Or-ly Barlev 🎗 אור-לי ברלב Profile picture
Nov 5 63 tweets 35 min read Read on X
בוקר אור מביהמ"ש המחוזי בת"א, היום ה-50 לעדות נתניהו, היום ה-15 לחקירה הנגדית.
50 ימי עדות בלתי מלאים בעליל, חלקי ימים, חלקי שעות, שנפרשו על פני 11 חודשים, כמעט שנה. הזיה שהתאפשרה בשל החלטות השופטים הרופסות, שכעת מנסים להאיץ את קצב שמיעת העדות.
אתמול נתניהו התפתל על דוכן העדים בשקרים וסתירות, וגם הבוקר ממשיכים עם תיק 1000.
כאן מתחיל שרשור דיווחים 👇🏼
בתמונה: התובע - משנה לפרקליט המדינה אכיפה כלכלית ופרקליט מחוז ת"א מיסוי וכלכלה יהונתן תדמורImage
ושוב השופטים נכנסים.
ורק אחרי כניסתם נתניהו נכנס.
המשפט היחיד בעולם שבו השופטים ממתינים לנאשם.
אין מצלמות.
אין שאלות עיתונאים.
לא אפסיק להגיד: שערוריה.
חדד: עדכן אותי ראש הסגל, שראש הממשלה זקוק להפסקה 11:30 עד 12:30
שופטת: לא סובל דיחוי לארבע אחה"צ
חדד: לא...
שופטת: האפשרות נשקלה?
חדד: כן
שופטת: טוב, אם צריך - צריך.
ז'ק חן הגיע ושאל לקצב המשך החקירה הנגדית:
התובע תדמור: אם יהיו ימים מלאים, אני מעריך שאני זקוק לעוד כשבועיים. זו הערכה.

פרשנות: מעניין מאוד, זהו צפי לסיום החקירה הנגדית
התובע תדמור: אמרת בחקירה הראשונה שביקשת שיקנו לך סיגרים...
לא מתיישב

תדמור: בין לבין הגיע פקס, נתן אשל, שכתב שרכשו עבורך סיגרים מכספך ושאפשר לשאול את כל הנהגים
נתניהו: לא זוכר
תדמור: נשאלת בחקירה על הפקס, זוכר?
נתניהו: לא
תדמור: מפנה

חדד מעיר
שופטת: זה מול העיניים שלו

תדמור: באמצע שאלה באמתע שאני קורא
בר-עם: אדוני יכול לתת למר תדמור אשראי
תדמור: עכשיו מר נתניהניעיין, אדוני לא שלל, שואל אם מזכיר שנתן אשל שלח פקס בין גרסה ראשונה לשנייה, ואחרי זה אמר שישאלו את כל הנהגים
נתניהו: לא זוכר את הפקס, כן אומר, זוכר כל הרל"שים
תדמור: זו לא השאלה
נתניהו: כל הנהגים... סליחה כל הרל"שים בלי יוצא מהכלל התבקשו על ידי לקנות סגירים לא יודע איך עשו, ראיתי שני פתקים של אנשים שביצעו את הפעולה
תדמור: אתה מדבר בהכנה
נתניהו: בהכנה
תדמור: לא זכרת בעדות
חדד מפריע
נתניהו: אני ביקשתי מכל הרל"שים, לא זכרתי כל פרט אבל שמות הרלשים יש בידיכם נותנים עדויות, הם היו עושים בכמה דרכים דרך אחת לבקש קספריוס, נהג ודאי זה אלי אילוז
תדמור: זוכר את השאלה שלי? על הפקס, נגיע לקספריוס... אישרת בחקירה, נכון ששלח פקס
חדד קם
תמדור: מר נתניהו אני אומר לך שמר אשל שולח לך פקסים למרות שסיים עבודתו ב 2012 ואדוני אישר שקיבל אותם וגורס אותם
נתניהו: מי גורס פקסים?
תדמור: ב 2017
נתניהו: היום שולחים.... פקס טכנולוגיה המאה ה 19

תדמור מפנה לחקירה
תדמור: אדוני יעיין

תדמור: אתה מאשר שאתה בידידות עם נתן אשל
"מקבלי ממנו שיחות טלפון?
כן
פקסים?
כן
גורס אותם?
אני גורס אותם, אין לי... אין לי כוח

נתניהו: לא זוכר, נראה לי בעייתי מרחוק, אבל דבר אחד, ידעתי לפני, הוא לא מייצר לי אירוע, הוא מנסה לפי הגרסה שלו, לא תוכלו להתחמק מזה שנביא את העדות הזו, מכולם, יש עדות שביקשתי פעם אחר פעם, הם אומרים הרבה פעמים, אז הם לא נהגים, האם ביקשתי מנתן אשל לקנות סיגרים - כן חד משמעות, מכל הרלשים, איך עשו את זה, עם נהגים משלם! על זה לא חשבתם... לא בא מהאוויר היה צריך לשלם להוציא כסף מהבנק, חקרתם את זה? למה לא חקרתם את זה???

(התפתלויות מפוארות)
תדמור: חקרו את אייל חיימובסקי, העיד שהיו פעם פעמיים שהוא עצמו הלך וביקש לקנות לך סיגרים ופעם אחת ביקש מעובד בלשכה, ובכל פעם קנו 3-5 סיגרים, חחיימובסקי אחד האנשים שהתכוונת אליהם, היה מנהל לשכה שנתיים וחצי 2012-2014, מפנה לדבריו בבית המשפט - מצטט

תדמור: במשך שנתיים וחצי מדבר חיימובסקי על סיגרים בודדים על אירועים ספורים, לא על קנייה שאדוני מדבר ללא מסמך או תיעוד על קנייה של אלפי סיגרים, חלף הסיגרים שמילצ'ן ופאקר נותנים לו

נתניהו: אני זוכר אחרת, בתקוהפ הייתי פונה לאדון סיידוף לאדון קספריוס שיגיד שקנה הרבה פעמים, אל זוכר אם פניתי לאילוז הנהג שלי, היו הרבה פעמים

תדמור: אתמול לא אמרת שפניתי לקספריוס
נתניהו: קראתי את העדות שלו
תדמור: אה קראת את העדות שלו
תדמור: דוד שרן... 2012 עד 2016... אנשים שאדוני הפנה אליהם, לא יודע אם סבירף, הוא מדבר על פעמיים שלוש, מזכיר שזה מה שהיה בתקופת שרן? דוד שרן מגיב לעו"ד חדד 16.1.23 (נגדית)
רכשת מספר פעמים?
בין פעמיים לשלוש... פעמים מועטות

תדמור: אומר שרן, אדם שהיה בתפקיד, אני הייתי איתו שנתיים כמעט שנתיים קרה שלוש פעמים משהו כזה
(במשטרה)

תדמור: יש בהמשך - "מספר פעמים, שתיים שלוש ארבע" במשך שנתיים
תדמור: לא שגרה סיטואציות שפורות סיגרים בודדים, טענת ההגנה יש לה פרופןורציות לא נותנת מענה, שקונה סיגרים בעצמו
נתניהו: כל האגומנט הזה נופל, אם יש לי קו אספקה לא צריך לקנות, זה אחד, שתיים הכמויות שאתם מדברים עליהם, לא קיים, מספרים קטנים מדי בצד של מילצ'ן, נתתם מספר עצום 700 אלף אח"כ כשאתה מסתכל על מספר המפגשים, קופסאות מחיר, אתה מבין שמדבר, 8 אחוז ממה שאהתם מדברים, חברים נותנים מתנות אקראיות ואז מתווצר חלל.. אין אספקה אין כלום אם יש כמויות

בר-עם: השאלה אם באותה תקופה, מעבר למה שאומר שרן, אם גורמים נוספים
נתניהו: קודם כל אומר 4 פעמים, שנית קספריוס, שנית סיידוף, אם סוכם תגיע למספרים של אלפי שקלים משום שהוצאתי, וגם לאן הלך הכסף? הוצאתי אותו לא קניתי המבורגר

(התפתלויות מפוארות)
תדמור: אני זוכר אספקה שלי לעצמי סיגרים בהירף
בר-עם: נדמה לי שלא מכחיש את מה שמציג
תדמור: בהיקפים...
בר-עם: נכון, אדוני חוזר ומפנה להודעות...

תדמור: איפה אדוני התרענן
נתניהו: נזכרתי שזה מה שקנו
תדמור: למה פנית לקספריוס
נתניהו: אני יושב במשרד, פונה לקספריוס, אותו דבר סיידוף, נהג אילוז
תדמור: נהגים
נתניהו: אתה תופס גוטצ'ה על המילה נהגים...
חדד מתערב
תדמור: עובר לארי הרו
נתניהו: סליחה אמרתי שפניתי לכל הרלשים אמרתי שהקנייה התבצעה באמצעות קפריוס וסיידוף לא היו נהגים, נהגים התכוונתי לאי אילוז לא התכוונתי לכל הנהגים במשרד הראש הממשלה

(פרשנות: בחקירה נתניהו אמר - תשאלו את כל הנהגים. כל)
נתניהו ממשיך
חדד מעיר
שופטת: אדוני ישב ולא יעיר הערות, מעבר לזה רק התנגדויות
חדד: אז יש התנגדות
שופטת: שנתניהו יצא
תדמור: אין שאלה שיש התנגדות
נתניהו יוצא
חדד: חברי שואל על שרן... "עזרא סיידוף אדם קרוב..." לבוא כששוב המארג הראייתי נחקר באופן סלקטיבי

בר-עם: זה לסיכומים, לא מבין
תדמור: זה דבר שקורה כל הזמן באולם, הראיתי בדיוק, מה אמר שרן, הוכרז עד עוין, וסיידוף ששמו לא הוזכר עד שהמשפט התחיל, שמו לא הוזכר במענה לכתב האישום
גילדין: שלל את סיידוף... רוצה להראות למה אחרים לא רלוונטיים
קוראים לנתניהו
תדמור: היום אתם אורמ סיידוף וקספריוס, לא אמרת במשטרה, אמרת רל"שים נפניו לכל הרל"שים, ארי הרו, בכל התקופה - הוא לא רללונטי הוא זוכר פעם אחת, קנה סיגרים בניו יורק, שניים, מאשר?
נתניהו: לא
תדמור: פנינו לרל"שים
נתניהו: הוא אומר כמה סיגרים הוא קנה, יכול להיות מכספו לא יודע כמה פעמים הגדיר לסיידוף או קספריוס
בר-עם: מה היה תפקידו?
נתניהו: היה עובד לשכה, כל הזמן באקווריום, סיידוף אחראי
תדמור: אחראי? מה היה?
-סמנכ"ל במשרד ראש הממשלה...?
נתניהו: אין אחראי על סיגרים מבקש מאנשים להוציא כסף, ללכת ולקנות לפעמים מבקש מהרל"ש עצמו לפעמים קונה בכספו רוב המפעמים לא קונה בכספו במקרים רבים הולכים ואומרים לאנשים אחרים, אני צריך לזכור מה אמרתי...
תדמור: התרעננת אתמול
נתניהו: לא רק את זה, אנחנו נחקור אותם! אל תנסה בכוח לכפות מציאות פקייטבית, הניסיון להגיד שלא נקנו הרבה סיגרים בהרבה אלפי שקלים לאורך השנים, ניסיון נואל
תדמור: בפרוטקול אתה אומר, לא דברתי עם נהגים, דברתי עם רל"שים הם דברו עם קספריוס וסיידוף

(תדמור מציג סתירה של נתניהו בין אתמול להיום)

חדד נעמד להתנגד
מנסה לטעון שגילדין חקר בהתנגדות כשעד היה נוכח
גילדין מתנגד בעוז למצג הזה, טוען להכפשה
נתניהו יצא
חדד מציג מעדות ארי הרו

פעם פעמיים שלוש (קנה סיגרים
בודדים
היו מבקשים שביקש מעזרא סיידוף
-גם אתה היית מבקש מסיידוף
-נכון

חדד: ארי מספר שהיה פונה לעזרא

חדד: אמר שלא עלה השם
שופטת: אמר שהוא לא העלה (הנאשם)
חדד: לא! ... גם בחקירה גם בבימ"ש ארי הרו לא עד עוין עד מדינה שלהם, לא הוכרסז סערה משערות ראשו לא נטען הואו מספר בדיוק את זה לבוא ולהגיד שלא קיים

תדמור: הבהרתי בדיוק, שטענת סיידוף נולדה אחרי התשובה לכתב האישום, יש נוהל במקריאים, אמר - פונה לרלשים, פנינו, אם יבוא מר סיידוף

