Majid Kasiri مجید کثیری Profile picture
Husband, Father, Entrepreneur. Founder of AkhbarRasmi Newswire & Rasmineh PR Agency. Passionate about #PublicRelations. Dead When No Challenge Ahead.
Feb 22 13 tweets 4 min read
داستان‌های #تامین_اجتماعی فشل قسمت ٣٧٠٠:
---------
فکر کن رفتی ساندویچی و داری اولین گاز به ساندویچ‌ت رو می‌زنی.
یه پیامک برات می‌آد که بیا تو نظرسنجی شرکت کن.
لینک رو باز می‌کنی.
نوشته حساب شما مسدود و ماشین توقیف شد.
و تو فکر می‌کنی الان پول این ساندویچ رو چطور بدم؟
١/١٠
Image
Image
در همون لحظه که لقمه تو دهانم خشک شده بود فکر کردم الان چی شده و چرا؟

اصل داستان:
دیروز رفته بودم تامین اجتماعی.
در این دو سال نزدیک ۶٠٠ میلیون تومان پول به بیمه داده‌ام. می‌دونستم مثل همیشه به روش‌های شارلاتانی (مثل محاسبه ریاضی-فنی که بعدا می‌گم چه دزدی‌ایه) جریمه می‌برند.
Jan 29 14 tweets 3 min read
چرا علی‌رغم بحرانِ پیش آمده، افکار عمومی هیچ هم‌دردی‌ای با #بیمارستان_گاندی ندارد؟
اول از دید #روابط_عمومی این ویدیو را تحلیل کنیم:
این ویدیو رو می‌شود یک کیس کلاسیک در «جهت‌گیری اشتباه پیام» یا Mesaage Misdirection دید. زیرا:
١/١٣ «بر فرض که این درخواست حتی درست و مشروع بود»، سیاست درست ِ ارتباطات دولتی یا Government Relations در این کیس، این بود که این درخواست و پیام، پشت درهای بسته و به‌دور از رسانه‌ها و با لابی مطرح بشه.
پیامی که مخاطب‌اش دولته، با تارگتینگ اشتباه، از طریق رسانه‌های عمومی پخش می‌شه.
Dec 13, 2023 21 tweets 5 min read
تعاملِ #روابط_عمومی و #بازاریابی
چقدر به کاربر در سایت‌مان اجازه‌ی اظهارنظر بدهیم؟

برندها این حق رو دارن که کنترل محتوای رسانه‌های خودشون (مثل بخش نظرات) رو در دست داشته باشند ولی وجه‌المصالحه‌‌اش اینه که بپذیرند کنترل رسانه‌ی کاربر (صفحات سوشال‌اش) را هم در اختیار ندارند.
١/١٩ Image پس اگر کاربر نظری که اجازه‌ی انتشار در صفحه‌ی محصول نداشت رو در صفحه‌ی شخصی‌اش منتشر کرد باید این رو به‌عنوان «هزینه‌ی تصمیم» بپذیرند و به هزینه‌ی جذب مشتری یا CAC اضافه کنند.
در بازاریابی روش محاسبه‌ی اجازه دادن یا ندادن به انتشار نظرات منفی از فرمول تقریبی زیر تبعیت می‌کنه:
Dec 10, 2023 16 tweets 7 min read
درسِ سرعت در پاسخ‌گویی به بحرانِ #روابط_عمومی برای برندها:

حدود ١۵ ساعت قبل بود که نویسنده‌ی این توییت یک ویدیو از بدرفتاری نگهبان یکی از شعبات مک‌دونالد در لندن با یک بی‌خانمان رو منتشر کرد.
در این ویدیو، دیمون، به آب ریختن روی کیسه‌خواب اعتراض می‌کنه. (شهروند مسئول 👏)
١/١٣ دیمون، در توییت‌اش شرح می‌ده که مردم دیگه هم در اعتراض به این حرکت باش همراه شدن ولی نگهبان‌ها نه‌تنها متوقف نشدن بلکه از همه خواستن فیلم نگیرند.
به سرعت این توییت در کمتر از چندساعت وایرال می‌شه و هم‌دلی و هم‌راهی با فرد بی‌خانمان، به اعتراض شدید به مک‌دونالد منجر می‌شه.



