Kaveh Madani Profile picture
Director of @UNUniversity Institute for Water, Environment & Health (@UNUINWEH), Research Professor @CityCollegeNY & Ex-VP of @UN Environmental Assembly Bureau
Dec 30, 2023 6 tweets 7 min read
داستان #ابردزدی از ایران

چگونه می‌توان با اطلاعات ناقص مردم را گمراه کرد؟

۱- این تصاویر مربوط به حدود ۲ هفته پیش (۱۷-۱۸ دسامبر) است. با همان منطقی که در چند هفته اخیر برای تقویت شایعه منصرف کردن ابرها از ورود به ایران استفاده شده، می‌توان ادعا کرد که مردم گیلان، مازندران و گلستان، با دستکاری آب و هوا از مردم تهران ابردزدی می‌کنند.

اما شما احتمالا شرایط جغرافیایی آن منطقه را بهتر می‌شناسید و این ادعا را به راحتی نمی‌پذیرید. می‌دانید این روایت، وجود یک کوه‌ها، جهت باد، پوشش گیاهی، تفاوت‌های آب و هوایی این مناطق و …. را نادیده می‌گیرد. از نظر شما که جغرافی ایران را می‌شناسید، این روایت سخیف، رفتار ابرها طبیعی‌ و احتمال اثر مرز سیاسی بین استان‌ها بر مسیر حرکت ابرها منتفی‌ست.

حال با توجه به همین نکات، شایعه ابردزدی از ایران را مرور کنید. آیا شما به این جزئیات برای سنجش روایت ابردزدی توجه کرده‌‌اید؟

#هارپ ۲- در گام بعدی، خوب است به شمال غرب ایران در همان بازه زمانی نگاه کنیم. در هر دو سوی مرز ایران با ترکیه ابر وجود دارد و کشور همسایه نتوانسته است با هیچ حربه‌ای ابرها را از ایران بدزدد.

پس باید پرسید، چرا تصاویر دست به دست شده در فضای مجازی، این ابرها را نشان نمی‌دهند؟

جواب خیلی سخت نیست. آن تصاویر مربوط به یک لحظه یا یک بازه زمانی خاص هستند و برای القای یک روایت انتخابی غیرعلمی دست‌چین شده‌اند.

صد البته تصاویر زیر نیز فقط مربوط یک بازه زمانی خاص هستند اما برای تشکیک در روایت #ابردزدی و دست‌کاری آب و هوایی توسط همسایگان ایران کافی هستند.

در ادامه و برای صحت سنجی این روایت، هر انسان عاقل و با تجربه‌ای باید رفتار ابرها در دو سوی مرز را در یک بازه زمانی طولانی‌تر با در نظر گرفتن جزئیاتی نظیر اختلافات ارتفاعی، پوشش گیاهی، جهت باد، تفاوت شرایط آب و هوایی و … بررسی کند.

بار دیگر از خود بپرسید که برای باور یا رد کردن روایت ابردزدی، اطلاعات و تصاویر کافی در اختیار داشته‌اید؟ اگر به این اطلاعات دسترسی نداشتید، کدام پیش زمینه ذهنی باعث باورپذیری این روایت برای شما شد؟ صلاحیت و تخصص راوی؟ بدبینی شما به کشور همسایه؟ عدم اعتماد شما به نهادهای نظامی و امنیتی کشور برای پاسداری از حقوق یک ملت؟ خوش بینی شما به مدیران آب کشور؟ علاقه شما به تئوری‌های توطئه و اعتقاد شما به دست‌های پشت پرده؟ یا موارد دیگر؟

در عصر داده و تصاویر ماهواره‌ای، گمراه نشدن آسان نیست اما می‌توان از تعجیل در باور کردن روایت‌هایی که برای صحت سنجی آنها دانش کافی نداریم، پرهیز کرد.

#هارپ
Mar 23, 2022 5 tweets 4 min read
#ناسا و ایران و داستان‌های تخیلی

باز یکی یه مطلب پیدا کرد رو وبسایت ناسا و تفسیر غلط و تحریف و داستان‌سرایی و تیترهای جنجالی شروع شد!

