Or-ly Barlev 🎗 אור-לי ברלב Profile picture
May 13 50 tweets 26 min read Read on X
בוקר אור מביהמ"ש המחוזי בת"א, זהו היום ה-87 לעדות הנאשם נתניהו, היום ה-52 לחקירה הנגדית, היום השני לחקירה הנגדית בתיק 2000 - ימים לא מלאים כמובן.
הדיון אמור להתחיל בשעה 9:30, השעה 9:34 והנאשם נתניהו עוד לא באולם. גם פרקליטו נכנס רק עכשיו.
כאן מתחיל שרשור דיווחים שוטפים מהדיון 👇🏼 Image
נוני מוזס הגיע גם היום Image
Image
9:39 ממתינים לנאשם נתניהו שמאחר (בנוהל) Image
9:42 שופטים ונאשם נכנסו
עו"ד יהונתן תדמור חוקר בתיק 2000: הצגתי לך ביחס למהלכים שנעשו לפי טענתנו, בין מר מוזס למר אדלסון העלו חשש פ]עולה בניגוד לחוק הגבלים עסקיים, מציג לך שהחשש הזה התעורר אצלך, מפנה לדברים שעלו כאן מפי חפץ, סיפר שנפגש עם גברת שרה נתניהו ואז נפגש איתך בכנסת, הגיע עם דף... מסרים, היה פירוט... מהדורת סוף השבוע, ראית, נבהלת...
מפנה לדברים שמתייחסים גם למה שרשם בזמן אמת ביומנו
תדמור מצטט חפץ

"התבקשתי ללכת פיזית ולשאול אם יש טעם שילך לייצב את המערכת, התייעצתי גם עם שרה נתניהו... הייתה מפורשת שצריך לומר למוזס שנתניהו יכול להוריד או למתן כמות תפוצה ישראל היום בסופ"ש... אח"כ נפגשתי עם נתניהו בכנסת, הוא ראה, הראיתי לו את הדף... מאוד נבהל ממה שהיה כתוב, גרס את הדפים, רק לומר אם אפשר להחזיר את המצב לאחור וזהו... ולא לפרט כלום"

תדמור: אם אדוני מאשר את האירוע שמתאר חפץ, והשיח הברור על היכולת של אדוני לשלוט על מספר עותקים בישראל היום

נתניהו: לא יכול, לא זוכר את זה, לא יכול להתייחס לדברים שאמר ששמע מרעייתי
תמדור: לא זוכר

תדמור: לגבי החזרת מצב לאחור, זוכר?
-לא
-צמצום מהודרת סופש?
-לא זוכר את השיח

תדמור: אציג לך שזה לא רק מה שחפץ אומר העיד וכתב בזמן אמת, מספר שקראת למילצ'ן אם אפשר לייצר עניינים ולהחזיר מצב לאחור, לצמצם תפוצה

מוצגת שיחה מילצ'ן חפץ

ביבי קרא לי,לייצב את העניינים להחזיר מצב לאחור....

תדמור: אדוני היה חלק המשיח והעביר מסרים שיש לו יכולת לשלוט

נתניהו: אומר על ארנון בטוח על חפץ גם... כל אחד מעלה טענות שלו, משתמש... בכוח ... אין לזה בסיס

תדמור: שני אדונים שלא רוצים ברעתו של אדוני, שיח שני אנשים מקורבים אליך אחד מהם מתאר שיח עם אדוני אחד מהם מתאר בצורה ברורה, על תיאום שוק, ביבי פנה אלי קרא לי אתמול, מה ההסבר לשיח הזה, בין שני אנשים, למה ישימו בפיו מילים

נתניהו: ההסבר שלי דבר כל כך נפוץ, חברי כנסת יועצים, ביבי אמר לי ככה, ביבי נתן לי ככה, מה אני פועל מטעמו, אמר לי שיכול, כל הזמן חוזר על עצמו, אתה נמצא בעמדת כוח, אנשים שואבים... לי אין חלק בשיחה

תדמור: אציג למה לטעמי ההסבר לא אפשרי, שני האנשים לא יעזו להעיבר מסר של תיאום כזה אם לא היה על דעת דעתי

חדד קם

תדמור: תזה

קלינמן פרקליטתו של מוזס: לא פעם ראשונה שמוכנסת הנחה כאילו מועבר מסר מטעם מוזס, לא להראות דברים שמועברים ממוזס בלי להראות בסיס שלא קיים
חדד: מה השאלה אליו

תדמור: האם אדוני מאשר שאין הגיון שהאנשים יפעלו... מההכרות של האנשים המקוריבם לאדוני שיפעלו וינסו לתאם דבר שלא על דעת אדוני

בר-עם: אדוני שאל בצדק... השיב תשובה... הכחיש שדברים נאמרו, בכל מה שקשור לדעתו... מכאן להתחיל להפליג להיגיון

תדמור: אני חושב, שמוטב שהנאשם ידע כרגע שלשיטתנו אין בסיס הגיוני לתשובה ולא מתקבלת על הדעת ואם רוצה להתייחס לזה, זו הזדמנות

תדמור: אנסח אחרת, האם בזמן אמת אתה הבנת שמילצ'ן וחפץ יציעו בשמך הצעות למר מוזס מבלי שאתה מודע לשיח
נתניהו: לא הייתי מודע לפרטי השיח... לא ידעתי מה מדברים בינהם, כל הדברים שמשייכים לעצמם, שלדון אין לי מושג, טו... גוד פרנס... (אנגלית( מנסים לפתור

תדמור: מאיפה אתה יודע
נתניהו: ככה מאפיין אותם... ראינו במשפט אנשים כולל חפץ משייכים לי דברים מסוימים, שאני לא נותן, כאילו מדברים בשמי... שהוא לא דיבר איתי בעניין, דוגמה אחת, זה מה שקורה כאן, שני אנשים שמנסים לפתור את הבעיה, כל מיני תרחישים

שופטת: לכאורה פתרון תלוי בך, לא תלוי בהם
נתניהו: עושים כל הזמן
שופטת: השאלה אם מדברים פתרון דרך אדם שלישישי
נתניהו: מנסים לתרחש תרחישים, כל הזמן מנסים לעשות את זה, אם נביא ככה ונביא ככה
חדד: לא תלוי בו
שופטת: ...
חדד מתחיל לענות
תדמור: עונה במקום הנאשם?
תדמור מציג
מילצ'ן חפץ שיחה

חפץ: הם מבקשים ממני תלך תעביר ממני מסר... פיוס, אפשר עוד לעשות, אפשר לעשות בחזנס, אפשר להחיזר את הגלגלי אחורה

תדמור: מה זה המסר
נתניהו: לא שותף לדיון לא יודע על מה מדבירם

תדמור: חפץ מעיד - שהמסר עבר

חקירה ראשית...

נתניהו מבקש ממני להעביר את המסר.... הגעתי לחדרו של מוזס... עדכנתי אותו במה שאמר לי נתניהו"

תדמור: אדוני מכיר שהמסר עבר?
-לא
תדמור: ....
חדד: מתנגד
תדמור: מוותר על השאלה
תדמור: כשמדברים על ייצוב המערכת, הכוונה להפחתת העותקים... מהצד השני,, שמר מוזס יעניק חסינות מסיקור לך ולבני משפחתך

תדמור מפנה שיחת חפץ מילצ'ן

חפץ: כל הבעיה שביבי רוצה חסינות לשרה ולאיר וזה כל הסיפור... הוא רוצה חסינות... כתבו על...

תדמור: האם מר נתניהו זוכר שמה שנדון בשיח על דעתו של אדוני שבתמורה להגבלת העותקים, הצד של מוזס בעסקה היא שמוזס יתן חסינות מפני פרסומים שליליים על הגברת, על בני המשפחה, ביבי רוצה חסינות

קלינמן: מיוחסות למר מוזס טענות שאינן נכונות

שופטת: זה מתוך דברי עד

קלינמן: אבל בניגוד למה שאמר העד הוצג בשאלה שמוזס הציג חסינות

תדמור: אמרתי שהשיח

חדד: מעבר לזה שיחה בין שני אנשים

שופטת: אפשר לשאול אותו, נותנים לו הזדמנות

חדד: רק אם אומר, לא מכיר את השיח

תדמור: האם אדוני מאשר או זוכר, אנשים מטעמו, מקורבים מנהלים שיח על צמצום ... אל מול חסינות שאדוני ביקש

נתניהו: א. לא ביקשתי חסינות לרעייתי, לא דיברתי איתם אין לי קשר לשיחת שהתנהלו בלי ידיעתי, הם מפנטזים ומתרחשים... לא ביקשתי חסינות,,, לא עבר דרכי לא מטעמי או על דעתי הם מדברים ביניהם

תדמור: אני זוכר שאדוני התייחס למערכת יחסים חפץ, עובד באותה תקופה אצל אדוני, אדוני הזכיר שאם היה יודע שיש עוד ביזנס היה זורק אותו מהלשכה, האם אדוני אומר שכל המהלך הזה חפץ עושה מאחורי הגב של אדוני ואדוני לא יודע שום דבר
נתניהו: מה שאתה שומע... ניהל שיחות אלובית' מאחורי הגב שלי...
תדמור: פה הוא פועל למען אדוני
נתניהו: ופה מקליט אותי בסתר..... אחרי שסרקתם את כל שחבונות הבנק שלי, כל הדברים שעשיתם, וזה מה שמצאתם, גרונישט מיט גורנששיט, הפכתם את כל העולם ולא מצאים כלום, רוצה לראות עוד מישהו שככה... וזה 10 שנים...

