How to get URL link on X (Twitter) App
Plutonium Kapısı’nda ölen hayvanlar halk için tanrıların gücünün kanıtıydı.Rahipler ise gizli nefes teknikleriyle bu zehirli gazlardan korunuyor,gösterilerini ilahi bir mucize gibi sunuyorlardı.Bu kapı doğa olaylarının kutsallıkla birleştiği,ölümün teatral bir sahneye dönüşürdü.
Tek Yüzük Kabala’da taç sefirotuna karşılık gelir.Tüm güçlerin merkezi ve dönüş noktasıdır.Her şeyin başlangıcı ve sonu ondadır.Sır şudur ki bütün yollar sonunda tekliğe döner.Bu yüzden yüzüğün cazibesi sınırsız ışığın ters yüz edilmiş halini taşır.
Luviler,Anadolu’nun en eski halklarından biri olarak gizemli inanç sistemleriyle dikkat çekerdi.. dini anlayışı,doğa güçleriyle iç içe geçmişti.Güneş,dağlar ve nehirler kutsal kabul edilir,bu unsurların ruhlarla bağlantılı olduğuna inanılırdı.Böylece doğa,tapınağın kendisi oldu.
Siloam Yazıtı,Kudüs’te bulunan en eski İbranice metinlerden biri olarak yalnızca bir tünelin kazılmasını anlatmaz,aynı zamanda o topraklarda kimlik ve varlık iddiasının simgesine dönüşür.Türkiye’de korunması,eseri hem arkeolojik hem de politik bir miras haline getirir.
Denizler de bu çağın devleriyle doluydu.İhtiyozorlar yunus gibi yüzüyor,Plesiyozorlar uzun boyunlarıyla derinliklerde süzülüyordu.Mosasaurus dev bir timsah gibi avına saldırırken,ammonitler kabuklarıyla deniz tabanını süsleyen gizemli varlıklar olarak dolaşıyordu.
https://x.com/Leonizm351/status/1971174368416842058?t=2vZlJQ99btuekzVmysGaxg&s=19
Sümer tabletlerinde geçen Lilitu figürü geceleri dolaşan ve insanlara musallat olan bir dişil varlıktır.bu figür daha sonra Yahudi geleneğinde Lilith olarak karşımıza çıkar ve Hz.Adem’in Havva’dan önceki eşi olduğuna dair rivayetlerle anılır.
Siyah kurt öfke,kıskançlık,açgözlülük ve korkuyla beslenir.Onu doyurmak kolaydır çünkü dünya hep onun sesini yükseltir..Ne verirsen daha fazlasını ister,gözünü doyurmaz.İnsanın kalbine çöker,aklını ele geçirir,ruhunu zincirlerle bağlar ve içten içe tüketir.
Göbeklitepe’nin 43 numaralı dikilitaşında akbaba,yılan ve baş sembolleri ölümü göğe geçiş ayini olarak kodlarken Karahantepe’de fallus biçimli taşlar doğum ve yaşamı sahneye çıkarır.İki merkez birlikte bakıldığında ölüm,yükseliş ve yeniden doğuş döngüsü tamamlanır.
Bu hatların kesiştiği noktalarda enerjinin daha yoğun olduğu söylenir.Mısır piramitleri,Stonehenge ve Maya tapınaklarının bu noktalara denk gelmesi rastlantı değildir.Buralarda hem ruhsal deneyimler hem de doğaüstü olaylar yaşandığı anlatılır.
Piramidin oranları altın ölçüye dayanır.Bu oran evrenin matematiğini taşlara mühürler.Yapı bir enerji merkezi gibi çalışır.Kimileri buranın yıldızlarla hizalanmış bir kapı olduğunu söyler.Gökyüzü ve yeryüzü bu şifreyle birbirine bağlanır,ruh yolunu bulur.
Bütünsel denge beden,zihin ve ruhun uyumuyla sağlanır.Bedenin sağlığı zihnin dinginliğiyle,ruhunsa sevgiyle birleştiğinde insan tamlığa ulaşır.Parçaların uyumu yaşam enerjisini artırır.Denge bozulduğunda hastalık doğar,uyum kurulduğunda ise şifa ortaya çıkar.
Bazı kadim metinlerde zamanın doğrusal olmadığı,yuvarlak döngülerle aktığı anlatılır.Kayıp zaman çizgileri de bu döngülerde unutulmuş ya da silinmiş parçalar gibidir.Bu boşluklar,tarihsel bilinmezliklerin ardındaki sırları barındırır.
Beyindeki sinapslar bilgi akışını sağlarken,evrende galaksiler arası enerji ve madde akışı gerçekleşir.Her iki sistemde de düğüm noktaları ve bağlantılar vardır.Bu yapılar düzenin kaos içinden doğduğunu ve evrensel bir matematiğin işlediğini gösterir.
https://x.com/darkwebhaber/status/1967712145308520852?t=ay3ZM9Wr7FGGE9a77e9Caw&s=09Avrupa’da yükselen antisemitizm ve pogromların yarattığı korku bu hayali güçlendirdi.Theodor Herzl,kalemiyle bu özlemi siyasi bir hedefe çevirdi. 1897 Basel Kongresi,dağınık umutları tek bir çatı altında toplayarak Siyonizm’i somut bir harekete dönüştürdü.
Hititler, binlerce tanrıya inanan bir halktı.Gökyüzü,güneş,fırtına ve bereket tanrıları onların yaşamına yön veriyordu.tapınakları yalnızca ibadet yeri değil aynı zamanda devletin kalbiydi.Çünkü inanç,siyasetin de temeli sayılıyordu.