שופטת: אראי הרו אומר ממה שאמרו, כן ביקש מסיידוף
תדמור: ארי הרו לא התייחס בחקירתו
חדד: לא נכון, מרץ 2017
תדמור: השאלה היתה, אמרתי, אגע בסיידוף, מר נתניהו אמר תפנו לרלשים
שופטת: אדוני הציג כאילו ארי הרו קנה רק פעם אחת בניו יורק, אם היה מעורב באמצעות אחרים, נראה קצת אחרים
תדמור: לאורך כל המשפטים, יש דברים כאלה או אחרים, לא אמר שקנה פעם אחת, אני שאלתי על הדברים
בר-עם: אם אודני יודע שארי הרו אמר גם דברים נסופים, קשה להיות חד משמעי שרק זה מה שאמר
תדמור: לא אמרתי שרק זה אמר, הטענה שסיידוף, לא עלתה, בתשובה לאישום לא אומרים סיידוף, סיידוף נשאל בשלב מסוים
חדד: לא 20 ב-... 2019
תדמור: אני מגיע לנקודה הזו, אני נגעתי,
חדד: ביודעין
תדמור: לא הטעיתי בשום יודעין, אנחנו נוגעים בדבר הזה
שופטת: לא אומרים ביודעין
גילדין: פה אומר פונה לאחרים לא אומר סיידוף
תדמור: מקבל את הערת השופטים אבל ... ארי הרו קנה פעם אחת
שופטת: אמר פונה לאחרים
תדמור: מקבל את הערת, אבל מראה לכבודכם, מה היה פה, תפנו לכל הרל"שים, פנינו, אני מראה, מגיע עוד רגע לסיידוף
חדד: ארי הרו במשטרה אומר פעמיים
גילדין: תקריא את כל הציטוט
חדד: כל מה שאמרתי התברר כנכון, הראנו שבבית המשפט אמר ארי הרו עזרא סיידוף... מסתבר שאומר גם מרץ גם אוקטובר 2017, להגיד את האמירה שסיידוף לא רלוונטי, זה היה קו חקירה שלם שנאמר כאן
בר-עם: סיידוף יעיד כאן?
חדד: בוודאי שיעיד
שופטת...: אדוני אומר שני דברים
גילדין: ביקשתי מחברי שיקריא
שופטת: גולשים לסיידוף
גילדין: הטענה הייתה שהמדינה מטעה וזה לא נכון
חדד: אני לא סיימתי
גילדין: הטענה היתה שהמדינה הטעתה תן לי להראות שלא, משפט
שופטת: הייתה הערה שלנו, אם אמר שקנה באמצעות אחרים
גילדין: בחקירות, אומר לא פנה אליי כמעט, זה מה שנאמר
חדד: הוא שם עליי פס!
שופטת: ממשיכים אפשר להכניס
שופטת: וקחו בחשבון שוקלים להוסיף חצי שעה בסוף היום, על החצי שעה שיורדת בצהרים
תדמור: אני שואל את אדוני, למה... יש לאדוני יומידור, למה צריך כל פעם לקנות, לבקש סיגרים בודדים
נתניהו: לא פוסל שקנו קופסאות
תדמור: אדוני אומר שקנו קופסאות? אף פעם אף אחד לא אמר שקנו
נתניהו: יש סיגירם בודדים יש קופסאות קטנות, פרטגס... לכן לא פוסל אפשרות, דבר שני ביקשתי וחוזר אומר, ביקשתי מהם כל הזמן, מכל הרל"שים חלק דיברו קנייה אישית, התכוונתי מארג שלם של אנשים ש הולך לקנות לי
שופטת: קופסא או בודדים?
נתניהו: הרבה אנשים, הרבה בודדים, יכול להיות בקופסאות קטנות ה רבה אלפי שקלים מניח שיש הוכחות שכבר הוצגו... אין...
תדמור: מציע לאדוני שמדובר ברכישת קופסאות גרסה שלא נשמעה, באמת בעבר כשהלשכה הייתה מממנת קופסא לשבוע, מאז שזה נפסק, במימון עצמי, לטענתנו רק סיגרים בודדים, והסיבה כי אדוני מקבל קופסאות באופן רציף מילצ'ן פאקר, ולכן אדוני צריך לקנות רק כשהאספקה מתעכבת . או... אחרת אדוני היה קונה קופסאות, כדי לספק צריכה עצמית כפי שרוב האנשים עושים

נתניהו: יש טענות... לא מעשן סיגר ליום, כשאני עמשן, יש תקופות, למשל בחודשיים האחרונים לא מעשן, הסינוסים, שיש תקופות, וכשמעשן, סיגר ליום, לא אומר שכל ... אחזו מהשנה לא קורה... דבר שני
תדמור: אני אומר, קופסאות, פאקר כל משלוח אז לא צריך לקנות יותר מבודדים
נתניהו: את זה נוכיח, זה קל על ידי מספר המפגשים, להראות שלא רק שאין קו אספקה, כמויות הרבה יותר קטנות... מעידי אנשים, הספק שאמור לתת יונתן חסון אומר שלא זוכר משלוח של סיגרים אומר שפעם שלחו ליום הולדת עם שמפניה
תדמור: דברים אחרים
נתניהו: תן לי להשלים... מספר פגישות מצומצם, מספר פגישות לשנה, לא סוגר את הפער, לא היו משלוחים בתווך, חסון הוא מתאר בעצמו אין קו אספקה, דבר שני קונה סיגרים מעת לעת אם היה קו אספקה הייתי יכול להרים טלפון... תשלח לי סיגרים... לא זה נכון ולא זה נכון... במתנות ביקורים מפגשים או בית ינאי, זה מה שהיה, אח"כ בתווך, כן מעשן לא כל הזמן, כל הקו הזה, תזה הזו קורסת מתחת לעובדות... את זה נוכיח חושב שהוכחנו... תיווכחו אפשר למדוד
תדמור: עזרא סיידוף לא הזכרת את שמו בחקירה במשטרה, תפקידו סמנכ"ל במשרד רה"מ, לא אמרת לפנות להנהלת משרד רה"מ, לכן אומר לך, הוא סמנכ"לב משרד רה"מ, לכן לא פנו אליו וגם אדוני לא הזכיר אותו לא בחקירות ולא במענה לכתב האישום. אדוני מאשר שהוא סמנכ"ל ולא הזכיר את שמו?
נתניהו: לא יודע, אז מה? אתה יכול לשאול אותו! הו קרס???(למי אכפת, אנגלית) אנחנו נוכיח
תדמור: אראה לך מה באמת העיד ארי הרו שמדובר בפעמים בודדות שהוא פנה, שהוא ראה, ארי הרו חקירה ראשית...
נתניהו: קורא נדהם
תדמור מציחג
תדמור: אומר ארי הרו במשך שנה, פנה - פעמיים שלוש, פעמים בודדות, הוא ראה את סיידוף, לא פנה, פעם פעמיים שלוש
תדמור: זה מזכיר את היקף הרכישות?
חדד: תעצור
שופטת
תדמור: אם זה מזכיר לאדוני
בר-עם: ארי הרו מוסר גרסה, מר נתניהו מוסר גרסה, הוא יגיע להעיד נשמע מפי הגבורה
שופטת...
תדמור: מפנים לרל"שים, אם נתניהו זה מזכיר לו שאלה ההקפים מסיידוף, הוא מפנה אותנו לארי הרו שצמוד אליו,
שופטת: בתקופת ארי הרו
תדמור: בוודאי
בר-עם: מר נתניהו מסר גרסתו בקשר לסיידוף... לא בטוח שנתקדם
תדמור: מתקן עצמי - שנה היה
תדמור: אתמול נתניהו העיד רל"שים, מעיד רל"ש שיפנו אליו
בר-עם: השאלה כמה מר נתניהו יכול להוסיף

חדד מתנגד
נתניהו יצא

חדד: להגיד שארי הרו, אומר פעמים בודדות... בחקירה אני שואל - הוא ביקש שעזרא סיידוף יטפל, ביקש ישירות וגם אתה היית מעביר, תאשר שהיו מקרים שלא בנוכחותך. גם בחוזרת, אומר ארי הרו, יש פעמים שראיתי, עזרא סיידוף היה אחראי על הסיגרים, היה ידוע, גם קספריוס עולה מהדברים של ארי הרו, ההתנגדות פשוטה: אי אפשר להגיד שארי הרו אומר שאלו כל המקרים, זה בסה"כ המקרים שהוא ראה, או שיחזור, אי אפשר מצג לא נכון

תדמור: התשובה מופיעה במה שחברי הקריא, התשובה מתי ראה, לא אמרתי

בר-עם: מה אדוני...
תדמור: מפנה לכל הרל"שים , מראה שהרל"ש אומר ראיתי פעמיים שלוש, בחוזרת אומר אני ראיתי פעמיים שלוש, לא ראיתי יותר
שופטת: לא נשמע כל כך חד משמעי
תדמור: כבודכם יעניין, בחוזרת (מפנה)

הרו בחוזרת:
"התשובה זה מה שראיתי (פעמיים שלוש) אבל ידעתי שעזרא הוא זה שמטפל בעניין הסיגרים באותה תקופה"

שופטת: שיענה על השאלה

חדד: אז לעיין בנגדית

שופטת: ...
תדמור: הפניתי לדברים של ארי, שבאמצעוצ הרל"שים,
שופטת: קנייה
תדמור: קנייה ומה שראה

שופטת: תשאל שאלה פתוחה...

מחזירים את נתניהו
היתה התפרצות של אבא של מי שנרצח בנובה (למיטב שמיעתי, יהודאי)
צעק לנתניהו שמנסה להיפגש איתו
צעק שרוצה ועדת חקירה ממלכתית
משמר בתי המשפט הוציאו אותו
....
....

תדמור: אתמול אדוני אמר שפנה באמצעות הרל"שים ולא סיידוף ישירות
נתניהו: אתה עוזר לי ריננת את זכרוני...
תדמור: ... הוא מקור אספקה והוא לא עולה בחקירה במשפט
נתניהו: הוא לא המקרו הבלעדי מכלול אנשים שמבקש מהם...

תדמור: מר סיידוף אדם קמורב לך ולרעייתך בלי הלכנס לפרטים - 15 עד 18 היה מעורב בפרשת המעונות, השעיה.... בתקופה של השעהי לא מסתובב במשרד
נתניהו: כמובן כשהוא מושעה ועדאי שלא

תדמור: מה תפקיד קספריוס
נתניהו: עובד בשלכה הרבה שנים
תדמור: אחראי סיורים מזכיר לאדוני?
נתניהו: כן באיזה שלב היה לו גם תפקיד זה, הוא כלבויניק
תדמור: קמורב לאדוני?
נתניהו: מקורב? לא אגיד ברמת חברות מילצ'ן, הוא בקרבתי בסביבתי
תדמור: חיימובסקי... מנהל לשכה, אדוני יעיין ויענה כפי שמוצא לנכון

"אתה אומר שהיו כמה פעמים. פעמיים שאתה פעם אחת ששלחת מישהו בכל פעם כזו כמה סיגרים נרכשו?"

3-5 (סיגירם בודדים)

נתניהנו:.... כמה זמן נשאר בתפקיד, מרגיש שזה שקר, היה זמן קצר בתפקיד מספר אחד, שממנו הייתי מבקש בנוסף לבקשות קפסריוס וסיידוף, לא שנתיים, וחצי אין סיכוי
תדמור: היה בלשכה שנתיים וחצי, הוא מנהל הלשכה, והוא נמצא שם, חלק מהזמן הוא אפילו ראש הסגל
חדד: לא לא זו טעות

תדמור: אני חוזר על מה שאמר הבוס שלו, המשטרה הופנתה אליו במהלך חקירת המשטרה ופנו אליו והוא שם ומתאר - באופן עצמאי ועכישו באמצעות שליחת נהגים, מבין שקספריוס, היה עושה כל מיני משימות וחיימובסקי מאתר - פעם פעמיים, פעם אחת מביא נהג, קספריוס, לא נהג, לא נתווכח
נתניהו: הכתוונתי ראשי הסגל, לא אמרתי הסגן שלהם, בתקופה של גיל שפר, מספר שתיים, לא ביקשתי ממנו מספר שתיים, אם פניתי למישהו גיל שפר, לא רלוונטי כשהוא מספר שתיים, חיימובסקי יושב על הכסא זמן קצר, אין סיכוי שנתיים וחצי

תדמור: אדוני אומר קחו את כל הנהגים קחו את כל הרל"שים, חיימובסקי לא בראש הלשכה?

