Fonvesting Profile picture
Sep 16, 2023 42 tweets 12 min read Read on X
$ FON REHBERİ $
Ne aramıştınız?
Buyrun efendim 😉
Hiçbir yerde bulamayacağınız bir flood 👇
Hisse senedi fonları ile başlayalım
@yasaryildirimFK ve @YUNInvest ikilisinin başarısını biliyorsunuz. Değer yatırımı odaklı, uzun yıllar destan yazan ve yazacak olan bir hisse senedi fonu. Söyleyeyim, şirketleri çok iyi tanırlar, genel kurullarda hep onlar olur Image
Bebek fon olarak karşımıza çıktı. Yöneticisi
@guskuay bizi hiç kırmadı, yayınlara geldi, sektör analizi yaptı, kıymetli bilgilerini paylaştı.. En öne çıkan özelliği "banka bulundurmaması" Bir bildiği vardır😊 Small Cap yani büyüme odaklı küçük ölçekli hisseleri çok sever Image
Fazla söze gerek yok,
@Haydaracunn hocam, getiri bazında geçmişteki bütün rekorları kırdı. İnatçıdır, şirket ederine gelmeden satmaz, uzuuuun yıllar taşır, Herkesin sevdiği iyi bir analist, iyi bir değer yatırımcısıdır.. Kısaca : Anlatmaya gerek yok, dört dörtlük; Image
Yine başarılı bir analist, riski sever, 2022 yılında hisse senedi fonlarının en iyilerinden biri olarak verimli bir yılı geride bıraktı. Kaptanı kim mi?
@burakihsanc VIOP'ta da başarılı bir analist, gerektiği durumda çok güzel hamlelere imza atmıştır Image
2022'nin yıldızlarından @AtlasPortfoy ile güzel bir yıl geçiren Canan Özdemir yönetiminde "kadın eli değmiş" bir diğer başarılı hisse senedi fonu... Çok duyulmadığına bakmayın, tercih edilebilir 😉 Image
Belki son zamanlarda getirisi az gibi görülebilir ama yılların tecrübesi, agresif bir hisse senedi fonu arıyorsanız tabiki @osmanlimenkul
tarafından yönetilen alternatif bir seçenek 👇 Image
Yine liste başlarının vazgeçilmez hisse senedi fonlarından biri daha. İlk beş sırayı çok sever.. Kumanda bu kez HSBC Portföyde.. Keşke alsaydım dedirten cinsten

