لوکوموتیو Profile picture
Thinker. Listener. Learner. Writer. Creator. Sapio. Survivalist. Mental Health Advocate. Author. Mentor. Podcaster. Ex-Googler. Founder & CEO of @theCodelita.
Sep 30 6 tweets 2 min read
آقای CEOی شرکت NVidia در جمع دانشجویان دانشگاه استنفورد براشون آرزوی رنج‌کشیدن (suffering) می‌کنه. :)

رنج، چیزی نیست که مازوخیست‌مآبانه سمتش بریم. اما اگه رخ بده، می‌تونه مفید باشه.

رنج چیزی هم نیست که بخوایم بهش ببالیم. اما رنج...
#رشتو
۱/۶
رنج چیزی نیست که بخوایم بهش ببالیم. اما:
رنج تاب‌آوری میاره،
تاب‌آوری تحمل شکست رو بالا می‌بره،
تحمل شکست موجب افزایش بودجه‌ی ریسک‌پذیری می‌شه،
و افزایش بودجه‌ی ریسک‌پذیری هم امید تلاش و شانس موفقیت و رسیدن رو افزایش می‌ده.

رنج لذیذترین راه نیست. اما راه پرقوام و باصلابتیه.
۲/۶
Sep 9 21 tweets 6 min read
من بدون کنکور رفتم مهندسی نرم‌افزار شریف (مدال جهانی المپیاد). و اغلب مدت دوران لیسانسم از نظر تحصیلی بسیااار گُه، مزخرف، و کابوس‌وار بود. ترم یک معدلم شد ۱۲ و ترم دو مشروط شدم. و هرگز فکر نمی‌کردم فارغ‌التحصیل بشم.

الآن، بعد ۲۰ سال، به‌نظرم یه مزایایی داشت. مثل این‌که ... #رشتو بک‌گراند: من سر المپیاد، پیش‌دانشگاهی نرفتم اصن و اون یک سال ۶ نفرمون (و بعد ۴ نفر اعزامی) تمام‌وقت داشتیم برنامه‌نویسی و الگوریتم تمرین می‌کردیم. واسه همین وقتی رفتم دانشگاه «طراحی الگوریتم» و «ساختمان داده» در حد دکترا بودم اما اطلاعاتم از فیزیک و ریاضی در حد دوم دبیرستان بود.
Sep 6 15 tweets 7 min read
یه بنده‌خدایی یک ماه پیش یه وبسایت بامزه ساخته بوده به اسم One Million Checkboxes که توش فقط یک میلیون‌تا چک‌باکس داشته. تنها نکته‌ش هم این بوده که هر یوزری که یه باکس رو چک/آن‌چک می‌کرده، برای همه تغییر می‌کرده!

اتفاقات بعدش بامزه‌س... 😅👇 برخلاف تصورش که این یه پروژه سرگرمی بامزه بوده، این وبسایت یهو می‌زنه و معروف می‌شه و ۵۰۰هزار تا یوزر میاره که ۶۵۰ میلیون بار چک‌باکس‌ها رو عوض می‌کنن و حتی خبرش توی نیویورک تایمز و واشینگتن پست هم می‌ره!

[1]
[2] nytimes.com/2024/07/03/sty…
washingtonpost.com/technology/202…
Image
Jul 11 12 tweets 4 min read
سؤال: «یه برنامه‌نویس ماهر، چه‌جوری باید استارت‌آپ خودش رو شروع کنه؟»

جواب مفصل در ۱۰ نکته: 👇 ۱. فرق خوب و فروختنی رو بدون

یه نرم‌افزار خوب با کد شکیل و کامنت و دیزاین پترن عالی و اسکیل‌بلیتی و ... کااااملاً ممکنه نفروشه و ورشکست شی، و یه نرم‌افزار کثیف با کد متعفن ممکنه عالی بفروشه!

