Or-ly Barlev 🎗 אור-לי ברלב Profile picture
Jun 1 62 tweets 34 min read Read on X
בוקר אור מביהמ"ש המחוזי בת"א, זהו היום ה-91 לעדות הנאשם נתניהו, היום ה-56 לחקירה הנגדית, היום ה-6 לחקירה הנגדית בתיק 2000 - רוב הימים מקוצרים לבקשת הנאשם.
בשבוע שעבר במקום 3 ימי עדות, קיבלנו בסה"כ יום עדות אחד במצטבר, לאחר ביטולים וקיצורים לבקשת הנאשם. איזה תירוץ מבשל היום נתניהו להימלטות ממשפטו?
כאן מתחיל שרשור דיווחים 👇🏼
(השעה תשע ורבע, כרגע רק התביעה באולם)Image
בינתיים באולם
הנאשם נוני מוזס ופרקליטיו
פרקליטי נתניהו עוד לא באולם נכון ל 9:29 - דקה לפני תחילת הדיון Image
Image
Image
9:38 השופטים והנאשם נכנסו לדיון.
השופטת פותחת.
נתניהו: הבוקר מתבצעת, מתבצעים חילופי ראש מלמ"ב... ב- 11:00 מתסיים ב- 12:00, אני מבקש לצאת ב- 10:45 ולחזור ב- 12:00 אם אפשר לפרוש את ארוחת הצהריים על הזמן הזה
תובע תדמור: השאלה אם רה"מ הגורם הבכיר ביותר המשתתף...
נתניהו: הזמינו מאות אנשים
מילשטיין: נודע לנו אתמול בלילה
שופטת: נודע לו אתמול בלילה?
נתניהו: חריקות לימוד וכניסה... מתנצל על זה, מחר שני חילופים, חילופי מזכ"ץ וחילופי ראש מוסד
שופטת: סליחה, שיתאימו את עצמם אלינו, כשיש עניינים ביטחוניים אין מה לעשות. טקסים? עם כל הכבוד, או שיתאימו את עצמם או נמשיף כרגיל, עם כל הכבוד
מילשטיין: טקסי0...
שופטת: אפשר אחת ל-4 אנשים שיעשו טקסיפ אחה"צ
שופטת: עו:ד מילשטיין על דברים אחרים מבטלים ולא אומרים מילה, אבל טקסים, מנסים לסיים, שוב ושוב, באמת אין מה לעשות מקצרים ומקצרים, המינימום כשלא מצב כזה, דיון כסדרו
שחם: אננחנו לא פונים, משקפים
נתניהו: אם צריך...
בר-עם: עדות כמה שיותר מהר לסיים
שופטת: חייבים לסיים עם העדות הזו
נתניהו: פעולות חד פעמיות, אני מהפקד הישיר גם של ראש המוסד גם של המזכיר הצבאי, אפשר למנות, בלי מי שממנהכ... המטה הכללי
שופטת: נשקול ונקבל החלטה תוך כדי
בר-עם: עו"ד תדמור מבקש ...
תדמור: מקצרים, התקדמנו מאוד, ככל שיהיו השבוע ימים מלאים נוכל לסיים אפילו השבוע

תדמור: מר נתניהו, עו"ד שמרון מתאר בעדותו שקראת לו בדחיפות ואחרי שיצא, מר מוזס יצא... דיברנו שם, מה שאמר לך עו"ד שמרון שאסור שיווצר דבר תמורת דבר קוויד פרו קוו, אתה אמרת במשט שזו מנטרה ששמרון חזר עליה הרבה פעמים
קליינמן מתנגדת: חברי מציג הנחות או תיאורים עובדתיים, עכשיו אומר לא חשוב מתי היתה הפגישה, דיון קודם אמר, האמירה 4.12 לא עולה בקנה אחד, עושה שוב ושוב
שופטת: אמר שלא מתייחס לתאריך. ההערה של גברתי נרשמה יש מחלוקת על התאריך,
קלינמן: אז שלא יציג
שופטת: גברתי העירה וזה נרשם
מילשטיין (פרקליטת נתניהו, חדד לא באולם): לא רק מחלוקת זה כתב האישום
תדמור: אומר מר נתניהו, אדוני אמר שאת האמרה שמע מעו"ד שמרון הרבה פעמים, שחזר עליה, מנטרה, שואל את אדוני אם זה נכון, אם זה מה שבאמת היה?
נתניהו: שהוא חזר על זה? כן
תדמור: במשטרה נשאלת הרבה פעמים על זה, אמרת שלא זוכר. ... איך יכול להיות, אם הנחייה שחזרה עליה שוב ושוב, אמירה בלטנינית - אדוני אמר: לא זוכר דבר כזה
Quid pro quo
*אמירה בלטינית
נתניהו מעיין בחקירה...

"לא זוכר דבר כזה... לא זוכר זוכר שאמר לי לדובב אותו... לא זוכר שאמר לי"

תדמור: אם זה מן מנטרה של שמרון שמלווה מערכת יחסים, איך ייתכן שהוצגה לו כריכה דבר תמורת דבר, במשטרה, אאדוני לא זוכר
נתניהו: כי זכרתי דבר אחר, דובב אותו.

תדמור: אני ממשיך

(פרשנות: עוד שקר של נתניהו נחשף)
תמדור שואל על כוונת נתניהו לחוקק את החוק המרוכך...

נתניהו: לא זוכר שיחה ספציפית, זוכר שזה היה הכיוון
תדמור: ולכן פנה לאלקין
נתניהו: לא זוכר
תדמור: כבל, לבוא ללוין - רוצה להגיע לפשרה, זוכר?
נתניהו: גם לא
תדמור מציג תמלול

תדמור: נוני שואל... לא יודע איך עושים את זה, אדוני אומר מישהו צריך לבוא עם הצעה... "לא דיברתי עם יריב, דיברתי עם אלקין"
תדמור: יריב ליון יו"ר ועדת הכנסת, אדוני אומר בהמשך, צריך שמישוה יבוא, אתה אומר: אני רוצה פשרה, אז איתן אומר לו, רוצה להגיע לפשרה, מה שעולה כאן, שאתה ומוזס דנים באופן שבו יקודם החוק המרוכך, אחרי שאתה שוחחת על כך עם אלקין
נתניהו: לא זוכר שיחה עם אלקין אבל זה שמקדם חוק מרוכך, אמרתי
תדמור: בתוך הבחירות
שופטת: נעשה הפסקה מ 11:45 עד 12:300
נתניהו: לא אספיק, חושב שאפשר לתת כבוד לאנשים ששומרים על ביטחון ישראל, חצי שעה לא אספיק להיכנס ולצאת
שופטת: מר נתניהו, דברים מתוכננים... העדות לא נקבעה היום, מי שתכנן את הטקס, כבוד לכל מי שתורם לביטחון ישראל, אבל כשמישהו בונה על מישהו צריך לזכור שיש לו"ז אחר, נראה שהלו"ז הזה לא מובא בחשבון, ךלגבי מחר נראה ונחשוב, לגבי היום משתדלים להאריך את הפסקה
נתניהו: מה ההצעה?
שופםטת: לא הצעה נפסיק 11:45 12:30
מילשטיין: הטקס מתחיל ב- 11:00....

שופטת: אז נעשה הפסקה 11:00 עד 12:00 ולגבי מחר אראה מה אפשר לעשות, ואולי במקום אחר יראו מה אפשר לעשות
תדמור: שואל חברי, עד כמה דיברת עם אלקין, לפני הפגישה... אתה אומר - כן, זוכר שדיברתי... טוענים שלא דיברתי, חשבתי בוא נחשוב על משהו
תדמור: אדוני זוכר שדיבר עם אלקין... לפני הפגישה הראשונה המוקלטת
תדמור: אז מה שאמרת פה
נתניהו: יכול להיות
תדמור: בראשית זכרת
נתניהו:... אמרתי

תדמור: אדוני אומר שזכר בראשית, נניח שזה נכון, אדוני פיזר כנסת, החוק של כבל לא יכול,,, אדוני ניצח בקרב הזה, לא מילה טוב, אין סכנה שהחוק יעבור, מדוע אדוני מנסה להעביר חור מרוכך שיקדם אינטרסים של מוזס?
נתניהו: הסברתי... כנסת פוזרה בקריאה ראשונה, תהליך פיזור קריאה שנייה ושלישית, תווך
תדמור: הראתי לך שאין תווך, שבת וראשון... אין מליאה אי אפשרלהעביר פוטש
נתניהו: רתיתי להבטיח שלא יהיה מהלך, מעבר לזה קו מחשבה... חוק מרוכך... אפילו נניח שפיזרתי, מה קורה אח"כ, אף אחד לא יודע מה תהיה תוצאה של בחירות אבל אם אפסיד... אפשרות שנייה, שאני מנצח והבעיה הולכת ונעלמת אפשרות שלישית, גם כשאני מפסיד, אפשרות לקדם אולי חוק מרוכך, אפשרות שנייה שטני מנצח, אפשרות שלישית שחוזר לאותו מצב, כפוף לאותה מערכת קואליציונית כי שינוי אלקטורלי לא מספיק חזק.... אז אני אומר, אלך ואחזור על אותו גיהינום? אולי יש פתרון שאפשר להציע, שיעמוד לנו אחרי הבחירות...
תדמור: בכל מקרה, אדוני אמר מדי פעם שהשיח לא שיח אמת, שיח שני יריבים, שני שועלים, האירוע שמדברים בו עכשיו הוא אמת לאמיתה, מנסה לקדם חוק מרוכך, לא שיח סרק
נתניהו: משרת שתי מטרות להרוויח זמן עד לפיזור המלא, ומשרת גם אפשרות תיאורטית לפי תוצאות הבחירות
תדמור: שאלתי אם סרק או אמיתי
נתניהו: בזמן הבחירות לא אמיתי, סרק אם תרצה, אחרי הבחירות... יכול להיות
תדמור: רגע רוצה להתעכב, מדברים דצמבר 2014, בחירות מרץ 2-15, אדוני לימד בחירות לא מבזבז זמן, למה אדוני מבזבז זמן על סרק
נתניהו: אמרתי... לא רוצה אי אמון קונסטרוקטיבי.... וגם לא רוצה אפשרות של חוק מרוכך במקרה של תוצאות בחירות לא החלטיות...
תדמור: אמרת... הסיבה לפנות ללוין כי החוק של כבל מופנה לוועדת הכנסת... שיריב עומד בראשה
נתניהו: האם היתה הסיבה? כבל?
תדמור: אתה אומר את זה
מילשטיין: איפה אומר את כל הסיבות
תדמור: הראיתי...
שופטת
תדמור: אמר לא יודע מתקדם

תדמור: אתם מדברים, מוזס מבקש לשקף סיכונים, ומסביר שהסיכון הואשלא תיבחר... אז כנראה מוזס לא יטכל להמשיך לקדם... אדוני אומר לו: "אתה צריך לדאוג שזה לא יקרה"

נוני מוזס -" זה סיכון מבחינתו (אדלסון) שחס וחלילה אתה לא תיבחר, בסדר? ואני מדבר איתך כמו חבר"
נתניהו - "אתה צריך לדאוג שזה לא יקרה"

