Aneb tohle je mé jediné (a tak trochu tradiční) předvolební agitační vlákno, které pro vás budu mít nadcházejícím #Eurovolby!
Jak řada z vás ví, leštím spodek kandidátní listiny u @zeleni_cz
Můžeme?
Když mě zvolíte, počítejte s tím, že hravě pořeším všechny bezpečnostní otázky, co nás trápí.
Mám totiž jasný plán.
Ruská agrese na Ukrajině? ✅
Tohle bude easy. Řešení jsem okoukal v mládí při hraní C&C Red Alert. Vyvineme stroj času a hotovo
Obavy, že nezvládneme nástup AI a ta nás zotročí? Nebojte, můžeme taky odškrtnout ✅
Osobně se postarám o to, aby Evropa měla tu nejúčinnější zbraň proti téhle hrozbě.
Přesvědčím Keanu Reeves, aby se přestěhoval do EU.
Šach mat despotická budoucnosti!
Trápí vás energetická krize? Hoďte to za hlavu.
Až tam budu, šmahem vyřeším.
Jo, vy chcete vědět jak? Ničím snazším, než stavbou Dysonovy sféry kolem našeho Slunce!
Budeme ji mít tolik, že zas (povinně pro všechny) zavedeme zpátky všemi milované žárovky!!!
Spalovací motor nebo elektromotor?
Tady není nic k diskusi. Řešení už dávno přeci mám(e)!
Fúzní motor na biomasu!!! (jo, ptát se nemusíte, matně tuším, co to je...)
Vymírání kontinentu ?
Řešení samozřejmě mám!
Dva moje klony do každý bezdětné domácnosti (jo, budou na to kvóty!) a to uvidíte, že po pár dnech si radši všichni pořídíte děti, abyste se mě zbavili! ✅
Stárnutí populace?
Elixír mládí začnu míchat jen co projdu detekčními rámy europarlamentu...
Patlama paprťála a uvidíte, že do čtyř let (až mi skončí mandát...) nebude důchodová reforma třeba.
Všici budete mladí, nech si to všichni zapamatují!
Má Česko přijmout euro?
Jako fakt? Co je tohle za otázku? Samozřejmě, že ne.
Postarám se osobně o to, aby česká kotlina přešla na směnný obchod za pomocí víček od limonád.
Může vám to přijít jako krok zpět, ale není. Je to krok do budoucnosti! Aneb modří už vědí... #NukaCola
Trápí vás globální změna klimatu?
Buďte úplně v pohodě. Vyřešil jsem.
Pamatujete si, že budeme stavět Dysonovu sféru?
Klidně můžete bydlet na jejím vnějším okraji.
Tam nebude atmosféra a tedy ani klíma. Problem solved.
(neodpustím si PS: Jelikož ta sféra bude velice tenká, ona tam nebude ani pořádná gravitace, ale na to už probíhalo detailní testování na německých dálnicích a máme tak vyvinutou technologii.
Prostě se k té sféře přilepíme!
A vy jste si mysleli, že se přilepovali zbytečně!)
Daňová reforma?
Hele, to vůbec nemá smysl řešit.
Viděl jsem nedávno jeden dokument (ala Star Trek...), který říkal, že 8. května roku 2161 založíme Federaci spojených planet, ve které peníze nejsou potřeba.
Všude jen blahobyt.
A než bychom se domluvili... 2161 není daleko...
Krize v bydlení?
Je mi trapný se opakovat, ale přeci DYSONOVA SFÉRA!
Uvědomujete si, jak je její plocha obrovská?
Ne, že bude bydlení základní lidský právo.
Základní lidský právo bude vlastnit celý město (a celý ho zametat od kosmického prachu!)
Jinak ji nezabydlíme
Mohl bych pokračovat ještě dlouho, ale jistě všichni teď chápete, že mám řešení na všechny problémy, které vás napadnou.
Řešení, která jsou brilantní, úžasná, rychlá a hlavně snadná!
Sice některý z vás by mohlo napadnout, kdo to zaplatí... ale tam je odpověď jasná, ne?
Prostě jako vždycky, ne?
Erár!
A tím jsme na konci.
Vidíte, že slibovat rychlá a snadná řešení na problémy dnešního složitého světa mi jde! Jenže to jde všem.
Já si ale myslím, že ty "snadný" řešení, co si navzájem každý volby slibujeme, moc nefungují.
Na to je svět, ve kterém žijeme, moc komplexní.
Nemůžu vám tak nabídnout, že to všechno za vás šmahem kouzelného proutku vyřeším. Nemyslím si, že to jde.
