Ebidemiologi Kalmanen 🏳️ 🦠 Profile picture
Valtion viraalinen ebidemiologi. Toisen aallon harjalla ratsastaja. Viruslogian asiantuntia.
13 Sep
💉 Rokote tiedotus ketju, koska tälläistä ei viran omaiset halua tehdä vaikka monet tiedot ovat nyt julkisia. Vastuu tietojen oikeellisuudesta ja oikein ymmärtämisestä on lukijalla. 💉

Suomi on mukana EU:n yhteis hankinnassa ja Covax mekanismissa.

1/6
Covaxin kautta Suomi ei hommaa semmoisia rokotteita, jotka on EU:n yhteis hankinnassa, ja Suomi voi olla ostamatta jotain Covaxin rokotteita, jos niin haluaa.

2/6
Covaxin kautta rokotteita tulee aluksi 3 %:lle väestöstä ja myöhemmin 20 %:lle. Suomen tavoitteena on hankkia kolmea eri rokote tyyppiä niin, että jokaista on riittävästi 80 %:lle väestöstä. Hankittavat rokote tyypit seuraavassa.

3/6
Read 6 tweets
17 Aug
Katsoin tässä Ctsernobylistä kertovan mini sarjan. Olihan se kauheaa katsottavaa. Mistä edes aloitan.

1/9
Koko homma lähti siitä, että testi suunnitelma oli huono. Lähdettiin kiireellä kokeilemaan virta katko hätä stragediaa, joka oli hyvin heikolla pohjalla eikä ollut tieteellistä näyttöä, että se toimii.

2/9
Kun alettiin huomata, että homma ei toimi vaan tilanne uhkaa levitä käsiin, niin sen sijaan että olisi vihelletty peli poikki, virheellistä stragediaa jatkettiin kuin käärmettä pyssyyn ajamalla. Ja huonostihan siinä kävi.

3/9
Read 9 tweets
23 Jun
Tässä lupaamani kysely asenteista ja tiedoista Coronaan suhteessa. Vastaus aikaa 26.6. klo 10 asti. Kysymyksiä on 10, mutta ne ovat helppoja paitsi viimeinen on aika tieteellinen, joten jos ei tiedä, voi tehdä kuten mallinnuksessa eli käyttää intuitiota tai ihan raakasti arvata.
1. Montako Corona aaltoa olisi sopiva määrä Suomeen?
2. Kumpi väittämä on mielestäsi totta? Corona on enimmäkseen...
Read 12 tweets