Image
Image
Image
Image
Nov 30, 2023 19 tweets 7 min read
سال‌ها در دنیای ابزارها، در حسرت نظم و پروداکتیویتی، بی‌حاصل چرخیدم. از سررسید و planner گرفته تا Goole Task و Trello و Keep و To-Do list و هزارتا ابزار دیگه و تا حتی همین اواخر Notion.
اما اشتباه بزرگم این بود که ذهن آشفته‌ی خودم رو با ابزار می‌خواستم سروسامان بدم.
١/١٣ مشکل، باور غلطیه که اجتماع و جدیدا دنیای تکنولوژی به ما داده که «ما باید کنترل زندگی‌مون رو دست بگیریم» و عبارتِ جدیدتر و شیک‌تر: «باید زندگی‌مون رو دیزاین و طراحی کنیم».
جَرِد هندرسون فیلسوف در این ویدیو، مغلطه‌های این نظریه رو به زیبایی رد می‌کنه:


٢/
Nov 18, 2023 12 tweets 4 min read
قدرتِ جادویی #روابط_عمومی :
پریروز یک ویدیو در تیک‌تاک وایرال شد که خانمی فیلمی از داخل ماشین‌اش که آتش گرفته رو منتشر کرده و تنها چیزی که در این ماشین سالم مانده، فلاسک #استنلی بود. جالب اینکه بعد از این آتش‌سوزی و گذشت یک روز، یخ‌های داخل‌اش آب نشده بود.
١/١١ در تیک‌تاک خیلی‌ها برند استنلی رو منشن کردند و خواستند تا به این خانم یک فلاسک نو هدیه بده. 😂
بلافاصله مدیرعامل استنلی (که در فیلم بالا صحبت می‌کنه) در کمتر از ٢۴ ساعت، بخشی از ویدیوی اون خانم رو جدامی‌کنه و کنارش این ویدیو رو منتشر می‌کنه و صحبت می‌کنه.
٢/
Aug 13, 2023 20 tweets 5 min read
مارکتینگِ کثیف و بی‌اخلاق چیست؟

