jota myös #Kokoomus ajaa, jossa markkinoiden uskotaan hoitavan kaiken. Markkinat on kuin jumala eri uskonnoille, erehtymätön ja viisas.
Tosin markkinoilla on vain voittajia ja häviäjiä. Häviäjä maksaa kaiken.