תדמור: ...
נתניהו: ראינו הרבה דוגמאות בתיק 4000 הוא עושה דברים מאחורי גבי לא אומר לי דבר, אינטרסים פרטיים שלו, לא תמיד האינטרסיים הפרטיים שלו הם זדוניים,

תדמור: כאן זה לא אינטרס פרטי שלו
נתניהו: לא יודע
תדמור: מה יש לו חסינות לגברת נתניהו...
נתניהו: רוצה להיות פיס מייקר (אנגלית)
תדמור: דברנו על חפץ, עכשיו נראה מה אומר מילצ'ן, גם היה עד, אדם שמקורב אליך, תיארת... בעקבות העדות חזרתם לקשר קרוב... שורה... שואלים אותו... מה היה חלקו... עונה מר מילצ'ן:

עדות -
"כל יום באימפריית הפשע... התקפה בעיקר על אשתו... לפי דבריו לראות את אשתו סובלת... במידה ויש הסכם לא מתקיפין ולא מרעילים
-מי רצה להכניס?

... ביבי ושרה ושלדון ומירי

תדמור...
נתניהו: אוהת תשובה לא היה בידיעתי, וודאי שאני מוטרד תמיד, לא אמרתי את זה לא יודע עם מי ארנון דיבר איתי, דיבר עם הרבה אנשים... ממני לא שמע דבר כזה...

תדמור: החשש הזה... עולה מתיעוד ביומן של חפץ... ביום...
תדמור מקריא יומן חפץ...

ביבי אמר לי לא להמשיך לעסוק בזה כי צריך להיזהר ממצבשבו תהיה כאן פלישה לתחום לא חוקי...

נתניהו: תשובה לא, זוכר שחיפשתי פתרונות דמפניג....
תדמור: מה עם שמטריד תיאום שוק
נתניהו: לא הטריד אותי... לא היה שום תיאום
תדמור: יש שיח
נתניהו: אתה רואה את השיח לא שיח שלי, היתה מלחמת חורמה... לא יודע מה מתייחס, היתה שאלה, דמפינג

תדמור: אז הפתרון לזנוח את ערוץ חלוקת השוק הבלתי חוקי ולעבור לערוץ של חקיקה

נתניהו: אני חשבתי שדמפניג הקייס היחיד שיש... שלדון חשב, הכל פוליטי... יכול להיות שמשנים נתחי שוק, לא מקריסים אותם, כן הייתי מודאג מאפשרות יצירת הקרסה יצירת מונופול ימני...לא זוכר אם אמר... שלדון, אמר, אם אני הייתי בקו פוליטי היית רואה שרק משתפים אותו, צדק כמובן, בכל אופן זה התיק היחיד שיכלו לדבר איתי עליו זה הדמפינג.... גם במובן של הצפה חזקה....

תדמור: אדוני מאשר ב- 2009 שהפתרון אפשרי חקיקה שתגביל את ישראל היום

נתניהו: לא קידמתי את זה כי הגישה היתה, שזה מהלך פוליטי להשתיק קול בתקשורת הישראלית, לא רק נוני באו נמרודי מעריב, אמרו, תשמע, לוקח לנו יכולות הדפסה מכונות נייר, נמצאים במבצ על סף קריסה, לא רציתי הקרסה, נתתי דעתי, התפיסה הדומיננטי,

תדמור: נקודתית לגבי החקיקה

נתניהו: והנה מאות אלפי עותקים ישראל היום, ישדיעות עומד כלכליסט עומד גלובס מרקר...

תדמור: השאלה היתה פשוטה
נתניהו: ולא מסתכן בהצפה

תדמור: האם אדוני מאשר דבר חפץ, אדוני הציע מפיו ערוץ חקיקה שתגביל את ישראל היום ערוץ לקדם על פני תיאום שוק

נץתניהו: לא זוכר שקידמתי

תדמור: שהצעת

נתניהו: הכל נראה לי פוליטי... לא פיתחתי פתרונות לענייןכדבירו איתי לא זרקתי לפח, אבל תחושה בסיסית היתה, שתירוץ טוב אבל...
תדמור מציג דברי מילצ'ן....

"לפי הגדרה של נוני חיה ותן לחיות... מדפיס כמה שרוצה, אתה לא פוגע בביבי... ויש לי רקרוד עליך על כך הסכם עם כל ראש ממשלה... הולך להזיכר לו שגם דרסת... זה תלוי רק בביבי כל העסק... אם נוני יתחיל עם ביבי ושרה אני מדפיס מיליון עותק נותן להן פרסום חינם זה שלדון.... אל תתקוף את ראש הממשלה אתה מתקיף את מדינת ישרלא

תדמור:מתאר את היחסים כדי שכל אחד ישיג מה שמעוניין בו, אתה חסינות ושלא יתקוף, ומזס, הגבלה של העיתון שפוגע בו כלכלית
נתניהו: זה מילצ'ן, תזה שלו
נתניהו: לא מספר לי על השיחות שלו עם שלדון נוני חפץ, תזה שלו, לא אמר לי עכשיו מדבר, כל השיחות אני לא שותף
תדמור: ניסיונות הפשרה לא צלחו... בני הזוג אדלסון לא מוכנים לדבר.... רוצים לרכוש ידיעות זוכר?
נתניהו: אני לא זוכר שהם מעוניינים זוכר שאני רציתי לעניין... פניתי לשלדון כמה פעמים, גם לפאקר... והגרמנים

תדמור: למה, לא אותו אירוע

נתניהו: נתיב מועדף... אתה חושב כל הזמן שאני רוצה כתבה פה ושם, אניט רוצה לגוון, ידיעות גרום דומיננטי, הספינה הגדולה בים ענק יש לה גם את הים וגם ספינה ויש הרבה ספינות ואם תיקח את הספינה ותחיף פעלים תחילף דנ"א אז תעשה שינוי משמעותי בתקשורת, לא נועד כדי שאקבל כתבה... כל הזמן אמרתי, הציע לי כל הזמן להעביר אנשים, סירבתי בעיקר מטעמים, התפיסה היסודית שלי, שנים, אני אומר פעם אחר פעם שהאינטרס שלי בתקשורת לא אקבל כתבה פה או שם, צילום פה או שם, אלא איך מביאים גיוון בתקשורת הישראלית, מה יכול להיות טוב יותר... להעביר לבעלות אחרת תפיסה אחרת ותשנה את הצופן תביא אנשים אחרים תשמש בכלים תפוצה ותשנה תקשורת ישראלית, תגוון את התקשורת, זה הסיבה... אני עניינתי אותם ברכישה הם התעניינו כתוצאה

תדמור: אדוני היה מעורב בכל היבטי השיח לרבות תיאום השוק, הדברים עולים בברור מדברים שאמרת במשפט, היית לא רק מעורב אלא דמות יוזמת
תדמור: עדות חפץ

"-מי היה היוזם?
- ללא יוצא מהכלל, מאה אחוז בנימין נתניהו, כל מה שריאטתי תמיד היתה יוזמה של נתניהו וכמעט תמיד בעצירות שחביים הרגילים אתה לא נתקל בה, זה אומרת זה תמיג היה.... במשך כל השנים... מאות אזכורים... הנתניהו... פנחיות שהיה צריך, היה בערוצים השונים

תדמור: אדוני מאשר דברי חפץ?
נתניהו: לא... דובי אייכנוולד, לא בא ביוזמתי, בא מיוזמתו, חשבתי שמגשר... שבא מנוני, אבל היה ברור לי שלא אני, דבר שני כל הזיומות האלה, ראיתם כאן הידברויות אני לא יוזם של זה, לא יודע כל השיחות, אין י מושג על הדברים האלה, שני אשנים שרוצים לעשות טוב, שרוצים להביא לקץ מלחמת הטיטאנים האלה... חבר שלהם נמצא באמצע...

בר-עם: עובר כחוט השני, חפץ מייחס לאדוני

נתניהו: במידה שמייחס לי מייחס על דעת עצמו לא פעם ראשונה שעושה, במקרה זה הוא חושב שעושה טוב...ב מקרה ...

חדד: קצת מטעה לגבי הציטוט, על מה מדבר

תדמור: בוא נראה מה אומר בנגדית
תדמור: תראה מה חפץ מעיד -

"הוא לכוד בשאלה נוני ושלדון...?
- לא לכוד, מחולל..."

