krls.eth / Carles Puigdemont Profile picture
130th President of Catalonia | President of @ConsellxRep | MEP @JuntsEU | Telegram: https://t.co/1m4VpOqgQ4 | #Mexplico 👉 https://t.co/2kmHCUEkaU
salvador martí #emojicat #consellrepublica.cat Profile picture Marta Pons🎗🎗🎗 Profile picture Luis Ricardo Profile picture Sal Verdaguer Profile picture mon mar Profile picture 5 added to My Authors
Jun 23 18 tweets 4 min read
1/18 Arran de totes les informacions que van apareixent sobre l’Operació Catalunya i les proves que demostren la responsabilitat penal d’alguns dels seus protagonistes, m’ha semblat oportú parlar d’algunes coses; ho faré d’una manera una mica llarga. Espero que no ho sigui massa. 2/18 Queda demostrat que ministres, diputats, policies, fiscals, jutges, editors i periodistes s’han organitzat per atacar l’independentisme (hi falten empresaris i banquers, però ja acabaran sortint): aquesta és una trama real, encara activa, que Espanya mai no investigarà.
May 4 5 tweets 1 min read
Espanya està tan podrida que molts dels seus dirigents i periodistes pensen que pel sol fet de treballar per la independència mereixes que violin la teva intimitat. No tens drets, vals menys que un ésser huma. És pur feixisme. Com el franquisme. Espanya continua essent profundament franquista. Avui a Europa han quedat en evidència que el marc de valors que van fundar la democràcia europea no és compartit pels dirigents espanyols que han justificat l’ús de Pegasus contra els qui treballem per la independència.
Feb 28 9 tweets 3 min read
Com que molts interpreten que @JosepBorrellF m’ha al·ludit, voldria precisar uns quants punts. Ho faig a contracor, perquè en aquests moments tan tràgics per Ucraïna l’últim que cal és que la UE tingui representants tan irresponsables. Però em sento en l’obligació de fer-ho. Borrell sap que jo no he estat mai en cap maleter i que vaig anar a Brussel·les per denunciar la repressió espanyola, tal com no he parat de fer. Mai he estat amagat. Els únics dies que ho he estat van ser els del meu empresonament a Alemanya i Itàlia, per ordre d’Espanya.
Jan 26 4 tweets 2 min read
A tots aquells que s'han passat quatre anys denigrant el "simbolisme" d'algunes accions polítiques els anirà bé de saber que aquesta tarda, a l'informatiu de la ràdio pública belga, han explicat una notícia meravellosa sobre una decisió del Parlament de Catalunya @parlamentcat Han informat amb tot detall, i amb declaracions de la consellera @taniaverge que contrastaven de manera contundent amb les de la diputada de V0X que ha intervingut, l'acord de restituir i reparar la memòria de les dones acusades de bruixeria.
Jan 11 8 tweets 2 min read
L’Estat espanyol té responsabilitat en els atemptats terroristes del 2017 a Barcelona. En té per la seva negativa a investigar a fons les connexions del cervell de l’atemptat amb els serveis secrets espanyols. I en té per les revelacions que acaba de fer l’excomissari Villarejo Villarejo ha estat al rovell de l’ou de la claveguera que hi ha a l’Estat espanyol. Sap de què parla. Acaba d’incriminar Espanya en una de les darreres massacres terroristes ocorregudes a Europa. I ho ha dit en seu judicial, no en un programa de televisió ni en una publicació.
Dec 31, 2021 10 tweets 3 min read
gm
This is my first tweet as a member of the Web3 community.
In this thread, I will explain why I chose to be part of this new generation of the internet where terms such as Web3, Blockchain, censorship resistance, and decentralization coexist. As I explained in this interview in 2018, I believe that the states of the 21st century will have to reinvent themselves to succeed in the digital era, becoming a structure that has more in common with a cooperative than a coercive 20th-century state.