@HSBC_TR Image
Katılım fonları arasına çok hızlı bir giriş yapan, yine
@yasaryildirimFK ve @YUNInvest
ikilisinin eli değmiş başarısından uzun süre söz ettiren bir Katılım Hisse Senedi Fonu Image
Şimdi geldik piyasa şartlarına göre değişkenlik gösteren, pozisyonları ona göre şekillendiren Değişken Fonlara.. En riskli olandan başlayalım.. Yıllar boyu başarılı bir performans sergileyen tecrübe abidesi .. Hisse oranı yüksektir her zaman, son 5 yıllık başarısına baktınız mı? Image
VIOP bacağında da güzel hamleler yapabilen, esnek ve aktif yönetilen riskli bir değişken daha Image
Riski nispeten yukardaki ikiliden daha az olan, Strateji Portföyün bir diğer başarılı
@Supheci_Kimse tarafından yönetilen başarılı bir değişken Image
Piyasaya henüz yeni adım attığına bakmayın, hisse seçimlerini oldukça beğendiğim, çoklu varlık dağılımı ile (hisse, borçlanma aracı, repo, ters repo gibi TL varlıklar) adından söz ettirecek, @kayaorcunb
yönetiminde harika bir değişken.. Riski de çok dengeli Image
Eksi yazdığı bir ay yok! Harikalar yaratıyor... Akmasa da damlasın, bana makul risk ile makul getiri yeter diyorsanız, yıl bazlı aylık %3-4 e ben razıyım diyorsanız düşük riskli değişkenlerin en başarılısı, en gözdesi Image
Son değişkenimiz de Kare Portföyün hep anlattığım "kasko" niyetine taşınması gereken, döviz bazlı, gerektiğinde alanında güçlü yabancı şirketlerin hisselerini, gerektiğinde de eurobondlarını dengede tutan @ukumcuoglu yönetiminde güzel bir fon Image
Değişkenler de bittiğine göre sırada emtia fonları var, ilkinden ve benim en sevdiğimden başlayalım, içinde kıymetli maden dörtlüsü (altın-gümüş-paladyım-platin) bulunan Kıymetli Maden Emtia Fon Sepeti Fonu
Image
Image
İçinde Doğalgaz ve Enerji emtiaları barındıran ve bunu çok güzel bir şekilde dengede tutan emtia fonu Image
Genellikle içinde sadece petrol ve türevlerine ait emtiaları barındıran, pandemide petrol düşüşünün ardından başlayan yükseliş ile adından çok söz ettiren Petrol fonu Image
Altına yatırım yapmak isteyenler için en optimum getiriye sahip olan Yapı Kredi yönetimindeki altın fonu.. NOT : Altın fonları getirisi arasında ufak farklar vardır, dolayısıyla ben sizlere "Altın Fonu alsam ne alırdım" sorusunun cevabını veriyorum Image
Gümüş için de yine altın da olduğu gibi en optimum getiriye sahip, tavsiye ettiğim ve beğendiğim fon Image
Hem altın ve hem gümüş olsun bana yeter diyenler için çıkarılmış, aynı zamanda katılım esaslarına da uygun olan Gümüş-Altın karışımı fon Image
Emtia denince akla sadece kıymetli maden ya da sadece petrol, doğalgaz gelmez.. Tarım ve endüstriyel maden emtialarına da yer veren iki başarılı fon mevcut. Bunlardan birincisi, içinde her tür emtia var; Image
Bu da ikincisi, yine içinde her türlü emtia mevcut; Image
EUROBOND fonları
Döviz cinsinden ihraç edilen bu borçlanma aracı için iki etken vardır, birincisi döviz artışı ile paralel değer kazanır, ikincisi ait olduğu ülke CDS değeri ile ters orantılı değerlenir (CDS artarken değeri azalır) Türk ve Yabancı bazlı eurobond fon bilgileri 👇
1. DBH DENİZ PORTFÖY EUROBOND BORÇLANMA ARAÇLARI FONU (TÜRK EUROBOND BAZLI) Image
2. IPV İŞ PORTFÖY EUROBOND BORÇLANMA ARAÇLARI FONU (TÜRK EUROBOND BAZLI) Image
3. TDG İŞ PORTFÖY YABANCI BORÇLANMA ARAÇLARI FONU (YABANCI AĞIRLIKLI) Image
4. ARE İSTANBUL PORTFÖY YABANCI (GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER/PİYASALAR) BORÇLANMA ARAÇLARI FONU (YABANCI AĞIRLIKLI) Image
Şimdi sırada fon sepeti fonları, yani sizin yerinize sepet içinde sepet yapan fonlar... Little little into the middle da diyoruz bunlara 😅 İş Portföy ağırlıklı olan IPG fonunu anlatmıştım, önce o tweeti hatırlayalım;
x.com/fonvesting10/s…
İçinde sadece bir kuruma ait fon olmayan, yılbaşından bu yana istikrarlı bir getiri sağlayan fon sepeti fonu, bu fonu detaylı olarak inceleyeceğim, içeriği çok hoşuma gitti, nerdeyse yok yok Image
Yine daha önce analiz ettiğim bir diğer Agresif Değişken Fon, ama ben bunu fon sepeti fonu kategorisinde değerlendiriyorum, nitekim öyle görünüyor, içeriği zengin

