Lina Greek Profile picture
MSc in Dementia. Το παρόν ακάουντ είναι πολιτικοερωτικής φύσης. Talking about dementia care and human rights. https://t.co/mO3gcKFNfw
spiros mamais Profile picture 2 subscribed
Oct 8, 2020 5 tweets 2 min read
1. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η ΝΔ και ο Μητσοτάκης έκαναν το πληντυριο της Χ.Α. και τη νομιμοποίησαν μέσω των δηλώσεων τους και των φιλικών τους δημοσιογράφων στα ΜΜΕ. 2. Υπήρχαν 30 (ΤΡΙΑΝΤΑ) υποθέσεις δολοφονικών επιθέσεων από τη Χ.Α. στα συρτάρια πριν ο Σαμαράς αξιωθεί να ξεκινήσει τη δίκη και επίσης δεν δημιουργήθηκαν καθυστερήσεις λόγω Συριζα, το αντίθετο όπως δήλωσε η Πολιτική αγωγή.
Oct 7, 2020 4 tweets 3 min read
Almost 10.000 people have gathered already outside the Court of Appeals ahead of the ruling regarding Neonazi Golden Dawn party.
#theyarenotinnocent #ΔενΕιναιΑθωοι #GDtrial A big day for democracy and justice in Greece. Pavlos Fissas was murdered by Golden Dawn's neonazis and since then, through the endless fight for justice, him and his mother Magda Fissa have become the symbols of the anti-fascist movement in Greece.
#GDtrial #ΔενΕιναιΑθωοι
Apr 27, 2020 4 tweets 1 min read
1.Χρήση μάσκας και όσα δε σου είπε η μαμά σου.
Τη χρησιμοποιούμε για να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας.
Η σκούρη επιφάνειά της είναι η εξωτερική.
Είναι σημαντικό να φοράνε όλοι έστω και υφασμάτινες χειροποίητες για να αποφύγουν να μεταδώσουν τον ιό όντας ασυμπτωματικοί. 2. Η χρήση μάσκας θα βοηθήσει στον περιορισμό της μετάδοσης του ιού αλλα και στο να μην καταλήξει κάποιο σταγονίδιο απευθείας στο φάρυγγά μας.
Σε περίπτωση που δεν έχετε χειρουργικές, ενα υφασμάτινο-οχι μάλλινο-κασκόλ μπορεί να κάνει δουλειά μ ένα κομματι χαρτι κουζίνας εσωτερικά
Apr 6, 2020 10 tweets 2 min read
Θρεντ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΟΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.
1. Αν ζείτε στο ίδιο σπίτι με το άτομο, τότε η μεγάλη δυσκολία είναι να καταλάβει γιατί απαγορεύεται να βγει αν έβγαινε, τι πρέπει να πείτε για την πανδημία και πώς θα φερθείτε όσο διάστημα διαρκεί. 2. Αποφύγετε να εξηγήσετε πολλές λεπτομέρειες για την πανδημία στους ανοϊκους. Θα τις ξεχάσουν πολύ σύντομα και απλά θα τους μείνει αυξημένο στρες και εκνευρισμός.
Επίσης μην κάνετε ευθείες ερωτήσεις στις οποίες θα ζοριστουν να δώσουν απάντηση. Πχ "Ποιος είμαι? Με θυμάσαι?"
Mar 24, 2020 7 tweets 3 min read
Θρεντ κατάστασης υγειονομικών εν μέσω Covid19 για να δείτε πράγματα που δεν θα δείξουν τα κανάλια:
1. Πατέντα μάσκας στο αναισθησιολογικο ΓΝ Ιωαννίνων. Στα σχόλια γράφουν ότι και άλλα τμήματα κάνουν ίδια πατέντα(Δε βάζω όνομα ατόμου για ευνόητους λόγους)
#δεν_ειμαστε_θωρακισμενοι 2. Ανακοίνωση/ Επιστολή των Νοσηλευτών ΓΝ Χίου για την έκκληση της κυβέρνησης για εθελοντές ανειδίκευτους.
#δεν_ειμαστε_θωρακισμενοι
Mar 8, 2020 15 tweets 5 min read
*Θρεντ με αλήθειες και μύθους για τον #COVIDー19 απ την επίσημη ιστοσελίδα του WHO: who.int/emergencies/di…
1. Kρύος καιρός και χιόνι ΔΕΝ σκοτώνουν τον νέο κοροναϊό. 2. Τo ζεστό μπάνιο δεν εμποδίζει τη νέα ασθένεια του κοροναϊού.
Sep 22, 2019 7 tweets 2 min read
Θρεντ σκανδαλο
1.Μεγάλο σκάνδαλο εκτυλίσσεται στο ΥΠ.ΠΟΛ υπό την αιγίδα της ΥΠΠΟ Λίνας Μενδώνη και αφορά την τοποθέτηση του Τσακοπιάκου, ο οποίος διώκεται, σε ομάδα εργασίας που θα ελέγχει κτιριακές εγκαταστάσεις. Ο Παπαγεωργόπουλος τον πρότεινε αλλα η Μενδώνη γιατί δεν απέρριψε? 2. Και όχι μόνο δεν το απέρριψε αλλά κατα την παράδοση παραλαβη του ΥΠΠΟΑ απο Ζορμπα σε Μενδωνη, παρέστησαν δίπλα στην τελευταία ο Τσακοπιάκος (που διώκεται,μην το ξεχνάμε) και ο Παπαγεωργόπουλος (πρόεδρος ΠΟΕ ΥΠΠΟ).
Ο Τσακοπιάκος σε πεθαρχικο ως αδικαιολογήτος απών επί 8 μήνες!
Jul 26, 2019 4 tweets 1 min read
Thread
1⃣Έχετε ανθρώπους με σύνδρομο άνοιας (dementia) ή Alzheimer's? Σας έχω ένα δωράκι.
Δείτε βασικές οδηγίες και χρυσές συμβουλές απ τη μέθοδο SPECAL.
Υπόψιν ότι η μέθοδος αυτή που θεωρείται η πλέον αποτελεσματική, δεν διδάσκεται δυστυχώς στην Ελλάδα. Είναι η αγαπημένη μου. 2⃣
1.Μην διακόπτετε
2.Σταματήστε να μιλάτε όταν ξεκινάνε αυτοί.
3.Μάθετε ν αγαπάτε την επανάληψη
4.Τα συναισθήματα είναι πιο σημαντικά απ τα γεγονότα.
5. Όσο πιο απλό τόσο πιο καλό
6.Α ωραία όχι Ωχ τι έγινε.
7.Λάθος μου , όχι λάθος σου.
8.ΜΟΝΟ καλά νέα.
9.Προσήλωση στη ρουτίνα