هدف اول بیزینس بقا هست. هدف دومش اینه که بقاش راحت باشه. پس عاشق کد و معماریت نشو!
Jun 28 19 tweets 6 min read
در طی دو هفته اخیر از طریق با حدود ۵۰ تا دوست عزیز ایرانی داخل و خارج جلسه مشاوره خصوصی داشتم. تجربه خیلی خوبی بود و خلاصه دستاوردها و نکته‌های قابل انتقالش رو اینجا می‌نویسم: 👇locomo.tips/consult ۱. مهارتِ ارائه و فروختن، مهم و قابل اکتسابه

اکثر بچه‌های فنی توی ارائه و فروختن/salespersonship ضعیفن. منتهی اشتباه اینجاس که فک می‌کنن این ضعف اوکیه و فروش وظیفه‌ی یکی دیگه‌س.

خیر! هر مصاحبه، جلسه، آفر گرفتن و چونه زدن، و حتی قانع‌کردن فنی تیم یک بستر فروشه و باید توش قوی شد!
Jun 27 11 tweets 3 min read
استرس در مصاحبه کاری یه امر طبیعیه. قراره قضاوت شین و نتیجه‌ش رو هم نمی‌دونین! واضحه که به عنوان یک انسان باید مضطرب بشین، اما این استرس می‌تونه تا حدی مهار بشه که تأثیر منفی‌ش کنترل شه.

۳×۳ نکته‌ی مختصر درباره‌ی «مدیریت استرس در مصاحبه کاری»: 👇 1️⃣ قبل مصاحبه:

۱. راجع به شرکت، پوزیشن، و مصاحبه‌کننده خوب تحقیق کنین.

خوبه که بدونین چی کار دارن می‌کنن، احتمالاً به چی علاقه دارن و دنبال چی‌ان، و خودتون رو توی مصاحبه باید علاقه‌مند و آگاه نشون بدین. توجه و اهمیت، احترام و علاقه میاره.
Jun 14 26 tweets 6 min read
فرهنگ ایرانی زیبایی‌های زیادی داره. منتهی تفاوت‌هاش با سایر فرهنگ‌ها، خصوصاً در زمینه کاری، ممکنه باعث فرصت‌سوزی بشه.

رعایت ۲۳ نکته زیر می‌تونه کمک فراوانی به پیشرفت در روابط کاری (خصوصاً با خارج از ایران) بکنه. 👇

#رشتو پیش‌نوشتار:
- این موارد فقط تجربی و توصیه‌ای، در ۲۸۰ کاراکتر هستن.
- صفر یا صد مطلق در کار نیست.
- در جواب خیلی‌هاش شاید یه «آخه می‌دونی...» سریع باشه. اما تغییرش (اگه ممکنه)، به‌جای توجیهش، می‌تونه شانس موفقیت و جذب کار رو بیشتر کنه.
- مجدداً هدف این رشتو صرفاً افزایش فرصت‌هاست!
Jun 1 25 tweets 5 min read
خستگی روحی چهره نداره ولی علائم داره.

۲۳ تا نکته درباره‌ش:
#رشتو ۱. همون‌طور که یه آدم افسرده ممکنه لبخند هم بزنه یا حتی بخنده، آدمی که خسته‌ی روحی هست هم ممکنه ماسک بزنه، خودشو به‌زور جلو بکشونه، یا حتی خستگیش رو انکار کنه. چه جلوی بقیه، چه حتی جلوی خودش.
Apr 28 14 tweets 6 min read
توی کل ۲۰۰هزار خط کد کدلیتا (@theCodelita) این ۳۹ خط کلاس SelfAwareDeferred یکی از محبوب‌ترین و قدرتمندترین قسمتاشه. و حتی به زندگی و بلوغ فکری هم ربط داره!

سعی می‌کنم به‌زبون غیر #برنامه‌نویسی و ساده توضیحش بدم و بگم چرا هم زیبا و جذابه، هم خودآگاهیش عین زندگی آدماس!

