Αργύρασπις Profile picture
Μακρυά από αναρχικούς και φεμινάζι. Ιστορία, πολιτική και διεθνείς σχέσεις. Με το εμβόλιο και την Ουκρανία. Retweets are not necessarily endorsements
Jan 30 5 tweets 2 min read
Το καθεστώς της 4ης Αυγούστου συγκαταλέγεται στα εθνικιστικά καθεστώτα του μεσοπολέμου. Βασισμένο στην αρχή του αρχηγού, έχοντας μια οικονομία κρατικά διευθυνόμενη, όπως όριζε η τρίτη θέση της εποχής. (1/4)
#Ολοκαύτωμα
#Μεταξάς Είχε όμως τις εξής διαφορές:
1) Δεν είχε καμία βλέψη επεκτατισμού. Μάλιστα ο Μεταξάς ήταν υποστηρικτής του αφηγήματος της ελληνοτουρκικής φιλίας.
2) Θεωρούσε τα πολιτικά κόμματα καρκινώματα, φτάνοντας σε σημείο να διαλύσει ακόμα και το δικό του. (2/4)
Nov 17, 2022 7 tweets 2 min read
49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Μια εξέγερση κατά της χούντας, η οποία καπελώθηκε από τη χαρούμενη αριστερά και το ΚΚΕ. (1/6)
#17Νοεμβρίου
#Πολυτεχνείο Τα περισσότερα στελέχη εξαργύρωσαν με το παραπάνω τη συμμετοχή τους αυτή, οδηγώντας στη συνέχεια την κοινωνία, μέσω του τρισκατάρατου ΠΑΣΟΚ σε ένα άκρο αντίθετο από αυτό που μας πήγαινε το κράτος της δεξιάς και η δικτατορία. (2/6)
Aug 24, 2022 6 tweets 2 min read
6 μήνες συμπληρώθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην #Ουκρανια . Ο "περίπατος" της "αποναζιστικοποίησης" εξελίχθηκε σε αιματηρό πόλεμο φθοράς για τη #Ρωσία. Η ΕΕ αναγκάζεται να κόψει απότομα εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το ζήτημα της ενέργειας. 1/5 Έρχεται δύσκολος χειμώνας, αλλά πρέπει όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες να αντιληφθούν γιατί δεν υπάρχει επιλογή. Πρέπει να καταλάβουμε ότι Ρωσία-Τουρκία είναι αναθεωρητικές δυνάμεις. 2/5