"הוא היה מחולל... המחולל של הגבלת התפוצה... היה שם שחקן גדול, לא שה תמים...... לא היה לכוד, הוא הלוכד, זה בדיוק הפוך"

תדמור: אתה יכול לקרוא... מבקש התיחסות לזה, כל השיח... אומר בבית המשפט לחברי, שאדוני הוא הלוכד

נתניהו לחדד: אתה מבקש להתנגד?
חדד: לזה לא מתנגד

נתניהו: ההסתכלות שלו מנוגדת למה שהיה באמת, נכנס לזה במרץ... לא עסקתי בפרטים... יש כמה שיחות, הוא מדבר עם מילצ'ן, מדברים עם שלדון... מילצ'ן מדבר עם שלדון, הם מניעים מנסים לתפור, באים לפתור, הם יפתרו... מדברים עם נוני ועם מילצ'ן... באמצעותם בתיווך ביוזמה, הם יפתרו את הבעיה
תדמור: אדוני מכיר את השיח?
נתניהו: לא הכרתי, את רובם ראיתי במשפט
תדמור: האם אדוני ידע
נתניהו: אם תעסקים באופן כללי? מעט מאוד... דרך אגב בדיוק דבר כזה קורה כרגע במקום אחר.. כל מיני אנשים חושבים שיכנסו ויפתרו משבר אחר... בעולם שלהם משבר גלובלי מנסים להכנס ולפתור את הבעיה אחר כך מסתכל, על מה מדברים, אני לא הייתי שותף, דבר אחד בטוח, אנחנו יודעים שחפץ פעמים לא מעטים היה בקשר עם אלוביץ', וגורמים שונים בלי שסיפר והסתיר ממני, ושם עשה לדעתי מטרות ברורות,אינטרסים אישיים פה עשה במטרה... אם יכול להביא את יונת השלום לא הייתי שותךף לכל הדבר... אצל מילצ'ן ... אדם חכם, יש לפעמים מן תכונה נאיבית של תיווך קירוב חבר שנמצא בצד אחד ושצ שני... זה מה ש..ץ המצד של אקרנון חפץ מתלבש הם יחד יושיעו את מדינת ישראל
תדמור: מפנה אותך

שיחה בין הגברת שרה נתניהו לניר חפץ, מציע שמר חפץת המקורב אליך, לא היה מעלה על דעתו להגיד לגברת שרה נתניהו, אם לא היה...

נתניהו: עשה את זה הרבה פעמים... מייצר את העניין מישהו יכול להתייחס
תדמור: מתייחס להנחייה של אדוני
נתניהו: מייחס לי
תדמור: אומר לגברת נתניהו....
נתניהו: הרבה פעמים מייחס
תמדור: האירוע לא מתכנס של תיאום השוק, הגברת ואדון אדלסון העלו עד 255 אלף עותקים... ידיעות אחרונות מפרסמים כתב תביעה לילאן פרץ, מציע לאדוני שלא הפתיע,ראית את זה כתוגבה, לאחר שהכתבה עלתה להפצה בהיקפים, אקורד הסיום של השיחות באותה תקופה... - האם אדוני מאשר שלא הופתע מפרסום התביעה של הגברת לילאן פרץ כתגובת נגד של מוזס לאחר שניסיונות התיאום לא צלחו

קלינמן מתנגד

שופטת: איך ראה

תדמור: איך נתניהו תפס את זה

נתניהו: הופתעתי, מהעוצה אופי הפעולה, אז לא היה תקדים, הופתעתי מהמהלך, האם שייכתי לתסכול שלו, לא זוכר מה חשבתי אבל לא מן הנמנע שעבר במוחי
תדמור: עוברים ל 2013... רגע 2010 - מרינה סולודקין העלתה הצעת חוק, גלגול ראשון, מטרתו הגבלת ישראל היום, אדוני זוכר?
נתניהו: כן
-אדוני זוכר שהתנגד?
-כן
-הקדמת את חזרתך, במענה לכתב האישום כתבת, הקדמת חזרת מחו"ל... קריאה טרומית... להצביע נגד... זוכר?
נתניהו: במעומעם

תדמור: משמעת קואליציונית...
נתניהו:...

תדמור: מפלגת עבודה... 3 שנים קדימה, פעם הבאה שהתחדשו פגישות איתך ומוסב, אחרי בחירות ינואר 2013... אחרי הבחירות ולפני שהוקמה ממשלה, בבלפור, כל הפגישות שהתקיימו לא נרשמו באף יומן יכול להסיבר?
נתניהו: נרשמו, לא במקומות האלה, אין דבר כזה שלא נרשם... בישיבה הקודמת אמרתי תמיד יש רישום
תדמור: לא נרשמו ביומנים שנרשמו עתירת חופש מידע גם לא במה שקיבלנו מהביטחון לא מופיע
נתניהו: זה שם
תדמור: לא מדובר בפגישה פרטית
נתניהו: יש מעת לעת פגשות, רצונו של המבקר או המבקרת... יכול להיות כמה דוגמאות, קורה, עלה עם כל מיני סלבס, מנהיגים ערביים
תדמור: מה קשור למוזס
נתניהו: ביקש למיטב זכרוני
תדמור: מה קשור
נתניהו: אם מישהו ביקש צריך להענות

דתמור: אפיול התרגז שתריך לעבור אבטחה
תדמור: באותה תקופה 5-6 פגישות

תדמור: דובי אייכנוולד... מוציא ספרים שאדוני כתב...

-גם
-יש הערכה ואמון...
...

ידעת שקרוב נוני מוזס
-כן

איכנוולד סיפר שפגש אותך במעון בלפרו היתה מצוקה סביב קואליציה...
...

נתניהו: ניסיתי להביא, חביור אלי ישי ושלי יחימוביץ'... שוחחתי על הבעיה
תדמורף אדוני מאשר שפנית לאיכנוולד כדי לקבל סיוע ממוזס

נתניהו: זה לא...
הוכנסה מעטפה
נתניהו קרא
נתניהו: אפשר לעשות הפסקה של כמה דקות ב- 11?
שופטת: כמה דקות? בסדר

יש פתק שמועבר מחדד לפרקליטי התביעה, ואז לנתניהו ולשופטים
נדתמור
נתניהו: מה שזוכר, נדמה לי שבא אליי בעניין ספר אולי רצה צילום, לקדם מכירות לספר, לא ספר שקשור בי או משפחתי גם זה היה קורה, אולי משהו שקשור לתנ"ך, קרוב ללבי, אולי, ככה זוכר, אויל שאל מה קורה, מפגשים שלי, לדעתי הוא אמר, שאולי נוני מזוס יכול לעזור, לא נשבע בנקיטת חפץ
תדמור: עלה איכשהו, בעקבות זאת יזמת פגישה עם מוזס....
נתניהו:ה ייתי אומר הוא יזם את הפגישה
נתניהו: הוא אמר, כדי לאשש, אמר לנוני יש הפשעה על כל השחקנים המרכזיים במרכז שמאל
תדמור: ואדוני רצה לפגוש
נתניהו: הוא חשב שבגלל שנוני שחקן מרכזי, לעזור לי להרכיב ממשלה... נונוי שיש לא מהלכים... ככה זה היה
תדמור: אדוני גילה עניין אחרת לא היתה פגישה
נתניהו: אין ספק
תדמור...: אני אומר לאדוני שאדוני.. ב- 2013 ידע שכל פנייה של אדוני לבקשה לסיוע מוזס, מלווה גם במחיר שאדוני יצטרך לתת, תמורה שנוגעת לישראל היום
נתניהו: קשקוש
תדמור: מוזס באמת הגיע לפגישה... אדוננ מאשר שהיתה פגש עם מר מוזס עניינים קואליציוניים
נתניהו: אחרי
תדמור: שעסקה בעניינים פוליטיים?
תדמור...: אני אומר לאדוני שאדוני.. ב- 2013 ידע שכל פנייה של אדוני לבקשה לסיוע מוזס, מלווה גם במחיר שאדוני יצטרך לתת, תמורה שנוגעת לישראל היום
נתניהו: קשקוש
תדמור: מוזס באמת הגיע לפגישה... אדוננ מאשר שהיתה פגש עם מר מוזס עניינים קואליציוניים
נתניהו: אחרי
תדמור: שעסקה בעניינים פוליטיים?
תדמור: הרקע שיחות 2008-2013 - מתייחס 2013, להשפיע על מוזס למכור שליטה בקבוצת ידיעות - זה מה שאדוני כתב במענה, אין אזכור

נתניהו: אתה שאלת מה היה המניע לפגישה, שבא אכינלוולד לא הזכיר ישראל היום, לא הזכיר הברה, אמר יש קשיים, אמר נוני שחקן רציני... דובי לא העלה את ישראל היום

תדמור: לא מדבר דובי, השיחות שאולי התחילו עניינים פוליטיים עלה ישראל היום, בדיוק הכריכה שאני מציג לאדוני שהיא הפסולה
חדד: איזה כריכה? איזה פסולה?
תדמור: אם אדוני רוצה להתנגד
נתניהו: אומר לך... הג'נסיס, לא נולד ככה, הביא לפגישות שעסקו

תדמור: יפה וכשזה נולד... עכשיו, תסכים איתי ב 2013 לא היו מהלכים לסגירת ישראל היום, החקיקה נבלמה
הצעת חוק כבל שנדון בה, 2014, לא מכירים ניסיון קידום מכירת ידיעות אחרונות ב- 2013...
(מונה ניסיונות שנים שונות)

תדמור: אדוני מאשר... 2013 לא היו מהלכים, בכל זאת אדוני כותב שיחה שעסקה במה שמטריד את מוזס, והוא התרחבות עיתון מתחרה שחולק בחינם ופגע כלכלית בידיעות אחרונות, אדוני מאשר?