خبرگزاری‌هایی که این خبر را تا کنون منتشر کرده‌اند وظیفه دارند لینک این «گزارش» جدید ناسا را منتشر کنند. ImageImageImage به نظر می‌رسه داستان «گزارش» ناسا رو اولین بار این رادیو خبری فارسی زبان در فرانسه منتشر کرده و بقیه هم بدون صحت سنجی اون رو تکرار کردند.

rfi.fr/fa/جامعه-و-محیط-زیست/20220322-ناسا-برخی-مناطق-جهان-از-جمله-ایران-تا-سی-سال-دیگر-قابل-زیست-نخواهند-بود ImageImage
Feb 6, 2022 10 tweets 5 min read
اقتصادی غیرمتنوع که می‌خواهد در برابر #تحریم فرو‌نپاشد، بیشتر به منابع طبیعی وابسته می‌شود. آب و نفت و منابعش را از بین می‌‌برد تا مقاومت کند. اثرات این تخریب ماندگار است و نسل‌های بعدی را متأثر می‌کند حتی اگر تحریم‌ها برداشته شوند، دولت‌ها تغییر کنند و حکومت‌ها فروریزند. فارغ از منصفانه بودن و میزان کارآیی ابزار تحریم برای اجبار به تغییر رفتار حکومت‌ها، تحریم یک اقتصاد در حال توسعه، مانع رسیدنش به نقطه اوج نمودار توسعه-تخریب می‌شود. این یعنی گیر کردن در منطقه قرمز و دست و پا زدن برای رشدی که تخریب بیشتر محیط زیست و منابع طبیعی را به همراه دارد.
Feb 5, 2022 4 tweets 1 min read
هنوز نشستی برگزار نشده،
حرفی زده نشده،
از قول و قرارها و شرایط حضور هم‌ اطلاعی ندارند،
اما با اطمینان درباره محتوی و هدف و پیام یک اتفاق در آینده اظهار نظر می‌کنند، اتهام همکاری و برچسب می‌زنند، درست شبیه همان‌ها که می‌خواهند اصلاح یا نابودشان کنند.
اگر دلتان برای ایران می‌سوزد بدانید که وقتی محیط زیست از بین رفت و منابع طبیعی کشور نابود شد، دیگر اصلاحات و براندازی و تغییر رژیم هم دردی دوا نمی‌کند.

در یک سرزمین سوخته که در تامین نیازهای اولیه ناتوان است، کسی به محیط زیست، آزادی، برابری، دموکراسی و حقوق بشر نخواهد پرداخت.
Jun 29, 2021 14 tweets 8 min read
آیا برای برچیدن سدها آماده‌ ایم؟

آمریکا بیش از ۹۱۰۰۰ سد دارد (با عمر متوسط ۵۹ سال) که در وضعیت بد یا نسبتا مطلوب قرار دارند و بیشتر آنها دارای شرایط استاندارد نیستند.

این رشته توییت بیانگر بخش‌هایی از مقاله اخیرمان (iopscience.iop.org/article/10.108…) در مورد تخریب سدها در آمریکاست. بسیاری از مشکلات امروز نتیجه راه حل‌های دیروزند. سدها که روزگاری با غرور و برای توسعه اقتصادی ساخته شدند، حالا به عنوان عوامل مشکلات بی سابقه محیط زیستی و اقتصادی-اجتماعی‌ نکوهش می‌شوند.



iopscience.iop.org/article/10.108…
Jun 5, 2020 15 tweets 7 min read
If you don't know how beautiful the nature is, you might have no motive to preserve it.

I hope this collection bring a smile on your face on #WorldEnvironmentDay .

Add your photos to this collection by quoting or replying to this tweet and retweet #ForNature . Red-eyed Tree Frog

📷 Mark Kostich

#WorldEnvironmentDay
Aug 14, 2018 9 tweets 8 min read
منابع نفت و گاز #دریای_خزر به صورت یکنواخت در سطح و کف آن توزیع نشده است. بنابراین تمرکز صرف بر سهم از مساحت دریا به جای در نظر گرفتن سهم از منابع #نفت و #گاز و محیط زیستی آن یک خطای استراتژیک است.
t.me/KavehMadani/641 در این رشته توئیت در مورد برخی جنبه های مذاکرات #دریای_خزر و نتایج تحقیقات ما بر روی #مناقشه_خزر در ده سال گذشته توضیحاتی ارائه شده است.
دو مقوله مهم در این مناقشه عبارت اند از:
١- رژیم حقوقی
٢- مرزها
تعیین اولی پیش نیاز تعیین دومی است و اهمیت بسزایی دارد.