נתניהו: נאמבר 1 התכוונתי אנשים שניהלו את הלשכה

(נתניהו כל פעם מחליף גרסה: פעם אחת נהגים, לא מסתדר - רל"שים, לא מסדתר בעדויות: נאמבר 1! מחליף גרסאות)

נתניהו: זה לא משנה, מה שחשוב זה התפקיד, זו הייתה כוונתי! (צועק) הכוונה היתה מי ש...
תדמור: אמרת רל"ש
שופטת: כשאמרת רל"ש, התכוונת ראש סגל?
נתניהו: התכוונתי מספר 1, אבל רוצה לדעת כמה זמן היה

תדמור: גם במענה לכתב האישום לא אמרו סיידוף וקספריוס, בשמות שנמנו על ידי ההגנה בתשובסה לכתב האישום לא נמנוף כתוב שמות ואחרים, בההקשר הזה

חדד מתנגד
שופטת: אם לא כתוב לא צריך להקריא, רגע אחד

(שופטים קוראים את הסעיף במענה לכתב האישום)

בר-עם: יש הפנייה
תדמור: אמרתי אין שמות

חדד: ההטעיה הזו
תדמור: שום הטעיה, כל פעם, טעיה ובזדון
חדד: המשנה לפרקליט המדינה שבמקרה קיבל את התפקיד של ליאת בן ארי
תדמור: מה זה צריך להיות שאתה מתייחס לתפקיד שלי
חדד: נשמע מאוד רגוע
שופטת: יחסית למה שהוא מגיב לאדוני זה בהחלט רגוע
תדמור: יש גבול לחוצפה
חדד: אפשר להראות
שופטת: לא אתה יכול להפסיק עם הערות אישיות
חדד: בוודאי

חדד מקריא - הדברים עולים מעדויות ארי הרו... גיל שפר... דוד שרן... ומעדויות נוספות... כל מה שאומרים, ארי הרו מדבר על סיידוף וציינו אותם כעדי תביעה שזה עולה מהעדויות האלה, לא אמרנו קנה רק, בעיקר מפנים

בר-עם: תשובה לכתב האישום לא גרסה לא עדות
תדמור: יש לנו טענה בנושא, התשובה לכתב האישום גדר המחלוקת, זאת הגרסה, זה מה שההגנה טוענת ביום פתיחת, אם הטענה סיידוף וקספריוס
שופטת: כתוב עדויות נוספות
תדמור: לא היה מקום להתנגדות, כך הצגתי, אמרתי שאמרתם שמות אחרים ואחרים

תדמור: עדויות נוספות לא יכולות להיות כי לא הפנו, אני מתייחס מהי גדר המחלוקת רוצים לטעון יש קו חדש, קיבלנו מכתבים

בר-עם: הניסוח של עורך הדין מפנה לעדים אחרים

חדד:... אנחנו אומרים רכש בעצמו ובאמצעות אחרים, זו התשובה שלנו, זו המחלוקת, מאיפה למדים, כתוב הדברים עולים מהעדויות של עד המדינה ארי הרו... לא כתוב שום שם, לא נהג, לא כתוב מי האחרים, לצערי עזרא סיידוף לא נחקר, לצערי קספריוס לא נחקר, לצערי פעולות אלמנטריות לא נעשו, זה מה שטוענים, לכן לבוא ולהגיד שהפנינו לרשימה סגורה, רק אמרנו מאיפה זה מגיע

שופטים: אדוני יחזור על השאלה

תדמור: אני אומר לביהמ"ש שסיידוף וקסרפיוס שתפסו נפח ביחס להקיף כי יש קו עצמאי רכישות, זה קו שלא עלה, ואין זכר לשמות במענה לכתב האישום אי אפשר להתכווח הם המוקד הם הליבה

שופטת: תראה את הסעיף הרלוונטי

חדד: השאלה הייתה הזכרת... ולא הזכרת את

שופטת: הוא באמת לא הזכיר אותו
מחזירים את נתניהו

תדמור: מר נתניהו, אני מציג לך את המענה לכתב האישום, סעיף, מבקש שתעיין אומר לך שלא הזכרת את מר סיידוף ואת קספריוס
נתניהו: ממה שרואה עדויות נוספות
נתניהו: אני חוזר ואורמ מה היה, אתה יכול לקפוץ, אתה מקבל בעדויות, ויש דבר נוסף, מהבוקר חיימובסקי ניהל את העסק שנתיים וחצי והוא מדבר על פעם פעמיים, רגע זה לא מסתדר לי, זה פשוט לא נכון, צלצלתי למשרדי קיבלתי את הנתונים
יולי 2013 שפר עזב
מי שנכנס ממלא מקומו היה באמת חיימובסקי
אבל היה בסה"כ 4 חודשים
אחרי נכנס שרן
אחרי
אחרי ארי הרו

נתניהו: אני אומר נאמבר 1
תדמור: אדוני הפנה לרל"שים
נתניהו: זו היתה הכוונה שלי, התכוונתי מי שעמד בראש המערכת זה מי שפניתי אליו, אני קונסיסטנטי בזה (פרשנות: חחחחח)

נתניהו: כמו שהיה סיידוף
נתדמור: לא הזכרת את שמו
נתניהו: חיימובסקי היה 4 חודשים, כמה הוא אומר? פעם פעמיים? אני מבקש להראות את העדות

תדמור: בבקשה, שימשתי מנהל לשכת ראש הממשלה 2012 - 2014, אדוני אומר תפנו לרל"שים...
חדד: אם אפשר להוריד את הטון
שופטת: חיימובסקי אומר

נתניהו: יש רל"ש יש סגן רל"ש יש מזכירה
נתדמור: חיימבוסקי מזכירה?
נתניהו: לא עוסק באפיון הביורקרטי המדויק
נתניהו במופע התפתלויות מפוארות והחלפת גרסאות על הדוכן

(מעטפה מוכנסת)
תדמור: הוא מנהל הלשכה, להבנתי זה רל"ש
חדד: לא נכון
תדמור: זה לא תפקיד זוטר, זו המסגרת שבה דנים, במסגרת הזו נחקר, 2012-2014 ולא 4 חודשים אלא כל התקופה, והוא מעיד על מה שמעיד
נתניהו: התכוונתי שלא מבחין בין רל"ש מנהל לשכה, אני התכוונתי לאדם הבכיר וזו הכוונה ואתם יודעים לגמרי, לא תופסים בהגדרה יורקרטי, התכוונתי לאדם הבכיר בין אם קראו לו שפר, שרן, הרו... איך קוראים להם גם לשרן לא קראו ראש סגל אבל היה לו תפקיד, זה הכוונה האיש הבכיר

(מנהגים הגענו לרל"שים, ואז נאמבר 1 ועכשיו "האיש הבכיר")

נתניהו: שנית בזמן הזה... אין לי רישום עם מי דיברתי, הם יודעים הם יעידו כמה זמן איזו תדירות ואם אתה תנסה לכפור בעובדה שבמהלך כל השנים הרבה מאוד סיגרים הרבה מאוד, הרבה אלפי שקלים נוכיח בצורה חד משמעית לא יעזור, הקו שלך לא עובד!!! כאספקה!@! (צועק) היא קטנה לא מכסה את השנה לא מכסה פערים אין אפשרות מתמטית זה פשוט נופל כמו האיכון נופל על ראיות חפציות
תדמור: לא מקבל, עכשיו מבין שאדוני מדבר רק עם נאמבר 1, אז חיימובסקי, לא מדבר?
נתניהו: לא דברתי עם הנאמבר 2
תדמור: וסיידוף לא נאמבר 1 ולא הראשי
נתניהו" דיברתי סיידוף קספריוס, עומד בתקוף

(אז לא דיברת רק עם נאמבר 1.... - סתירות סתירות)

תדמור: אתה לא ידעת להגיד בחקירה איפה קנו את הסיגירם
שואל, סיגרים כפי שלמדונו, היו קונים אלדוני סיגרים אודני לא יודע
נתניהו: ידעתי שפעם, היתה חנות בממילא, היתה חנות בתל אביב, נמל תל אביב, לא עקבתי אחרי החנויות

תדמור: אנשים לא מעשנים
נתניהו: שםר מעשן
תדמור: כשאתם אומר לכו לקנות איך יודעים
נתניהו: מי שאמר שאומר
תדמור: מנסה להבין איך היה
נתניהו: אבסורד... אני צריך להגיד איפה החנויות
תדמור מציג

נתניהו קורא

נתניהו: אני אומר מה אני שומר קבלות תבררו אתם יכולים לחקור את כל האנשיםם... שנתיים וחצי חיימבוסקי מספר 1, לא כמה חודשים
תדמור: מבין שלא שמרת קבלת, אגב היו קבלות?
ננתניהו: בוודאי...

תדמור: השאלה היתה פשוטה... למה אדוני מתכוון שיש תיעוד מלא

נתניהו: הכוונה שיכולים לברר עם האנשים
תדמור: לדבר עם אנשים זה תיעוד
נתניהו: אני בניגוד אליך מדבר אמת!
תדמור: סליחה
נתניהו: אתה צודק מפנה לאנשים שחקרו... האם עשו דברים שקר??? (צמשתולל)

שופטת: השאלה תיעוד מלא
תדמור: אתה עונה על השאלות ולא עוסק בהאשמות
נתניהו: יכול לראות את ההמשך?

נתניהו: אני אומר תלך תחקור את כל האנשים תקבל עדויות
תדמור: אני לא אומר
נתניהו: אין לי קבלות
תדמור: מה זה תיעוד מלא מר נתניהו?
חדד מתנגד
מוציאים את נתניהו

חדד: ברור שהתיעוד המלא, אם יורדים למטה,
תדמור: התנגדות לשאלה פתוחה
חדד: טיפה למעלה, תרד למטה, אומר - רקורד... יהיה לכם רקורד, הכוונה לתיעוד משיכות המזומן
שופטת: ...
חדד: מבקש שעד לפה... להוציא כסף מהבנק...

תדמור: לשם חותר, השאלה הבאה איפה התיעוד מהבנק? לשם הולך, מה יש להתנגד על שאלה פתוחה כשמציגים גרסה של הנאשם

שופטת: השאלה היתה שלא מוצג

שופטת: שייכנס, נציג, נצא לשעה, ונוסיף עוד שעה
חדד: לא יכולים
שופטת: נראה איך נתקדם, תתארגנו כי לא זזים, וכל פעם הדיונים מתארכים
שופטת: תתכוננו לעד חמש

תדמור: אני שואל את אדוני מה זה תיעוד מלא, אני אומר לראות הכל, ולמה הכוונה רקורד

נתניהו: מתכוון, אנשים, חוקר, מבחינתי האיש הבכיר שפר, לא מתעסק חיימבוסקי לא רוצה הלגיד שלא מדבר איתו על זה לא דברתי יתו חוץ מפעם אחת, רקורד, בשביל זה יש משפט
נתניהו: הדבר השני שיש זה הוצאת כספים, היתה הוצאת כספים, אני מניח יכולתם לחוקר בכל הכיוונים אפשר לבסס את השאלה האם הוצאתי אלפי שקלים בשנה והאם שלחתי אנשים בצורה כזו או אחרת או משורשרת אי אפשר להתעלם, השאלה האמיתיצת האם מה שמתאר תמונה אמיתית, או מה שאתה מאתר ולא היה או באמת הוצאתי באלפי שקלים, האם רכשתי סיגרים מכספי, התשובה כן עשיץתי, ואתם יכולים לארגן את התיעודף, אם יש לכם עדויות וגם עדויות על רכישת כספים

בר-עם: כמה זמן עבר בין הרכישה לחקירה? החקירה 2017

נתניהו: היו רכישות... אני בא מאוד קונפידנט (בטח, אנגלית) אתם רואים את זה

(פרשנות: איזה שקרן כולו הצגה)

נתנחיהו: לא הייתי יכול לחחייות בלי לקנות קניית הרבה היה ביטוי של חברות אני בא מאוד בטוח מספר אחד פונה אליו,

(פרשנות: ככל שהוא משקר יותר ככה הוא מנסה להישמע נחרץ יותר, זו המשוואה)

נתניהו: יש רקורד

תדמור: איפה הרקורד? אדוני יודע שלא יוציאו צווין לחשבונות, אדוני לאמחוזר עם ציעוד משיכות הבנק של האוטריווין

תדמור: זה נכון שאדוני לא הביא תיעוד?
נתניהו: למה לא חקרת את אילוז
תדמור: זו תשובתך?
שופטת: הפסקה עד 12:30
תעקבו על המשך היום
(השופטים רוצים להאריך את היום בשעה נוספת עד 17:00, חדד כבר הביע התנגדות)
@ThreadReaderApp
Unrol
חזרנו.
תדמור: לפני ההפסקה דיברנו על "תיעוד מלא"
מפנה אותך, מבקשים מאדוני שהוא יבדוק, זו טענת הגנה, אדוני טוען שכל משיכות המזומן זה סיגרים בעיקר, לא שום דבר אחרף אדוני אמר קיסמים וסיגרים, וגם בבית המשפט טיפות, אז בעצם אפשר היה לראות, החוקרים מבקשים לבדוק ויציג אסמכתאות אומר לאדוני שאדוני לא חזר עם אמסכתאות, פעולה פשוטה, בנק, מוציאים אסמכתאות ומותיאים את כל משיכות המזומן שאדוני ביצע. מדוע לא נענית?
נתניהו: לא זוכר את החקירה, נדמה לי שהתפקיד לבדוק את זה זה שלך לא שלי
תדמור: עוד הסבר שלא אמרת עד עכשיו, אתה אמרת שחלק מהכסף ששימש לרכישת הסיגרים, אדוני זוכר שבטענת ההגנה שלו
נתניהו: לא זוכר
תדמור: אשאל את אדוני, האם אדוני אומר היום או לא אומר, שהכסף המזומן ששימש לרכישת הסיגרים הוא גם כספים שקיבל ממיליקובסקי? (הבן דוד, ההוא מהצוללות)
נתניהו: לא זוכר בדיוק
נתניהו: מראה לך

רואים חקירת משטרה תמלול

תדמור: הכסף המזומן הזה (ממיליקובסקי) אדוני טוען או לא גם שימש לרכישת סיגרים?
נתניהו: איפה אני אומר
תדמור: אני שואל את אדוני מה הוא זוכר, אדוני לא זוכר?