נתניהו: תראה לי עוד פעם את המענה? תיארתי איך נולדה השיחה ... בפגישות הנושאים נדונו וגם אם לא היה לי קונה אותו רגע, הנושא של המכירה עלה גם עלה כמעט בכל שיחה, זה לוקח זמן להביא את האנשים, נציגים ברומו של עולם, אימפריות תקשורתיות ענקיות... לא באים... אם דברתי על רכישה...

תדמור: נקודה טובה לעשות הפסקה
שופטת: יש הסתייגות לבקשה כאן?

תדמור: ככל שאכן יש אירוע בשעה מסוימת, לא נתנגד

שופטת: אז נוכח נימוקי הבקשה שראינו עכשיו נסיים בשעה 13:30
עכשיו הפסקה של רבע שעה

בקיצור - לבקשת נתניהו ועל רקע "אירוע" שיש בשעה מסוימת, ככל שאכן יש - הדיון מקוצר היום בשעתיים וחצי.
אתמול הדיון קוצר בשעתיים.
שלשום הדיון קוצר: בלפחות שלוש שעות.

אם מסכמים את כל הקיצורים שמבקש ומקבל נתניהו - זה כמו יום עדות שלם ועוד קצת.
ריכוז שרשור
@ThreadReaderApp
Unroll
הדיון אמור היה להתחדש לפני כ-20 דקות.
זה עוד לא קרה. ההפסקה מתארכת.
הנאשם עוד לא חזר.
משפט נתניהו: לאחר איחור של חצי שעה, נתניהו חזר מההפסקה.
תדמור: רוצה שתראה מה מר מוזס מתאר לגבי הפרטים של מה שביקשת ממנו...
"דיבר איתי, שלפיד יוותר על תיק החוץ, שבנט יוותר על משרד אחר, אמרתי אין לי, מה אתה רוצה ממני, לא יכול לעשות את זה" - זוכר שזה השיח?
נתניהו: זוכר שהיה שיח על התיקים
תדמור: אני מציעה לאדוני שזה החלק הראשון של השיחה, בו נכח גם מר איכנוולד
-לא זוכר
-אחרי זה ביקשת ממר אייכלוולד לצאת וניהלת שיחה בארבע עניים, זוכר?
-לא
תדמור: נראה מה מר אייכנוולד אומר
מספר בביהמש

"ישבנו יש מרפסת שם בחוץ....שיחה פולייטת... בשלב מסוים ראש הממשלה אמר לי תשאיר אותנו לבד... קצת הופתעתי...""
-מזכיר לאדוני?
-לא

...
תדמור: אני מציע לאדוני שבחלק השני חזרתם לדבר על הנושאים ... מהפגישות הקודמות, סיקור ומהצד השני הגבלה של ישראל היום, מה אדוני אומר?
נתניהו: מי אומר
תדמור: אני, אייכנוולד יוצא כי אתם מדברים עסקים לא פוליטיקה
נתניהו: לא זוכר שאייכנוולד יצא. מזכיר כל השנים אני מזכיר שאני נלחם ביומה לסגור את ישראל היום
תדמור: בשלב הזה אין הצעת חוק... הצעת החוק ירדה...

נתניהו: כל הזמן אני נאבק בזה... לא זוכר אם דברנו בכלל על נושא זה או אחר, לא הפסקתי לדבר על נושא רכישה, מכירה יותר נכון, חשבתי שלא יטה את הספינה... הייתי בטוח שדיברתי...

תדמור: אראה לך ראיות... אומר לך שוחחת איתו על הסיקור והמשפחה, מזכיר?
נתניהו: לא
תדמור: ...

תדמור מציג ציטוט נוסף

ביקשת ממוזס ... האם אדוני זוכר שביקשת לשנות את הכיוון של נושאת המטוסים
נתניהו: מעת לעת... דיברתי איתו ואמרתי... או שאתם מגוונים...

תדמור: כלן אמרת בראדי

תדמור: האם אדוני זוכר שבשיח 2013 עלה נושא הסיקור, ואם אדוני חושב שיש אבחנה עם נושאת המטוסים, יש בקשה מפיך לשנות את כל הקו של העיתון

חדד: אומר שאתה אמרת, ומראים...
שופטת: עו"ד חדד רגע

שופטת: שהשאלה תישאל

תדמור: ביחס לסיקור האישי

חדד: אתה מתכוון לפגישה הזו

תדמור: אני מתכוון אם ב 2013 מר נתניהו דבר עם מר מוזס על האופן שבו מסוקר, והאם העובדה שמשפחתו תופסים...

נתניהו: מצידו היה קבוע, ומה היתה תגובה שלי, אחד הוא רצה מאוד, לשבור את החרם היה שבין מערכת ידיעות אחרונות למשרד ראש הממשלה, הוא רצה לשבור, אמרתי רוצה להיות העיתון של המדינה, ולא מוחרם ע"י משרד רה"מ, לכן חזר בתקוף... מיינד יו, כל הזמן היה עוין, לא הופתעתי שהיה עוין, היה חלק מהמסלול הידוע, עד שהגיע... הכיוון שלו היה, בו תיתן איזה כתב, המלצה שלך, הייתי תמיד אומר כוסות רוח למת, לא אמרתי כך, אמרתי אתה צריך לעשות שינוי יסודי, הסביר... אולי שיחה אחרת, הסביר שאין לו השפעה, כמובן היתה לו השפעה גדולה אבל השפעה רגעית השמצה, חסר משמעות
נ+תדמור: השמצות אישיות?
נתניהו: לא רק עליי, השמצות כלליות... לא המשפחה שלי, הקלטות שעות על מה מדברים, זה מה שראיתם? מדברים הפוך אני מנסה בכוח למנוע סגירת ישראל היום... המשפחה עולה בקטע קטן... כל האדאולוגיה... תשנה אותה, נמצאת בספקטרום ... לא רק אישי... נניח ערוץ 14 שינה את הפוליחטיקה הישראלית, יכול לעשות? טוב, אבלויץת'? ואתה מוזס... לא מעניין אז יכתוב עלי כתבונת נחמדה מה אני פולייטקאי סוג ו'? על זה מדברים??? בדיחה, דווקא בעניין הבן שלי , לא היה שום צורך לא היה צריך להשתדל, מאוד הערכתי

תדמור: ואדוני לא חשב פוגע באידואלוגיה
נתניהו: ראיתי חלק ממכלול, נגזרת נגזרת, יכול להיות שאדון חפץ, אהב את אשתי אולי רצה לעשות למען אשתי, אתם רואים זה מוקלט
תדמור: לפני הקלטות
נתניהו: אתם רואים מפעיל כובד משקלי למנוע סגירת ישראל היום... כשחוזרים ודנים עושה הכל, לוקח את הסטף נותן תכנית בלימה שלא היתה על שום חוק, לא זוכר.. אני היחיד שהולך ונלחם ועכשיו אתה בא ואומר אניפעלתי, זה בדיוק הפוך, כל אותם חברי כנסת ושרים שנרתמו, הם בסדר, אותי מביאים הנה, היחיד שנךלחם, ועל מה, כדי לקבל... פשוט מביש פעמיים, משום שהעובדות, הראיות הולכות בדיוק הפוך, כי אינכם מסוגלים להעלות על הדעת, שלאדם יש רעיון לשנות מנוליטיות, תקח ביטוי מוסים, וואלה, למשל, שאם ישרת 60 אחוז מהציבור היהודי יהיה מהפך זה מה שראיתי בידיעות... זה עזר ככוסות רוח למת כי לא כולם שותפים לרעיון, זה מה שעניין אותי, לקחתי משרד תקשורת כדי לגוון את התקשורת ולא להתעסק בשטויות כל הדבר הפוך, אני נלחם בניסיון של נוני מוזס ואתם... ואני היחיד שנלחם... ואתם מעמידים למשפט...

תדמור: המורכבות בכריכה, סיקור לבין אינטרסים כלכליים
תדמור: לא גיוון בתקשורת ועל כך שואל
נתניהו: מה
תדמור: הקושי בכריכה בין אינטרסים כלכיים לבין שינוי כיוון העיתון וסיקור מאוזן, הקושי הוא בכריכה

חדד: מה השאלה...