תדמור: מה הבנת... אדוני אומר "לא חושב שיקבל את זה, אלדסון, אתה מה לא יקבל?
נתניהו: מניח שחוק מרוכך...
תדמור: כך אנו מבינים והגבלת כמויות...
תדמור:... נכון שזו היתה עמדה עקורונית של מר אדלסון שלא חשב שיקרה, גם יעבור בכנסת, לא ישרוד עתירה לבג"ץ?
נתניהו: כן חשב...
תדמור: מוזס משיב שהסכנה, שאלדסון חשב שלא תיבחר.... למה מר מוזס צריך לדאוג שזה לא יקרה
נתניהו: התבדחות, אין כאן שום דבר אמיתי
תדמור: בראשית אמרת שזו סתם סנינות
תדמור: אתה משקף ביושר את עמדותיו, זה לא שיח קליל, אני אומר לאדוני, ששום דבר כאן לא נאמר בהומור, והשנינות לא משקפת את הלך הרוח
נתניהו: אני מציע את ההפך הגמור
תדמור: מתקדם
תדמואר:... אתה מסיבר שמצופה ממנו לדאוג שאדני ייבחר וימשיך לכהן
נתניהו: הבל רוח... לא מציע שום הצעה קונקרטית, מה מציע לי? לדבר עם סימה? עם נחום? מציע לי כלום שום דבר, וואו הולך להביא אותי לראשות הממשלה, מה שאומר לי כל אדם שפוגש ברחוב, אמירה מתוך... לא רציני מה שהוא אומר, לא רציני מה שאני אומר, אני מנסה להעיבר את הזמן עם הצעת ריכוך, עד שאצא מטווח סכנה אי אמון קונסטרקטיבי, אח"כ אלוהים גדול, נזרוק חוק מרוכך
תדמור: לא התנצח, כאן בשלב הזה מוזס לא מציע כלום לא סימה ולא שיפר... מה שאדוני
נתניהו: היא הנותנת
תדמור: אדוני לא יפרע, מה שאדוני אומר מטוזמתו, אתה מוזס, אגב אינטרסים של מוזס, חוק מרוכך, תריך לדאוג שאהיה ראש ממשלה, מי מוזס? לא אדם ברחוב, בעל אמצתי שליטה חזקים בישראל, לפי אדוני קרא לו ממילך מלכים על פיו יישק דבר, ואתה אומר שהוא צריך לדאוג שאתה תהיה ראש ממשלה
נתניהו: התבדחות, כפי שאתה יודע יפה מאוד, מה... איזה ברית (ציניות) אני אומר בביטול, תדאג להסכם - (טון ציני) הם יעשוראש ממשלה, תיקח את הספינה
תדמור: הוא עוד לא אומר שום דבר, אתה אומר
נתניהו: כמה זה אבסורד

(פרשנות: עוד שקר של הנאשם נחשף)
פרשנות: מה שעולה גם זה מה שהתביעה מנסה להוכיח: דבר תמורת דבר (בציוץ האחרון)
תדמור: ... אתה אומר תביא את יריב עצמו... יו"ר ועדת הכנסת, אדוני זוכר שדנת באופן שבו החוק יקודם בתקופת בחירות? בדרך של הקמת ועדה מיוחדת?
נתניהו: כןכן
תדמור: כמובן שתקופת בחירות, מה הכוונה בוועדה מיוחדת ממה מורכבת
נתניהו: יש מצבים... שדברים שקשורים בביטחון...
תדמור: יש אפשרות להקים גם בתקופת בחירות... יש אפשרות להקים גם ועדה מיוחדת לצורך חקיקה חוקים דחופים, ואדינ בשיח מתייחס לאפשרות, אתה מציע שהחוק המרוכך, מתאים להיות חוק שבגינו... על מנת שאפשר יהיה לקדם אותה
נתניהו: זה מה שמעלה... אפשרות, משרתתת אותי ברגע הזה...
תדמור: ואז חוזרים לדבר על החוק, אתה חוזר, אחרי השיחה על החוק עוברים לשיח על התקשורת, אדוני מנהל שיח על עמדתו ביחס לערוץ 10, אדוני זוכר? למה חשבת שיש משמעות לעמדה...
נתניהו: תראה לי
תדמור: למה חשובה עמדתו ביחס לערוץ 10

נתניהו למוזס "... תגיד מה העמדה שלך לגבי ערוץ 10?"
מוזס: זה הטיפ שהשארתי לך לסוף....

נתניהו: היה איזה קמפיין לסגור
תדמור: מוזס גם נותן לך איזה טיפ
נתניהו: לא זוכר הקשר
תדמור: אני מציע לאדוני שמוזס חולק מידע... כדי שאתה תקדם בעבורו את החקיקה שחשובה עבורו, ומציע לך, תראה מה מוזס אומר לך, אדוני אומר לו, אתם מדברים סגירה ערוץ, אמביציה שהערוץ... יישאר, דיברת מה עמדתו, שים לב לתשובה של מוזס שמלמדת מה מניע אותו, הדברים ברורים
מוזס עונה לך: "אני רוצה להרוויח כסף"
תדמור: אתה מנהל שיח שממנו ברור, אינטרסים של מר מוזס בקידום ענייניו והוא גם אומר בצורה ברורה, ואדוני מבין ולכן לא שיח סרק, ואל שועלים, הבנה שיש עסקה, צד אחד רוצה להרוויח כסף וצד שני רוצה להישאר בשלטון באירוע שיצא לבחירות
נתניהו: סיפר גם על תחרויות ספורט, כל כך ברור אין שום קשר
שופטת: אותה תשובה
נתניהו: איטס אמברסינג (אנגלית) ... אנשים מדברים...
תדמור: אינטרסים של מוזס על השולחן באופן גלוי וברור
נתניהו: שיחת סרק
תדמור: למרות שאדוני התכוון לפעול לחוק מרוכך
נתניהו: אין בעיה לפי מוזס התכוונתי ערוץ 10
תדמור: מראה מה היה בשיחה
נתניהו: שיחת אגב
תדמור: לכן היא מוקלטת
תדמור:... רון לאודר... אדוני אמר אין משמעות... כי צריך לדעת לנהל תקשורת, צריכים לנהל את העיתונאים - אדוני יישאר לי שזה האופן שבו תפס את מוזס. למה אדוני חשב שאין שום משמעות אם יחליפו מנהל
נתניהו: כי לא היתה להם השפעה
תדמור:
נתניהו: על המדיניות של הערוץ
תדמור
נתניהו: על האופן שבו סיקר הכל, לא ישפיעו

תדמור: חוזר לשאלתי הוקדמת, מה שמר מוזס משקף את מה שחשב, שמוזס יודע לנהל עיתנואים יודע לייצר השפעה, כיוון, יודע להוביל את העיתון כרצונו
נתניהו: כן, חשבתי שיודע, לא שרוצה, התברר בשיחות... בהחלט חשבתי שיש בכוחו להזיז, להזיז אנשים, כשהוא אומר יל שהדרך שלא להשפיע, צריך לדבר עם נחום ברנע וצריך לדבר עם סימה אולי כותב טורים אחד, הבנתי שלא מה שהוא מתאר, כשליטה שלו, הוא לא רוצה, לא רוצה לשנות את האנשים, לא שארין לו יכולת אין לו רצון
תדמור: היכולת קיימת
תדמור: מדלג על שיחה לגבי ניר חפץ למנות, אחרי השיחה, אתם חוזרים לדבר על העניין, מר מוזס מתייחס לדברים שאמרת, על שני אנשים, אומר שלא מבין את עמדתך ביחס לחברי הכנסת באותה עת, כחלון ובנט, אראה תמליל

מילשטיין: מדלגים על עמודים... יש עוד נושאים
תדמור: תודה לחברתי, אנחנו לא נגע בכל משפט, נגע בעניינים המרכזיים...

תדמור: אין פער בין התמליל... אנחנו שמענו מילה אחרת ממה שכתוב, באחת הנקודות, אציג את זה
מילשטיין: ביקשנו מראש

מוזס: "מתבלבל ממה שקןורה עם בנט, לא מבין, עם כחלון זה ברור...

...

נתניהו: "לא רוצה להיות תלוי בבנט בלשון המעטה..."

תדמור: אדוני ישאר שמה שעולה כאן, מתייחס מר מוזס לפנייה קודמת ביחס לאדוני כחלון ובנט, היתה פנייה כזו?
נתניהו: לא זוכר פנייה, מדבר פוליטיקה כי שחקן פוליטי
תדמור: מוזס תהוה מדוע צריך לתקוף את בנט, בנט נמצא במחנה מסוים, ותקיפה שלו, לא מסייעת לאדוני, ואז אדוני מחדד שגודלה של המפלגה, מעניין את ע=אדוני, וסיקור, מיטיב ובנט תהיה מפלגה גדולה יותר מטיב עם אדוני
שחם: זו הפרשנות
תדמור: כן ומבקש תגובת אדוני
נתניהו: שיח ריק... ויש שיח כמובן דילגתם, איך הגרמנים, זה מה שרוצה, שני מוצרים... למשוך את השיח... לנסות לעבור את התקופה עד האי אמון, הכי טוב, לצאת מכל הברוך, כשהגרמנים... יקנו את ידיעות, זה כמובן מקופל בשני הדפים הקודמים, זה לא מראים!
תדמור: אדוני מוזמן לעבור על כל השיחה, רוב השיחה קידום החוק, לא מתנצח
בר-עם: זו תשובתו
תדמור: נדבר על המכירה והמקום שתפסה בשיחה... תראה מה אדוני ענה, חשבת, באת בטענות למר מוזס, שידיעות מלטפיםן את בנט וכחלון, נותנים להם סיקור שלא פוגע בהם
שחם: איפה נמצא
תדמור: מיד אראה
תדמור: אראה לך מה שאמרת בראשית - חקירה ראשית לעו"ד קליינמן...

"הטענה שהם מלטפים אותם... אותו"

תדמור: מזכיר שהטענה של אדוני למוזס שמלטף את יריביו?
נתניהו: תוריד? תחזיר? (העדות)
נתניהו: מקריא מעדותו בראשית... יש לי עסק עם יריב פוליטי, זו השאלה של מידת ההשפעה זה מה שמעניין דיברו תיארטי
תדמור: אדוני ביקש או לא לתקוף אדוני בנט וכחלון
נתניהו: לא זוכר, כל פגישה עם מו"ל מדבר עם דברים כאלה לא אומר שיש עסקאות

תדמור: אציג מוזס בחקירה

"באחת הפגישותש היו עםר ה"מ מה שאמר... רייבים פוליטיים בעיקר כחלון ובנט... הרייבין שמטרידים אותו, והיה שמח שהיו מתפרסמות ידיעות נגדם" - זה מזכיר לאדוני ? כפי שמתשקף, פנה קודם בבקשות ידיעות נגד בנט וכחלון?

נתניהו: אפשר לראות את ההמשך בבקשה? עוד... הלאה... (קורא את חקירת מוזס עוד שורות קדימה)

נתניהו: הוא מעלה את הנושא, הוא רוצה להראות לי שהוא מאוזן, העיתון של המדינה
תדמור: אדוני יקרא, הוא אמר, אדוני
תדמור: אתה לא עונה לי, הוא אומר שאתה ביקשת
נתניהו: בהמשך התשאול הוא אומר רוצה להעלות להראות עיתון מאוזן

תדמור: תסביר לנו אמרת שפונה לגופי תקשורת, רוצה לשנות ד"נא אמרת מוזסס ראש אופוזיציה, ורוצה לשנות... תקשורתת... ימין באופן מלא, איך זה מסתדר עם רצון לתקוף את בנט וכחלון, אז זה ימין על מלא

נתניהו: אתה תגיד לונ מה זה ימין אמיתי מה זה ימין מתחזה, אתה רוצה לך תקים מפלגה, מה שאתה אומר... זה הבל הבלים (צועק) אתה לא יכול להגיד מה משרת קו פוליטי, זה שיח סרק, מוזס להראות מאוזן, שני שועלים, הוא כן שחקן פוליטי, אתה תגיד מה הקו, אם תקופים כחלון בנט, אם משרת...