נתניהו: נתן לי... לא זוכר...

תדמור: באותה חקירה אדוני התייחס גם למזומן שקיבל מנתן מיליקובסקי...
אדוני אומר אני מזומן מוציא על 3 דברים, אדוני העלה באותה חקירה שיש גם ערוץ מיליקובסקי, אני שואל אם המזומן הזה גם רלוונטי
נתניהו: פשוט לא זוכר, לא מן הנמנע
תדמור: לא מן הנמנע?? איך מקבלים את המזומן? דולרים?
נתניהו: לא זוכר אולי היה מביא לי שקלים
תדמור: אדוני אמר בחקירה, עלות סיגר לפחות 100 שקל...

נתניהו מעיין בחקירה...

תדמור: זה מה שידעת
נתניהו: אני מניח

תדמור: כמה עולה סיגר
נתניהו: לא יודע בדיוק, אפשר לברר בדיוק
שופטת: כמה עלה אז
תדמור: אדוני אומר שהוא קנה, שהוציא אלפי שקלים בשנה, אדוני אני מפנה, אומר לך שבחקירת משטרה שואלים כמה עולה, אתה אומר

נתניהו: כמה קניתי או
תדמור: כמה עולה סיגר, המאה הופיע פעמיים פעם אחת כמה קנית ופעם אחת כמה עולה, אז נניח מאה, אז עכשיו מפנה את אדוני... אדוני אומר נותן עלויות ואומר, שואלים אותך - סתם מסקרן אותנו ככה אתה יודגע מה עלות של סיגר
לא לא עוקב
מעולם לא ביררת כמה עולה סיגר

תדמור: שאול עכשיו, אדוני קונה, אדוני ממן מכיסו אדוני הוא שמוציא אלפי שקלים איך אדוני לא יודע מה עולה סיגר כששואלים בחקירת משטרה?
נתניהו: תשובה, לא יודע
תדמור: איך זה עובד? אדוני שולח, אדוני מוציא כסף, מחזיר בדיעבד? איך זה הולך, ואם ככה איך לא יודע כמה עולה סיגר?
נתניהו: אלף לא יודע, ב - שלחתי , ג - הייתי מוציא אלפי שקלים... נדמה לי שהייתי נותן לבכיר בלשכה... רל"ש... למה קראתי לו רל"ש, לא מבחין אומר מי שעומד בראש הפרמידה...
תדמור: אני מתקדם לא חוזר אחורה
נתנמיהו: בדרך כלל נותן מעטפה של מה
נתניהו: לעפמים היה אצלי
תדמור: הוצאות של אדוני, אדוני לא יודע כמה עולה, אתה רק יודע שהוצאתי כספים במזומן, מתוך המזומן....
תדמור: אנחנו הבנו שהיתה קופה קטנה חוסלה, אחרי נתן אשל, 2012, אני שואל את אדוני איך זה עבד, אני פעם ראשונה שומע שהיתה קופה, שאדוני מחזיק, פעם ראשונה ששועמים שאדוני החזיק איזה קופה שהכניס מזומנים ומישהו ניהל אבל כספים של אדוני
נתניהו: יש שני סוגים של בני אדם, אין לי זמן לזה אני לא חסר אמצעים תגיד לי כמה זה עולה, זה בדיוק כל פעם, הסכום הזה נעלם לך תביא עוד
תדמור: איך אדוני לא יודע כמה זה עלה
חדד: רוצה להתנגד
שופטת: מה השאלה האחרונה
חדד: מתנגד לקו
תדמור: נשאל ונענה
בר-עם: אדוני יתקדם

תדמור: אומר לך שהסיגירם שקיבלת במתנה היו סיגרים יקרים בהרבה מאותם 100 שקל למשל קהיבה עולה יותר מפי 3
נתניהו: אמרתי שהקוהיבה פעמים בודדות
תדמור: תזה בזמן אמת כמעט לא קנית בעצמך, והיום אחרי חקירה ראשית אדוני יודע כמה עולה
נתניהו: אתה טועה יכולתי לבקש יותר יקרים אמרתי לא רוצה קוהיבה פרטגס חשבתי שיחסית זול, לא עקבתי תשלום אם אלי אילוז קנה לי 6 סגרים וצריך להחזיר לו סכום כזה או אחר, הייתי משלם ביד נדיבה וכשהכסף נגמר...
תדמור: לגבי ספנסר פרטרידג'... אין מקום להשוואה בהיקף, כמה קיבלת מפרטרידג?
נתניהו: אם היה בא לביקור, היה מביא כך וכל לא ספרתי... אגב לא תמיד היה לו
תדמור: אדוני מאשר שלא היה מדובר קופסאות
נתניהו: יותר מחופן
תדמור: מה שקצת הפתיע שאתה בחקירתך הראשונה לא הזכרת את מר פאקר, ודווקא כן הזכרת את מר פרטרידג'
נתניהו: אני לא מכן זיכרון, באים ומפתיעים אותי, לא הייתי בחקירות מאז שהסתיימה, המעונות הסתיימה בלא כלום, הממתנות, שואלים שאלה, אני צריך לזכור כל דבר, אתה שאלת אותי, שאלת אם היו מקרים שהשתמשתי בבית של חבר, פתאום נזכר, וכעבור כמה ימים, משפחת אדרי עשרות פעמים עשרות פעמים, לא זכרתי במקום...

(משפחת אדרי, נתניהו מתייחס שמתארח אצלם)
תדמור: אדוני מאשר שמקבל... ואדוני לא מזכיר
נתניהו: אתה חושב שהפגישות האחרונות, חושב שהיה בסיגירם הרושם האחרון... לא היה הדבר... זכרונות אחרים מאוד עוצמתיים, ביחס לדאגה...
תדמור: אדוני הופתי מחקירת המשטרה...
נתניהו: כל הדבר בא לי כדבר ביזארי, עדיין בא כדבר ביזארי
תדמור: הזכרת בחקירה במשטרה תקופות שאתה לא מעשן, רוצה להציג לך דבריו של ארי הרו, הבעיות שלא מקל בהן ראש, מלווה את אדוני שנים, לא רק תקופת האישום...לגבי העניין הזה, שמציע לאדוני, ארי הרו, כזכור עבד עם אדוני בשתי תקופות 1 2008-2010 ומינואר 2014 עד ינואר 2015, שואלים את מר ארי הרו, דברים של ארי הרו שנאמרו בחקירה ראשית, שואלים אותו ישירות - באיזה מידה היוא תקופות שלא עישן
לא ממש, לא

נתניהו: לא יודע איזה, יש ימים שלמים שלא מעשן
תדמור
נתניהו: ימים שלמים?
נתניהו: לא מכונת עישון, יש מיים שלמים יש שבועות שלמים, יש חודשים שלמים... לא חודשים אבל שבועות שבוע שבועיים... מי בודק את זה מי סופר את זה

תדמור: מציע גם בתקופת נתן אשל שלא היו תקופות שבהן אדוני לא עישן
נתניהו: מתי נתן אשל?
תדמור: 2009 עד 2012
נתניהו: מתי סיימתי
תדמור: חוזר להיות רה"מ 2009
נתניהו: 10 שנים קודם עברתי ניתוח ביסונסים בהתחלה חשבתי שצלח, לא צלח, לכן אני סובל כל הזמן ממבצ כרוני שחוזר על עצמו בא בגלים, אני לא מבק/ מאנשים למדוד, כל יום או שבוע, אם זה חודשים, אם זה חודש יודעים אם כמה שבועות אל יודעים
תדמור: אנשים שמניתי מבלים עם אדוני, שמענו שאדוני עובד...

...
תדמור: אמרת בחקירה ראשית שמר מילצ'ן, מבקש לשאול איךך מילצ'ן ידע שאדוני מעשן סיגרים...
נתניהו: לא זוכר גילה את זה
תדמור: באותה פגישה בטורקיז?
שופטת: לא זוכר הלאה
תדמור: אם במפגש הראשון, מביא, לא סימן לחברות
תדמור: 96 היה מפגש לא חברות, אנחנו ב 99 מהרגע שנפגשנו אותו רגע טורקיז מפגש עמידה, לא קבעתם לארוחה כל אחד ענייניו ומיד לאחר מכן מביא סיגרים בתור מה ולמה, איזה חבר מביא סיגרים
חדד: מתנות 99
שופטת: שיעהנ על השאלה
נתניהו: אני לא זוכר איך יכול לזכור, אבל עישנתי סיגר ראה או לא ראה, דבר אחד יודע מילצ'ן כשמארח ידוע, עשו לכבדו... אירוע בהוליווד מופיע על שער, עם סיגר, ידוע מחלק סיגרים, משקאות חריפים ומשפניות זה האופימ שלו ככה מכבד, איך מביא לי לפני שנוצרה חברות, עושה ךרבים אחרים, אח"כ נוצרה חברות, יש חברים שנענים לדבר הזה, יש אורחים שנענים ויש אורחים שלא נענים, מן הסתם הקיש, יכול היה לעשות את החיבור
נתניהו: כל כך מגוחך.... פחות קשה להבין שמילצקן מציע לכולם, קיבל גם פרס בהוליווד, כי זו היתה בדיחה ידועה, אחד החברים שלו
תדמור: אנחנו הגשנו לבית המשפט... בשנת 1999 איןהוצאות על סיגרים, מוצג... ת 720 מציע לאדוני שהסיגרים לא התחילו, שמר נתניהו התחיל לקבל, אין הנהלת חשבונות עם אידיקציה לרכישת סיגרים , אומר לאדוני אם מילצ'ן לא קנה סיגרים לא נתן סיגרים
חדד: מתנגד
נתניהו יוצא
חדד: התנגדות כפולה
בר-עם: לא התבקש להשיב, הניח כהנחה
חדד: עד עוזר של מילצ'ןאמר כן... יש סכומי מזומן
בר-עם: מר תדמור לא מעיד, הציע הנחה, מציע נראה איך ישיב

תדמור: מציע לך שלא היו סיגרים ב- 99
נתניהו: היו מהרגע הראשון ע=אין לי מושג איך מימן איך שילם בכל בית של מילצ'ן יעידו רבים היה סטוק זיגרים שמפניה... כל בית,כל מקום היו לו סיגרים....

תדמור: 2009 אין בית בבית ינאי...

נתניהו: חד משמעית מהרגע הראשו ידע שאוהב את זה

נתניהו: בארץ היו פגישות הציע לי איך קנה אין לי מושג, זה מה שנתן זו האמת
תדמור: לפחות עד סוף 2000 במהלך 2000 לא נמצא מגיע רק בנובמבר יומיים ו- 5 ימים דצמבר
כמעט אין הזמגנויות שאדוני יקבל סיגרים ממילצ'ן

חדד: הקו הזה נשאל ביוני בביהמ"ש

חדד: ואז התביעה עד חמש

נתניהו: לי לא ידוע שנשארים עד חמש. (נעמד) יש לי שיחה חשובה בחמש עם צוות אנשים, יכול לנסות לדחות בכמה דקות אף אחד לא אמר, אם תרצו אתן בדלתיים סגורות איתי לא תיאמו, אמרנו שמסיימים בארבע לכל היותר תוספת חצי שעה, לא יכול להשאר עד חמש, אולי נעשה סיכום
שופטת
נתניהו: לא אוכל להגיע לירושלים...
מציע שאם תעשו הפסקה של חמש דקות נמצא לזה פתרון
עו"ד וולנרמן מההגנה מתנגד
תדמור: אני מפנה למוצג, אני מראה לו את שנת 2000...
נתניהו חזר
נתניהו: במפגשים.... הייתי אז אדם חופשי
תדמור: לא כל נסיעה בחו"ל פגש את מילצ'ן, בכל מקום שאדוננ נסע מילצ'ן דאג להמיתן לו?
נתניהו: םפריז מימן, כמה וכמה וכמה פעמים... כשהייתי אזרח חופשי תמיד
תדמור: אין טענה לאירוח
נתניהו: תמיד בשנים האלה קופסאות סיגרים
תדמור: קופסאות??? אדוני אומר בחקירה שאין הבדל בין השנים האלה לשנים האחרונות, עולה גם ...
נתניהו: בשנים האלה מבקר הרבה, פגוש הרבה, היו גם בתי מלון בניו יורק, פריז, גם מאליבו, ביקורים הרבה פגישות, בופגישות האלה נותן סיגרים מהרגע הראשון כל הטענה לא נכונה
תדמור: ואז לוקח קופסת סיגרים וחוזר לארץ, שואל אם אדוני מעשן סיגר או כמו כאן לקוח קופסא
נתניהו: מעידים אנשים, אה יש סיגר, אה יש קופסא פתוחה קח את כל הקופסא, לכן אין דבר מיוחד