תדמור: שאלתי על הפניות של מר מוזס. אל תענה על זה
תדמור: פנית לגבי האופי שכותבים בעליהדעות בידיעות בוקישת לשנות
נתניהו: זוכר, לא זוכר בדיוק, פניתי, אמרתי לו חייב לשנות כיוון, זהנ... זה בערך היה הולך ככה... תביא משהו... אני סריבתי באו]ן עקבי מהטעם העקרוני... מהטעם שאני לא רוצה לתת לגיטימציה לעיתון... יכול להראות... היתה סיבה שנייה שאמרתי... לא מעניין אםפ רוצה גיוון יכול לעשות שימוש...
תדמור: האם אדוני הזכיר שמות
נתניהו: מי שהזיכר והעלה היה נוני, אמר דבר עם נחום, סימה, שמעון, אני אמרתי רוצה להגיד בצורה עדינה ךלא רוצה להגיד כגלגלתי מכל המדרגות...
תדמור: ביקשת ממנו
נתניהו: לא זוכר אם ביקשתי

תדמור: מפנה לדברים שאמר דודי אייכנוולד...
"זכור לי שנוני אמר לי מה הוא חושב לעצמו, אני יכול לשנות כתבות...? אני יכול להגיע לסימה קדמון? אני יכול להתערב לנחום? מה הוא חושב שאני יכול להתערב בעיתון...?"
-מי זה הוא?
-ראש הממשלה

חדד מתנגד....

נתניהו יצא

חדד: נאמר ... לא נאמר מוזס אמר שרה"מ אמר... כל מה שאמר... מה הוא חושב לעצמו, הרהורים

בר-עם: לא התבקש להתייחס לדברים שנאמרו לגופם, הוא לא יודע, עודת שמיעה, אלא להתייחס למה שהציג, חוזרת השאלה למקומה

שופטת מה ההתנגדות:
חדד: להצגה... אמירה לא מדויקת

שופטת: תראה לו את הטקסט, ושיגיד מה יש לו לומר

תדמור: חקירה נגדית, נאשם אחר בתיק לעד תביעה, לא הופך לקביל אליו מאפשר לשאול את זה ולבקש התייחסות

חדד: זו לא היתה התנגדות שלי, תסתכל על השאלה הכתובה
שופטת: שנוני מוזס אמר שמר נתניהו

חדד: בדיוק, אין טענה בכתב האישום שיש פגם ...

תדמור: לא היה בשאלה הכתובה....

חדד: פעם אחר פעם חברי מוסיף אמירות נורמטיביות, אין בדך של טענה למשהו פסול בשיחות, אין טענה שמשהו לא תקין רבב כלום מכלום לכלום, כמובן שאנחנו...
בר-עם: סעיף 11, סיכמו שישפיע לטובה...
חדד: אין טענה לעבירה בעניין, אין טענה לפסול למום... לא כורך לא מרור, לא פסח מצה מרור, אין טענה לפגם לא מוסרי לא חוקי לא עבירה... אין טענה שמשהו מהשיחות קשור לעבירות
בר-עם: אפשר לשאול את השיחות, בוא נשמע...

...

קוראים לנתניהו
תדמור: הקשר בין נתניהו למוזס רלוונטי, היינו מגיעים אליו אם לא היינו מקצרים את היום...

נתניהו חזר לאולם

תדמור: מבקש את ההתייחסות לקטע שהצגת, ראה, תאר לי מה זכור לך ביחס לשיח

נתניהו: לא אמרתי לו את הדברים האלה, הוא גם לא אומר שאמרתי את הדברים האלה, אני אומר לסובב את הספינה, תשנה את ההרכב, אז מה הוא אמר... אומר לעצמו, אומר, אז אני יכול לשנות סימה, נחום... התשובה באמת לא לכן כל הדבר לא שווה כלום, להפך אם יש הצעה, אףעם לא ביקשתי לדבר, הוא בא ומבקש ממני להביא כתב ימני. אני לא מתעניין...

תדמור: לא כותב ימני, השמות של שלושת הכותבים הבכירים בידיעות, אמרת שהם עלו מצד מוזס, אני מראה שהם עלו, האופן שבו מוזס התרשם שאדוני מבקש שמוזס ישפיע עליהם
נתניהו: ממש לא. היה יכול לעלות בשיחה, אבל לא עלה, שהוא ידבר עם שיפר או ברנע, יכול להגיד עליי הרבה דברים אבל לא טיפש מוחלט, צריך להיות טיפש מוחלט כדי להגיד, אומר תשנה את הספינה... ולהפך לא מכחיש, מניח שאתה לא טוען שמכחיש, תביא לי מישהו, למה תביא לי מישוה... הוא פונה אליי, האמת יותר פשוטה... פשוט פשוטה, הוא בא ומציע לי, לעוות אותה... הוא בא אליי ואומר לי, תביא לי כתב פה כתב שם, מה שמעניין אותי לא לקבל כתבה נחמדה פה נחמדה שם...
תדמור:... אי פעם אדוני פנה בעניין טורי הדעה
נתניהו: ידיעות? אולי שניםר אשונות
-מעשה לא חכם?
נתניהו: בסופו של דבר..ץ ללא משמעות, לכן סירבתי כשפונה אליי, כמה פעמים, רואים בהקלטה... פשוט לא מעניין רוצה לשנות את הדנ"א, כיוון ספינה... ביושר יכול להשפיע, אבל לא יכול לשנות תפיסת עולם, לכן כל הדבר הזה, שכביכול אתן לו, מפעיל כל המערכות... בכל דרך, היה לפני, אני נלחם בזה בכל דרך, אני בביכול מוכן... מתנגד איי דונט פסיליטייט, איי בלוק (אנגלית) כתבה אומ משהו... לא מענין אותי, אתה רוצה משהו, תשנה כיוון ספינה בשביל המדינה, רואים בקלטת, אתה בעצם הופך לבן לשחור שחור ללבן אמת לשקר שקר לאמת
תדמור: דנתם גם באינטרסים הכלכליים של מוזס
נתניהו: הוא העלה...
תדמור: אציג לאדוני, מציע לך שבשיח עם מוזס ירדתם לפרטים על האופן שבו ניתן להקל עליו בכל הנוגע לישראל היום, מציג ע שקיבלתם על קביעת מחיר, וצמצום תפוצה
נתניהו: לא זוכר שאני אמרתי שאפשרי או שאני אעהש את זה
תשמור: מפנה להודעת מוזס במשטרה

15.1.2017

תדמור: מתאר כאן מר מוזס

חוקר: מה אפשרויות...
מוזס: רקמבשישי... שיקחו כסף רק בשישי... לא דובר על מחיר... היתה אפשרות מכירה רק בשישי

תדמור: אחרי מדברים על כמות

"מחיר פרסום בהתאם לכמות העותקים"

תדמור: עוד ציטוט

"שגיבה מחיר כלשהו... הקטנת תפוצה... חלופה של הקטנת תפוצה של חינמון..."

תדמור: דעתו של מר מוזס, מתאר שיח בינך לבינו ב 2013, מה אדוני אומר

נתניהו: מוזס דיבר איתי על דמפניג, הוא העלה רעיונות איך לפתור בעיה של דמפניג, במקביל פניות של אחרים גם הם דיברו, אני שמעתי את הדברים

תדמור: מה תפקיד אדוני מלבד לשמוע
נתניהו: שומע
תדמור: מעשה?
נתניהו: אני לא עשיתי שום עמשה הוא דיבר... דמפינג כל מיני וריאציות ... להצר את ישראל היום...
תדמור: מציע שמר שעלה שבעקבות... שאדוני יפנה, כדי לסייע למוזס עם הבעיה שמטרידה אותו, אדוני זוכר, שחלקו לפנות למר אדלסון

נתניהו: אמרתי טענה של דמפינג...

תדמור: אקריא מה שאמר נוני מוזס

...

תדמור: אורמ מר מוזס

"אבדוק עם שלדון..."
-מה יבדוק?
"מחירים...
תפוצה?
-"כן, הוא לא רוצה לבדוק את זה בטלפון, יבדוק את זה מתי שהוא יראה אותו

תדמור: מזכיר לאדוני את השיח עם מוזס שבו עלתה האפשרות, שיפנה לאדלסון
חדד: לא יודע איזה קטע
תדמור: לא מבין מה קורה
תדמור: יש דברים כתובים ברורים
תדמור: האם אדוני זוכר שאדוני אמר שיפנה למר אדלסון אבל יחכה למפגש ולא טלפוני
נתניהו: לא זוכר את זה אבל, אבל יכול לראות אחורה?

...

נתניהו: מוזס אומר... אני קיימתי שיחות...
תדמור: אדוני אמר שיבדוק?
נתניהו: אמרתי שאבדוק לא זוכר שדבר מסוים

נתניהו: המרגע שעלה הנושא של ישראל היום דמפינג, העליתי כמה פעמים, שלדון, לא זוכר פעמים ספציפיות כל פעם הוא שלל, אמר שזה כסות לסתימת פיות
תדמור: שואל משולם
עונה מוזס

"יכול להקטין כמות עיתונים או לקחת כסף... לקחת כסף רק על יום שישי לא אמצע שבוע..."