תדמור: אדוני את היכולות הפוליטיות שלי, סכימנו אין כאלה, מר מוזס שאני חולק על הגדרת יור אופוזיציה, הבנה בפוליטיקה ודאי יש לו, עומד בראש עיתון עשרות שנים, הוא מבין, רק מה הוא אומר - אל תבלבל אותי, למה אומר - אפנה חזרה
"אני חייב שלא תבלבל אותי..."
תדמור: אדוני מסביר ומוזס לא הבין, לכן אומר לא אג'נדה, אלא בקשה של אדוני לצורך שיקול שלו
נתניהו: פטפוטי סרק... לעבור מצר שלא יפילו באי אמון, ידבר עם עוד חבר כנס, דיבורי סרק... לפרסה בחדר האוכל של הכנסת, תשמע דיבורים כאלה על טראודים, אמריות סרק להעביר זמן בין שני אנשים שמשחקים, אחד עם השני, שום דבר... פשוט מגוך, הדבר האמיתי שהיה, לקח כמה דפים, ניסיון להביא לרכישה
תדמור: ולכן נפגש איתו ב- 4.12?
נתניהו: אמרתי לך, פגישה רביעית? הדבר שמעוניין להעביר שבוע בלי הצבעה ואם אפשר ךלקדם רכישה
ץתדמור: רק מזכיר שבחקירה לא אמר עניין מכירה... בעניין הפוטש, על הצורך לקיים דווקא באותו יום, מתקדם

(פרשנות: תביעה חושפת עוד סתירה בדברי נתניהו כאילו רצה תקשורת מאוזנת לימין, כשרואים ניסיון חיסול של אנשי ימין)
תדמור:.... מציג

מוזס: "...בהנחה שתיכף נסכם את הדברים, אתה חייב לשחרר אותו שידבר עם רון או עם מי שאתה רוצה"
נתניהו: "שום בעיה"

תדמור: אמרת שארי הרו ידבר עם רון ירון עורך ידיעות אחרונות, זה נכון?
נתניהו: חושב שכן
תדמור: למה הרו צריך?
נתניהו: לא הוא, הוא צריך,
-מבין למה?
-נרמול
תמדור: אומר לך, כדי לדבר על נושא סיקור, נכון?
נתניהו: לא, נוני רוצה את הקשר
תדמור: על מה ידברו?
נתניהו: גם על החוקים...
תדמור: על החוקים ידברו עם עורך ידיעות אחרונות?
נתניוה: זו השאלה?...
תדמור: העורך
נתניהו: סליחה לא הבנתי את השאלה, הנרמול שנוני מוזס רוצה, שאתראיין, שאתן, אנשים שלי מאגף העיתונות
תדמור: יוכלו לפנות לסיקור...
נתניהו: לא היינו במצב, היינו בחרם
תדמור: למה ראש סגל?
נתניהו: נוני מציע, אני humored... תיתן לי ///

...
נתניהו:.... אם כל כך רוצה את הקשר...
תדמור: אם מר מוזס רוצה נרמול...
שופטת: השאלה אם ידע
תדמור: מה הבין גברתי
תדמור: אומר לך שמר מוזס, - תיכף נסכם פרטי חוק מרוכך ואז נוכל לפנות לעניינים שמעניינם את אדוני, סיקור... סיקור אוהד
נתניהו: קשקוש בלבוש
-מה אדוני מבין?
נתניהו: אני מבין שאני... מוליך אותו... בוא נעבור את הימים האלה, אח"כ נראה שאין חוק, אח"כ נראה שהחוק היחיד...
תדמור: מה מוזס רוצה... מה להבנתך... כשמוזס אומר תיכף נסכם את הדברים, למה מוזס מתכוון?
נתניהו: שאל אותו
תדמור: נתקדם
תדמור: אציע לאדוני -0 כשמוזס אומר - בהנחה שנסכם את הדברים - הסיכום שמוזס מדבר עליו: הפעלת כוח שלטוני, אני אתן לך ערוץ השפעה על הסיקור שאתה כל כך רוצה באמצעות קשר הרו ועורך ידיעות ואתה תקדם בתמורה את החוק המרוכך שמר מוזס מאוד חפץ בו, אני אומר לאדוני שזה בדיוק הכריכה של דבר תמורת דבר, שמרון הזהיר מפניו, בדיוק קוויד פרו קוו, שואל למה אדוני לעוצר את מר מוזס באותו רגע אלא אומר אין בעיה

נתניהו: לא העליתי בדעתי שיש הצעה, קוויד פרו קוו, שנית לא ראיתי הצעה, באמת ישנה את העיתון... שלישית אם הייתי חושב, הייתי הולך לדוד שמרון היי תפסתי אותו שוחד, אגב בעבר עתיתי עכשחשבתי, לא נתן לי שום דבר אמיתי, סרק, בטח לא חשבתי שנתן הצעה, לא הבנתי שנותן הצעה מגונה, לא חוקית או רצינית, לא זה לא זה ולא זה, שיח בין שני שועלים... פוליטיים שכגל אחד מדבר אל השני לפעמים בשפה נינוחה

תדמור: אם הכל סרק, למה קונקרטי, הרו... ככה עושים סרק? למה הוא מציע שניר חפץ יהיה, ומר מוזס אומר... מתנהל שיח אמיתי, אתם מסכמים, או עומדים לסכם הבנות ואדוני אומר הכל סרק, כבר אישר שלא הכל סרק
נתניהו: סרק לגמרי... שם שיודע שיוריד אותו, פניג פונג על ריק, מטקות
תדמור: אני אומר לאדוני, השיח הזה... אדוני יראה שלאחר מכן, קשר עורכים, מוזס מסביר לאדוני הבדל בין פרינט לדיגיטל, מבחינת התערבות בתוכן, אתה ממשיך... להציע חפץ, מסביר מה הציפיה שלך

תדמור: מציע לאדוני שיח קונקרטי... שיח שאדוני ומר מוזס מתכננים איך יתבצע, מנגנון שלם איך יתבצע אחרי שתסכמו עניין חוק מרוכך
נתניהו: יכול להגיד, לרגע אחד לא חשבתי שמוזס ישנה את כיוון הספיה, שהרו ידבר עם העורך, היה ברור שכל הספינה זזה לכיוון אחד, ואם ידבר פה או שם, חסר משמעות, כל הדבר הזה מבחינתי היה סרק, לא חשבתי הצעה רצינית, באמת לא שינה, הסביר שיש מגבלה באמת לא יכול להשפיע על הכתבים לא חשבתי לרגע הצעה רצינית כשוהא מציע, אם הייץתי חושב הייתי מיד, הכל שיחות סרק
נתניהו: למה אדוני מתעקש לאורך הלילה כל היום, למה לאדוני חשוב לקדם

בר-עם: הוא רוצה לומר סרק, הדברים מדברים בעדם
תדמור: הטענה שלנו שאדוני מבקש לע פניות ביום וגם בלילה ותשובתך סרק
בר-עם: זו תשובתו
נתניהו: לרגע אחד לא חשבתי רציני, סרק

תדמור: נקודה טובה להפסקה
כעת הפסקת צהריים מורחבת של כשעה, לנוכח בקשת נתניהו ללכת לטקס החלפת ראש מלמ"ב בקרייה
האם זכור למישהו שנתניהו נוהג להגיע לטקס החלפת ראש מלמ"ב? (ממונה על הביטחון במשרד הביטחון)
ריכוז שרשור
@ThreadReaderApp
Unroll
12:08 נתניהו נכנס ראה שאין שופטים ויצא
(איחר רק בשמונה דקות)
אחרי דקה השופטים נכנסו וגם נתניהו
תדמור: אתה אומר למוזס, על הסיקור, אתה לא מסתפק... אראה לך... עמוד...

נתניהו: "מבחינת תרבות תקשורת סבירה זה לא רק השאלה שאתה מוריד את רף העוינות אליי, מ 9.5 ל 7.5

מוזס: "זה ברור, צריך לדאוג שאתה תהיה ראש ממשלה"
נתניהו: "אני חושב שבשביל המדינה צריך לדאוג"

תדמור: אתה זוכר? מאשר?
נתניהו: שמה?
תדמור: שזה מה שאדוני ביקש?
נתניהו: מה שרציתי ואמרתי, שיעשה כי זה חשוב למדינה, לא התייחסתי לזה ברצינות כל הדבר שיח סרק בלבד, לא התכוון לעוינות גם לא הוריד אותה לרגע
תדמור: אדוני עוסק בהורדת העוינות שלו, אומר מה אדוני אומר, אמרת שאותך זה לא מעניין, למרות שזה מה שאדוני אומר, תראה מה אמרת בחקירה ראשית
תדמור: שואל אותך, מעניין או לא מעניין אותך רף העוינות
נתניהו: משנה לא רף העוינות מולי, אלא השתלחויות מעבר למותר ביחס לבני משפחתי...

תדמור: אתה מסביר לחברי עו"ד חדד, שזה לא מעניין אותך, אדוני יסביר מה זה, "לא מעניין אותי"
נתניהו: משחק, הוא ישנה אני ישנה

תדמור: עו"ד קלינמן שאלה, אמרת לה - "שישנה את הצופן ישנה את העסק" לפי גרסתו, זה מעניין גם מעניין, אותך מעניין לשנות את הצופן, את המבנה, לא רק האתר
נתניהו: אתה רק מחזק את מה שאני אומר חזור ואומר מתחילת המשפט, לא מעניין תקשורת יותר טובה, מעניין שישנה את הדנ"א של הגוף, לא הייתי מצפה, מבחינת מה שמאמין, זה הדבר, למה רוצה שימכור לגרמנים, לאחרים כי הוא לא רוצה ולא מסוגל להפוך, הוא לא רוצה לשנות
תדמור: תראה מה אומר - ברור שלא רק הורדת רף העוינות, צריך לוודא ולדאוג שתהיה ראש ממשלה, לוודא ולדאוג לשנות את כל הקו
נתניהו: אומר בציניות
שופטת: מפנה לאן
תדמור: מוצג... עמוד... בתגובה לדבריו לא רק הורדת רף עוינות, אומר מוזס
"זה ברור, צריך לדאוג שאתה תהיה ראש ממשלה"

תדמור: תפקידו לא רק הורדת רף עוינות אלא לפעול לשנות קו עיתון באופן מלא, כדי שאדוני יישאר בתפקיד ראש ממשלה

נתניהו: אומר לכם כבודכם, גם לך מר תדמור, הכל קשקוש ענק! לא חושב שנוני מוזס הולך לשנות את הצפון הספינה לא חושב שמתכוון ראש ממשלה, לא מאמין שמציע לי, לא חושב שהוצע לי...
תדמור: אמרת התנחמדות...
נתניהו: רגע, אתה יכול להיות בתקשורת לא רוצה לשמוע תשובות תן לי להשלים, לרגע אחד לא חשבתי שמוזס מת=כוון, לא חשבתי שהולך לשנות צופן לא חשבתי הצעה אמיתית לרגע לא חשבתי, אם הייתי, הייתי הולצ לשמרון, ויינרוט, הציע לי הצעה מגונה, לא חשבתי לרגע, כל ההתנחמדות הזו, אני מעוניין להרוויח זמן כדי לעבור מיצר אי אמון קונסטרוקטיבי וגם באותה עתץ..