x.com/fonvesting10/s…
Image
Ve geldik yabancı hisse fonlarına, yine hatırlayalım, Amerika ağırlıklı, toplam 3 kıta, 7 ülkede faaliyet gösteren 110 şirkete yatırım yapan fon;
x.com/fonvesting10/s…
Image
Yabancı fonlar arasında teknoloji alanında faaliyet gösteren fonlar;
x.com/fonvesting10/s…
Elektrikli araçlar sektöründe faaliyet gösteren fonlar;
x.com/fonvesting10/s…
Yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren fonlar;
x.com/fonvesting10/s…
Bir fon, 9 Avrupa ülkesi ve 53 şirkete yatırım yapan fon;
x.com/fonvesting10/s…
Yalnızca Amerikan şirketlere yatırım yapan fon; Image
Sadece dolar yatırımı yapmak istiyorum, dolar getirisi ile birlikte az da olsa bir miktar daha getiri sağlasın diyebileceğiniz döviz bazlı kira sertifikası fonu; Image
"KOÇ GİBİ FON" Ağırlıklı olarak Koç Grubu İştiraklerine yatırım yapan o meşhur fon; Image
Yine ve @FoneriaApp nın katılım yatırımcılarına özel, temettü dağıtan ve kitle fonlama yatırımı ile zengin içeriğe sahip FBC katılım fonu (not : @itfo_ hocam eline sağlık) Image
Son ayların yıldızı, büyüyen şirketler diyerek mükemmel bir giriş yaptı, BUY ismi bence tesadüf olmamalı 😁 Image
Daha neler neler var.. hepsini ara ara inceleriz (burda olmayanlardan)

Akbil isterim, ama full haaa metrobüse binecem 😂
Retweet ve desteklerinizi bekliyorum, hepinize sevgiler saygılar

Mustafa

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh

Keep Current with Fonvesting

Fonvesting Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @fonvesting007

Sep 23, 2024
⚫️🔴BİST100 SEKTÖREL BAKIŞ AÇISI🔴⚫️

Herkese iyi akşamlar 🙋‍♂️
Bildiğiniz üzere yakın zamanda sizlerle genel çerçevede Borsa İstanbul’un önümüzdeki dönemde nasıl bir performans sergileyebileceğini yorumlamıştım

Bu gönderide ise Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin sektörel beklentilerini dilim döndüğünce yorumlamaya çalıştım
#bist100 #bist30 #borsa #yatırım #tasarruf

Başlıyoruz ✍️
1. Bankacılık

Enflasyon bankalar için hem olumlu hem de olumsuz bir unsurdur. Olumlu yönden bakacak olursak;

Yüksek enflasyonist ortamda riskli varlıklara yatırım yapmak cazip olmayacağı için, yüksek enflasyon paralelinde %50 lere kadar artan politika faizi nedeniyle hem bireysel yatırımcılar, hem de şirketler, nakitlerini vadeli mevduat hesaplarında değerlendirerek faiz geliri elde ederler

Bankalar ise artan mevduat tutarlarını bono veya tahvil alarak ya da mevduata verilen faiz oranından daha yüksek faiz oranları ile kredi kullandırarak değerlendirir ve karlılıklarına olumlu katkı sağlarlar

Bankalar ayrıca kamunun borç gereksinimine bağlı olarak yükselen iç borçlanma senedi faizleri kaynaklı yurtdışından sağladıkları fonları kamunun finansmanında kullanırlar. Dolayısıyla yüksek enflasyon yüksek faiz marjı getirmekte ve yüksek kar elde edilmektedir. Aslında yüksek enflasyonist ortamda bankalar düşük verimliliğe sahip olmalarına rağmen, yüksek faiz marjları sayesinde yüksek karlılık elde etmektedirler

Olumsuz yönden bakacak olursak da;

Enflasyonist ortam kişilerin gelirlerini ve firmaların faaliyet karlarını azaltmakta ve kredilerin geri ödenmemesi durumunu ortaya çıkarmaktadır. Kredilerin geri ödenmeme riski ile karşılaşan bankalar, bu kredilere karşılık ayırarak, ayrılan karşılıkları net faiz gelirlerinden düşmekte, bu durum ise bankaların karında azaltıcı etki meydana getirmektedir.