שופטת: אפשר להראות עוד?

תדמור: אדוני זוכר שחזר למוזס עם תשובה?

תדמור: שאלתי את אדוני אם

נתניהו: הוא מאשר מה שאומר שחזרתי... בפועל שלדון בעט לא יודע אם בעט בכל כדור טניס, כדורגל בעיטה אחת, שום קומבינה לא אפשרית לא התעניין

תדמור: מתייחס רגע לשאלה אם טלפון או פגישה, בשאלה עו"ד חדד שאל... אני מציע לאדונ לגבי השאלה אם טלפון או 4 עיניים אולי ירענן, מה שמוזס זכר ותיאר, אולי יזכיר לאדוני שאמר, שמוזס הבין ממך שאתה בקרוב נוסע, אמור לנסוע ללנודון להפגש עם אדלסון, אדוני זוכר, ולכן אין טעם לקיים... אתם תשמור את השיח

נתניהו: אני זוכר פגישה אחת
נתדמור: לכן השיח הזה שמרת
נתניהו: אין לי מושג אולי יום אחרי
תדמור: בארבע עיניים
נתניהו: שולחן עמוס אנשים ואוכל סביר....
תדמור: אישרת בחקירה ראשית שהצעת למר אייכנוולד להצטרך לאותה נסיעה ללונדון, זוכר את זה?
חדד: תציג לו
שופטת: אפשר בלי זה
חדד מתחיל לצעוק...
שופטת: תן לו לראות, אולי זוכר
תדמור: אם יבקש להציג

נתניהו: כמה םפעמים יש ליה זדמנות להעיר הערה... עושה עבודה יוצאת מהכלל
תדמור...

תדמור: מר נתניהו, זמננו קצר...

שופטת: אם אתה זוכר דבר כזה
נתניהו: תראה לי
תדמור: בלי לראות לא זוכר? אדוני זכר איזה אוכל

תדמור: מפנים לדבריו של אייכנוולד...

חדד...
תדמור: אני שואל על אירוע שאפשר לזכור אותו

תדמור: עם כל הכבוד מר חדד תן לנו להתקדם. מר נתניהו זוכר את האירוע?

נתניהו: זוכר שנדנדו לי חזק חזק חלזק
-מי זה
נתניהו: מוזס, גם אייכנוולד... אחרי שהם ככה... לא אמרתי תצטרף אליי, אמרתי לך תראה אותו, הוא בלונדון אתה בלונדון...♦כשאני אומר דבר כזה... רד ממני, אומר בצחוק, הוא ילך וישפיע, סוג של אמריה שנועדה להוריד את העלוקה שנמצאת על הצוואר, לא חושב על... אבל... רב
...

נתניהו: אם אתה מתייחס ברצינות שאני בא לקדם עניינים על ידי זה שמציע שאכייכנוולד יפגשו את אדלסון וזה יביא לפריצת דרך, זה אפילו לא קומדיה, אין יסוד או בסיס

תדמור: אבל זה היה

נתניהו: יש פתרון... תשלח מישהו הצד האפל של הירח, שלח את האייכנוולד לצד האפל של הירח

תדמור: אדוני זוכר

נתניהו: כשנאי אומר לך אתה דבר איתו, תראהבעצמך, מה אתה רוצה

תדמור: במשטרה שואלים אותך במפורש... עמוד 76, שואלים אותך, אתה אומר מציע להפגש... מה יש לומר, כלום לא זוכר...
נתניהו: הצעה כל כך לא רצינית...
תדמור: אפשר... שואל את אדוני...

תדמור: השאלה של אדוני, איך אדוני אומר מה פתאום, לכן לא הגיוני לא רציני 2017, וב 2025 2026 אדוני נזכר
נתניהו: אני אמור להזיכר? אז לא זכרתי, ואז תוך כדי זה, אני ככה, בדיחה, אני מתחיל להכנס בחזרה לזכורן אני מסביר שמנהל איתם שיחות סרק,
תדמור: אתה אומר מה פתאום
נתניהו: יש ספק שאמרתי? בעדויות אני לא מכחיש, מה שאתה מנסה לעשות כל כך אבסורדי כמו כל התיק, אני באתי לשלוח דובי אייכנוולד עם רמצה הפלא... מגוחך שיחת סרק פרקסלאנס
תדמור: תודה
נתניהו: אתה רק מאשש...
חדד...
נתניהו: אולי הפער של ידע, אני מכיר את שלדון אדלסון אתה לא מכיר אתה יכול לחשוב קמצוץ של רצינות בהצעה המגוחכת לשלוח את דובי אייכנלווד לשכנע
תדמור: נראה אזכור אייכנוולד, מר נתניהו אמרת שהם נדנדו לך, אז זרקתי, אראה מה אמר דובי אייכנוולד, אגיד שאף אחד לא נדנד לך כי ברגע שמוזס שמע את זה,ה דף את זה

אייכנוולד
"זוכר בראש שלי לא רציתי לא רציתי להכנס ביניהם רציתי להמשיך בחיי... כשאמר לי שלדון לא עניתי, הלכתי לנוני, נפגגשנו אמרנו... אמר לי רוצה שתפגש עם שלדון בלונדון ביבי נמצא באותו זמן, אמר רוצה להפגש לבד... התפקשרתי לנוני ביבי רוצה שאפגש עם שלדון... אז הוא אמר לי, ישר הוא אמר לי לא. בשום פנים ואופן לא. שיקיים מה שהבטיח."

תדמור: מה אדוני רוצה לומר על הדברים האלה שמתארים שיח אחר, כי מי שפנה בעניין פגישה הוא אדוני ומוזס אמר לא...
חדד...
תדמור: שאלה ראשונה: האם אדוני, האם האופן שבו מתאר אייכנוולד את האירוע מזכיר לאדוני את האופן שהדברים קרו
נתניהו: לא אמרתי שאיכיוולד ביקש או נוני, אמרתי שטרטרו לי... אייכנוולד ידע מה רוצהף, טרטרו שלדון זוכר זרקתי חזר לגלג מהמדרגות ונוני הבין מיד לא רציני

תדמור: מה הכוונה שמר נתניהו יקיים מה הבטיח...
בר-עם: לא יכול לשאול
תדמור: האם הבטחת ומה הבטחת?
נתניהו: לא הבטחתי שום דבר, אמרתי... הצגתי את התשובה וזה הסיפור
תדמור: אדוני זוכר אם בפגישה עם ארולחת ערב אוכל סביר
נתניהו: צהרים
תדמור: אדוני חזר למוזס עם הודעה?
נתניהו: לא זוכר

תדמור: אפנה רגע... לא משנה, נתקדם
תדמור: מר נתניהו, מציע לך שמר מוזס לא היה מוכן לשמוע... כפי שראינו במקרה קודם, מציע... שוב מתפרסמת כתבה בידיעות אחרונות, אדוני לא ראה ככתבה אוהדת, הכוונה לכתבה שהתפרסמה לרגל יציאת ספרו של... גיסך חגי בן ארצי, אדוני זוכר?

התנגדות
נתניהו יוצא
קלינמן: מהשאלה מעתמעת טענה שבעקבות חסור הסכמה יש תגמול בסיקור, לא נטען בכתב האישום, אין טענה להשפעה בפועל, על שיח עם מר נתניהו, אין טענה כזו לא 2013 לא 2014 לא בכלל. הוצג בבקשות הגנה, היתה טענה כזו בכתב החשדות, אי אפשר להציג כנובע מהשיח
חדד: שיפנו לסעיף הרלוונטי בכתב האישום

תדמור: שאלתי את מר נתניהו לאופן שבו הוא תפס את הכתבה, והאם הוא ראה כתגובה
קלינמן: השאלה לא נוסחה, צריך להיות מנוסח כך
תדמור: כרגע מסוכם לא חושב ששאלתי אחרת
קלינמן: קלינמן מבקשת שתציג לוחות זמנים
חדד: איזה סעיף בכתב אישום
תדמור: הזכרתי לך כתבה שפורסמה קיץ 2013, כתבה שמפרסמת את ספרו של גיסך חגי בן ארצי והיו בה, כללה כמה ביטויים ביחס לגברת נתניהו, אני מציע לאדוני שאדוני ,,, כתגובה לאי הסדרת תפוצה ישראל היום

נתניהו: לא זוכר את זה, זה פורסם שם, פורסם הספר יצא לאור

תדמור: אני מציע לאדוני שזה הביא

חדד: מתי פורסמה הכתבה...

תדמור: מפנה למוזס שאומר כך (במשטרה)

"שני דברים גרמו לפיצוץ יש קואליציה לא צריך אותי, היתה כתבה על ראיון עם אח של ספר על הספר שהוציא, לא אהבו, ...." מזכיר לאדוני?