תדמור: ... הגרסה... אדוני אומר דבר שנינה, ואין לזה שום משמעות וזו הגרסה של אדוני

בר-עם: יש תמליל, לא שנוי במחלוקת, התשובה, חוזרת על עצמה
תדמור: מקבל, התמליל ראיה,
בר-עם: אדוני נתן הזדמנות
תדמור: בחקירה ראשית, היו הרבה התייחסויות פרשנויות של מר נתניהו, צריך לגעת, מתקדם מאוד מהר, אם נסיים בארבע מתשדל לסיים את השיחה
שופטת: עדיין אפשר לדלג, קטעים נבחרים
תדמור: גם בהפסקה ניצלנו את הזמן למקד
בר-עם: אדוני אמר שיחה, ולא שיחות
תדמור: השיחה, שיחה הבאה ישיבה הבאה... בשבוע שעבר חצי ישיבה ועוד שעתיים
שופטת: כח המ שאומרים שאלות אוות כיוון ואותן תשובות
תדמור: מבין ומתקדם
תדמור: עמוד... שורה....
מוזס: תראה צריכים לעשות הכל מהר... צריך להזיז את הספינה... כבל אתה יודע יפול לי מהשמיים... חושב על הבעיות שלך....
נתניהו: אתה הולך ליריב

נתניהו: איך אפשר לעשות מהר....

תדמור..: העיסקה קשורה לקידום החוק אל מול סיבוב הספינה
נתניהו: התשובה לא, כשהוא אומר לעשות מהר ולסובב סזפינה,... אם הוא ירצה, ולא רוצה, ישנה את כל מערך העורכים כתבים, גם אם היה רוצה היה לוקח זמן, גם הבהיר מגבלות יכולותיו היה ברור אמירת סרק לרגע לא חשבתי אחרת, לגבי ריכוך חוק, אני מנסה בשבוע הזה למנוע הצבעה... זה לא תשנה מהר, ועכשיו ידיעות אחרונות יהפוך לערוץ 14
תדמור: הביטוי להזיז את הספ]ינה של אדוני
נתניהו: אמרתי להרבה אנשים, הכוונה לשנות את הצופן, לשון התרסה, אמרתי גם לשוקן!
תדמור
נתניהו: תן להשלים את דבריי, אני נמצא כאן הרבה זמן, זמן יקר של מדינת ישראל,
תדמור: משתדל, ונוהג בכבוד באדוני... אדוני ישלים תשובתו
נתניהו: הרבה אנשים, לשנות צופן דנ"א... כשאני מדבר עם עמוס שוקן שהדרך היחידה לשנות, האם חושב שעמוס שוקן ישנה צופן עיתון, אותו דבר אחרים, או עם ערוץ 12, או מה שהיה ערוץ 2, לשון התרסה כובל שאין גופיםף, לצפות שנוני מוזס בשיחה הקרה הזו, שיחת הסרק, לבוא, כשאני מבקש, לשנות ספינה, כשהוא אומר בוודאי, כמה ימים, שבועות, כשאני אומר רציני, לא חשבתי רציני, אלה הכל שיחות סרק שמטרתן כמה ימי+ם, ואולי לשכנע אותו, למכור את העיתון שאז יכול להתבצע, לא מתוך השיחה...
בר-עם: דברים ברורים
תדמור:... אם יש אפשרות, באמת יש קו, מוזס יעשה רק בעבור אינטרס, אינטרס קידום החוק הרוכך, שאדוני אמר שמדבר ברצינות ולא סרק, אתה אומר, לפעול מהר, מסביר, איך, כבל יפנה לאלקין, שינוי ספינה שלא תירה בכל תותחיה
נתניהו: ... לא ולא, הכל הפוך, אין עניין בשום מוזס ישנה ספינה לא יזיז נושאת מטוסים ולא בזמן בחירות שלישית לא באמת רוצה אם רוצה, פרויקט עצום לרגע לא חשבתי שרוצה לשנות, לעומת זה אפשרות לקדם חוק מרוכך, אטפילו כרעיון בעתיד, בהחלט חשבתי שאצרטך בעתיד אם תוצאות הבחירות חוזר להקים ממשלה, אותה קואליציה, זו מחשבה, אבל לא, נוני משנה... זה באבסורד, מה שאתה אומר ההפך מהאמת לא חשבתי לרגע שזה רציני, השיח איך להרוויח זמן כדי לעבור את המיצר
תדמור: עברנו, אין התיכנות לא נחזור אחורה
תדמור: מוזס מראה לך שכשאתה פונה בבקשות, הוא מראה לך שמתקיים שיח על סיקור, כי ...מאוזן, זוכר שביקשת בקשה לגבי סיקור?
נתניהו קורא

נתניהו: מה השאלה
תדמור: היתה או לא היתה בקשה של סיקור, הוא מתייחס אליה כאן, זוכר שהראיתי שיח הרו...
תדמור: מתקדם
תדמור: מראה לך שאתה ומר הרו, התגייסתם לחשוב איך לשכנע, לפנות ללוין שיסכים לפשרה, ברור שאירוע מוזר, מראה לך, ציטוט שכבר הראנו - שזה שיח רציני ולא סרק ולא עקר, ההסבר למוזס מה אמור לומר לכבל שפונה ללוין
נתניהו: לא אמרתי שכל מילה זה סרק, אמרתי שדבר סרק שמוזס יעשה לי סיקור אוהד או ישנה ויהפוך לישראל היום של אז ואני תמורת זה אעביר חוק, אמרתי הרבה דיבורי סרק, אמרתי הדבר המעשי זה להרחיק... לא להעביר את החוק למשוך זמן להכניס לנתיב אחר ועל זה מדבר
תדמור: השיחה ממשיכה
תדמור: השיחה ממשיכה...
תדמור: שיח על בנט
נתניהו: "אם הוא בחוץ, הרי מה? אם אתה רוצה לסרוק במסרקות ברזל כבר אמרתי את כל התרגילים כל הביקורת הוא לא עבר כלום, אין לו בעיה..."
תדמור: מה אדוני מבקש ממר מוזס בעלים ידיעות אחרונות כאן?

נתניהו קורא
נתניהו: אם האיש יתמוך לא יתמוך, זה מה שמבין... שחוק מרוכך, חושב שהוא כאן

תדמור: אדוני יעיין שוב,
"אם אתה רוצה לסרוק במסרקות ברזל ולטחון עברתי את כל התרגילים... " הכוונה שהם מתעלמים ממנו בידיעות אחרונות נוכח ההצבעה שלו
תדמור: זה אתה אומר
נתניהו: תריך אוות למטרה מסוימת
תדמור: נתקדם

(פרשנות: לא ענה, התחמק)
תדמור מצטט
מוזס:
"בהנחה שיש חוק שהסכמנו עליו, איי וויל דו מיי אאוטמוסט שאתה תהיה פה כמה זמן שתרצה, אמרתי לך את זה ואני חוזר ומסתכל לך בעיניים ואומר לך את זה"
תדמור: לא פעם ראשונה ששמעת את ההתנייה
נתניהו: אם אני זוכר שהוא אמר לי?
תדמור: אראה לך מוזס בחקירה

תדמור: כשמוזס אומר איי וויל דו מיי אאוטמוסט... (אנגלית) הוא חוזר על דברים שכבר שמעת ממנו נכון אדוינ?
נתניהו: לא זוכר, הרשים אותי אפס, לא האמנתי לרגע שמוזס יפעל כדי שאניא היה רהמ", כל השנים פעל הפוך, חוץ מזה אם כל כך... למה אני מעביר את החוק? למה תוקף אותו? למה הוא תוקף אותי? איך אני נותן, כי אין הצעה כזו הוא ממשיך לתקוף אותי, דרך אגב הוא יכול להכתיב עכשיו? ניצחתי את הגורמים האלה, לא דטרמיניסטי לא האמנתי, אמר איי וויל דו מי אאוטמוסט, אני לא ילד לא מאמין לזה לרגע לא שחבתי, אחרת הייתי הולך לפי מה ש... האשמה מופרכת של התביעה, הייתי צריך לעשות לגמור הכל, ולא מחפש תמרונים, תעביר אל תפזר את הכנסת אז תלך לבחירות, הכל הלך הפוך, אני נלחם בחוק בכל דרך, משהה אותו, מערכב בכל דרך, הולך צעד קיצון פיזור כנסת אומר אולי יהיה לי אותו אחרי בחירות, אז אעשה סידור חוק מרוכך, לרגע אחד... לא מאמין שמוזס ירכז עצמו ויעזור לי....
תדמור: לא שאלתי אם מאמין, מוזס, כורך דבר בדבר, הוא אומר, בהנחה שיש חוק, שאתה ואני הסכמנו עליו, איי ווי דו מיי אאוטמוסט
שופטת: ענה על השאלה
בר-עם: הדברים כתובים
נתניהו: שלא יהיה ספק לא חשבתי שזו הצעה, לא האמנתח, לכן לא עשיתי שום דבר, כפי שהלכתי במקרים אחרים, אם תרצו אסביר...
תדמור
נתניהו: לא ראיתי הצעה רצינית, לא חשבתי שקיבלתי אם הייתי חושב, עושה מה שעשיתי במקאה אחר, ויינרוט, תשמע הצעה כזו, מי ידע שיש קשר, לא חשבתי! שיצרו קונסטרוקציה כזו, לא קיים בעולם, ולא קיים בשום מקום! זולת המקרה שלי, יש מספיק מקומות כולל אינטנסציות משפטיות פרקליטים מפכלים, לא חשבתי שיש הצעה רצינית איי וויל דו מיי אאוטמוסט, אם הייתי מאמין, הייתי עושה
תדמור: אראה לך... בשיחה השנייה

תדמור: אמרת להרו שאם תזכה בבחירות... אדוני יעיין... שואל את אדוני
עדות הרו
"הוא פחד שבלי הבנה נפסיד בבחירות"
"אני זוכר שביבי אמר שאם אפשר להגיע להסכם עם נוני ננצח בבחירות"

נתניהו: לא אמרתי... עד המדינה אומר דברים שלא אמרתי....
גיא לוי דובר הליכוד העיר מהקהל: זה נמשך יותר מדי זמן
השופטים: מי זה היה? צא החוצה

גיא לוי יצא מהאולם
תדמור: יש פה שיח שלם... אני כן מציג לך, במסגרת השיח, מוזס מבהיר שזו רק ההתחלה, אומר שהיו כמה דברים קטנים... סליחה דילגתי על שאלה, אומר לך אתה מבקש עזרה ממר מוזס להשפיע על ח"כ ליברמן, עולה בשיחה, לא בגלל שיש למר מוזס דעות או קשר מיוחד... אומר לך בגלל שאתה יודע, אותו אירוע, שאתה תפעל לפי מה שמעסיק אותו, תראה... שיחה ראשונה, הפגישה הרביעית -
אתם מכנים את ליברמן, איווט

"אולי אתה יכול להפשיע עליו, תשפיע עליו" (נתניהו למוזס)

תדמור: זוכר?
נתניהו: לא, קורא, לא מתכחש שדברים נאמרו

תדמור: מוזס אומר לך "זו רק ההתחלה", עמוד....