תדמור: 2001 אותה תשובה? היה שבוע אחד בקייץ, 2002 לא בארץ
נתניהו: פגשתי אותו הרבה במלון... בבית... הרבה פעמים בזמן שאני אדם חופשי בדיוק בשנים האלה
תדמורף 2003 אדוני בתפקיד
נתניהו: בשנים האלה שאתה מדבר הרבה פגישות, רובן חו"ל
תדמור משנת 2004 תועדו רכישות

נתניהו: נתן סיגרים לפני כן, נתן אירוחים, הסכומים המופרכים שלך,אולי עולים...
תדמור: הם פסקו

נתניהו: הוא נתן לי סגירים מהרגע הראשון כל פעם בחו"ל גם ביתו גם בתי מלון לא השתנה, היה בדיוק אותו דבר
תדמור: יש הדבר אחד שכן קרה, ... זה פסק מהרגע שאדוני הפך להיות שר אוצר, לכן לא טוענים טענות לגבי הדבר הזה לכן לא טענו על סיגרים בשנים, הטענה שאין הבדל

נתניהו: אין הבדל כי חברים
תדמור: מה שאומר, היקף מסירת הסיגרים.... לא דומה... יש רכישות שמראות עלייה
נתניהו: אתה טועה ומטעה
נתניהו: הטענה שהוא לא עושה את זה, המרגע הראשון היה נוהג לתת לי סיגרים
תדמור: עובדים מילצ'ן אותה תקופה אמרו רק אחרי 2003 וציינו עבורך
נתניהו: יש רקורד אין סופי, שמסבירים איך מילצ'ן ידוע כמיסטר סיגר... ידוע שהוא נותן לכולם גם בישראל וגם.,.. אפילו כתב על זה ספר... מקבל בהוליווד פרס... כמעט קפקאי, נוהג לתת סיגרים לכולם, לא נהג, נהג להציע לכולם
תדמור: אני מדבר על נקודת מעבר משמעותית. בהתאם להחלטת כבודכם, כבודכם קבע שבנקודת ששיש, שההגנה עשתה שימוש, גם התביעה יכולה לעשות שימוש. אני טוען טענה. שאני כרגע נוכח העובדה שההגנה עשתה שימוש באימרה של אתי קנר שהיתה העוזרת האישית של מילצ'ן, חקירה נגדית הדס קליין. אני מבקש להציג את אימרת הנפטרת לקבלת התייחסותו. מפנה

חדד: התנגדות...
בר-עם: מה אדוני רוצה להציג מדברי קנר
תדמור: יכול להציג כפי שעשה מר חדד, שימוש בראייה בלתי קביעה שההגנה עשה שימוש בה...
חדד: אני הצגתי משהו... אני אל הצגתי שום דבר
בר-עם: מתנגד לשאלה...?
חדד: החלטות שלכם, לטעמנו לא עומד בהחלטה
שופטת: מה שנאמר

תמדור: מהחומר עולה שאתי קנר אמרה, העניין עם הסיגרים התחיל בערך מאז שנתניהו נהיה שר אוצר, היא גם שוללת אמרה שלא היו סיגרים קודם

תדמור: מר חדד עכשיו העיר ומר נתניהו שמע, מבקש שבית המשפט יעיר

חדד: אומר לנועה...

נתניהו: האמירה הזו עובדתית לא נכונה, חזרתי לתפקיד שר האוצר סוף שנת... תחילת 2033 לפני זה היו 3 שנים, סיפרתי שנתן, נתן גם לאחרים, איך אני יודע? אמר לי, היה במגע עם הרבה פוליטיקאים, חלק לא קטן... יאיר לפיד בתקופה הזו לנפי ששר אוצר, אני מזומן למילצ'ן אחוזה מחוץ לפריז חילק סיגרים לי ולאדון לפיד, היה גם אירוע משפחתי גם מצולם, מה לעשות נדמה לי אחפש את הצילום, צריך לראות פשוט לא נכון, הציע סיגרים לכולם, הרבה לנפי היותי שר אוצר, מי שהיה שון קונרי לכן כל האמירה פשוט לא נכונה, רבים ומוכרים

תדמור: מה תפקידו של מר לפיד?
נתניהו: חבר
תדמור: לא חבר כנסת. מהחומר עולה שאתי קנר אמרה שחוץ מאדוני לא זוכרת שמילצ'ן מעשן עם מישהו בפגישות
נתניהו: הנה מספר לך על פגישה, לא רק אני לפיד
בר-עם: מיצוי
תדמור: מתקדם
חדד מעיר על הזמן
תדמור: ההגנה שחוקרת 23 ישיבות על כל פריט סיקור... עוד לא היתה ישיבה מלאה מאז החזרה מהפגרה!
נתניהו...
תדמור: בתקופה שאתי קנר... אדוני אישר שהיה בקשר איתה גם בנושא סיגרים
נתנהיו: לא, עולה עלה מדי פעם
תדמור: עם מי אדוני תיאם קבלת סיגרים בתקופה שלפני הדס קליין?
נתניהו: מה זה לתאם, הייתי בא לפגישה בבית ינאי
תדמור: אין בית ינאי
נתניהו: או הרצליה או ירושלים, מה יש לתאם, לא היה דבר כזה, לא מתאר, היה בא מביא סיגרים אין לי מה לתאם
לחשוב שהיה לי קשר איתה... לא נכון, היתה המזכירה של מילצ'ן לפעמים היתה מעבירה
חדד: עד 2000 ו...
תדמור: הסברתי למה מתעכבים על התקופה, אם אין טענה על התקופה
תדמור: טענתם ש... הטענה עולה 15.12.17

תדמור...
תדמור: אדוני חוזר... טוען שלא היתה פרקטיקה עד שאדוני חוזר להיות איש ציבור
נתניהו: דוחה מכל וכל, מה שהיה כפי שתיארתי, הוא מבין שאוהב סיגרים לא יודע אם נתן פעם אחת בהרצליה לא יודע איך שילם ונתן לי כל פעם קשה לי להאמין שמילצ'ן אמר אחר

תדמור: בחקירה ראשית....

תשובה מתייחס לסיגרים בפאלו אלטווגם פה מעידים, שמו את זה רק לי...
..."כשתופרים צריך לדעת לתפור"

תדמור: השאלה, שייחסנו לך רכישות סיגריות, ואדינ מתייחס לייחוס הזה שלא היה, שואל את אדוני כ שאדוני אומר כתופרים תיק צריך לדעת לתפור, כן לייחס לסיגרים האלה או לא

תדמור: מראה אלדוני, לא מתיישב עם דברים שקיבלת סיגרים ממילצ'ן בחו"ל, אני שואל את אדוני איך מתיישב שאדוני אומר שמייחסים לך בהנהלת החשבונות

תדמור: הפניתי את נתניהו...

חדד מתנגד
נתניהו יוצא

חדד: נמצא בחו" באופן תדיר, ה 35 סוגים שרואים שם שאני מעשן... כל מה שמעיד, גם כשלא נמצא שם הוא קונה סיגרים זה מה שמופיע, לנסות ללמוד מזה, בשנת 2011, זה מטעה, זו קריאה לא נכונה של הטקסט השאלה לא יכולה להיות מותרת הטקסט ה=עושה בשאלה אחרת

בר-עם: מה היתה השאלה

תדמורף הגרסה שקבלת סיגרים בחו"ל הגיעה מאוחר, מראה אמירה אחרצת, שהוא אומר, למיטב הבנתי - איך הוא מסביר את זה שפה הוא אומר שלא צריך לייחס לו רכישות - מתכוון לחו"ל, ולכן אני שואל איך מתיישב, אם לא צריך לייחס לו...

ושפטת

תדמור: יכול להיות שקראנו, אז מסיר את הדבר, לא ייחסנו לו
הפסקה של כמה דקות
חזרנו
פספסתי שאלה אחת

תדמור: מילצ'ן אמר שהרוטינה של מתן סיגרים החלה בסמוך לבחירתו שמעון פרס ב 2007 ההיקף עלה כי שהה חיותר בארץ. מאשר?
נתניהו: לא, חד משמעית לא

תדמור אז אציג

נתניהו: אם הכוונה שהוא התחיל לתת סיגרים, לי או לאחרים - אז התשובה לא, לא נכון, נתן לי נתן לאחרים הרבה הרבה לפני שנבחר פרס
תדמור: מתי נבחר? 2007?

תדמור: מבקש התייחסות לאמירה של מילצ'ן, חברו, שחזרתם לקשר כפי ששמענו, הרוטינה הלכה ועלתה מהמעוד הזה ובוודאי אחרי שרכש ביתו בבית ינאי כי מאז שוהה יותר בישראל יש יותר מפגשים יותר סיגרים
נתניהו: לא ראיתי הבדל לא היתה עלייה, הסיגרים ניתנו במהלך מפגשים ככל שהיו לפני כן היה נותן בחו"ל היו לא מעט מפגשים הרבה אפילו, אחכ" המשיך לתת בארץ היה בא, היינו מפגשים

תדמור: אני מציע לאדוני שמילצ'ן לא מדבר על סיגרים בחו"ל, הוא מדבר על כל מקום שפגש אתכם פה בישראל, נראה איך עונה

שאלנו איפה ראית אותם הזכיר מקומות בישראל, אומר לך שהגרסה בחו"ל לא נשאל
נתניהו: חבל שלא שאלתם
תדמור: חברי שואל - שואלים אותו בנגדית
שואל אותו על תקופה לפני ראש ממשלה,

כשהיית בחו"ל ראש הממשלה מעולם לא ביקש ממך סיגרים?
לא זכור לי שדיברנו על סיגרים

חדד: כשמילצ'ן בחו"ל הכוונה
תדמור: אז אין שאלה אחרת

שופטים מעיינים
תדמור: כששואלים את מילצ'ן איפה נותן סיגרים אומר בלפור, קיסריה, בית ינאי
חדד: אומר בכל מקום שבו פוגש אותם
תדמור: כששואלים איפה, אומר מקומות בישראל

נתניהו: אבסורד שאי אפשר לתאר, זה הזמן היקר של המדינה.... אני חוזר ואומר, נתן לי סיגרים כבר מהרגע הראשון נתן לי בארץ נתן בחו"ל, שאלו אם כשהיה בחו"ל ביקש, לא, לא ביקשתי, אמר לא, זה מה שיש פה, אני לא מבין, לא מבין מה מנסים לעשות
תדמור: בשנים... קניות סיגרים... 200 אלף... שבע השנים שלפני כןף כשאדוני לא ראש ממשלה, היקף 19 אלף... פי 13 וחצי...

261 אלף 2009-2016
2001-2008 רכישות הנהלת חשבונות 19 אלף

תדמור לפי חשבון שלנו פי 13 וחצי, מזכיר לך שהיתה עלייה?
נתניהו: לא, לא היתה עלייה,סוג אחד של פרטגס, לא קיבלתי את האחרים, לא היה שינוי, מה שכן היו, הרבה יותר פגישות, זה מה שהשתנה סיגרים בביגוקר לא השתנה

בר-עם: להתקדם לא מספיק השאלה אם נושא

בר-עם: היום אדוני יסיים עם נושא הסיגרים?
תדמור: אני באמת אשתדל

תדמור: לא רק שראינו הנהלת חשבונות רוצה להגידף, הכמויות הלכו וגדלו לבקשת המקבלים, כלומר הוא אומר שלא היה קבוע כל השנים, מפנה לדברים של מילצ'ן - מה הלך וגדל - הכמויות לבקשת המקבלים

תדמור: מזכיר לך שחברך אמר לך אם מזכיר לך משהו?
שופטת: האם הכמויות הלכו וגדלו לבקשתך
תדמור: מציג מכתב שההגנה הגישה, שעורכי הדין של מילצ'ן
נתניהו: כמויות פר ביקור, לא נכון
תדמור: ובואפן כללי
נתניהו: אתם קבעתם 19 מפגשים לפי זה אתה יכול לעשות חישוב, רוב הפעמים גם לא שתי קופסאות ולא היתה בקשה זה מה שהיה יודעים גם איזה מתוך מאגר הסיגרים הגדול... הוא מביא אותם לביתו במאליבו, רוצה להראות לכם מה יש לי מרתף... עושה רפרודוקציה בבית ינאי מתחיל לחלק לאורחים הרבים ממני לא קיבל שום בקשה לא להגדיל כמות לא זבובים... אתה יכול לבדוק...