Můžu vám tak slíbit vlastně jen málo. Že váš hlas případně použiji k tomu, abych mohl s ostatními jednat a hledat řešení problémů našeho koutu světa.
S otevřenou myslí! :)
No a pokud vás zajímá, na jaký pozici jsem a koho všechno musím přeskákat, abych se do europoslanecké lavice dostal, překonejte se a poprvé v životě klikněte na web Zelených.
A pak scrollujte
a scrollujte
a scrollujte...
a tam jsem 💚
Potřebuji to vlákno dostat i mimo TW, takže @threadreaderapp unroll
A pokud vás tohle vlákno pobavilo, přesto se mě volit nechystáte, budu případně rád aspoň za sdílení. Třeba máte ve svém okolí někoho, kdo stavbu Dysonovy sféry bude chtít svým hlasem podpořit! :)
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Nevím jak vás, ale mě by překvapilo, kdybych zažil to, co skupina australských horníků v regionu Pilbara.
Během jízdy po místní "polní" cestě objevili hořící kus černého čehosi, který se zničehonic objevil v jejich cestě.
Kde se tam vzal a co to je? To se dozvíte ve 🧵
Krátce poté, co svůj objev nahlásili, se na místo dostavila australská policie.
Ta po zběžném průzkumu zjistila, že se nejedná o pozůstatky mimozemské invazivní flotily, ale o něco, co téměř určitě pochází ze Země.
Ta věc totiž byla tvořena z uhlíkových vláken.
Bylo tak zřejmé, že se do australské pouště zřítil kus kosmického smetí. Už zase.
Následnou analýzou letových drah vypouštěných raket bylo určeno, že se téměř určitě jedná o pozůstatek čínské nosné rakety Jielong-3, která v září letošního roku vynesla do vesmíru 12 družic.
A máme tady další příspěvek do diskuse, jestli se dnes na povrchu Marsu nachází kapalná voda!
Jeden US vědec na základě meteorologických dat pořízených v 70. letech 20. století sondou Viking 2 a numerického modelování prozkoumal, jestli by mohla...
Obrázek níže je od AI... 🧵
... kapalná voda na povrchu Marsu se vyskytovat.
Nezajímal se ale o čistou vodu - pro její existenci tam podmínky téměř určitě nejsou - ale o solanku.
Tedy roztok vody nabohacený o některou ze solí.
Proč? Protože sůl pomáhá snížit teplotu, za které voda zmrzne.
A vy když tak vodu dostatečně osolíte a navíc nesáhnete po kuchyňské soli, ale po některé z exotičtějších zástupců, ideálně ze skupiny chloristanů (jen bacha, ty jsou pro člověka a většina života toxické...), můžete srazit teplotu, za které vám ten roztok zmrzne, až k - 75 °C.
Tenhle modrý flek uprostřed rozmazaného snímku je těleso 3I/ATLAS.
Jeho rychlost a dráha jasně ukazují, že nepochází ze Sluneční soustavy, ale přiletěl z hlubin mezihvězdného prostoru!
Jde teprve o třetí objekt z jiného hvězdného systému, který jsme zaznamenali🧵
Není to přitom poprvé, co jsme mezihvězdného poutníka našli. Poprvé se to podařilo v roce 2017 s pomocí havajských dalekohledů Pan-STARRS.
Tehdy jsme spatřili ʻOumuamuu – první potvrzené těleso pocházející z jiné sluneční soustavy.
Jenže to jsme našli pozdě...
Spatřili jsme ho totiž až v momentě, když už se od Slunce vzdaloval.
Měli jsme tak doslova jen pár okamžiků je na její pozorování a získali jsme jen málo informací o tom, jak tento vzácný návštěvník vypadá a z čeho je složen. en.wikipedia.org/wiki/1I/%CA%BB…
Jestli jste někdy snili o tom, že se budete potápět u pestrobarevného korálového útesu se stovkami rybek okolo vás a ještě jste to nestihli zrealizovat, měli byste si pospíšit
S korály to totiž v posledních letech vypadá (doslova) bledě a v následujících desetiletích bude hůř🧵
I když na korálové útesy připadá méně než jedno procento mořského dna, mají pro oceány nenahraditelné místo.
Přibližně každý čtvrtý mořský organismus totiž ke svému životu potřebuje korálové útesy.
Ať už pro získávání potravy, úkrytu nebo místa, kde se může rozmnožovat.
Korálové útesy tak hrají nenahraditelné místo v oceánském ekosystému
Jenže nejde jen o přírodu. Korálové útesy mají značný význam i pro člověka - umožňují značné příjmy rybářům i odvětví turismu
Navíc pomáhají chránit pobřeží před ničivými vlnami a tím udržovat souše nad vodou