נתניהו: הפגישה השנייה?
תדמור: הראשונה

תדמור: אומר מר מוזס... הדברים לא עובדים, אתה אומר - תסובב את הספינה... אומר לך מוזס שהוא מוכן להתחיל בשינוי, מבין שזו רק ההתחלה, ברור לו, הוא מצפה להתקדם בתהליך בחקיקה, על מנת שהוא יפעל במלוא העוצמה - אדוני מאשר שמה שהיה פה זה שהתחילו בקשות לשנות סיקור ומוזס נענה במסגרת השיח, שואל אם אדוני, שואל אם אדוני מאשר,
"היו כמה דברים קטנים... פניות אליי לא יעיל"
תדמור: זוכר שהתחיל שיח
נתניהו: התשובה לא. שנוני מציע הצעה כל כך נדיבה, אומר לי, תן לי ימני לכתוב, אני אומר אני לא יכול להמציא, ייתן לי איזה חרוזים לאינדגיאנים, איזה חרוז ימני, ואני אומר תדוה רבה, תראו את האבסורד, אני לא יחלד, גם נוני מוזס לא ילד, הוא מציע הצעה שאין לה שום תוקף שום ממשות, לא חושב אחרת, חד משמעית הוא רוצה נרמול את זה לא שש לתת
תדמור: התחיל לפעול
קלינמן: מתנגדת
שופטת: אמירה או שאלה?
תדמור: שאלה

נתניהו יוצאת
קלינמן: אין טענה למימוש בכתב האישום, אמירה שאומרת התחיל לפעול, פעולה בפועל מתנגדים
תדמור: לא סוטים מכתב האישום נעמוד, שיח, רלוונטי, שאלות שכבודכם צריכים לקבל
שופטת: מבחינת רצינות השיח?
שחם: נתון ראייתי
תדמור: כן
שחם: אתם לא מבקשים להרחיב
קלינמן: עצם ההצגה שהיה מימוש, סותר את קו האישום, זו טענה שהיתה כתב החשדות וירדה, אי אפשר לחזור
שופטת: למה כעניין ראייתי לא?
קלינמן: אם התברר נדון במסגרת שימוע, והטענה ירדה
שופטת: יכול להיות אלף ואחת סיבות עדיין לא אומר שלא ראייתי
שופטת: נאשר את השאלה

קוראים לנתניהו לחזור (יצא בתחילת ההתנגדות)
2 דקות אחרי נתניהו חזר
תדמור: אם זוכר שהתחילו לפעול וןבקשות שנענו
נתניהו: לא זוכר אבל אם עשה לא עשה שום רושם עליי, ברכה לבטלה, כמו הזזת מאוורר בדק העליון של נושאת מטוסים, לעומת הנעת הבוכנות הגדולות, אז...
תדמור: כשאדוני אומר לסובב את הספינה מתכוון למאוור
נתניהו: אומר שלא זזוכר שעשה משהו ואם עשה מאווררים קטנים

תדמור: חברי עו"ד חדד שאל על לסובב ספינה
תדמור אדוני ענה
"יש לו משחחת גדולה שפונה לצד אחד תותחים בצד אחד, אני אומר תשנה, מחייב לשנות צוות...."
תדמור: כשאדוני אומר תותחים מכוונים לצד אחד הכוונה לאדוני?
נתניהו: משרת את האג'נדה של השמאל נגד האג'נדה של הציבור שאני מייצג...
תדמור: הסברת תותחים במכוונים אליך, אליך אישית... למעשה מכוונים אליך
נתניהו: לא נכון, אני מייצג ציבור שלם, אני לא אהיה ירו במישהו אחר שמייצג את האדיאלוגיה, פועלים לסלק אותי מהשלטון... אם התקפות אישיות שקשה להאמין... עם התקפות איומות רצח אופי לי ולשמפחתי וקריאות לרצח, למה הטרלול הזה, קשור בהרבה דברים, הסתה בלי רגילה, רשתות, דבר אחד ברור, אם חושבים שיפ]געו בי, יפגעו בציבור שאותו מייצג, לכן זה מה שמאפיין תקשורת הזאת, רוב התקשורת הישראל, ושזה מה שאפיין ידיועת, הוא הוביל
נתניהו: אם הייתי משנה את המדיניות שלי, מדינה פלסטינית פאתי תל אביב, היחס היה משתנה בבת אחת, היחס למחנה ולעמדות שמייצג
תדמור: מתקדמים אדוני
תדמור: בהמשך השיחה, אתה אומר -
ששליטה בעיתונאים זה מקצוע - מוזס אומר סליחה

הערות מהקהל
תדמור: כבודכם, הערות מהקהל
שופטת: מישהו רוצה להשתתף בדיון?
תדמור: אם אפשר שוב לחזור על ההנחיה שלא פונים לנאשמים, וגם לא פונים לתביעה, גם כשכבודכם יוצאים מהאולם, לא משקפים לתביעה איזה אנשים חושבים שהם, היו אמירות שלא אשתף, אודה גם למי שאחראי על הסדר, כי חצו פה את הגבול

(בסוף הדיון הקודם, אנשים מהקהל כינו את התביעה "עוכרי ישראל" אחרי שהסתיים הדיון)
שיח
מוזס: זה מקצוע
נתניהו: אני מדבר עם רב אמן

תדמור: ההקשר... בדיוק הפוך... זה ברור שיש לו יכולת אין לו רצון, זה שמחמיא לו לא אומר שיפנה אותם לכיוון שלי... הוא מבהיר בדברים שלו, ניכר במאה אחוז, שמה שהוא מציע לי, שזה שאביא לשם איזה כתב... מגוחך, יטה את המשחתת, מגוחך
תדמור: בהמשך אומר מר מוזס

אומר לך לא מתנה בקשר לחוק
"תביא לי מישהו, מישהו שיתכוב, מחר בבוקר תביא, בלי קשר לכלום, לפני החוק, לפני הכל, רצון טוב, להראות לך, מה שתביא"

תדמור: אתם מדברים על אבי רצון, אומר, שכמחווה של רצון טוב, לפני שתעביר את החוק, ונשנה את כל קו הסיקור, לפי כן נותן לך און דה האוס, תן כותב ימני שאפשר לשלב, ואני עושה כמחווה של רצון טוב, מה זה אם לא שיח על עסקה אדוני?

מילשטיין: הצגה מטעה
תדמור: אתקן שלא פעם ראשונה
מילשטיין: לפני, תן לי כתב ימני
שופטת: קיבלו הערה של גברתי

נתניהו: אומר... (מצטט)
תדמור: אדוני רוצה לענות על שאלתי או על ההתנגדות?
נתניהו: הוא מדבר איתי על נחום וסימה, לא קשור בחוק, קשור בשיוני הגדול שיביא, עורבא פרח כל אחד מבין את זה
תדמור: מה זה רצון טוב שמוזס נותן?
נתניהו: מוזס מדבר דברי סרק
בר-עם: אדוני ספר כמה פעמים נאמר "סרק" היום?
תדמור: אני מתקדם, אני בהחלט, שומע את הערות אדוני, אדוני רואה, לא הכל סרק, ובדיוק על זה מדברים
תדמור: תאשר לי שבמסגרת אותו שיח, שמות שונים, תאשר לי
נתניהו: תראה לי איפה
תדמור: אם הכל סרק למה צריך שמות שונים?
נתניהו: תראה לי
תדמור: אראה לך... עמוד...

נתניהו: כל השיח שיח סרק, לא אם העלת שם או לא, כל השיח סרק, כי אם זה אמור להיות תחילתו של השיוני הגדול זה מצחיק ומגוחך... לגבי השמות, הוא לוחץ, לוחץ לשנות ואני כל הזמן, איך הוא אומר, חודשים מנסה... לא מציעה לו, גם כאן לוחץ אותי, מנסה ללחוץ אותי שאתן לו, משרת אותו, לא משרת אותי, אז זורק שם שאני מערך בוודאות שלא ייקח הקונטקסט זה סרק
מעטפה הוגשה לנתניהו

תדמור: עיינו בבקשה, את הטקסים אפשר לקיים שלא על שעות הדיונים, את הבחירה של מבקר המדינה, אי אפשר להזיז במועד אחר, 11:00 השאלה אם אי אפשר לקיים את הדיון בהמשך היום, ולגבי הטקסים מחר, אני חושב, שיתקיימו, כולנו מלאי הערכה, מדובר במזכיר הצבאי של רה"מ שעובד בתוך ראש הלשכה ואדינ יחליט על המועד,
בר-עם: וראש המוסד
תדמור: עמדתנו שאפשר לקיים טקסים וגם כמה שעות דיונים
מילשטיין: מה יש אח"כ רה"מ יוכל לפרט
נתניהו: אם אפשר לעשות הפסקה רגע (בהמשך למעטפה)
שופטים: נעשה 10 דקות פסקה
רקע: הוגשה קודם בקשה מטעם נתניהו לקצר את הדיון מחר (שלישי) בשל טקסי חילופי ראש מוסד ומזכיר הצבאי המתוכננים, כך שיתקיים דיון רק בשעות 12:30 עד 14:30, ובקשה לבטל את הדיון מחרתיים ברביעי בשל הצבעה על מבקר המדינה בשעות 11:00 עד 15:00, נטען כי אחה"צ יש לו"ז מדיני ביטחוני
כעת הפסקת מעטפה
ריכוז שרשור
@ThreadReaderApp
Unroll
חזרנו לאחר 20 דק הפסקה

תדמור: שיח על פריימינג, זה לא סרק נכון?
נתניהו מבקש לעיין בשיח

תדמור: אדוני רואה?

נתניהו מול מוזס: "אבל זה לא רק לכתוב, זה פריימינג"

תדמור: מה זה הםפריימניג למה הוא חשוב לאדוני?
נתניהו: אני אומר כל העיתון, הכיוון של העיתון, לא כתיבה זו אחרת, אפשר לדבר דיבורי סרק, זה מה שישנה? זה מה שיביא את נושאת המטוסים, כשאתה אומר, וויל דו מיי אאוטמוסט, מישוה מאמין שנוני מוזס באמת יפעל כדי שנתניהו יהיה רה"מ?
תדמור: נכון שחשוב לך הפריימינג?
הוכנסה עוד מעטפה

נתניהו: אני אצטרך לצאת עוד מעט לכמה דקות פה, כשיגיעו, אנשים מגיעים
תדמור: הכל חשוב, תיכף נגיע לכוצתבים, הכל חשוב, וזה ישנה את הסיקור בעיתון בתמורה לחקיקת החוק שמבקש מוזס זה האירוע
נתניהו: לא שינה כלום, מתכוון דנ"א, המערכת ענקית, אלפי כותבים ועורכים, אומר הפוך, צריך לשנות קו מערכתי
תדמור: ואתה אומר איך, אתה אומר מפריעים לך סימה ונחום, בחקירה ראישת אמרת שמעניינים אותך כלקיפת השום, תייחס לכותבים סימה קדמון, אמנון אברמובית' נראה מה הקשר שלו, מה אתה מעלה בפני מר מוזס, אדוני יעיין,
"כל יום, הבחורה הזו סימה... אברמוביץ' דיברנו שנתיים... "
"נחום?"
"בסדר, אמנון, שיהיה מאוזן"
מוזס: אני יכול לקחת אחריות על אנשים שלנו, נחום וסימה, תצטרך לצאת מקופסה כלשהי ולא לפחד שיבוא נחום, ווינט ראיון"