Yüksek enflasyonist bir ortamda bireysel yatırımcı ve şirketlerin döviz cinsinden mevduata yönelmeleri, bankaların döviz cinsinden yükümlülüklerini artıracaktır. Bankalar, döviz cinsinden varlık ve yükümlülüklerini uyumlaştıramamaları durumunda kur riskine maruz kalmaktadırlar. Diğer yandan bireysel ve kurumsal yatırımcılar, belirsizlik ortamında uzun vadeli pozisyon almak istemezler. Enflasyonist sürecin beraberinde faiz oranlarını da artıracağı yönündeki beklenti, tasarruf sahiplerinin uzun vade yerine kısa vadeli mevduatlara yönelmelerine yol açmaktadır. Söz konusu yönelim varlıkları ve yükümlülükleri arasında gerçekleşen vade uyumsuzluğu nedeniyle bankaları faiz riski ile karşı karşıya bırakmaktadır. Özetle enflasyonist süreç, bankaların mali bünyesini zayıflatmakta, ürün çeşitliliğini azaltmakta ve mali sistemin gelişmesini engellemektedir.

Dolayısıyla ne enflasyon ve faizlerin yüksek seviyede devam etmesi ya da bunun tam tersi aslında bankacılık için önemli değildir, önemli olan ülke ekonomi politikasında bu hassas linklerin birbirinden kopmaması için atılan adımların tutarlılık ve kararlılık göstermesidirImage
2. Holding

Holding sektörünü etkileyen faktörler arasında küresel ekonomideki büyüme oranları, faiz oranlarındaki değişiklikler ve ticaret politikaları, holding sektörünün performansı bulunur.

Özellikle finans, enerji, inşaat, perakende ve telekomünikasyon gibi holdinglerin büyük ölçüde faaliyet gösterdiği sektörlere yönelik düzenlemeler ve ekonomik teşvikler, sektörün görünümü üzerinde belirleyici olabilir.

Başta yapay zeka olmak üzere çeşitli teknolojik yenilikler ve dijital dönüşüm, perakende, finans ve medya gibi alanlarda faaliyet gösteren holding şirketlerinin verimliliğini ve gelirlerini artırır. Diğer yandan sürdürülebilirlik ve ESG odaklı yatırımlar da çevre dostu projeler ve sosyal sorumluluk sayesinde bu şirketlerin marka değerini ve yatırımcı çekiciliğini güçlendirir. Aynı zamanda, jeopolitik olaylar ve yönetim kalitesi gibi faktörler, çok uluslu holdinglerin farklı coğrafyalardaki dalgalanmalara karşı dayanıklılığını ve kriz yönetimini etkileyebilir.

Yüksek enflasyon nedeniyle son dönemde bilançolarda zorunluluk haline getirilen enflasyon muhasebesi, holdingler üzerinde özellikle 2024 ün ilk 6 aylık bilançolarını incelediğimizde temel rasyoları hatta temel analizi deyimi yerindeyse baştan yazdırttı. Dolayısıyla bu husus fiyatlara da yansıdı ve son 3-4 aydır bu sektördeki hisselerin fiyatlamalarını olumsuz etkiledi. Tabi burada holdingleri incelerken holding bünyesindeki ortak şirketleri de ayrıca incelemek çok çok önemli.Image
Read 19 tweets
Feb 18, 2024
Hadi bu pazar da es geçmeyelim, biraz dolar bazlı yatırım yapmanızı sağlayan ETF lerden yani Yabancı Borsa Yatırım Fonlarından bahsedelim ☕️;

🔸Nerdeyse 5000 kadar ETF vardır, bunlar aynı bizim yatırım fonları gibi belirli bir şirket/emtia/tahvil/sertifika/bono vs. yatırım enstrümanlarından oluşan bir portföyü yönetirler

🔹Avantajı şu, anlık alınıp satılır ve valör dediğimiz bir bekleme süresi yoktur, istediğiniz zaman alır ve satarsınız (ABD piyasalarının açık olduğu saatlerde)

🔸Çeşitli platformlardan alınır, ben MİDAS tan işlem yapıyorum, sizler farklı banka/aracı kurumların yabancı işlem platformundan da yapabilirsiniz