#رشتو👇 Image توی هر کدی خیلی از اتفاقاتی که می‌افته بلافاصله (هم‌زمان، synchronous) نیست. و ممکنه اتمامش چندین ثانیه طول بکشه (ناهم‌زمان، Asynchronous).

مثلاً وقتی یوزرنیم و پسورد تایپ می‌شه و بعد دکمه سابمیت کلیک می‌شه ممکنه ۰.۳ الی ۵ ثانیه طول بکشه تا سرور بگه «احسنت!» یا «پسورد غلطه.»
Apr 13 15 tweets 3 min read
۱۴ توصیه درباره سلامت روان توی این اوضاع جنگی ایران و اسرائیل:
👇 ۱. بله، سلامت روان مهمه.

قرار نیست بی‌تفاوت یا اسماً سوسول باشه آدم. اما مهمه که از خودش مراقبت کنه. چون بالاخره یه صبح و یه پایان می‌رسه و ۹۹.۹۹٪ زنده می‌مونیم. و لازمه که برای این احتمال ۹۹.۹۹٪، که خیلی بیشتر از ۰.۰۱٪ هست، تا اون صبح سعی کنیم هزینه‌ی قابل‌اجتناب اضافه ندیم.
Mar 22 8 tweets 3 min read
توی فرندز یه‌جا جویی خیاطش رو به چندلر معرفی می‌کنه. بعد که چندلر میره پیش یارو، موقع اندازه‌گیری درز داخلی شلوار، خیاطه با اندام چندلر ور میره. چندلر بعدش میاد به جویی می‌گه خیاطت خیلی آدم کثافتیه! و جویی می‌گه: «راس، به چندلر بگو که همه خیاطا همین‌جور اندازه می‌گیرن!»
#رشتو
۱/۸ Image حکایت خیلی از زخم‌ها و گره‌های روحی آدم‌ها دقیقاً همین خیاطه‌س.

جویی از ۱۶ سالگی پیش خیاطه می‌رفته. و چون فقط همین یه‌ مدل رو دیده بوده، احساس می‌کرده این نُرم داستانه و همیشه همینه!

ما هم، چون فقط همین یه زندگی رو داشته‌ایم، گاهی فکر میکنیم «زندگی با مشکلات روحی» همینه که هست!
Dec 27, 2023 21 tweets 5 min read
نکات و پیشنهادات برای نگاه بهتر و بهره‌وری مفیدتر از تراپی:

#رشتو 1️⃣ پیش‌مقدمه:

۱. من تراپیست نیستم. اما در حوزه سلامت روان و روانشناسی بسیار فعالم و با تراپیست خودم هم خیلی در مورد تراپی حرف می‌زنم.

۲. هفته پیش سری اخیر جلسات تراپی من تموم شد. این نکات صرفاً پیشنهادهای شخصی منن ولی تقریباً همه‌شون رو با تراپیستم مطرح کردم و موافق بودن.
Dec 3, 2023 6 tweets 1 min read
نشانه‌ی موفقیت سالم اغلب وجود تلاشه. اما تلاش همیشه نشانه‌ای از سلامت اوضاع نیست. چون گاهی خیلی از تلاش‌ها نه برای موفقیت، بلکه برای بقاست.

مثلاً کودکی که می‌شنوه «اگه درساتو نخونی، دیگه دوس‌ت ندارم!»، تلاش می‌کنه. اما در راستای کسب عشق مشروط و ناامن. ایضاً پارتنری که 👇

۱/۶ ... مدام برای اثبات خودش و لایق بودنش در رابطه باید تلاش کنه و چون «خود واقعی» و بودن/beingش برای ثبات عشقش کافی نیست، باید مدام در تکاپو باشه. یا شهروندی که باید صب تا شب بدوئه دنبال یه لقمه نون و ته ماه لنگ اجاره خونه باشه.