תדמור: השיח לא רק שלא סרק, עוסק בדיוק בגבולות מה שנטען, אתה מעלה שמות כותבים בידיעות וגם אמנון אברמוביץ', ואתה בא בטענות למר מוזס ביחס לטורים שנכתבים נגד אדוני
נתניהו: אני מתריס בפניו... הוא אומר, אני אפילו לא רוצה להתווכח איתך, אלה אפשר להגיד מה לעשות? הוא אומר לי, בפינג פונג הזה, חודשים מבקש לעשות, ואני מסרב כל הזמן, נותן דוגמה קונקרטית, הוא אומר, זה לא יכול להשפיע, לי מוזס שסיכמנו הרבה יותר כוח, אומר לי, פורגט אבאוט איט (אנגלית)

תדמור: למה מעלה שמות כובתים?
נתניהו: כדי הלראותא בסורד
תדמור: מה אבסורד בזה? הם כותבים נגד אדוני אדוני מעלה שמות כדי למתן אותם, אדוני לא מעלה על הדעת שמוזס יגיד להם מה לכתוב אבל למתן
נתניהו: אומר לו..., תשנה את הפריימינג היכוון של הספינה... מאשש מה שאני אומר, אפילו פירורים לא זורק, הוא בעצם אומר, אני לא בעצם מתכוון לעשות

תדמור: כשהצגתי לך קודם שאדוני אמר שמעניין אותו כקליפת השום ואהנה בשיחה אדוני מעלה את שמות הכותבים הנכבדים וחושב שהנושא רלוונטי כיא דוני יש להשפיע על השלושה
נתניהו: מוזס דוחף אותי לקונפליקט, כל הזמן ללכת לראיונות, אני לא עושה, מוזס אומר יל שאני יכול לשנות אנ דוחף לו בחזרה, מה עם נחום, ואני יודע מראש, הוא אומר במדויק, כל השיח, אין לו שום תוחלת, אף אחד לא אומר, כולם יודעים מוזס רוצה להפיל, אנחנו מנהלים מו"מ, אני מנסה להביא להשעיה של מהלך שאולי הוא לא חשב עליו, אני ועוד איך חשבתי עליו, אני לא מאמין בשום דבר, ובאמת כשאתה מסתכל, שום דבר, בלוק גדול

תדמור: תתייחס, לאמירה, אם מסתדרים, הכוונה מסתדרים ומסכימים על החקיקה, אתה במסגרך הההסתדרות הזו, (לא הארגון) אם מסתדרים אתה תצטרך למצוא את הדרך לנחום

נתניהו: מה אמרתי עכשיו, אין כלום, אם מסתדרים לא אני אשנה לך, אתה תלך לנחום תשכנע רק אומר כמה זה אבסורד...

תדמור: אם מסתדרים יפתחו נתיבים...
נתניהו: לא יפתחו שום נתיבים משום שאומר אני לא יכול להשפיע אומר אתה תעשה, נו באמת הצעה רצינית? לא חשבתי שהולך לשנות, גם אומר את זה
תדמור: בהמשך השיחה...
----
מוזס: "אתה מבין? אני צריך לשמור עליו מכל הכיוונים... תהיה פה רעידת אדמה.... צריך להיות חכמים איך עושים את זה... "
נתניהו: איך יהיה מה יהיה?
מוזס: "תן לי, אני אס... אני... עזוב"
-----
נתניהו מעיד:... אתה יכול להאמין לזה אני לא מאמין לזה, פשוט בדיחה
תדמור: מוזס מסביר לאדוני שזה יהיה על בסיס יומיומי, ומרענן את זכרונו של אדוני שזה כבר נוהל כך ב 2009...

-"אנחנו ניהלנו את זה ב- 2009, נוהל טוב"
- "לא שכחתי בכלל, נוהל טוב.."
- "מערכת הבחירות הרביעית שלנו..."
תדמור: מזכיר לאדוני זה כבר נוהל וזה מה שמוזס מציע, ואדוני אומר נוהל טוב אינטסיבי

נתניהו: כל השיחה הזו בשבילי משיכת זמן, homer him בוא נעבור את הימים האלה, מדבר כמו שני שועלים, לא מאמין שהתכוון למילה אחת לא חושב שיעשה שום דבר בעת הזו, ובטוח לא חושב שישנה את העיתון, כשאתה מנתח אומר איפה המשקל, אומר בזה אתה מטפל לא מתייחס
תדמור: אני מתקדם
נתניהו: העיקר בור נרוויח את הזמן כדי שלא יהיה אי אמון קונסטרוקטיבי

(פרשנות: נתניהו מתחמק ולא עונה לשאלה וחוזרה על המנטרה)
עוד ציטוטים מהשיחה
"שני שליש..."

תדמור: מר אלדסון ממשיך להגביר את התפוצה, לכן אומר צריך לדבר על מספר עותקים ולא שבר, את זה אדוני זוכר? מאפשר שדנים בפרטים של הצעת החוק המרוכך?
נתניהו: רואה כאן, לא מתכחש שנאמר

תדמור: מוזס מציע הצעה חדשה, מדבר על אפ/רות להגביל תפוסת מודעות וכך השפעה של דמפינג (תקטן?)... אתה מגלה עניין ברעיון

מוזס: מנסה לחשוב על פורמולה
נתניהו: זה מעניין...
מוזס: אם הוא עושה דאמפינג זו כמות קטנה...

תדמור: דנתם בפרטי פרטים בחוק המורכך
נתניהו: אם הייתי רוצה להעביר הייתי מעביר, מה שכן רציתי לעשות, לפזר את הממשלה להרחיק את איום החוק, להרחיק אפשרות שיפילו באי אמון, ולא אכפת לי להכנס לדיון על חוק מרוכך אחרי הבחירות כי יכול להיות שאחזור... עם אותה קואליציה, אם הייתי רוצה להעביר הייתי מעביר...
תדמור: מה יש לדבר על פתרון כשכל השיח לא שיח שמנסה לקדם הבנה, כשנכנסים לפרטי פרטים מכלים זמנם של אנשים נכבדים ועסוקים, אין הגיון שכל תכליתה הולכת שולל
נתניהו: היגיון להעביר זמן, שבוע קריטי, אני כבר חושב צעדים קדימה אני אומר הצלחתי פה, כי אני לא רואה, וואן פרטי דמוקרסי, (אנגלית) בדמוקרטיה יש רק אפיק אחד, קול אחד והולכים לסגור, לא רוצה שיקרה, לא ברור שאנצח מספיק חזק כדי להעביר סכנה סגירת עיתון, ברגע שמעלה... כנראה ככל הנראה... אפשרות להעביר חוק מרוכך, יש אפשרות להכשיר חוק מרוכך להמשך?
תדמור: על משהו שתלוי בבחירות? תלוי בתוצאה? מה הכוחות? ועל כל זה יורד לפרטי פרטים, אדוני מבין שתפוסת המודעות גם היא מטרידה את מוזס, פוגעת מאוד, בגלל יכולות של אדלסון, עיתון לא רווחי, מודעות פרסום, אדוני יורד לפרטי פרטים מנגנון פרסום
נתניהו: שבוע קריטי, מדברים על חוק מרוכך, מרחיק אותי מסכנה ראשינית ומיידת, אומר גם יכול לשרת אותי בהמשך, ודאי ש, אחרי בחירות, מוזס שולט, אני צריך לעבור את הגהנון עוד פעם, אז מדברים על מרכיבי החוק, מה זה החוק, שלא יהיה דאמפינג, אני אוהב תחרות לא רוצה רק עיתון ימני אחד... לא הגישה שלי, הגישה של יריביי, דבר אחד, ודיברו על הפרטםי, הדבר תקף לא לזמן הזה, כי בעוד כמה ימים יכול להגיד ביי ביי, אבל נוני עדיין יודע, במקביל מסתכל קדימה, אצטרך כנראה את החוק, אף אחד לא יכול לערוב לי, שיוםמאחרי הבחירות נחזור לאותו מצב, אם נחזור אדרבא נקבע עקרונות, עוד פעם נלך לבחירות?
תדמור: התשובה לא מדויקת במובן שהכל באוויר לא יודעים מה יהיה ובכל זאת אדוני דן בפרטים בחוק מרוכך שעאנייניו כולו צמצום בפגיעה כלכלית במר מוזס תוך כדי קידום חקיקה בתקופת בחירות
נתניהו: אין קידום, זה מת
תדמור: לא מה שאתה אומר
נתניהו: קיצוני ולא יכול לקרות, לא מעשי, לעומת זה האפשרות שאתה מבטא, אתה לא במקום שלי, קואליציה שתפיל , גם לוקח בחשבון אפשרות שיכול אולי להגיע להבנה איתו רק אחרי הבחירות... בדיוק מה שעשיתי, דיברתי על חוק מרוכך, הכוונה שלי הייתה להגיע לאיזה נוסחה, איזה רמה מסוימת של עקרונות שיכולים לשרת אותי
עוד מעטפה
נתניהו: כבודכם אולי שיחה קצרה אתכם ועם הפרקליטים?
שופטת: לפני כן מבקשת לומר בעניין מה שאמר מר תדמור, מבקשת להבהיר, האולם לא מקום להשתלחויות לא להבעת דעות מי שחורג, יטופל, לא ישבו כאן באולם אנשים שיהפכו את המקום להפגנות השתלחויות

נתניהו והפרקליטים יצאו ללשכת השופטים.
שופטת: שבו בבקשה, נסיים את הדיון היום בשלוש ורבע. במקום בארבע. ובימים הבאים, תתקבל החלטה בנפרד.
תדמור: מר מוזס חושש... אפנה לשיחה... אומר מר מוזס... מר מוזס אומר שצריך חוק... שלושה חודשים... מה שעולה כאן, שאדוני ומר מוזס יקדמו חוק לפני הבחירות רק שהתחולה שלו תהיה אחרי הבחירות על מנת התפוצה של ישראל היום לא תרד לפני הבחירות...
נתניהו: יודע מה היה, החוק לא קודם, פיזרתי את הכנסת, הנה דיון, על חוק שאפשרי לאחר הבחירות, כשהסכנה, ירדה מהפרק
תדמור: השיח אחרי... מדברים על חוק
מילשטיין: אחרי קריאה ראשונה
תדמור: חוק שיהיה לפני הבחירות
תדמור: מר מוזס מביע חשש שהחוק ישונה אחרי הבחירות מוכן לקחת את הסיכון מבטיח שוב שאדוני ייבחר

מוזס: את החוק אפשר לשנות אח"כ, בסדר
נתניהו: לא אצלי
מוזס: רק כשאתה נבחרת.... אם אתה איננו, אתה לא יכול להיות אחראי... אבל אתה תהיה, אתה תהיה

נתניהו:... כלום, לא יכול להעביר את החוק בתקופת הבחירות.... אם לא עובר ביומיים שלושה... מה יהיה אחרי זה? שאלה טובה...

תדמור: שים לב מה אתה אומר

"כל דבר שיהיה, גם הקטן גם הגודל - יעבור"
-מוזס: אתה חושב שטני הייתי שלוש שנים בא הנה?

תדמור: הוא מבים, מתייחס ברצינות יתרה... אם היה סרק.ץ..

