1/20 וידיאו חובה לכל חובב סייבר ואב הבית של האבטחה. 4 חברות בקרב על ניהול נכסי סייבר.🥊🧵
הפיטץ׳ של Tanium (שווי $9B+) ל a16z היה קצר: היזמים שאלו את מנהל הרשת מנהל אבטחת המידע כמה מחשבים מחוברים לרשת שלהם והאם כולם מוגנים?
2/20 מנהל הרשת אמר שישנם 120 מחשבים, ה CISO אמר 100 וכולם מוגנים. טאניום הריצו את סורק הרשת שלהם ותוך דקות הופיעה על המסך דיאגרמה שמראה 146 מחשבים ודוח שמפרט מי מהם לא מוגן. היזמים סגרו את המחשב, אמרו תודה ויצאו מהחדר.
Jul 15, 2023 • 18 tweets • 6 min read
1/18 ענף הייצוא המוביל בסייבר, שמערב תביעות, וקסמים; הקרב היצרי על אבטחת תשתיות ענן.📷📷
הענן צומח בקצב מסחרר: אינספור שירותים, ריבוי חשבונות, קצב שינויים מהיר, יד חופשית למפתחות ופתיחות מובנית לאינטרנט. אינספור אפשריות! אבל גם המון דרכים לחדור לענן או להוציא ממנו מידע
2/18 הרשאות גישה רופפות לשירות רגיש, הפרת תקנות, שירות שמאפשר ניצול חולשה כמו Log4j, קובץ חשוף לכל ועוד. איך מאבטחים תשתית כ״כ גדולה ודינמאית?
אמא אמרה לי להקפיד על יציבה כדי להגן על הגב, וכך, מתברר, מגינים גם על עננים
Feb 19, 2023 • 11 tweets • 4 min read
1/11 עליית המכונות בסייבר: הקרב על Cloud Security Remediation 🥊
לפני כמה שנים היה משחק בו השחקן הוא פקח טיסה שמנחית מטוסים. כשיש 2 מטוסים זה פשוט למצוא את המסלול הנכון ולפתור תקלות. אבל כשמגיעים 90 מטוסים ביחד זה נהיה בלתי אפשרי, והמשחק הופך לפרק של ״תעופה בחקירה״.
2/11 בשמים יש גם עננים, ובהם יותר מדיי מוצרי סייבר, שכל אחד מייצר המון התראות שביחד גורמות לאנשי ה SecOps להרגיש כמו פקחי הטיסה במשחק. כשמוצר כמו Wiz מתריע על שירות אחסון קבצים (S3) שפתוח לאינטרנט, צוות האבטחה צריך להגדיר פתרון ולבקש מצוות ה DevOps לטפל בנושא.
Oct 3, 2022 • 13 tweets • 4 min read
1/13 כשאנחנו נאבקים על הזמנת רכב חדש או פלייסטיישן, התירוץ על ״בעיות בשרשרת האספקה״ נזרק לאויר. יזם סייבר שמע את התירוץ ורץ להקים חברה. הקרב העמוס על הגנת סייבר לשרשרת האספקה🥊
2/13 תוכנה מודרנית נכתבת באופן מבוזר; כל מפתחת יכולה לתרום קוד שמוטמע במוצר הגדול במהירות ובשאיפה, בלי לגרום תקלות. בתהליך גם משלבים הרבה קוד חיצוני מפרוייקטי קוד-פתוח או מוצרי צד שלישי (Twillio, Okta ואחרים).
Nov 30, 2021 • 13 tweets • 5 min read
(1/12)הקרב העמוס על SaaS Security. אגרוף הייטק #5. שרשור
כולם אוהבים SaaS וארגון ממוצע משתמש ב400+ שירותים שונים:SalesForce, Monday, Jira, Gong, Github, Slack ורבים אחרים מחזיקים מידע רב ורגיש על החברה, לקוחותיה וסודותיה. אבל איך נגן על המידע הזה כשהוא מאוחסן ונשלט ע״י SaaS צד ג?
(2/12)דמיינו מצב בו אחד מחשבונות ה SalesForce של החברה שלכם חשוף לציבור והמתחרים יכולים ללמוד על מצבכם העסקי, או Trello שמקונפג כך שטיקטים שנפתחים בו חשופים, ותוקפים יכולים לזהות באגים וחולשות. מעל הכל, איך תרגישו אם תוקפים ישיגו גישה לערוץ #מה_מזמינים_לאכול בסלאק הארגוני שלכם?!