חדד:

תדמור: הערכה של מוזס מזכירה

נתניהו: לא זוכר, זוכר את הספר...
תדמור: עוברים לשנת 2014... התקיימו שורה של פגישות מר מוזס... אדוני זוכר שהתקיימו פגישות?,
נתניהו: בוודאי...
תדמור: הוקלטו על ידי ארי הרו לבקשתך, רוצה לדבר על מצב אינטרסים בשנה הזו

תדמור: מר מוזס, דברנו מה הטריד ביחד לעיתון ישראל היום, תאשר לי שידעת גם באופן קונקרטי כי בשנת 2014 חווה פגיעה כלכלית כתוצאה מפעילות עניפה של ישראל היום

נתניהו: כך ראה את זה מניח

תדמור: נפגע גם מהחלוקה, גם ממכירת המודעות במחיר הפסד...

נתניהו: לא זוכר את הפירוט כל הזמן טען שזה מה שעושים..., פעם דיבר על זה פעם על זה

תדמור: תאשר שהבנת שמוזס חשב שאתה יכול להשפיע על אדלסון...

תדמור: אראה מה אמר ניר חפץ -

"באופן רציף... נתניהו יכול לגרום לאלדסון לצמצם את התפוצה... " מזכיר לאדוני?

נתניהו: לא

תדמורף ב 2014, על השולחן לא הגבלת תפוצה, אלא כאן מדברים, שכבר עלה - דובר על כלי אחר, חקיקה, נכון?

תדמור: ח"כ כבל הגיש הצעת חוק... עיתונות כתובה... ישראל היום... הצעה הוגשה ... הונחה על הכנסת מאי... הובאה הצבעה טרומית נובבמר 2014 אדוני זוכר?

תדמור: תוכן ההצעה, תנאים מסוימים עיתון יהיה מויב לגבות תשלום
נתניהו: זוכר שהיה... לחנוק את ישראל היום
תדמור: תאשר לי שאדוני חשב שמוזס עומד מאחויר ההצעה

נתניהו: לא היתה השערה היה ברור

....תדמור: נאמר בציניות

תדמור: ... למוזס היה אינטרס לקבל תמיכה שלך... לראש ממשלה כלים שונים לסכל או לעכב הצעת חוק שלא מעוניין בקידומן.... מזכיר, אם לא ברור, ח"כ כבל אופוזיציה לא הצעת חוק ממשלתית

נתניהו: לכן הכלים הרבה יותר מוגבלים, רצה להעיב רחוק ופנה לכל גורם
תדמור: אין משמעות לכלים של אדוני
נתהניהו: כן אבל מוגבלים
תדמור: אדוני כמעט לא עברה הצעת חוק, האופוזיציה לא הצליחה להעביר ב 4 קראיות חוק שאדוני התנגדו לו
נתניהו...: הולך ונפרם, קואליציה לא הומוגנית, קואליציה לעומתית, הדבר היחיד שאיחד את החבורה שורצים להחליף אותי הלך והתברר... התברר מהאירוע...

תדמור: יש דוגמה לחוק שאדוני התנגד ואופוזיציה הצליחה להעביר....
שופטת: מלכתחילה...
תדמור: ח"כ אופוזטיציה, אני אומר לאדוני שזה נדיר שבנדיר או כנראה לא קרה בתקופת כהונתו
נתניהו: עדיין בהתחלה, הכוח הולך ונשמט פה
תדמור: שאלתי, החוק הזה עבר בטרומית
תדמור: לוין העיד... ברור שאין סיכוי שהממשלה תתמוך... העמדה התנגדות... כולם פועלים פרוצדורה הזו, מוכר לאדוני?
-כן

תדמור: מרץ... אפריל... תכננת כיצד להתמודד עם אותה הצעת חוק
נתניהו: פרח לרנר? הכינה תכניצת לבקשתי מפורטת לבדוק על האפשרויו לשלב הסיכול של ההצעה הזו

תדמור: פגישה ראושנה עם מוזס 2014... 27.9.14, בשלב הזה עוד לא עלה להצבעה כן מונח על שולחן הכנסת
נתניהו: לא זוכר, אין ספק שאם פרח, לא עשיתי על סמך הנחה תיאורטית היה ברור שהונח או שיונח
תדמור: בספטמבר הונחה אבל לא קודמה... אדוני מערך בשלב הזה... סוף הקיץ הכנסת עומדת להתכנס חודש אח"כ, זה נכון שאדוני העריך שהחוק יקודם במושב הקרוב
נתניחהו: לא זוכר מועדים, היה ברור שהולכים לקדם את החוק

תדמור: האם אדוני הבין, שמעוניין בשיח,,, האפשרות להעביר תהיה יותר קלה, נוכח החשיבות, תמיכה של הממשלה

קלינמן: אופן הצגת השאלה לא מתיישב עם כתב האישום. השאלה מוצגת כאילו מוזס היה מעוניין ויזם את השיח... השאלה היתה שמוזס מעוניין...
גילדין: אין מחלוקת שנתניהו יזם את השיח ומוזס היה לו אינטרס
שופטת: אז תנסח
תדמור: שואל את אדוני אם אדוני הבין שלמוזס יש אינטרס ש=לקבל מאדוני תמיכה בחוק
נתניהו: אני רוצה לבלום את החוק, ונוני מוזס רוצה להעביר את החוק וישולט באנשים שמתכוונים להעביר תא החוק....
...
נתניהו: כמו שאני מדבר עם יריבים פוליטיים... אתה מדבר עם היריב שלך ורצה לראות מה אתה יכול לעשות
תדמור: מה אדוני הבין שמוזס רוצה משהו, אולי הקואליציה מתפ]וררת אופויזציה
נתניהו: אתה עושה מאמצים, האמירה האלמותית של הסנדק... אתה רוצה לראות אם יש לך לעכב, הלרחיק...

תדמור: מה אדוני מבין שמוזס רוצה ממנו, כשאדוני מזמן אותו לפגישה
נתניהו: בוודאי רצה להעביר את החוק
תדמור: צה את תמיכתך
נתניהו: לסלק את התנגדותי,,, אולי יכול לדבר איתו על מכירת העיתון, לא אולי, דברתי איתו לא מעט, מן הסתם מחפש דרכים להעביר... הוא מוריד אותנו מההתנגדות ומהחוק שיפגע בקול היחיד שהיה לשני שליש מהציבור
תדמור: מה אדוני רצה ממוזס, באותן פגישות - ראינו תפסת את ידיעות ווינט כבעלי השפעה על דעת הקהל, אני מציע לך שהמטרה שלך באותן פגישות, היתה לקבל ממר מוזס סיקור אוהד, פשוט לקבל סיקור אוהד, כתבות טובות, תקופת בחירות, תפסת אותו כמי שיכול לחרוץ את גורלך
חדד: יש סעיף בכתב האישום?
תדמור: שואל את אדוני אם תפס, כמי שיכול לחרוץ את גורלו בבחירות
קלינמן: יש הטעיה
בר-עם: שואלים מה חושב
קלינמן: העיתוי שהוצג לא נכון
נתניהו: המטרה שלי לא היתה לקבל כתבות, המטרה שלי לבלום את החוק ברור מכל הפעילות שלי, השיח בינינו לא היה תיתן לי כתבה טובה פה או שם, אמרתי לו, לעצור את החוק, הסביר למה החוק חשוב, אמרתי לו תבדוק אם אתה לא מסוגל, שתנה את הדנ"א, הסביר שלא יכול במילים כאלה או אחרת, אמר בוא נגמור אתה חרם, לא הייתי מעוניין אם הייתי רוצה את הכיסוי האוהד הייתי מחפש, לא ביקשתי הפוך, שלחתי, לא התעניינתי, דבר שלישי, רציתי, לקדם את מכירת ידיעות אחרונות לגורם שיציג את עמדות שני שלישי
תדמור: חיפשת שיכתבו עליך שדברים טובים
נתניהו: היה משהו שקשור לבני... זוכר פחות או יותר, יכול להיות שהיו עוד כמה, זה לא היה הנושא, יש לכם הקלטות, שתי הקלטות ענקיות
תדמור: שאדוני הקליט, יודע שהוא מקליט, נראה מה אומר מוזס על השיח הזה
תדמור מקריא

"שנהיה עיתונות אוהדת כלפיו, שיכתבו דברים טובים, שיכתבו עליו דברים טובים"

תדמור: עוד ציטוט

"הוא רצה לחצות את הקו בים עיתונות הודנת לעיתונות אוהדת, רוצה שיכתבו דברים טובים... וישבחו אותו והיללו אותו..."