נתניהו: מנסה להשיג מה שמנסה להשיג, אם צולח את הימים, אני בהחלט... פתוח, כוח עליון, השאלה אם זה יתברר, הדבר שבוודאי, לא צריך לשלול, שצריך להתמודד עוד פעם, אני רוצה להגיע איתו, להבנות למקרה של אחת האפשרויות, למקרה שמנצח, לכן יכול לחזור אליי

תדמור: לכן שיח רציני ואמין
נתניהו: לא, אתה אומר שיח שאני הולך לתת למוזס חוק מורכך לפני הבחירות ושוהוא יתן תמורת זה סיקור אוהד, לא זה נכון ולא זה נכון... הדיבורים שלו על שינוי הספינה, התירוצים, ראיון בוויינט זה התפנית הגדולה שיקבע גורל בחירוצת לא האמנתי בזה לרגע, הוא בעצם אומר, אני לא הולך לעשות שינוי, לך תביא אתה, לכן לא עלה מבחינתי שום דבר, מגחך, איי וויל דו מיי אאוטמוסט... מתייחס לזה באותה רצינות כאילו אמנון אברמוביץ' אמר
תדמור... ממשיך לצטט מהשיח

מוזס: איזה ועדה? מי לקח?
נתניהו: תן לאלקין לבדוק...

הרו: האמת יריב ביקש לראות אותך מחר או מחרתיים שישי שבת

תדמור: למה שיח קונקרטי, למה צריך להפגש עם לוין או אלקין, אם הכל דיבורי סרק?
נתניהו: כי צריך לעבור את השבוע, הסברתי
תדמור: ובשביל להגיד, מוזס, אותו פוטש, כשאין מליאה, בשביל זה צריך לדבר עם אנשים? אלקין ולוין?
נתניהו: חשבתי שדיברתי איתם אח"כ התברר שלא נפגשתי איתם, התברר שפיזית לא נכון
תדמור: רוצה להראות מה אמרת במשטרה ביחס לפניות...

נתניהו בחקירה
"הציעו ועדה מיוחדת... עם איתן כבל, כביכול בפגרת הבחירות"

נתניהו: חשבתי שזה היה, אח"כ בהכנה הראו לי
תדמור: שאמרו שלא היה?
נתניהו: יכול להיות שהצעתי על סמך הפלגה לוגית, זכרתי משהו של ועדה מיוחדת חשבתי שבעניין הזה היה שיח עם יריב ואלקין...
תדמור: רק אחדד, זו הודעה שנייה, גם בראשית אמרת, נגיע בהמשך

תדמור: הרו אמר, אם השיח סרק, בסדר אדבר עם לוין אבל למה להטריח את לוין, לא רק שיח סרק עם מוזס, עכשיו עולה שאדוני מציע לקיים שיח סרק עם אלקין, ואח"כ לוין על מנת לדון בקידום חקיקה מרוככת בתקופת בחירות

נתניהו: אני לא חושב... זה שחשבתי שהיה דיון כזה... לא חושב שלוין ואלקין משקרים...
תדמור: אדוני ודאי לא משקר...
תדמור: אתם לא רק... אתם גם דנים, סלח לי, איך תפיקו מעין הצגה, כי באופן טבעי נוכח סיטואציה בכנסת, אדונים נכבדים אמורים להיות מופתעים ממהלך שאדוני עושה,
נתניהו: שמקודם?
תדמור: נראה עמוד... אדוני יעיין, מתחיל שיח, אתה אומר למר מוזס, אתה אומר לכבל תשמע... ואתה אתה אומר לו, תן ליריב, יריב יתפור את זה, ... שיריבו גם - אתה מציע... אתה יעיין, אדוני נזכר שאתם החלטתם, איך תרקמו את המהלך כדי שלא יעורר איזה תהייה, מה פתאום מקדמים בתקופת בחירות
נתניהו: אלה שיחות סרק, מה שחשוב לא הוועדה שתקום, מה שחשוב לקדם אפשרות, במוחו של נוני בוודאי, גם הוא לא... לקדם רעיון חוק מרוכך, שיעשו אחרי הבחירות, לא היתה אפשרות אמיתית כפי שהתברר
תדמור: למה אדוני מציע, שיח למראית עין...
נתניהו: דיון שועלים, עוד דבר, רוצה לעבור את השבוע, לא מתיימר לומר שמול יריבים פוליטיים, לא אויבים, יריב, תנהג בתחכום תנהג בתחבולה
תדמור: אתה אומר...

מוזס: תגיד שזה מקובל על יריב...
נתניהו: ...

תדמור: אדוני מציע שארי הרו ומזס יפגשו ויציגו, הצגה ברורה, על מנת שהעסקה שאתם רוקמים תתממש באופן שתואם אינטרסים של שני הצדדים
נתניהו: אין שום עסקה לא מאמין, לא הפניית ספינה, לא לרגע חשבתי כן חשבתי יכול לפעול אי אמון קונסטרוקטיבי וטוב לעשות את השיח, ומרחיק אותי מהסכנה המיידית, לא קרה שום דבר, התברר כעורבא פרח, אומר דבר אחד... חוק מורכך, לחוקק אותו בזמן בחירות, יהיה נטוע בראש שלו, לקראת התוצאות... אם נתקע, אי אפשר לדעת, אני לא ידעתי, בראייה לאחרו... לכן נערכת לאפשרות, על החוק הרקדינלי הזה אני מסתכל קדימה לא משנה... הוועדה עורבא פרח, חוק מרוכך לא עורבא פרח
תדמור: אתה גם דן, אדוני אומר, עם אלקין דיבר, אדוני מקיים שיח אמיתי במטרה לקדם, גם משוחח עם חבר כנסת אלקין, אגב, לוין, לא חושב, חוזר מניתוח, אבל עם אלקין אומר שאדוני, אתה אומר שדיברת איתו, לכן אומר, לא עניין באוויר, אלא עניין קונקרטי
נתניהו: אם דיברתי אמר לי את האמת, לא זוכר אבל לא היתה לי אשליה, מקים ועדה מיוחדת כי מלחמה כמה חזיתות, אז אתה מקים ועדה מיוחדת...
תדמור: מגיעים לרעיון שלך - אתה חושב שפאשר להעביר עם עוד חוק - אדוני יעיין בקטע מעמוד 43 עד עמוד... 47
"אם היינו יכולים להעביר עוד חוק"

נתניהו: וישחקו הנערים לפנינו... זה הכל משחק... אין ניסיון לעשות את זה.... כל הדבר הזה יכול לדבר...

תדמור: לגבי הפניות... אומר לך אדוני שבשיחה נתת למר מוזס ציפייה שתפעל לבדוק איך אפשר לפעול בתקופת בחירות, מבין?
נתניהו: רוצה להעביר את השבוע
תדמור: רוצה שהוא יאמין לך?
נתניהו: רוצה להעביר את השבוע
תדמור: מוזס מתייחס ברצינות אדוני אמר שיבדוק עם לוין, מוזס יודע שהייתם אמורים להפגש שוב אחרי שאדוני יבדוק, שיח רציני, קונרקטי עם משימות אדוני צריך לבדוק עם ח"כ לוין את העברת חוק מרוכך ולחזור למוזס
נתניהו: מה השאלה
תדמור: מראה לאדוני שהשיח לא שיח סרק, רציני, אתם דנתם בהעברת חוק לרבות פנייה לחברי הכנסת, התחייבת לפנות ללוין שהוא יו"ר ועדת הכנסת, על מנת לשדר למר מוזס מסר רצינות וציפייה שהדברים אכן יתקבלו, זה מוקלט וגם מוזס הבין
נתניהו: זה אכן מה שמוזס הבין אבל לא חשבתי שעומד לקרות, אני לא חשבתי ששינוי, סיקור, להפוך, לא האמנתי
תדמור: אבל ניסית לייצר מסר
נתניהו: ניסיתי להעביר זמן לא חשבתי שאקבל תמורה, למנוע נפילת ממשלה והחלפת ממשלה לימים הקרובים לא משום שמוזס עומד לתת לי סיקור חיי שהסיקור שיקבע בחירות
תדמור: לא נחזור אחורה, חוסר היתכנות פוטש
נתניהו: הסיבה כדי לקבל כמה ימי סיקור, הרי בעוד כמה ימים... זה הקייס, המטורך, כמה ימים, נוני מוזס שלא משנה, לא סימה ולא שיפר, בשביל הדבר הזה, לקבל כמה ימי סיקור (צועק)
נתניהו: הפגישה כמה ימים, למה עושה את הפגישה, בוא נמשוך שבוע שבועיים
תדמור: אדוני אישר שבדק עם אלקין והבין שאפשר לקדם, ועכשיו הולך לשוחח עם מר אלקין להעביר בוועדה אחרת וחוק אחרת, אני מדבר עם אדוני בתאריך הזה, 4.12 אדוני מנהל שיח ומוצעת לו עסקה ברורה של קידום החוק תמורת סיקור אוהד, מה שהיה באותה עת
נתניהו: מי אמר שנקבל תשובות? אתה יודע מה אני חושב? יריב פוליטי, לא חייב להגידלו המיית לבי לא חושב ריאלי חשוב שאבדוק אשתמש בזמן, טקטיקה פוליטית
תדמור:... למה אתה חושף מול מוזס יעד, למה שיח, איזה פרופורציות מר בנט?
נתניהו: מדברים טבעי...

תדמור: אחרי השיח, מוזס מזהיר אותך, מוזס מציע שוב לבחור, אתה רוצה שיכתוב, אדוני מבהיר, מוזס מבהיר שזה און דה האוס, לא מתנה בלי קשר לכלום, אדוני יעיין ויסביר לי את השיח, אומר לאדוני שהבנת...

"לא מתנה ולא מחכה לכלום, נתחיל מיד מישהו שיכול להתחיל לכתוב"

תדמור: דמי רצינות, און דה האוס, רצון טוב, העסקה, הוא סיבוב הספינה ולעניין הזה שמחתי להכיר...
נתניהו: הוא גם אומר לי, אתה לא קורא, כשהוא אומר דבר עם סימה, נחום, הכל ברור, זה עליך... לכן לא חשבתי הצעה אמיתית, לא עשה ולא התייחסתי כל הדבר חסר משמעות
תדמור: סיימנו את הדיון על השיחה הראשונה.