vilaweb.cat/noticies/carle…
Dec 31, 2021 11 tweets 3 min read
Des de fa un temps, gràcies a l’ajuda inestimable de veritables experts, valoro la potencialitat transformadora que la tecnologia té sobre la governança, l’organització política i les ideologies. No pas com a tecnòleg, que no en sóc, sinó com a responsable polític. Fa uns anys, en una entrevista a @VilaWeb parlava dels reptes dels estats davant la revolució digital. Com passar d’unes estructures pensades per exercir el poder de manera coercitiva a unes en què la societat s’ha empoderat i té eines d’empoderament. vilaweb.cat/noticies/carle…
Dec 2, 2021 6 tweets 2 min read
No sé, però que l’única agència d’intel·ligència europea negui saber res d’un informe que suposadament va elaborar per acreditar els lligams entre Rússia i l’independentisme hauria de fer pensar a algú. Especialment aquells que ho van aprofitar per treure’n rèdit partidista. Les respostes de la comissió solen ser molt ambigües. Vegeu, per exemple, la resposta que ens van donar abans-d’ahir a preguntes molt concretes sobre la responsabilitat espanyola en l’ús d’armes químiques al Rif. Les respostes genèriques solen ser el trist costum de la CE.
Oct 14, 2021 11 tweets 3 min read
No vam anar a l’exili per demanar l’indult. Ni el busquem ni creiem que aquesta opció aporti cap solució al conflicte, i per descomptat no pas a les més de tres mil persones afectades per la repressió. Demano que ningú no parli per nosaltres elpuntavui.cat/opinio/article… Quatre anys d’exili ens han refermat en la idea que la solució al conflicte entre Catalunya i Espanya és política i és col·lectiva; que no hi ha sortides personals ni solucions a mida de ningú elpuntavui.cat/opinio/article…
May 6, 2021 5 tweets 2 min read
Qui vulgui associar el creixement del populisme de dretes amb el nivell formatiu i de mobilització de la població de Madrid, té un problema. A Madrid ha votat moltíssima gent i és on hi ha el segon percentatge més alt de persones amb estudis superiors de tot l'estat (40,9%, INE). Aquesta entrevista a @albasidera, corresponsal del diari @elpuntavui i experta en extrema dreta, és molt interessant. I en aquest sentit en destacaria la resposta final. vilaweb.cat/noticies/alba-…
Apr 13, 2021 4 tweets 2 min read
En un moment determinat del documental @TheDissidentMov sobre l’assassinat de #JamalKhashoggi, un activista àrab explica per què al seu país hi ha tanta gent amb twitter: sense llibertat d’expressió, twitter ha esdevingut “el Parlament dels saudites”. El dissident @oamaz7 hi revela de manera entenedora l’estratègia de la monarquia saudita per controlar les narratives locals a través del que anomenen l’exèrcit de “mosques”, que envaeixen twitter intentant colonitzar l’imaginari col·lectiu.
Mar 28, 2021 8 tweets 2 min read
Avui és diumenge de rams. És el dia de l'any que a la pastisseria de casa es fan més tortells. En la nostra adolescència hi ajudàvem tots; a mi em tocava muntar la nata. Tot el dia muntant nata per omplir tortells (corones). Des de la matinada fins a quarts de tres de la tarda. No sé quants litres n'acabàvem fent servir. Aleshores teníem una antiga batedora elèctrica, dura i robusta, crec que construïda a Sabadell o a Terrassa. Funcionava molt bé. El problema és que precisament cada diumenge de rams coincidien dues coses que ens perjudicaven greument:
Mar 25, 2021 5 tweets 1 min read
Primer fil del dia.
Avui que fa tres anys de la meva detenció a Alemanya, tornant de Finlàndia, miro la feina feta des de l'exili gràcies a l'acompanyament de tanta gent no partidista, i n'estic content. Malgrat les limitacions, les incomprensions i els atacs, hem fet bona feina. No hem desaprofitat les oportunitats ni ens hem rendit mai davant l'ofensiva de l'Estat. Ens heu vist plantar cara i tenir iniciativa. M'adono que això ha fet enrabiar l'Estat i que alhora ha incomodat alguns sectors de l'independentisme, que cada vegada ho dissimulen menys.