תדמור מציג: "בנוסף לכך היקף התשורות גדל..."
(נייר מטעם מילצ'ן)

נתניהו: הוא לא זוכר, היו משלוחי בקבוקים אני אומר שלא ביקשתי, זאת אומרת אין משלוחים בפועל של סיגרים, אין משלוחים יש רק פגישות בפגישות האלה, הם לא... הוא מדבר על זה, הוא מדבר על שאלת השמפניה,

תדמור: אז אדוני אומר שהוא ביקש שמפניה
שופטת: אמר לא מתייחס לבקשות מצד רעייתו

"נוכח בקשות של בני הזוג"
תדמור: מתייחס למה שאומר מילצ'ן

תדמור: אז מה מילצ'ן אומר, לא מתייחס רק לשמפניות

נתניהו: מה היה, אשתי הייתה בקשר נפרד ממנו, אני לא ביקשתי, הוא היה שולח לי לא השתנה מפגישה לפגישה, באשר לרעייתי, גם כאן ראיתי אפי אזולאי גם חסון העיד, היו בסהכ 8 פעמים, לא רוצכה להתייחס רעייתי זה רעייתי אני זה אני אני לא ביקשתי להגדיל וזו התשובה
תדמור: ממתי פאקר יודע שאדוני אוהב סיגרים... מכיר את פאקר מהר אמוד מהגעתו לישראל כבר מתחיל לקבל

נתניהו: מתי...
נתניהו: זאת אומרת 8 חודשים אחרים, יודע בדיוק מה אוהב, יפה מאוד, חבר, 8 חודשים1
תדמור: פאקר ידע מה להביא כי מילצ'ן אמר לו, צוות העובדים של מילצ'ן ידע איזה סיגרים לקנות
חדד: מתנגד מבקשים להניח
תדמור: מציג תזה
חדד: מזמין עדות סברה

נתניהו: לא אמרתי לו להביא, איזה סיגרים אוהב, זה הוא ידע, התנאי לכניסה למעון לבלפור, יש איזה שוער, קולגייט אם אתה לא מצביא מתנות לא תיכנס - קשקוש, לא היה דבר כזה, ידידות נודע לו... ביטוי של חברות אמיתית לא מס כניסה
תדמור: אומר לאדוני שאין זה מקרה שנמצאים 2014 שאומרת הגברת קליין שמנהלת עניינם בישראל במר פאקר הבין שצריך להגיע עם תשורות, שבאים לבקר באים עם השמפניות והסיגרים מהסוג הזה
נתניהו: לא צריך להביא כלום לא מתבקשים שואלים כידידים מה אתה אוהב, מתוך ידידות לא מתוך התנייה או דרישה קשקוש מוחלט, אני לא אדם... לא רוצה להגיד אמיד, לא חסר אמצעים מקיים עצמי כל הקו הזוי יש חברים שמביאים מתנות יכול להסתדר בלי המתנות אם מילצ'ן משלם על שיעורי משחק בני לא רוצה לקבל אבל אם אתה בא לבקר רוצה לתתת שוקלוד, החברות לא מותנת, מה זה בשארית כוחותיי נאחז בחופן סיגרים כל כך מגוחך וכל כך אבסורדי אין דרישה כזו אין התנייה כזו רוצה לתת משהו שאוהב
תדמור: אומר שלא ידע איזה סוג, אומר ביבי בחר את הסוגף אדוני בחר את הסוג
נתניהו: אמרתי מה אוהב, פעם אחת הביא לי סיגר יקר, קוהיבה 54 ויש קוהיבה 56 לדעתי קוראים לזה בהיקה... פשוט לא מצאו, אמרתי תודה מעריך חבל לבזבז עליי, היו המון סוגי סיגרים קנה בשביל אחרים... בבית שלו במאליבו... סטוק מלא בכל מיני סיגרים... אתם אמרתים מאה אחוז המסיגירם נועדו בשבילו, לא נכון באל איי, לא נכון בית ינאי ניסיון לטופל עליי, שמעתי מרוץ למיליון איך לנפח את הסכום, התשובה שלי אתם באופן מלאכותי ומוטה מנסים לייצר מצג שוווא, אני דרשתי סיגרים ואף אחד לא אמר, פאקר ידע, גילה, אסון טבע שאני אוהב לעשן את שני הסיגירם האלה ובא והביא כחבר...

נתניהו: לא ביקשתי אף פעם ולא אמרתי את לא בא לפגישה בלי סיגרים
תדמור: אם קונה לך באופן תדיר...אדוני מעשן ומקבל...

חדד: לשיטתכם האמיה שמילצ'ן לא קונה פרטגס, לא נכון, אי אפשר, אומר רה"מ זה מה שאומר לבוא ולהגיד שיש ראייה שסותר אי אפשר להציג

תדמור: יש סיגרים שונים, רק בהמשך הוסיף...

חדד: התביעה טוענת, דיברו בשני קולות...

תדמור: הראיתי שכאדוני קונה, עד 2013 אין חשבוניות של קנייה של בהיקה ופרטגס ובכל זאת אדוני מעשן מתשורויתו של מילצ'ן גם לפני 2013

נתניהו: אמרתי לך קנה לי קוהיבה... לא טוב, יכול להשתנות
הששופטים מבקשים מהתביעה להתקדם

תדמור: פאקר, אדוני לא יודע מאיפה מביא את הסיגרים...

תדמור מציג עדות קליין
"העברה מבית לבית היתה רק של שמפניה? לא לא, גם סיגרים"

"גם סיגרים החלק המאז'ורי היה שמפניות"

שופטת:

נתניהו: אני אל זוכר העברה של סיגרים מבית לבית, מה זה העברה

תדמור: כשהיא באה לאדוני לקיסירה, (קליין) מה פתאום מביאה?
נתניחהו: לא לבקשתי בוודאות, אני לא נהגתי לבקש, הם היו נוהגים לשאול אותי, ביבי אני כיול לשלוח לך משהו אני לא ביקשתי מהם בטח שלא דרשתי מהם

נתניהו: אדוני זוכר, זה קשור לאיזה קבלן? מנסה לרענן זיכרון מביאה קופסאת סיגרים

נתניהו: אני לא וזכר

נתניהו: עלתה שאלה קבלן גפן
תדמור: השאלה לא עלה גל גפן
נתניהו: ה=עלתה שאלה, הוא עבד אצל פאקר, עלתה הנחה כזה או אחרת, אני אמרתי לשלם לו כל פרוטה לא רוצה לקבל כלום מפאקר לא מארמון, לא מבקש שום הנחות, לא דורש סיגרים

תדמור: אמרתי בחקירה

חדד קופץ ומתנגד

תדמור: לא לתת תשובות בפי העד
חדד...
שופטת: עו"ד חדד מספיק
תדמור: פאקר כמה היה מביא
נתניהו: כשהיה מביא... היה מביא בהיקה לא היה כל כך בנמצא... מניח שהיה מביא אחת...

תדמור רוצה להציג קטע
....

תדמור...

התנגדות חדד....

מחזירים את נתניהו

שופטת: נשמע אותו. המטרה לשמוע את תשובתו
נתניהו: אמרתי שלפעמים היה מביא קופסא אחת לפעמים שתיים, ... לא כל פעם לפעמים לא היה מביא כלום

תדמור: אדוני אומר שזה היה רק באירועים ספורים, מה פתאום מקבל סיגרים ביום נישואים?

שופטת: שולח לך זה לא עדות סברה?

תדמור: מפנה, שולח

שופטת: אתם באותו נושא, אותו נושא,
בר-עם: תחושה שאתם הולכים לאיבוד, אותה תשובה

תדמור: עד עכשיו לא נגענו במשלוחים
שופטת: אז נוןשא אחר?

חדד: אמר ראש הממשלה אין משלוחים
תדמור: המשלוחים חלק מכתב האישום
שופטת: אוקיי אז עכשיו משלוחים
תדמור: אדוני זוכר שאמר שהיה לפעמים מקבל "לפעמים הם שולחים לי"
נתניהו: כן
תדמור: אמרת לפעמים שולחים, לכן אומר הפרקטיקה, ידועה
נתניהו: היה מאוד מאוד לא תדיר, יונתן חסון מעיד כמה היה לא זכרתי לא מדבר על שמפניות במפורש נאמר, על ידו שכמעט לא היה דבר כזה של משלוח של סיגרים, ואמר של גם וגם היה נדיר, מתי היינו נפגשים יכול להיו שפעם אחת לא היגע ביום הולדת, כי בימי הולדת היינו ביחד, היו מקובצים, היינו נפגשים שם ברור לא משלוח לעפמים לא הסתדר, ייתכן שהיה, או שהיה אירוע מיוחד, תדירות מאוד נמוכה, מאוד נמוכה
תדמור: מציג כשמילצ'ן היה בחו"ל אתם מדברים, ונשלחים סיגרים בהמשך לשיחה...
נתניהו: אמרתי במפורש קרה, מעט מאוד פעמים, 4 פעמיים או 4. לא משלוח סדיר, אם היה משלוח סדיר יונתן חסון... הוא לא מחסידיי... מי שאמור היה קו אספקה, העדות שלו סותרת קו אספקה סיגרים ומערבבת ומנפחת משלוח שמפניות זה לא קשור...
תדמור: אמרת שאתה מקבל מה הקשר בין להיות... לבין מתנה, כמי שרוצה , מביא תשורה...
יום העדות היום יימשך עד 16:30 לאחר שנתניהו אמר שדחה את שיחתו המתוכננת לחמש
ולאחר שבצהריים חצי שעה הייתה הפסקה אקסטרה בשל שיחה של נתניהו
5 דקות הפסקה
@ThreadReaderApp
Unroll
תדמור מציג חקירת נתניהו במשטרה

"לפעמים אני אטמר לו כן לפעמי אני אומרלו בדרל כלל אני אני אומר לו אני לא צריך כלום"

תדמור: לא מדובר במתנה אגב חגיגה, שואל אותך מילצ'ן האם אדוני צריך, שואל את אדוני אם מזכיר ול ששאלת הצורך היא שאלה שנדונה ביניכם ובהתאם לצורך היה המענה

נתניהו: לא אומר צורך

תדמור: אז היה אומר לך לדבר עם הדס קליין

נתניהו: מדברים על חולצות?

תדמור: אמרת שלא מדבר על סיגרים
נתניהו: אמרתי שדברתי איתה כמה פעמים לא כבסיס רגיל

תדמור: לא מתיישב בדיוק עם מה שהיה קודם
נתניהו: מתיישב

נתניהו: אמרתי זה קרה כמה פעם=מים ארבע או חמש, מתבצע בתיאום של גברת הדס אין דבר חדש

נתניהו: חורשים את אותו תלם

תדמור: מילצ'ן דיבר עם הגב קליין, למה אדוני צריך לפנות לגברת קליין
נתניהו: מי אמר שפניתי? אם אני פניתי או שהיא אליי, תךוי בתדירות אמרתי פעם בשנה, צריך חיבור בין הרצון שלו, לתת ליום הנישואים

תדמור: ליום הנישואים ואז שואל אם צריך?
נתניהו: אמרתי יכול להיות פעם אחת ליום הנישואים, לא רשמתי אין פסול חבר שרוצה לתת משהו לחבר והדרך שעושה דרך הדלס קליין

בר-עם: אין טענה רק ליום נישואים
תדמור: ....לא נכנס למערכות היחסים, מה ששואל לא למה קיבלו מתנה, זה לא קשור ליום נישואים לצרכים, זה עולה פה
נתניהו: לא קשור לרצכים, קשור לזה ששולח, ייונתן חסון אומר חושב יום נישואים, לא קשור לצרוך, אמרתי לגבי שיעורי המשחק, ארנון מילצ'ן שילם 12 אלךף דולר, אני שולח לו צ'ק אין לי צרכים לא צריך את הטבוה שלו ובטח לא על... כל הדבר הזה, שהוא צריך לספק לי צרכים, אני פשוט אדם
תדמוןר: אתה ממש לא נצרך
נתניהו: תן לי להשלים שומע את ההכפשה הזו, יש חבר שרוצה לתת תשורה (צועק) אני יושב פה, סליחה בירושלים, הוא יושב בברייטון לא דיבר איתי שנים, הדבר הראשו שאומר רואה מתנוענע בחוסר נוחות אומר לי ביבי יכול לקנות לך כיסא, הוא בא אליי! אתם מעוותים את כל המערכת היחסים, צרכים קו אספקה הכל אבסורד, לכן כל הדבר עורבא פרח
עדות מילצ'ן
"נתתי להדס קליין יד חופשי אמרתי לה מה שראש הממשלה רוצה או צריך קארט בלאנש אני כאן לא מדבר על חברות אלא בתור אזרח אני לא רוצה שלראש הממשלה יהיו בעיות לא רלוונטיות לתפקיד שלו ואחר כך זה נהפך אני לא יודע איך לקרוא לזה
לשגרה?
לשגרה

בר-עם: חשוב לנו מה נתניהו אומר...
תדמור:... אנחנו מדברים על הצד שנותן, הוא אומר, נתתי קאט בלאנש, התחיל יוזמה הפך לבקשות, הוא עד על הדוכן

חדד: מילצ'ן אומר את ההפך הגמור, אומר, נתתי לו גם כשהייתי אזרח יוזמה שלי, ראש הממשלה בדגש, אומר שהיה נותן את המתנות גם אם היה נהג אגד, כבודכם עצר אותי באיזה שלב אמרתם הנקודה מוצתה ברורה, עכשיו לקחת את האמירה להתעלם מכל השלושה ימים שהכאנו א ההפך הקודם, גם במכתב קודם גם שם כתוב ניתן בשם חברות, מציגים לו מצג, חלקי