תדמור: שואל את מר נתניהו

(חדד ביקש להציג קטע נוסף, נתניהו מעיין)

תדמור: אדוני ביקש עיתונות אוהדת, דברים טובים שישבחו יהללו
נתניהו: אין סיכוי
תדמור: מוזס לא אומר אמת
נתניהו: לא נאמר בצורה כזו למוזס
תדמור: אמר רוצה שיכתבו דברים טובים
חדד מקריא מהמשך הקטע...
נתניהו: זו הפרשנות של נוני מוזס, אמר גם - לא נאמר בצורה כזו... אתה בא להסביר...
נתניהו: אניק ורא את מה שאומר מוזס כיד להבין מה אומר ומה הציע, איך לתת לי, לכאורה לי, מצב שמתחילים לדבר, מתחילים לתת, אתה נותן לי דברים עיתונאים וככה מייצר מערכת יחסים, עם כל כלי התקשותר, מבחינתי, מערתכ יחסים כמו עם כל גוף תקשורת אחר, לראש הממשלה כמו גוף תקשורת אחר... הוא פירש את הדברים, בכיוון של הסדגרת היחסים נרמול היחסים זה מה שרצה, חשב שהדבר ייתן לי, אותי עניין כקליפת השום לא עניין אותי פעמיים..תדמרו
נתניהו: לא עניין אותי תקשורת אוהדת לי, לא עניין אותי מדינת ישראל, יכול להיותש הייתי מקבל תקשורת אוהדת לי! (מרים קול) אגב הוצע לי, שללתי, כי לא מחפשת תקשורת אוהדת, אני רציתי שינוי יסודיף, זה מה שהוא פירש, שאני מבקש את זה, הוא מבקש את הסדרת היחסים אני דוחה משני טעמים, לא נותן לא מקדםף, שינוי יסודי בתקשורת שנית יתן לו לגיטמציה לא רוצה לא עיתון שלה מדיהנ, לא רוצה לתת אליבי לדבר הז.ה...
תדמור: ולא ביקשת
נתניהו.ף לא, לא רק שלא ביקשתי, סירבתי! מגלגל בכל מיני דרכים

תדמור: אפשר לסיים להיום
הסתיים יום העדות היום
שעתיים וחצי לפני הזמן המתוכנן
לבקשת נתניהו שאושרה על ידי השופטים
מעמיקים לתיק 2000
מבזק בהמשך
ריכוז שרשור
@ThreadReaderApp
Unroll

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh

Keep Current with Or-ly Barlev 🎗 אור-לי ברלב

Or-ly Barlev 🎗 אור-לי ברלב Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @orlybarlev

May 12
בוקר אור מביהמ"ש המחוזי בת"א, זהו היום ה-86 לעדות הנאשם נתניהו, היום ה-51 לחקירה הנגדית, היום ה-33 (ימים לא מלאים) לנגדית בתיק 4000 - שאמורה להסתיים היום. היום, אם לא יהיו דחיות /ביטולים /קיצורים, במהלך הבוקר אמורה להתחיל החקירה הנגדית בתיק 2000.
כאן מתחיל שרשור דיווחים מהדיון👇🏼 Image
נוני מוזס באולם לצד פרקליטתו עו"ד שרון קלינמן Image
השעה 9:40 כל הפרקליטים באולם, הנאשם נתניהו לא.
לא זוכרת מתי עדות הנאשם התחילה בזמן. אי פעם. פחות מאצבעות כף יד אחת.
Read 82 tweets
May 11
בוקר אור מביהמ"ש המחוזי בת"א, זהו היום ה-85 לעדות נתניהו, היום ה-50 לחקירה הנגדית, היום ה-32 לחקירה הנגדית בתיק 4000.
הבוקר נפתח בדיון בדלתיים סגורות, המשך חקירה בתיק 4000 על פרסומים בוואלה הנוגעים למשפחת נתניהו, שבעבר נחקרו בדלתיים סגורות.
בהמשך היום אמורה להסתיים החקירה בתיק 4000 ולהתחיל חקירה בתיק 2000. העדות אמורה הייתה להתחיל ב-09:30 אבל נתניהו איחר כרגיל, והדיון התחיל באיחור של כחצי שעה.
כאן בשרשור יובאו בהמשך דיווחים שוטפים כשיפתח הדיון👇🏼Image
משפט נתניהו - עדכון: הדיון יסתיים היום ב 12:45.
עוד לא ברור למה.
הסתיים הדיון בדלתיים סגורות אחרי שעה ועשרים דקות.
הכניסו את העיתונאים. נותרו עד סוף היום שעה ורבע.
בזמן הזה התביעה שואפת לסיים לחקור בתיק 4000.
הדיון מסתיים ב- 12:45 - עדיין לא נמסר לעיתונאים למה.
Read 24 tweets
May 6
בוקר אור מביהמ"ש המחוזי בת"א - היום ה- 84 לעדות נתניהו, היום ה- 31 לחקירה הנגדית בתיק 4000, וייתכן שזה יהיה היום האחרון לחקירה בתיק זה, ככל שהתביעה תספיק וככל שיהיה יום עדות מלא. כאן מתחיל שרשור דיווחים שוטפים מהדיון.
עמכם הסליחה על האיחור, פתחתי את הבוקר בהרצאה לתלמידי תיכון על דמוקרטיה ותקשורת, כעת אני באולם, מתחילים
התובעת פתחה בעוד סדרת שאלות בעניין ראיונות נוספים שעשה נתניהו לוואלה.
כעת החלו שאלות סביב סרטון מ"הערבים נוהרים" - הערבים נעים בכמויות לקלפיות.
כעת התובעת מקריאה מעדות חפץ בנושא.
השלמה תמלול מדויק מתחילת היום - בהמשך
Read 28 tweets
May 5
אחה"צ טובים מקומה מינוס 2 בביהמ"ש המחוזי בת"א. כאן אמורה להתחיל בעוד 3 דקות עדות נתניהו לאחר דחיות. כרגע רק פרקליטי התביעה כאן, טרם נצפו פרקליטי ההגנה או הנאשם. זהו היום ה-83 לעדות נתניהו. כאן מתחיל שרשור דיווחים 👇🏼 Image
לצידי היום כתב המשפט של 'הארץ' @chenmaanit7 Image
@chenmaanit7 עו"ד עמית חדד וצוותו הגיעו ב 16:04
שופטים נכנסו ב 16:05
נאשם מיד איתם
Read 41 tweets
Apr 29
בוקר אור מביהמ"ש המחוזי בת"א, זהו היום ה-82 הנאשם נתניהו במשפטו, היום ה-46 לחקירה הנגדית, היום ה-29 לחקירה הנגדית בתיק 4000 - ימים לא מלאים כמובן.
אמש נתניהו ביקש לחתוך בחצי את עדות היום, ולהתחיל אותה בצהריים. ביהמ"ש דחה הפעם את הבקשה. העדות אמורה להתחיל ב-09:30, אבל לכולנו ברור שנתניהו עומל ברגעים אלה על השטיק והטריק הבא כדי למסמס את יום העדות. נזכיר שנתניהו מנסה למרוח זמן כדי להשאיר את "בקשת החנינה" הבלתי חוקית שלו באוויר רלוונטית, שבה הוא מעז לטעון בחוצפתו שאין לו זמן להעיד כראש ממשלה, וזה אחרי ששיקר לבג"ץ שהוא יכול גם להעיד וגם להיות ראש ממשלה. שורה תחתונה, העדות אמורה להתחיל ב- 09:30 והשעה 9:23 ובינתיים אף אחד מהסניגורים עדיין לא באולם. עדכונים שוטפים כאן 👇🏼Image
השעה 9:32
נתניהו לא באולם והדיון טרם החל
תודה לידידי @aviadglickman שצילם
9:38
עו"ד עמית חדד הגיע
מסתודד עם עו"ד ז'ק חן Image
Image
Image
Read 52 tweets
Apr 28
לכל מי שתהה: הבוקר צפויה להתחדש עדות הנאשם נתניהו לאחר כחודשיים ולאחר עוד הברזה אתמול. אני כבר באולם, העדות צפויה להתחיל ב- 9:30. אז בוקר אור מביהמ"ש המחוזי בת"א, זהו היום ה-81 לעדות הנאשם נתניהו במשפטו, היום ה-46 לחקירה הנגדית, היום ה-28 לחקירה הנגדית בתיק 4000 - ימים לא מלאים כמובן.
החקירה הנגדית בתיק 4000 הינה לקראת סיום, נותרו ימי דיון בודדים. נראה איך יתחיל היום, ואילו טריקים ושטיקים נוספים ישלוף בהמשך הנאשם הנמלט ממשפט. עדכונים שוטפים יבואו כאן בשרשור👇🏼Image
עדכון הזיה: היחידה לאבטחת אישים שעורכת את הבידוק בכניסה לאולם, לא מאפשרת לעיתונאים להכניס מים לדיון. לא באמצעות בקבוק מהבית, לא באמצעות בקבוק ריק שממלאים בקולר בחוץ, אפילו כוסות אין ליד הקולר. פשוט אין מים לעיתונאים.
שוב ושוב מקשיחים במשפט את התנאים לעיתונאים. הזיה.
עדכון חם: לאחר לחצים כבדים, אושר להכניס בקבוקים סגורים שמחולקים בבידוק.
Read 48 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!

This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(