اینا تلاش برای موفقیت نیست، اینا تلاش برای بقاست.
Dec 1, 2023 8 tweets 2 min read
مفهوم حفظ «استریک» (تعداد روزهای متوالی سر زدن به یک اپ، مثل دولینگو) یکی از بامزه‌ترین پدیده‌های ملموس روانشناسی دنیای مدرنه!

چرا؟ و چند پیشنهاد 👇 1️⃣ خوبیای Streak:
۱. تکرار و تمرین، به یادگیری کمک می‌کنه
۲. انگیزه می‌ده شل نکنی
۳. حس برتری و سنجیده شدن می‌ده‌ حس خفن‌تر و حرفه‌ای‌تر از بچه‌مچه‌های تازه‌کار بودن!
۴. حس رضایت‌مندی شخصی می‌ده. و نگاه کردن بهش جای افتخار و بادی به غبغب انداختن و سمبل پشتکار دونستنش داره.
Oct 22, 2023 8 tweets 2 min read
یه #رشتو مهم در زمینه زبان‌ها و فریم‌ورک‌های #برنامه‌نویسی، خصوصاً برای انتخاب در ابتدای کار.

خیلیا، اول راه، سر انتخاب زبان (پایتون یا جاواسکریپت یا جاوا یا سی یا ...) و یا فریم‌ورک (ری‌اکت، انگولار، ویو، ...) یه وسواس شدیدی به خرج می‌دن که قابل درکه، ولی غلطه! 🙅

چرا؟ 👇

۱/۸ احتمالاً نزدیک‌ترین مشابه ذهنی، برای کسی که تازه می‌خواد وارد دنیای برنامه‌نویسی بشه، یادگیری زبان‌های انسانیه. و درسته که مثلاً برای ژاپنی، این که سارا مسلط به ترکی استانبولی باشه، نسبت به مهسا که ترکی بلد نیست (و هر دو میخوان ژاپنی یاد بگیرن) برتری خیلی خاصی شاید نداره.

اما...
Oct 3, 2023 8 tweets 2 min read
یه مستند نتفلیکس بود که توش با کلی آدم مصاحبه می‌کردن و تحقیق می‌کردن که رایج‌ترین فاکتور «جذابیت/attractiveness» چیه. و تهش به این نتیجه رسیدن که حس آشنایی/familiarity (در ناخودآگاه حتی) خیلی از مواقع دلیل این هست که ما جذب کسی می‌شیم.

حالا توی رابطه ...

#رشتو #فاز
۱/۸ ... هم این اتفاق زیاد می‌افته. ما به افرادی که گذشته و رفتار مشترک بامون دارن بیشتر گرایش پیدا می‌کنیم.

یه دلیلش شاید در خودآگاه این باشه که حرف مشترک داریم و همو می‌فهمیم، اما در بطن ناخودآگاه شاید دلیلش اعتماد و نترسیدن باشه. نبود ترس از ناشناخته‌ها که حاصل هزاران سال فرگشته.
Sep 23, 2023 23 tweets 5 min read
هر آدمی تو خودش یه زیرزمین داره.

زیرزمین جاییه که آدم چیزایی که نمی‌خواد یا نمی‌تونه بریزه دور رو می‌ذاره. معمولاً هم توی یه سری جعبه. و قرار هم نیست بهش زیاد سر بزنه، اما نگهشون می‌داره. اما سر می‌زنه.

جعبه‌ها معمولاً بعد از ...

۱/۲۳ ... اتفاق‌ها یا مراحل بزرگ زندگی پر می‌شن. مثل جعبه‌ی کاردستی‌ها و خاطرات پیش‌دبستانی، یا دفتر انشای دبستان، یا روزنگاری‌های افسردگی بلوغ، یا اولین نامه‌های عاشقانه، یا کادوهای ولنتاین اولین و دومین و سومین رابطه، یا نامه‌های ترفیع شغلی، یا آخرین دست‌نوشته‌ی یه عزیز، یا ...