בר-עם: אפםשר לראות את החומר
חדד מצטט: אם היה נהג אגד, עדיין היית נותן מתנות - נכון, יש אלף מקומות

שופטת: זה לחוזרת
שחם: הקושי קונספטואלי
חדד: מבקש להציג גם וגם... אנחנו חושבים לבוא להציג כאילו זו גרסתו, מטעה מזמין עדות סברה, יש 3 ימי חקירה שאנחנו באים והולכים
שחם: התשובה תהיחה בקונטקסט הזה, החומר כולו בפנינו, ההתנגדות חוזרת לכן הערה קונספטואלית
תדמור: מילצ'ן אמר את הדברים בחקירה ראשית, אני רוצה לשאול את אדוני אם הדברים מזכירים לאדוני איך התנהלו
נתניהו: זורכר בבירור, היוזמה שלו, לא יכול לדבר על אשתי, מדבר על הקשר שלי, היוזמה שלי, הפניות אליי היו שלו הוא יזם, אני רוצה לשלוח לך להנעים, כך היה עושה ועשה.
תדמור: נעבור הלאה
נתניהו: מערכת היחסים... מבקש לא משעון פרס או לפיד ממני לשלוח סרט שמכבד אותו ושם מכבד סיגר משום שזו הדרך שלו... אין קשר אני לא ראש ממשלה הוא מקבל פרס סיגור הוליווד ארנון אוהד לתת , אהב לתת לי, יזם לי, ידע שאוהב סיגרים
נתניהו: רוצה להדגיש, תדירות נמוכה מאוד
תדמור: מר נתניהו אמרת : אנשים לא יודעים אולי את חוק המתנות שאני יודע

תדמור: מר נתניהו מה הקשר של חוק המתנות איך אדוני מסביר את התשובה
נתניהו: כשאני קונה סיגר לא מעונין שיצלמו אותי עם סיגר, לא מצטלם עם זה, כשאני יוצא מהבא, משייכים לזה כל מיני דברים

שופטת: השאלה על חוק המתנות
נתניהו: הכוונה שלי ברורה לא יוצא מבית של מישהו אחר עעם סיגר, כי אנשים משייכים תראו איזה קמפיין עושדיםף, לא זוכר... אני קונה סיכגגרים ואני מעשן סיגרים משתדל לא לעשן בפרהסיה כי יש סטיגמה

שופטת: אז מה קשר לחוק המתנות

נתניהו: לא ייתכן שקיבלת... מוכיח הדוניסט חיי מותרות כי מספיק שרואים

תדמור: השאלה לא מדוע לא מצטלם על סיגר, פה מדובר על מעבר בין שכנים, אתה אומר שקית אטומה, אני שואל מה קשר שקית אטומה מה הבעיה קבלת סיגר עם חבר
נתניהו: עובדה שיש בעיה מנהלים משפט מגוחך, כשאני יוצא מהבית בקיסריה אני מצולם אחוז ניכר מהפעמים יש שכנים מבקרים, הדלת של החצר, יש מרחק של כמה...

תדמור: במשטרה סידורי אבטחה, ב 2.1.17 אדוני אומר - אדוני לא רוצה

נתניהו: ויש עוד סיבה

תדמור: תקרא

"זה סיבה של שוטר או מאבטח וויכול הלפוך לסיפרו גדול"

נתניהו: יש מי שהיה מאבטח ומוביל את ההפגנות ומוציא עליי דיבות ושקרים
תדמור: מה קשור שוטר? קשור לחוק המתנות
נתניהו: קשור למומי משולם
תדמור: קשור למה שאמרת שלא יראה שוטר
נתניהו: בני אדם הם בני אדם בקרב מאבטחים יש אנשים שלא מעולם לא בהכרח יכולים להגיד, או להוציא סתם דיבה, יש שכנים שמצלמים, לכן אתה יוצא משם...
...
תדמור: זו לא התשובה שאדוני נתן
נתניהו
תדמור: אדוני לא אמר כדי שהסיגרים ייפרמו
נתניהו: אמרתי לא רוצה שמישהו ייראה את זה, די פשוט
נתניהו: רוצה להדגיש, תדירות נמוכה מאוד
תדמור: מר נתניהו אמרת : אנשים לא יודעים אולי את חוק המתנות שאני יודע

תדמור: מר נתניהו מה הקשר של חוק המתנות איך אדוני מסביר את התשובה
נתניהו: כשאני קונה סיגר לא מעונין שיצלמו אותי עם סיגר, לא מצטלם עם זה, כשאני יוצא מהבא, משייכים לזה כל מיני דברים

שופטת: השאלה על חוק המתנות
נתניהו: הכוונה שלי ברורה לא יוצא מבית של מישהו אחר עעם סיגר, כי אנשים משייכים תראו איזה קמפיין עושדיםף, לא זוכר... אני קונה סיכגגרים ואני מעשן סיגרים משתדל לא לעשן בפרהסיה כי יש סטיגמה

שופטת: אז מה קשר לחוק המתנות

נתניהו: לא ייתכן שקיבלת... מוכיח הדוניסט חיי מותרות כי מספיק שרואים

תדמור: השאלה לא מדוע לא מצטלם על סיגר, פה מדובר על מעבר בין שכנים, אתה אומר שקית אטומה, אני שואל מה קשר שקית אטומה מה הבעיה קבלת סיגר עם חבר
נתניהו: עובדה שיש בעיה מנהלים משפט מגוחך, כשאני יוצא מהבית בקיסריה אני מצולם אחוז ניכר מהפעמים יש שכנים מבקרים, הדלת של החצר, יש מרחק של כמה...

תדמור: במשטרה סידורי אבטחה, ב 2.1.17 אדוני אומר - אדוני לא רוצה

נתניהו: ויש עוד סיבה

תדמור: תקרא

"זה סיבה של שוטר או מאבטח וויכול הלפוך לסיפרו גדול"

נתניהו: יש מי שהיה מאבטח ומוביל את ההפגנות ומוציא עליי דיבות ושקרים
תדמור: מה קשור שוטר? קשור לחוק המתנות
נתניהו: קשור למומי משולם
תדמור: קשור למה שאמרת שלא יראה שוטר
נתניהו: בני אדם הם בני אדם בקרב מאבטחים יש אנשים שלא מעולם לא בהכרח יכולים להגיד, או להוציא סתם דיבה, יש שכנים שמצלמים, לכן אתה יוצא משם...
...
תדמור: זו לא התשובה שאדוני נתן
נתניהו
תדמור: אדוני לא אמר כדי שהסיגרים ייפרמו
נתניהו: אמרתי לא רוצה שמישהו ייראה את זה, די פשוט
תדמור: פרק הבא

פאקר סיגרים קופסאות ובודדים - 130,000
קליין, חסון קוקסקס אמרו שהקופסאות הסיגרים ניתנו לך מעבר לסיגרים הבודדים לאירוח

תדמור: אני אומר לאדוני שכל קוספאות שנרכשו 2014-2016 לאדוני סיגריות בודדים לאירוח. 3 עדים אומרים.
נתניהו: בית הארחה כשהתחילה החקירה, בית בתל אביב, יוסי כהן, הדס קליין
תדמור: אדוני מעיד מידיעה? זה קשור לשאלתי
שופטת: ביחס ל
נתניהו: דירה שימשה לאירוח היתה מלאה בסיגרים שמפניות מלאה, שתיים לפאקר היו אורחים, צוות אוסטרלי, מספר גדול מחבריו, 5-6 אנשים, הם העידו, מההכנה - זה לא נוח לך, על כמויות גדולות מאוד מספרים גדולים שעשנו 180מ או 190 הם נותנים עדות, אז יש לו את הדירה

שופטת: אם יש מי שאמרו 130 - נועדו לאדוני, לא נכונה?
נתניהו: לא נכונה
תדמור
נתניהו: אני קיבלתי חלק מיזערי קטנטן ממה שאתה מתאר לא יכול לעשן כמות כזו פשוט לא היה... היה בא עם קופסא אחת אם היה בהיקה פשוט שתי קוספאות לא מגיע לסכומים האלה, אבל מה שאני מספר כן מגיע

תדמור: סיפרת שאתה לא היית מעולם בדירת הנופש רויאל ביץ'
נתניהו: נכון אבל הבן שלי
תדמור: אז לא מעיד מידיעה
נתניהו: אכן נכון
תדמור: ביקורים ארוחות ערב ביתו של פאקר
נתניהו: שקר מוחלט
צתדמור: שהיא בישלה
נתניהו: שקר מוחלט
תדמור: יונתן חסון העיד שהגעתם 20 פעם לפחות
נתניהו: פשוט שקר
תדמור: אמרת שכל הצוות של פאקר עישן
נתניהו: לא כולם
...
ניתניהו ביליתי: עישנו כמו קטרים... כמה שעות, עישנו לפני שהגעתי
תדמור: החזיקו
נתניהו מעשנים וגם שתו
תדמור: יודע אם זה מהיומידור או לא
תדמור: לכן לא שולל, שהקופסאות לאדוני והבודדים לאירוח
נתניהו: לא יודע לגבי הנהלת החשבונות, אומר מה ראיתי אנשים עישנו הרבה, נתנו עדויות
תדמור: אדוני לא ראה

תדמור: יונתן חסון אמר לבימ"ש שהצוות לא עישנו גם הגברך קוסקס, אומרים שהצוות ופאקר לא מעשנים סיגרים
נתניהו: לא אמרתי הצוות האוסטרלי, היו אנשים שעשנו לא מעט
תדמור: אדוני ראה פעם אחת
נתניהו: הם העידו
תדמור: בחקירה ראשונה במשטרה - החוקרים הטיחו 130 אלף שהוציא מילצ'ן

תדמור אדוני אומר: "לא יכול להגיד לך אם זה סביר או לא סביר"

תדמור: אם אדוני שולל היה אומר לא היה ולא נברא, לא שולל

נתניהו: כי אף פעם לא סכמתי
נתניהו: ניפחתם פי עשרה, הם באים יש קבלות, בסוף מתברר שכל מה שיש להם גברך הדס קליין... זה כל מה שיש להם, אז באים אליי לא העלית על דעתי שבאים לטמון לי מלכודת ויש להם קבלות ומסמך ובקיות חשבוניות, עשיתי את החשבון, אח"כ כשמפרקים את זה ברור שהיה אירוע, מניח שמתפרק בסיכום... אפשר לעשות את החשבון הפשוט, לא היה

חדד: רוצה להפנות למקומות שאומר זה מפתיע אותי

נתניהו: זה נאמר ואתה מסתיר

מוכנסת מעטפה
השופטים שואלים מה עוד צפוי בחקירה
תדמור: יש חקירה על שמפניות, תכשיט, מתנות נוספות, על טענת הגנה משמעותית, הסתמכות, את הדברים מעריך מלא יותר משבועיים, אם לא יהיו מלאים נעשה מאמץ נצמצם

נתניהו יצא לשיחה קצרה, ובשל הקרבה ל16:30 מחליטים לסיים היום.
הסתיים להיום
מבזק מסכם בהמשך
Stay tuned
צפי לסיום החקירה הנגדית בתיק 1000 כמובן. אח"כ חקירה נגדית תיק 4000.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh

Keep Current with Or-ly Barlev 🎗 אור-לי ברלב

Or-ly Barlev 🎗 אור-לי ברלב Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @orlybarlev

Nov 4
בוקר אור מביהמ"ש המחוזי בת"א, היום ה-49 לעדות נתניהו, היום ה-14 לחקירה הנגדית.
העדות תימשך עד 14:00, לאחר שאתמול השופטים אישרו את בקשת נתניהו לקצר בשעתיים את יום העדות בשל "פגישה מדינית דחופה".
ושוב הוכח שהבטחת נתניהו לבג"ץ שביכולתו לנהל מדינה ומשפט, היתה שקר.
שרשור דיווחים 👇🏼 Image
לא יאמן, השופטים נכנסו ומיד אחריהם נכנס נתניהו לאולם.
הזיה.
הכל כדי להימנע משאלות עיתונאים, ושופטים שמאפשרים את זה.
גם אין צילום של נתניהו בביהמ"ש.
שערוריה.
תדמור תובע: כמה פעמים פגשת את גב' קליין
נתניהו:הייתי מגיע לבית ינאי...
תדמור: בחקירה אמרת עשרות פעמים
נתניהו...
תדמור: בחקירה אמרת עשרות פעמים נפגשות מתנשקות...
נתניהו: אם עשרות אז מתקרב לעשרים... אם אתה רוצה עשרות אז 19 ואם אין היתכנות פיזית אז בודקים מספרים, וכשהיו נפגשים, הגס הייתה מתנפלת עליה, מנשקת אותה אהובתי יקירתי
תדמור: וגם אתה... שיחות עם הדס קליין
נתניהו: ממש מעט...
Read 41 tweets
Oct 29
משפט נתניהו - יום 13 לחקירה הנגדית, יום 48 לעדות נתניהו שהחלה בדצמבר 2024(!).
הבוקר ייפתח בדיון על החלטת השופטים להוסיף יום דיונים בשבוע, ההגנה מתנגדת, צפוי מצעד "גורמים מקצועיים ביטחוניים רלוונטיים" ודלתיים סגורות בחלק מהדיון.
ואז המשך תיק 1000.
אני כאן
עדכונים בשרשור👇🏼 Image
אין תיעוד כניסת נתניהו לאולם. שערורייה
השופטת פותחת בעניין הדיון בבקשה של ההגנה שלא להוסיף יום דיונים.
השופטת שואלת את חדד לגבי אחד הגורמים שאמורים לבוא ולדבר בפני בית המשפט אך לא יכול.
חדד מציין לגבי דיון ביום ראשון

