Ivan Ninić Profile picture
Advokat #PredajaNijeOpcija
21 Apr
Da ukratno analiziramo šta kaže BIA u svom odgovoru, koji je rezultat sanacije štete zbog nedavnog odbijanja VJT za uvid u spisa predmeta. Odgovor je sačinjen neradnog dana (?) - subotu (17.april), a svih šest priloga datiraju iz perioda 20, 22, 25. mart 2021.g. Ništa starije.
1. Da li je Cvijan po bilo kom osnovu bio predmet operativne obrade od strane BIA, odnosno da li je BIA nad ovim licem sprovodila posebne dokazne radnje tajnog nadzora komunikacije i praćanja, te ukoliko jeste, u kom periodu, po čijem nalogu i zbog kog krivičnog dela ?
2. Da li BIA u svojim zbirkama podataka poseduje podatke o operativnoj obradi lica Vladimir Cvijan, da li su ti podaci prosleđeni tužilaštvu i ukoliko jesu kom tužilaštvu i kada, odnosno ukoliko su ti podaci propisno uništeni kog datuma je to učinjeni i na osnovu čije odluke?
Read 19 tweets
21 Apr
Nezahvalna je uloga da budem bajpas između BIA i javnosti, ali na postavljena pitanja o Cvijanu stigli su mi danas nekakvi odgovori. Odlukom Bratislava Gašića prethodno je izvrsen opoziv tajnosti dokumenata koje ću objaviti. Sve je ostalo na nivou operativnih podataka i saznanja
Zvaničan odgovor BIA i procena službe da pravi momenat da mi dostavi prateća dokumenta kako bi se umirila javnost
Službena beleška o kontaktu u Institutu za sudsku medicinu
Read 8 tweets
8 Apr
Za sada arhivirani predmet istrage okolnosti smrti Vladimira Cvijana ostaje misterija odlukom tužioca VJT Nataše Krivokapić. Zvanično odbijen zahtev za uvid, ali sledi žalba! Obrazloženje je nezakonito i nedostojno tužilačke funkcije. Ovo je upravo klinička slika našeg pravosuđa!
Rešenje nosi datum 22.mart, a tek stiglo 07.aprila. Pisao urgenciju, niko nije odgovorio. Tek juce dobio pošto sam prethodno zvao telefonom. Kazu "zagubilo se u ekspediciji, evo saljemo odmah". Bar da su se potrudili da malo smislenije obrazlože.
Član 10. Zakona o slobodnom pristupu informacijama se ne može primeniti u ovom slučaju, jer je zahtevan UVID u spis predmeta, a javnosti je predočeno samo saopštenje VJT koje su preneli mediji. Ništa od spisa predmeta VJT, kao organ, nije zvanično objavilo bilo gde.
Read 5 tweets
6 Apr
Kontraverzna firma "Milenijum tim" zadala je pre 15 dana ozbiljne udarce nizu lokalnih medijia – malih portala, sa namerom da ih ekonomski devastira i cenzuriše kako ubuduće ne bi prenosili bilo kakve informacije o toj naprednoj hobotnici koja naprasno "jede" sve živo u Srbiji
Image
Neverovatno ali istinito: "Milenijum tim" od portala "Vranjske Info" potražuju 100.000 evra naknade navodne "MATERIJALNE  štete" i to zbog prenošenja, tj. citiranja izjave sa KZN koju je držao @jeremic_vuk i da se ukloni tekst infovranjske.rs/info/jeremi%C4…
Read 9 tweets
1 Jul 20
Zbog velikog broja pitanja u DM, ovom prilikom ću reći par stvari o RIK-u i izborima. Planirao sam da napišem jedan tekst za NSP kod prijatelja @djordjenspm ali sam se prisetio da suvoparne o tekstove o paragrafima niko neće da čita.
Prijatelji, poenta je u sledećem: 👇
1. Ovi izbori su po obimu i vrsti nepravilnosti isti kao i raniji 2016. i 2017. Zapisnici tradicionalno aljkavi. Džakovi haotični. Ništa sada novo. Peglanje/obaranje nekih BM, uz ponavljanje 20x više BM nego ranije. SNS se sada malo više "zaigrao" zbog izostanka opozicije.
2. Zakon propisuje rok od 96h (od zatvaranja BM) za utvrđ. rezultata. Rok probijen jeste, ali zakon NE propisuje posledicu niti sankciju zbog toga. Nema je. Da bi u izbornom pravu neka posledica nastupila mora da bude eksp. propisana. Ne može se "pozjamiti" iz druge grane prava
Read 14 tweets