Sep 14, 2023 19 tweets 4 min read
ما اغلب ۲ تا مدل «نه»گفتن و نشدن داریم:
۱. نمی‌خوام
۲. نمی‌تونم
و انتخاب بین این دو گزینه اغلب بهمون یا استیصال می‌ده یا کلافگی.

اما یه گزینه سومی هم هست که حتی بیانش هم واقعاً می‌تونه معجزه بکنه:
۳. گزینه‌ی I can't afford to یا بودجه‌ (غیرمالی)ش رو ندارم! 👇

#رشتو #سلامت_روان 1️⃣ تعریف دقیق

گزینه I can't afford to یا بودجه/استطاعتش رو ندارم، «نمی‌تونم» نیست! بلکه بیانِ بدون شرم و ضعفِ اینه که:
«علی‌رغم میل (خواستن) و قدرت (توانستن)، این کار/انتخاب هزینه‌ای رو بهم تحمیل خواهد کرد که باعث می‌شه یه حس بد رو صرفاً به تعویق بندازم و چه‌بسا بزرگترم بشه.»
Sep 11, 2023 4 tweets 1 min read
گاهی ما عاشق سایه‌ی آدما می‌شیم.

سایه‌ی آدما خیلی ساده‌س. یه قسمت‌هاییش سایه‌س، یه قسمت‌هاییش هم سایه نیست. اون‌جاهاییش که سایه هست جزییات نداره، و ما می‌تونیم خودمون جزییات براش بسازیم. درست مثل صورت یا پاهای بابالنگ‌دراز.

۱/۴ توی ساختن جزییات سایه‌ها ما دستمون بازه، و با ذات و حس خودمون می‌ریم جلو. مثلاً اگه مهربون، دلتنگ، یا امیدوار باشیم، ممکنه سایه‌ی طرف رو تو ذهن‌مون خیلی جذاب‌تر و دوست‌داشتنی بسازیم. تا حدی که حتی به این سایه بیشتر از خودِ واقعی داستان دل ببندیم.
Sep 3, 2023 7 tweets 2 min read
گیمرها وقتی یه بازی جدید پیدا می‌کنن اول یه چند ده ساعت حسابی همه قلق‌های بازی رو پیدا می‌کنن، بعد که کار به نیم ثانیه سریعتر پریدن و شلیک‌کردن می‌رسه رو میارن به عوض کردن کلیدها! چون مثلاً کار سختیه که دکمه‌های مثلث و ضربدر همزمان زده بشه، و باید اکشن متناظر / 👇

#رشتو #unlearn Image با کلید‌ها رو جابجا کرد تا مثلاً بشن مثلث و دایره یا مثلث و شستی پشتی عقب، که بشه همزمان فشارشون داد.

این وسط، بعد از عوض کردن این چیدمان کلیدها، تا حدود ۲ الی ۵ ساعت کیفیت عملکرد به‌شدت بد می‌شه. و هی سوتی می‌دی و مغزت نصف کلیدهای قدیم و نصف جدید می‌زنه و هی می‌ری قاطی باقالیا!
Aug 27, 2023 21 tweets 6 min read
اوورثینک کردن (بیش‌فکری، نشخوار فکری) یکی از علل رایج اضطراب، استرس، و درماندگیه که گاهی زیاد باش دست و پنجه نرم می‌کنیم.

یه مقاله از یه روانشناس و پادکستر آمریکایی ۷ ریشه‌ی اوورثینک کردن، رو بسیار زیبا و کاربردی دسته‌بندی کرده و راهکار داده:

#رشتو #سلامت_روان👇 1️⃣ یادگیری‌های کودکی

در بچگی وقتی شرایط خانوادگی سخت، غیرقابل‌پیش‌بینی، و پر از تنش باشه، کودک دستش از دنیا کوتاهه و حتی نمی‌تونه دور بشه یا بره. برای همین تنها راه تلاشش برای بقا اینه که بشینه فکر کنه تا یه راهی پیدا کنه. و حتی وقتی جوابی پیدا نشه، بازم فقط بلده بشینه فکر کنه!