תדמור: אתה אמרת שתדבר עם לוין, הרו אמר, יריב ביקש לראות אותך מחר מחרתיים, שישי שבת. שואל אם זוכר שפגש את לוין למחרת?
נתניהו: חשבתי שבאיזה שלב, פגשתי את יריב ואלקין, משום מה שנחרט בזכרוני, אח"כ התברר לפי עדות שלהם שלא היה, יריב לדעתי בזמן הזה היה חולה, עבר איזה ניתוח

תדמור: לא מתייחס כרגע, ראה.... (מפנה למוצג)
תדמור: יומן אאוטלוק של יריב לוין
מילשטיין...
שופטת: לא צריך להגיש, אפשר לשאול
תדמור: כאן יש אירוע, זה מוצג תביעה שהוגש עם לוין...
מילשטיין: שני מוצגים שהוצגו באותו מספר

תדמור: עכשיו יומן חופש המידע, כאן יש אירוע שרה"מ בניגוד למה שאמר בראשית, באופן שאותנו מפתיע, אומר שלא חושב שהיתה פגישה, ואני מראה... הזכות להציג לכם, כי היום אומר לא התקיימה פגישה
נתניהו: זה לא מה שאמרתי
תדמור: רגע, אסיים את השאלה - מר נתניהו אמר, חשבתי שנפגשנו אבל מסתבר לי בהכנה שלא נפגשנו
שופטת: על פגישה עם לוין? אם תראו לו מוצג? זה אולי יספיקו
מילשטיין: כתב אישום פגישה שעליה רה"מ דיבר 12.12
בר-עם: לא אמרתי שלא, אמרתי לא זוכר, אפשר לחלץ תשובה ונגמור את אירוע היומן
תדמור: מקבל, מציג, יומנו של יריב לוין, יום ה- 5.12 יום שישי, 5.12 כתוב פגישה רה"מ בלפור, אדוני רואה?
נתניהו: התכוונתי לפגישה משותפת אלקין ויריב, שניהם העידו שלא התקיימה, לגבי הפגישה הזו, לא זוכר, אם כתוב לא אומר שהתקיימה
תדמור: אם אראה שכתוב גם ביומנו של אדוני ירענן?
נתניהו: לא, 16 שנים

תדמור: אני אציע לאדוני שדיבר עם לוין על זה
נתניהו: לא זוכר, אני באמצע בחירות, יודע שהולך לפזר את הכנסת, יש הרבה מה לדבר, גם אם הנושא עולה
תדמור: עובר שבוע, בשבוע זה, לא נרשמו פגישות, אבל שוב יום שישי 12.12, ביומן של ליון נכתב 12 רה"מ בלפור, כתוב - ח"כ אלקין, לוין, בית רה"מ
תדמור: זה מזכיר לאדוני?... יש חץ קטן בצד...
מילשטיין: לגבי היומן של לוין
תדמור: יש מסמך שרוצה להציג לרה"מ שבו רואים פגישה, הראיתי אצל לוין רוצה להראות יומן רה"מ
מילשטיין: מתנגדת שתקריא את הראיה

תדמור: התקיימה פגישה עם לוין ואלקין בשישי? בשעה 12:30 - האם?
נתניהו: לא זוכר מתי, זכרתי שהתקיימה פגישה, אבל ראיתי שאלקין ויריב הכחישו
תדמור: היומן של ח"כ לוין, יש לי אינדיקציה
שופטת: זה שכתוב לא אומר שהיתה
תדמור: יש ראיה שתחדד את זכרונו
שופטת: הוא אמר שהעידו שלא היתה
גילדין: לא העידו שלא היתה
בר-עם: אמר לא זוכר, יש יומן לוין
תדמור: אין מר אלקין

תדמור: מר נתניהו לא היתה פגישה ב- 12.12 זכרתי שהיתה פגישה, אבל אח"כ הפלגה לוגית, יכול להיות מתוך שאלות דברים שעלו בחקירה, אני זכרתי בהיתה פגישה אח"כ התברר לי ששניהם אומרים שלא היתה מפגישה משותפת, לא חושב שמשקרים, בוודאי לא יכול להגיד מתי

תדמור: למען שלמות התמונה, מבקש שכבודכם יקבל את המסמך, מחלוקת
שופטת: לא יפתור
תדמור: אבל יהיה כתוב, מבקש, היומן הוגש פה במהלך המשפט, אם צריך נראה הפניות, כתוב אותו דבר, אצל מר לוין כתוב מה הוא עושה, אצל רה"מ יש מענה לשאלה מי נכח, את הנתון הזה לצורך חשיפת האמת צריך לקבל, זה לא חדש לא חומר לא מכירים, זה מתייחס לנסיגה, לא זוכר לא יודע מתי לא יודע אם בהרכב,

שופטת: נסיגה ממה, גרסה שנמסרה מתי
תדמור: ...
שופטת: איפה הוא אמר אחרת
תדמור: גם היום אמר לא משוכנע
שופטת: מתי כן אמר שהיה

בר-עם: אמר שזוכר שהיתה
תדמור: מה הקושי לקבל מסמך, לא מפתיע, עונה על הקריטריונים, אמר שבהכנה התערער הביטחון בקיום הפגישה, ביומן רה"מ גם אלקין שם, לא שום דבר שאמור להפתיע, יש אינדיקציה מתוך חומרי החקירה, לא נקודה שהיתה שנויה
מילשטיין: אמר אני זוכר שהיתה פגישה לא זוכר מתי, שיראו איפה בחקירות, דבר שני, סעיף 165 לא מדבר על הפתעה שלי, הפתעה לצד השני, היומן של לוין נאסף ב 2018, הדברים התבררו באותה תקופה, עובדה שחבריי הגישו... אין הפתעה, אין טענה מפתיעה, לא משנה את העדות, שיראו חבריי שמאשר 12.12 זוכר את הפגישה
תדמור: השעה שלוש ורבע
שופטת: אפשר לשחרר אותו?
נתניהו יוצא
תדמור: מבין שהמועד שבו יבחר מבקר המדינה, מועד קשיח, לא נתנגד שהדיון לא יתחיל בבוקר, אבל בתום הבחירות מצפים להתכנסות מחודשת של ההרכב
מילשטיין : יש אחרי התייעצות ביטחונית
שחם: אם הדיון מסתיים בשעה 15:00
תדמור: כשהדיון יסתיים אם אפשר לבחון דיון אחה"צ... שיתחיל בשעה 16:00 ויסתיים בשעה 19:00 ואולי נסיים השבוע את החקירה הנגדית

מילשטיין: בסעיף 6 ציינתי שנאמר לי התייעצות ביטחונית

שחם: תעיינו ותגידו אם סבורים

שופטת: אם תרצו לבקש משהו לאחר הצהריים....
משפט נתניהו - החקירה הנגדית בתיק 2000
הסתיים הדיון להיום
היה סופר מעניין
נתניהו נחשף בסתירות פנימיות, שקרים, תשובות חסרות היגיון, התחמקויות מתשובות כשאין לו מה לומר
התביעה מבססת גם התיק הזה
מבזק בהמשך.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh

Keep Current with Or-ly Barlev 🎗 אור-לי ברלב

Or-ly Barlev 🎗 אור-לי ברלב Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @orlybarlev

Jun 2
בוקר אור מביהמ"ש המחוזי בת"א, זהו היום ה-92 לעדות הנאשם נתניהו, היום ה-57 לחקירה הנגדית, היום ה-7 לחקירה הנגדית בתיק 2000 - רוב הימים מקוצרים לבקשת הנאשם.
גם הדיון היום קוצרה לבקשת הנאשם. נתניהו ביקש להעיד שעתיים בלבד, השופטים קיבלו חלקית את בקשתו מהבוקר, והעדות אמורה להימשך 3.5 שעות נטו. עם שעה הפסקה באמצע. נעקוב. השעה 10:00 והדיון עוד לא החל.
כאן מתחיל שרשור דיווחים 👇🏼Image
Image
ההפגנה הבוקר מחוץ למשפט נתניהו

צילום דנור אהרון Image
עוד תיעוד מההפגנה מחוץ למשפט נתניהו
צילום אורנה נאור Image
Read 41 tweets
May 26
בוקר אור מביהמ"ש המחוזי בת"א, זהו היום ה-90 לעדות הנאשם נתניהו, היום ה-55 לחקירה הנגדית, היום ה-5 לחקירה הנגדית בתיק 2000 - רוב הימים מקוצרים לבקשת הנאשם.
אתמול קוצרה העדות בשעתיים ורבע. מה יהיה הטריק והשטיק היום להימלטות הנאשם ממשפטו?
כאן מתחיל שרשור דיווחים👇🏼
בתמונה: 9:26 4 דקות לתחילת הדיון, ורק התביעה נוכחת באולםImage
השעה 9:34
פרקליטי התביעה וההגנה נצפו נכנסים יחד למסדרון הסטרילי, ככל הנראה בדרך ללשכת השופטים, לדיון בבקשה של נתניהו לקצר את העדות היום.
שמישהו יעדכן את עמית סגל שאף פרט ספציפי עוד לא פורסם בעניין, נכון לרגע זה. שלא יתבלבל הפעם.
9:49 השופטים נכנסים
הלכו לקרוא לנאשם
מודיעים שהוא מתעכב
השופטת: נחכה
אחרי עוד דקה נתניהו נכנס

שופטת: אחרי עדכון שקיבלנו מטעמים מדיניים ביטחוניים הדיון היום יהיה עד 13:30, ומחר הדיון יקוצר משמעותית ויהיה מ- 9:00 עד 11:00
Read 33 tweets
May 25
בוקר אור מביהמ"ש המחוזי בת"א, זהו היום ה-89 לעדות הנאשם נתניהו, היום ה-54 לחקירה הנגדית, היום ה-4 לחקירה הנגדית בתיק 2000 - ימים לא מלאים כמובן.
לאחר שבשבוע שעבר נתניהו העיד 3 שעות בלבד - במקום 3 ימים - היום מתחדשת העדות. נתניהו עומל כבר על טריק ההימלטות הבא.
שרשור דיווחים👇🏼
בתמונה: עו"ד עמית חדד פרקליטו של נתניהו הגיע והתיישב לרגע ליד התובע עו"ד יהונתן תדמורImage
שאלות לנוני מוזס הבוקר
שאלנו ידידי אורן פרסיקו מהעין השביעית ואנוכי
בפתח הדיון עו"ד עמית חדד פרקליטו של נאשם מספר 1 נתניהו ביקש מהשופטים להורות לעיתונאים לא לראיין באולם אף בעל דין - קרי, חדד קם להגן על מוזס נאשם מספר 4...
Read 64 tweets
May 19
בוקר אור מביהמ"ש המחוזי בת"א, זהו היום ה-88 לעדות הנאשם נתניהו, היום ה-53 לחקירה הנגדית, היום ה-3 לחקירה הנגדית בתיק 2000 - ימים לא מלאים כמובן.
לאחר הביטול אתמול, היום מתחדשת העדות. אפשר להיות בטוחים שנתניהו כבר מכין טריקים ושטיקים להמשך היום. נוני מוזס כבר הגיע.
שרשור דיווחים Image
9:40 הנאשם לא באולם, וגם הסניגורים והתובע לא באולם. סימנים לכך שיש דיון בלשכת השופטים... Image
ההפגנה מחוץ לאולם
קרדיט: דנור אהרון, אודי סלמנוביץ, אורנה נאור Image
Image
Image
Read 40 tweets
May 13
בוקר אור מביהמ"ש המחוזי בת"א, זהו היום ה-87 לעדות הנאשם נתניהו, היום ה-52 לחקירה הנגדית, היום השני לחקירה הנגדית בתיק 2000 - ימים לא מלאים כמובן.
הדיון אמור להתחיל בשעה 9:30, השעה 9:34 והנאשם נתניהו עוד לא באולם. גם פרקליטו נכנס רק עכשיו.
כאן מתחיל שרשור דיווחים שוטפים מהדיון 👇🏼 Image
נוני מוזס הגיע גם היום Image
Image
9:39 ממתינים לנאשם נתניהו שמאחר (בנוהל) Image
Read 50 tweets
May 12
בוקר אור מביהמ"ש המחוזי בת"א, זהו היום ה-86 לעדות הנאשם נתניהו, היום ה-51 לחקירה הנגדית, היום ה-33 (ימים לא מלאים) לנגדית בתיק 4000 - שאמורה להסתיים היום. היום, אם לא יהיו דחיות /ביטולים /קיצורים, במהלך הבוקר אמורה להתחיל החקירה הנגדית בתיק 2000.
כאן מתחיל שרשור דיווחים מהדיון👇🏼 Image
נוני מוזס באולם לצד פרקליטתו עו"ד שרון קלינמן Image
השעה 9:40 כל הפרקליטים באולם, הנאשם נתניהו לא.
לא זוכרת מתי עדות הנאשם התחילה בזמן. אי פעם. פחות מאצבעות כף יד אחת.
Read 82 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!

This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(