חדד: ביום ראשון יש ישבת ממשלה כמו בכל יום ראשון
נתניהו: מ- 11:00
חדד: ובלי קשר יש לנו דיון ביום ראשון של צביקה גנדלמן (תיק אחר של עמית חדד)
חדד: יש ישיבות הוכחות שנקבוע לפני, נקבע בפברואר, וקבענו בימי ראשון וחמישי, מגיע לו שעניינו יתקדם, תא"ל במיל...
תדמור תובע: נכנס לתיק אחר
שופטת: סבלנות
חדד: עיצומה של חקירה ראשית רוצים להמשיך בתיק, בדיון ראשון יש דיון קבוע, כבודכם בהחלטתו אני לא מכיר שבית משפט קובע דיון על דיון נוסף, מה מיוחד בתיק הזה, מה יש פה, חוץ מאלף קשיים אובייקטיבים לנסות לכפות, מה יש בתיק, שחייבים...
(פרשנות: שאתם דוחים אותו ומורחים אותו)
חדד: יש תיק בראשון ויש עניינים ביטחוניים וישיבית ממשלה, זה פתח הדברים, רוצה להכנס לעוד כמה נושאים. גם כשכבודכם דחה את ההחלטה, כבודכם קבע בהחלטה שבקשות פרטניות יידונו, כשכבודכן קבע רציפות דיונים שני שלישי רביעי, לא מעלה שכבודכם חשב שאם יש דיונים אחרים, שאניחנו לא צריכים להגיע, לא רק מול שופטים, גם מול לקוחות אחרים, לא יכוליםפ להפתרק מהמחויבויות... תא"ל גנדללמן מגיע לו שעניינו יתקדם ויסתיים, מעבר לזה אנחנו חושבים שלא נכול לתת לבנימין נתניהו הגנה ראויה במתכונת של 4 ימים, לא חוש שכבודכם מעלים בדעתם... מה זה אומר צחי חבקין, יש דיון מתגלה מידע, אתמול התביעה העלתה הצעת חוק, זאת עבודה בילוש וחקירה ודרישה שאין לה סוף, הדברים שאנחנו מגלים מטורפים כבודכם יגלה בהמשך, לא יכולים לספק הכגנה ראויה במתכונת, פנינו לוועדת האתיקה, שאלנו שאלה, מה צריך לעשות, כבית משפט קרקבוע 4 ימים כשאנחנו מצהירים שלא נוכל לתת שירות הגנה ב- 4 ימים... הבאנו חוות דעת... נצטרך להתפטר
Read 42 tweets
Oct 28
בוקר אור מביהמ"ש המחוזי בת"א, היום ה-47 לעדותו של הנאשם נתניהו במשפטו, היום ה-12 לחקירה הנגדית.
הבוקר צפוי עו"ד חדד לבקש מהשופטים לנהל דיון בעניין הבקשה ששיגר אמש שלא לעבור לארבעה ימי דיונים, ולחילופין, לבקש מביהמ"ש לשחרר אותו מייצוג נתניהו. במשפט פלילי סניגור לא יכול להתפטר ללא אישור ביהמ"ש. דיון בכל זה צפוי הבוקר. יש לקוות שהשופטים יאמרו לנתניהו: הבטחת שתוכל להיות רה"מ ולנהל משפט. אם אינך יכול, צא לנבצרות או התפטר.
נעדכן כאן בשרשור מההתרחשויות👇🏼Image
השופטים נכנסו ונתניהו חזר לאולם
עו"ד חדד מבקש דיון בדלתיים סגורות בעניין הבקשה שהגיש אתמול
השופטת שואלת מדוע דלתיים סגורות
חדד: יש התפתחויות מסוימות שמחייבות דלתיים סגורות
נתניהו: יש דיונים ביטחוניים מהבוקר מלפני שעה ואנחנו עדיין לא יכולים... יש דברים שלא נוכל להגיד גם ככה, תשמעו בדלתיים סגורות...
Read 30 tweets
Oct 15
בוקר אור מביהמ"ש המחוזי בת"א, כאן תתחדש הבוקר, למורת רוחו, עדותו של נתניהו במשפט האלפים. זהו היום ה-46 לעדותו, והיום ב-11 לחקירה הנגדית.
אמש דווח כי לשכת רה"מ ביקשה משרים וחברי כנסת מהליכוד להגיע הבוקר לביהמ"ש עם חידוש העדות.
הקרקס חזר לעיר.
כאן מתחיל שרשור דיווחים מהדיון👇🏼 Image
הגיעו עד כה מלהקת המעודדות:
אסנת מארק, ניסיתי ואטורי ועידית סילמן שנכנסה לאזור הסטרילי לפי דיווחים חבריי העיתונאים Image
עוד נציג מצטרף ללהקת המעודדות של נתניהו באולם ביהמ"ש:
השר ברקת
מצטרף לואטורי ואסנת מאבק שבאולם וסילמן שבאזור הסטרילי כך אומרים Image
Read 58 tweets
Sep 17
בעוד זמן קצר אמור להתחיל כאן היום ה-45 לעדותו של הנאשם נתניהו והיום ה-10 לחקירה הנגדית.
עדות נתניהו תהיה היום בין השעות 09:00 ל- 12:00, לאחר שביהמ"ש אישר את בקשת נתניהו מהשבוע שעבר לסיים היום מוקדם, עקב פגישה עם ראש ממשלת פיג'י. אתמול העדות היתה אמורה להימשך עד 18:00 עקב כך, אבל נתניהו ביקש לסיים ב- 15:30 והשופטים אישרו לאחר דיון בדלתיים סגורות עם התביעה וההגנה... בהמשך היום יישמע עד הגנה אחר.
היום אמורה להימשך העדות בנושא תיק 1000. כאן מתחיל שרשור דיווחים שוטפים מהאולם👇🏼Image
משפט נתניהו: נמסר לנו שהיתה תאונה בכביש 1 ולכן נתניהו ושיירתו מתעכבים והדיון יתחיל באיחור...
הדיון התחיל באיחור של כחצי שעה
תדמור התובע שואל על כך שפילבר הגדיר את הטיפול במילצ'ן טיפול VIP
נתניהו: אני לא מסכים לזה בכלל זה בדיוק אותו טיפול שקיבלו אחרים, היה במעלה העדפות ומדיניות שלי...
תדמור: פילבר נשאל מדוע ניתן טיפול VIP ענה שהנחת אותו לכך...

...
מציגים טקסט לנתניהו
חדד אומר לנתניהו: תקרא את הטקסט
שוב יש הערות לחדד להימנע מהערות

נתניהו קורא
Read 35 tweets
Sep 16
היום ה- 44 לעדות נתניהו - היום ה-9 לחקירה הנגדית
מתחילים
בפתח הדיון עו"ד עמית חדד אמר שהוא צריך לשוחח עם נתניהו בעניין החלטת בית המשפט על ימי העדות ובעניין ועדת הצוללות ויש מה להגיב
נאמר שיגיש בקשה בעניין
הדיון מתחיל ונתניהו נעמד -
נתניהו: התחלנו פעולה עצימה בעזה, מדינת ישראל נמצאת בשלב מכריע ויש הלשכות נוספות, אני חושב שהפגישה הדחיפות הישיבות... לא מאמינים שאפשר לעמוד בזה, לא הדבר שמייצג את ... שוויון בפני החוק בשבע השנים לא מכיר מקרה כזה, לא היה מקרה כזה, על מה, תדירות כזו יש איזון בין צרכי המשפט, האיזון קיים, קיימנו בתנאים קשיים גם בתהחשבות שלכם היום האיזון הופר, פגישות שלא מתיישבות, מעבר לזה היום הזה מתרחשים דברים חשובים שלא יכול לפרט לבוא היום מתשע בבוקר עד שש בערב... אומר גם כהכנה לקראת הבקשה שלנו, אם כבודכם ירצו יותר פירוט אשמח לתת בדלתיים סגורות...
התובע תדמור מתחיל לחקור על החוק של הפטור ממס לתושב חוזר ודברים שאמר נתניהו בפעם הקודמת בנושא השר נאמן והחוק
נתניהו מתפתל לנוכח שאלת התובע
(אנסה להשלים אח"כ תימלול מדויק)
נתניהו: הדיון בממשלה, לא דיון על החוק, דיון על תכנית מיוחדת ל... טכנולוגית... ואכן הבאנו... גם הוא לא דיבר על התקנה הספציפיצ, כשבא הדיון על החוק, לממשלה, זכרתי את הלהיטות הלהט של נאמן שתמך בחוק
תדמור: חוזר על שאלתי - בזמן שנאמן פונה לאדוני, יש תקנה, בחוק שחוקק רגע לפני הממשלה... ושם ניתן להאריך - אדוני מאשר שלא פנה בכל התקופה לשטייניץ ואומר לו מדוע אינך מפעיל סמכותך שהתושבים החוזרים יהנו מפטור דיווח תשלום מס 20 שנה - אדוני רה"N מדוע לא פנה, כי מקדם אג'נדה, אמנם שנויה בחלוקת... יכולה להוביל להלבתנ הון... לא שם את המחלוקתף, מדוע לא פעלת לבצע את מה שהמחוקק א]שר, להאריך ל 20 שנה,כל זמן שהשר שטייניץ

נתניהו: קודם כל לא פעלתי בכלל, התכנית להשיב אקדמאים מבחינתי לא היה הנושא, העברנו חבילה אדירה, עברו 3 שנים, מה לי ולזה לא מעניין אותי, לא שאני באתי להאריך, הערכתי שעשינו חבילה טובה, הערכתי שממשלת...
תדמור: כשזה עולה ב- 2013 באותה ישיבה שדיברנו, ההחלטה היתה לצמצם את תחולת הפטור, אז איך משתקפת עמדת נתניהו
נתניהו: איי חשבתי שהצמצום מוטעה
תדמור: תמכת בו
נתניהו: לא תמכתי... בסוף הגיע לא הוארך
תדמור...
נתניהו: לא זוכר שהיתה שאלה, לא נאבקתי על הארכה
חדד מעיר הערות
שופוטת: סיימתם את השיח? עו"ד חדד אי אפשר, גם ביניכם אי אפשר
נתניהו: היתה המלצה של OECD לצמצם, כשהגיע לתכ'לס חשבתי שהצמצום לא נכון לעשות, יש לנו קהילה גדולה של הטכנולוגים והיזמות, הכי טובים בעולם, במדינות שונות, אין קהילה כזו של יזמות טכנולוגית לא קיימת, לנו זה קיים, ל OECD... לנו יש יתרון יחסי לא רוצה לוותר, כשנאי מצמצם, מצמצם את היתרון היחסי...
תדמור: עניין הוויזה... גילת בתקופת הטיפול בערוץ 2 2015 אדוני יכול להסיביר את הפער...

נתניהו: במשטרה לא זכרתי הכל... כשעלה עניין הויזה.... אמרתי לא ידעתי תושב חוזר... .... אני לא ידעתי שהוא תושב חוזר
תדמור: לא ידעת מעמד בארה"ב, אבל אמרת, מה הקשר בין מעמד ארה"ב לתושב חוזר, יכול להיות אזרח ישראלי, יש אזרחויות כפולת, מה הקשר בין השאלה של הויזה לגילוי למעמד המס, תושב חוזר זה רק לצרכי מס, לכן אני אומר לאדוני שמה שאומר לא מדויק ומציע לתקן לפי מה שאמרת במשטרה
נתניהו: מדויק לחלוטין ללא לפי מה שאמרתי במשטרה, לפי מה שאמרו אחריןם, לא ידעתי שתושב חוזר, כך הוא העיד
תדמור: מה שהעיד העיד

תדמור: אומר לך שהגרסה שהצגתי לך לעניין ערוץ 2 לא היתה גרסה ראשונה, 10 ימים קודם, 9.11.17 - נחקרת אז לראשונה על נושא הפטור ממס, אתה נותן תשובה, להבנתנו אותנטית, אתה לא אוצמר שנודע לך מאוחר, החוקרים שואלים אותך על הפטור, אח"כ שואלים על אנשים ספציפים ואת מי אדוני מזכיר ביוזמתו - מילצ'ן
Read 28 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!

This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(