Benzion Profile picture
Interested in Drug War Politics, Drug Policy & Global Politics. IR PhD Aspiring to be a minimalist. An ardent nonconformist. Check out my Twitter Moments.
Apr 20 28 tweets 5 min read
כיצד הייתה אמורה להיראות המלחמה בעזה אם הייתה מנוהלת משיקולים אסטרטגיים ולא משיקולי ההישרדות של נתניהו? איך היה ניתן לייצר לחץ צבאי שילחץ את חמאס לעסקה ומביא להכרעתו?
כדי לענות על שאלות אלו אני רוצה להציע תובנות מהחוויה המוגבלת שלי במילואים (קצין בחט' שלחמה בחן יונס).
🧵👇
1/28 2/ אסייג ואציין שמה שאני כותב מייצג את תפיסתי בלבד ולא עמדה צבאית שאני מכיר ואולי זו אף עמדה ביקורתית לתפיסת המערכת. אני נמנע כמובן מלפרט דברים מסווגים, אך קחו בחשבון כשאני מציין שיש ידע זה מבוסס על הבנה קצת יותר מורכבת של הסיטואציה בעזה מהצייצן הרגיל (ואני צייצן די רגיל בשגרה).
Aug 23, 2023 16 tweets 4 min read
מדוע אני חוזר שוב ושוב להשוואת בין האלימות במגזר הערבי לאלימות במקסיקו? הסבר ארוך:
1/16 נכון שיש המון הבדלים במקרים, אבל ראו את העובדה הבאה: ביוני 2021 נערכו במקסיקו בחירות אמצע (לא לנשיאות) מרמת מושל, עד לראשי עיירות. בתקופה המקדימה לכך נרצחו 91 פוליטיקאים מתוכם 35 היו מועמדים> 2/ שקראו תיגר על פוליטקאי מכהן. הרוב ברמות הנמוכות: עיירות, ערים וכו'. למה זה חשוב?
כי הנטייה היא לראות בפשע מאורגן קשור ל"סטיות" שבשולי החברה. אך פשע מאורגן כשמו כן הוא, חייב להיות מקושר דווקא לסדרים החברתיים. למוסדות הפוליטיים שמארגנים את החברה, זאת כדי להתחבר למקורות גדולים>>
Oct 3, 2022 31 tweets 9 min read
מי אתה תומס זרון?
שרשור גילוי חטאים. החלק השלישי בעלילות "ארכיטקט טיוח פרשת איוצינאפה". האיש שאולי יודע מה עלה בגורל הסטודנטים הנעלמים במקסיקו.
את החלק השני סיימנו כשממשלת פנה-נייטו היוצאת, דבקה ב"אמת ההיסטורית" ומנסה לקבור את הפרשה וכמעט מצליחה.
1/31
2. השינוי בגורל הפרשה וגורלו של עומר גומז טראחו, מגיע ב-2019. לפחות כך זה נדמה. ראשית, לא הכול הולך רע לעומר. ב-2017, בודד ומרוחק מארצו, הוא פוגש בארה"ב את אהבת חייו ונישא לה. ולאחר שאנדרס מנואל לופז אוברדור, מעתה AMLO, נבחר לנשיא מקסיקו בקיץ 2018, עומר מחליט לחזור הביתה.
Oct 3, 2022 23 tweets 6 min read
מי אתה תומס זרון?
שרשור מירוק חטאים - חלק 2
המשך עלילות "המפתח" החשוב להבנת פרשת איוצינאפה, בה נחטפו, נרצחו והועלמו 43 סטודנטים במקסיקו.
החלק הקודם מסתיים כשצוות החקירה העצמאי מתחיל לחפור בשאלות המוזרות שהותירה "האמת ההיסטורית" אותה חקירה שניהל זרון.
1/22
2. מעבר לשתי הנורות האדומות שהדליקה "האמת ההיסטורית", השקר על נוכחות נציגי המשפחות ופיברוק תרמילי הכדורים, מעלה צוות החקירה שאלה חשובה נוספת שמערערת את גרסת "האמת ההיסטורית".
איך מעלימים 43 גופות בלילה אחד בשריפה ולא נשארת במזבלה שום עדות לשרפה משמעותית?
Oct 3, 2022 30 tweets 7 min read
מי אתה תומס זרון דה לוסיו?
לקראת יום הכיפורים, שרשור מירוק חטאים. לא החטאים שלי. אלא של האורח המקסיקני המושחת שמצא מפלט בישראל, או בפשטות, החטאים של תומס זרון. הגיע הזמן לספר מדוע הוא "ארכיטקט הטיוח" של פרשת "איוצ'ינאפה" בה נחטפו, נרצחו והועלמו 43 סטודנטים במקסיקו.
חלק ראשון
1/30 2. אני מזהיר מראש. זה לא שרשור כיפי ונחמד. למעשה זה הראשון ב-3 שרשורים ארוכים שיכללו תיאורים קשים לקריאה. אבל לטעמי זה סיפור חשוב. כי מעבר לכיסוי בתקשורת על כך שזרון מצא מקלט בישראל ומקורב לחברות סייבר וחשוד בשיבוש חקירה ועינויים, אין פרוט מה חלקו בפרשה.
calcalist.co.il/local_news/art…
Sep 9, 2022 23 tweets 9 min read
לקראת שבת, הנה לכם שרשור-שישי עם מתכונים.

לא, לא מתכונים לחריימה, או גפילטע-פיש, אלא לאפדרין ומת'אמפטמין, או כמו שאני קורא לזה, קריסטל-מת' טבעוני בסגנון אפגני.

1/22 מתחילים:

במשך שנים פסאודו-אפדרין הוא חומר הגלם הבסיסי המקובל ביצור מת'אמפטמין. סם ממריץ המוכר גם כקריסטל-מת'. Image 2. כמו חברו "הטבעי" האפדרין גם הפסאודו-אפדרין כאלקלואיד טבעי, נמצא במינים שונים של צמח האפדרה "מה-הואנג" בסינית, שפרושו העשב הצהוב.
האפדרין הטהור אופיין לראשונה על ידי כימאי יפני בשם נגאי נגאיושי בשנת 1885, אך השימוש בו הפך נפוץ יותר רק בשנות ה-20 של המאה הקודמת ובהמשך, כשהפך Image
Mar 10, 2022 33 tweets 9 min read
מגה שרשור על קריסתה של הקונספציה הרוסית. #פידצבא.
ידוע זה מכבר שלפוטין הייתה קונספציה מקדימה שעיצבה את אופי המלחמה ב #אוקראינה. בשרשור הזה אני רוצה להציע את הרעיון שהקונספציה של #רוסיה כיוונה לא למלחמה כוללת ואפילו לא למהלך בליצקריג מכריע מהיר, אלא למשהו אחר.
1/25 (חלק ראשון) 2. הכוונה הרוסית הייתה לבצע תוכנית דיכוי #פוליטי. מהלך שיטור ולא מהלך מלחמה. "הקונספציה" מילה שמוכרת לישראלים מטראומת מלחמת יום הכיפורים היא הנחת יסוד לגבי אופי היריב וצורת החשיבה שלו. הקונספציה מכתיבה ומעצבת מעצם כך את ההתנהגות שלנו כלפי האויב, ובכלל זה תכנון הלחימה מולו.