Feb 5, 2021 4 tweets 3 min read
Es va inaugurar la legislatura amb l’absència de tres eurodiputats catalans, escollits per més de 2 milions de ciutadans europeus: @toni_comin, @junqueras i jo mateix, com a conseqüència de la manipulació jurídica de l’Estat espanyol i la complicitat de Tajani. Vaig advertir la nova presidenta de la CE, @vonderleyen, que calia acabar amb el doble estàndard, la doble moral. Debilita la credibilitat de la democràcia europea. Hem insistit sempre que hem pogut, i hem reclamat que es presti més atenció a aquesta greu feblesa.
Feb 1, 2021 4 tweets 2 min read
Defensar les Pimes catalanes vol dir defensar-les també de la voracitat de la majoria d’empreses de l’Ibex35. @JuntsXCat, el conseller @ramontremosa i la @LauraBorras mantindrem aquesta defensa, perquè ens hi va el model de país. El model econòmic de la majoria d’aquestes empreses és el que situa Espanya a la cua de la UE en atur, especialment en atur juvenil. És el que permet que el PIB de Madrid creixi a costa de les regions espanyoles, el que promou la centralització de recursos, que castiga Catalunya.
Oct 27, 2020 6 tweets 1 min read
La declaració d’independència d’avui fa tres anys al Parlament de Catalunya era l’inici d’una etapa que sabíem complexa i dura, també incerta. Veníem del referèndum i de les apel·lacions a la política, adreçades al Govern espanyol i a Europa, que tristament van ser desoïdes. L’experiència viscuda i les evidències acumulades ens assenyala un únic camí realista i transitable per culminar el procés iniciat fa tres anys entre el referèndum i la declaració d’independència. És també un camí complex, dur i incert. Però ara tenim algunes certeses:
Aug 13, 2020 4 tweets 2 min read
Dear @EP_President, it is difficult for the EU to be credible before the Lukashenko regime. Watch this video and images. You will see the Spanish police use extreme violence against people trying to vote in a self-determination referendum.
EU supported the Spanish Prime Minister without hesitation, without a word in favor of innocent people beaten and injured by the police. Part of my government was sentenced to up to 13 years in prison for organising this referendum. They are still in prison.
May 2, 2020 5 tweets 1 min read
1/5 Algunes reflexions sobre el concert frustrat de Barcelona. El mal més gran que ha provocat el govern de la ciutat és a la cultura. Hi ha un populisme, estès també a certa esquerra, que considera que la cultura ha de tendir a ser gratis, perquè pensen que així és accessible. 2/5 La pèssima gestió d'aquest assumpte que n'ha fet l'alcaldessa ha provocat el pitjor debat que es pot provocar: el del "valor" monetari de la cultura. És fàcil oposar-se a una despesa cultural quan hi ha sectors de la societat que no tenen cobertes les necessitats bàsiques.
Feb 27, 2020 6 tweets 2 min read
Scandalous revelations by @eldiarioes: Spanish electoral authority under the influence of political party that payed a member who decided in our cases.

I will try to explain why we are victims of political persecution from Spanish authorities: First, they decided to ban our candidacy for the European elections. Then, they refused to send to @Europarl_EN the full list of elected members and removed our names from the list: @ClaraPonsati
@toni_comin and myself.
Jan 3, 2020 8 tweets 2 min read
1. Tot el meu respecte a l’acord a què han arribat ERC i PSOE. Espero que se’ns respecti també als qui en tenim reserves. No som menys madurs ni menys dialogants pel fet que pensem que els acords amb els nostres repressors han de poder ser planificats i treballats conjuntament. 2. Fins ara, les etapes decisives del procés d’independència havien estat compartides i decidides enmig d’un consens molt ampli.

Això, de moment, ha deixat de ser així.

Els teòrics de la desunió tenen una nova oportunitat de demostrar que «quan més dividits, millor».
Sep 26, 2019 8 tweets 2 min read
Per emmarcar millor el que està passant des de fa uns anys, i molt en particular la campanya de criminalització de l’independentisme, cal recordar el que van dir 5 experts de les Nacions Unides el 2015: shar.es/aXKLAf Hi ha un retrocés democràtic evident, emparat en una reforma legal que no passa els estàndards de les Nacions Unides. Per això tampoc no fan cas a les dues resolucions del Grup de Treball contra les detencions arbitràries del Comitè de Drets Humans de l’ONU.