🔹Vergi konusunda hesaplamalar biraz karışıktır, şu linkten hesaplayabilirsiniz, DİKKAT : beyan esaslı yapılır ‼️

Hadi bazı ETF'leri inceleyelim;igmd.org.tr/yurtdisi-borsa…
1. $IVV - $DIA - $SPY - $VOO - $VUG - $VTV

🔸Temettü odaklıdır ve temettü oranları yüksektir
🔹Yüksek oranda temettü veren Large-Cap ABD şirketlerine yatırım yaparlar
🔸Büyüyen şirketler odaklıdır, 10 milyar dolar ve üzeri büyüklüğe sahip şirketlerden oluşur
🔹Büyümesini istikrarlı sürdüren şirketlere yatırım yapar

Genellikle yatırım yaptıkları hisseler;Image
2. $IJH - $VO - $IWR - $MDY

🔹Mid-Cap, yani biraz daha (bizim BIST30 dışı ama BIST100 hisseleri gibi düşünülebilir) orta ölçekli şirketlere yatırım yaparlar
🔸Bunlar genellikle 2 ila 10 milyar dolar arasında olmak üzere orta piyasa değeri büyüklüğüne sahip olduğu düşünülen şirketlerdir
🔹Hisse sayısı 400 civarındadır, dolayısıyla portföyde hisse oranları %1 i geçmezImage
Read 7 tweets
Feb 4, 2024
YAPAY ZEKA ya da AI (Artificial Intelligence)

Hadi gelin son dönemin trendi bu teknolojiyi yakın mercek altına alalım ve bu konuda yatırım yapan fon ve ETF'lere bir göz atalım (makale okumayı sevmeyenler direk zincirin en altındaki tweet'e göz atıp fon ve ETF'lerin hangileri olduğuna bakabilir)

Yapay zeka teknolojisi, son yıllarda büyük bir gelişme gösterdi ve hayatımızın birçok alanında kullanılmaya başlandı. Örneğin, chatbotlar, sesli asistanlar, doğal dil işleme, siber güvenlik ve makine öğrenimi gibi yapay zeka uygulamaları, işletmelerin ve bireylerin verimliliğini, müşteri memnuniyetini ve rekabet gücünü artırmada önemli bir rol oynuyor.Image
Yapay zeka teknolojisi, aynı zamanda yaratıcı, eğlenceli ve ilginç içerikler üretmek için de kullanılıyor. Örneğin, yapay zeka tarafından oluşturulan müzik, resim, şiir, hikaye, kod, logo gibi ürünler, insanların beğenisini ve ilgisini çekiyor.

Komut : "bana mavi takım elbiseli, sarı kravat takan, yapay zeka konusunda araştırma yapan, bir yatırım ofisinde çalışan adam resmi yapar mısın"

Mesela bakın, bir istekte bulundum ve sonucu 👇Image
2024 yılında, yapay zeka teknolojisi daha da gelişecek ve yeni trendler ortaya çıkacak. Bu trendler, yapay zekanın kullanım alanlarını, yeteneklerini ve etkilerini genişletecek. İşte, 2024 yılında takip etmeniz gereken yapay zeka teknoloji trendlerinden bazıları + Image
Read 16 tweets
Jan 7, 2024
2024 FONVESTING ETF LİSTESİ

İyi pazarlar🌞
Dün FORBES dergisinin 2024 favori ETF'lerini incelemiş ve değerlenmiştim, sıra benim 2024'te ön plana çıkmasını beklediğim ETF'lere geldi 😎✍️🧑‍💻

Bazıları riskli, bazıları temkinli, bunların hepsini değerlendirmeler ile birlikte yazdım

Kahvaltınızı yaptıysanız, alın kahvenizi, yağmurlu hava manzaranızın tadını çıkarın ve buyrun keyifle okuyun 👇
MicroSectors FANG+ Index 2X Leveraged ETNs (Kod : $FNGO)

Sektör : Teknoloji
Toplam Hacim : 2,7 milyar dolar
ETF fiyatı : 42,73$
Yıllık Yönetim Gider Oranı : %0,95
Portföydeki şirket sayısı : 10
Temettü verimi : -

Son 1 Aylık Getiri (%) : 3,12
Son 3 Aylık Getiri (%) : 26,9
Son 1 Yıllık Getiri (%) : 216,21
Son 3 Yıllık Getiri (%) : 4,47
Son 5 Yıllık Getiri (%) : 48,99

(getiriler dolar bazlıdır)

Fona Genel Bakış ve Değerlendirme;

Bu ETF, FAANG olarak bilinen meşhur 5'li teknoloji devinin baş harflerinden (Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Google/Alphabet) oluşan bir portföy stratejisine sahiptir. Ancak FANG kelimesinin yanındaki + işareti ile portföyde ekstra olarak Twitter, Tesla, Alibaba, Baidu ve NVIDIA şirketlerini de dahil ederek sayıyı 10'a çıkarmıştır.

ETF isminden de anlaşılacağı üzere 2x Leveraged yani 2 kaldıraç oranına sahiptir. Bu şirketlerin ortalama 1 birim artışı demek ETF'in 2 birim artışı demektir. Ters durumda da kayıplar 2 birim oranında gerçekleşir.

ÇOK RİSKLİDİR!

Eğer bu şirketlere ait 2024 yılında bir yükseliş öngörünüz var ise portföyünüzde değerlendirebilirsiniz. Ancak 2x kaldıraç oranını aklınızdan çıkarmayın

Fon Portföyündeki Şirketlerin Oranı;Image
Bitwise Crypto Industry Innovators ETF (Kod : $BITQ)

Sektör : Kripto Para Teknolojisi
Toplam Hacim : 135 milyon dolar
ETF fiyatı : 10,88$
Yıllık Yönetim Gider Oranı : %0,85
Portföydeki şirket sayısı : 30
Yıllık temettü verimi : %1,60

Son 1 Aylık Getiri (%) : 28,24
Son 3 Aylık Getiri (%) : 82,08
Son 1 Yıllık Getiri (%) : 202,26
Son 3 Yıllık Getiri (%) : - (yeni olduğundan veri yok)
Son 5 Yıllık Getiri (%) : - (yeni olduğundan veri yok)

(getiriler dolar bazlıdır)

Fona Genel Bakış ve Değerlendirme;

Bilindiği üzere kripto para teknolojisi günden güne gelişime açık bir sektördür. Henüz kripto paralara ilişkin ETF'lerin kurulmasına Amerika'daki finans piyasalarını düzenlemek ve denetlemek ile yükümlü Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) izin onayına karar vermemiş olsa bile kripto para teknolojisi aktif olarak gelişmeye devam etmektedir. SEC'in kripto para ETF lerine izin vermesi ile birlikte bu sektörde büyük bir ivme görebiliriz.

RİSKLİDİR!

Fon Portföyündeki Şirketlerin Oranı (ilk 15);Image
Read 12 tweets
Sep 9, 2023
🟣 AK PORTFÖY GELECEĞİN YATIRIM FONLARI 📷
@Ak_Portfoy
Şimdi size hiç kimsenin anlatmadığı, hiç kimsenin bahsetmediği ve kimsenin bu kadar detaylı çalışma yapmadığı bir alana değineceğim, hazır mıyız? Geleceğin sektörlerine bir fon ile nasıl yatırım yaparız? Image
1. Ak Portföy Turizm Ve Seyahat Sektörü Değişken Fon (TGR)

Online rezervasyon şirketleri, otelcilik, havayolu şirketleri başta olmak üzere önemli global ve yerli 20 şirketin hisse senetlerine yaklaşık olarak eşit ağırlıkla yatırım yapma imkanı sağlar, Image
2. Ak Portföy İhracatçi Şirketler Hisse Senedi Fonu (Hisse Senedi Yoğun Fon) (FUA)

Türkiye’nin ihracat gücü yüksek şirketlerine yatırım yapma imkanı sağlar Image
Read 15 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!

This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(