دو سه هفته‌ایه که یک آهنگ تولد، بین دختران نوجوان و حتی دخترهای خردسال ایرانی گُل کرده که در متن‌اش به‌طور مستقیم در مورد گُل کشیدن و الکلی بودن صحبت شده! این ترانه با داشتن این اشارات، در مورد کول و باحال بودن دخترها در هر شرایط صحبت می‌کنه!
۱/۱۴ هرساله هزاران آهنگ توسط خواننده‌های مختلف با مضامینی که برای همه سلیقه‌ها جذاب نیست (مثل سکس، الکل، مواد...) عرضه می‌شه که با نگاه قانونِ عرضه و تقاضا و احترام به سلایق مختلف (به‌جز با مخاطبِ کودک)، از کنارشون باید گذشت اما ..
۲/
Jul 30, 2023 20 tweets 4 min read
از شناخت ۱۵ ساله که از صنعت تبلیغات ایران دارم، حدس می‌زنم هیچ اصراری از سمت شرکت نبوده.
بلکه این سوال رو باید از بزرگ‌ترین کانون تبلیغاتی کشور، بزرگ‌ترین طرف قرارداد با صداوسیما و سازمان زیباسازی شهرداری تهران، «کانونِ معظمِ ایران نوین» پرسید!
👇 ویدیویی که همه دیدند لوگوی یک جای خیلی معروف در صنعت تبلیغات ایران رو روی خودش داره و اون کانون ایران نوینه، بزرگ‌ترین آژانس تبلیغاتی ایران!
ومطمئنا می‌دونسته که چنین ویدیویی هیچ‌جا امکان پخش نداره. پس قضیه چیه؟
👇
May 9, 2023 13 tweets 7 min read
دیجیکالا کجا را اشتباه رفت؟ (رشتوییت تخصصی):
#دیجیکالا را هم باید تحسین کرد و هم نقد. نقد ازین‌جهت که چرا برندی ۸ ساله که با یک Positioning درست تا سال ۹۵، برند موفقی‌ بود باید فرمان را ۱۸۰ درجه بچرخاند؟ دیجیکالا نباید MarketPlace می‌شد و‌ باید فروشگاه یا Retailer می‌ماند. /۱ می‌دانم در سال ۹۵ و تغییرات در این پلتفرم، در تیمِ ارشد و‌ مشاوران این شرکت کتاب و تئوریِ معروف جایگاه‌یابی طرفدار نداشت.
فقط شعارِ آمازون آمازون شدن به گوش می‌رسید و کسی نمی‌پرسید چرا؟
البته ترس از #بامیلو که با سرمایه‌ی گروه آلمانی Rocket وارد ایران شده بود هم بود./۲ ImageImageImage
May 5, 2023 21 tweets 9 min read
رشتوییت تخصصی:
پرفروش‌ترین آبجوی آمریکا، بادلایت، این روزها درگیر بزرگ‌ترین بحران #روابط_عمومی (تحریم گسترده و کاهش فروش ۲۵ درصدی) و شاید تاریخ صنعت آبجو است ‌و به‌خاطر ماهیت فرهنگیِ این بایکوت درس‌های جالبی برای PRهای ما هم داره که در شکاف‌های اجتماعی-سیاسی گیر می‌افتند./۱ قضیه از اونجایی شروع می‌شه که از حدود دو ماه پیش بادلایت برای تعدادی اینفلوئنسر پک‌هاش رو می‌فرسته و از اونها می‌خواد که کمپین جدیدش رو پروموت کنن. ایده‌ی کمپین ساده‌س: اینفلوئنسر از مخاطب می‌خواد با بیشترین تعداد آبجویی که می‌تونه برداره عکس بگیره و تو مسابقه شرکت کنه /۲ ImageImageImage
May 4, 2023 6 tweets 2 min read
ببینید دوستان این سوال چیز جدیدی نیست و حداقل از دهه ۶۰ میلادی و جنبش سیاهان، به سوال کلاسیک کنش‌گران و مخالفان در برابر Discrimination یا تبعیض تبدیل شده. وظیفه‌ی ما در برابر تبعیضی که در قانون نهادینه شده چیه؟ /۱ وظیفه‌ی راننده اتوبوس در برابر رُزا پارک (Rosa Park)، سیاه‌پوستی که طبق قانون وظیفه داشت صندلی‌اش رو به سفیدپوست بده و نداد و قانون رو نقض کرد چیه؟
به نظرم جواب این سوال با جواب به سوال 《هزینه‌ی اخلاقی بودن در برابر قانون‌مند بودن》می‌رسیم. /۲
history.com/topics/black-h…
Nov 7, 2022 21 tweets 4 min read
رشتوییت تخصصی برای دوستان PR:
یه مثالی هست که «فحش رو که بندازی زمین، صاحبش برمی‌داره».
کسب‌وکارها و استارتاپ‌ها این روزها به درست یا غلط و با سند یا بدون سند، به همکاری با حکومت متهم می‌شن و درخواست تحریم اونها خیلی سریع وایرال می‌شه.
ولی عکس‌العمل درست در این زمینه چیه؟ /۱ برای تحلیل واکنش به این فراخوان‌ها قبل از اقدام باید دو چیز رو شناخت: ۱. کانتکست فراخوان‌ها و فضا ۲. ماهیت این فراخوان‌ها

۱. کانتکست یا فضا:
در فضای به شدت دو قطبی به سر می‌بریم که هریک از طرفین به شدت به دنبال یارگیری هستن.
به خصوص مخالفان که با اوج‌گیری اعتراضات.. /۲
Nov 6, 2022 9 tweets 2 min read
رشتوییت:
این ایمیل‌های هک شده از کمیته فیلترینگ به جای اینکه به درد مچ‌گیری از کسب‌وکارها بخوره، به نفعشون شد که به همه (منتقدان، مخالفان، کاربران و رسانه‌ها) نشون بدن تو چه فضایی داشتیم و داریم کار می‌کنیم و هیچ‌گاه علنی نمی‌شد در مورد این «فیل بزرگ در اتاق» صحبت کرد. ادامه ۲: در واقع درسته که بعضی‌ها دنبال مچ‌گیری از شرکت‌هان ولی این ایمیل‌ها بیشتر این موارد رو بیشتر از همیشه جلوی چشم همه می‌آره:
- فضای ترس و خفقان حکومتی برای چه کسب‌وکارهای بزرگ و چه کوچک
- قانونِ بد که اجازه‌ی هرگونه فشار و دسترسی حکومت به اطلاعات مردم در شرکت‌ها رو می‌ده
Dec 11, 2020 6 tweets 2 min read
باز هم رسانه‌ی بی‌مسئولیت: چطور یک برند مطرح ایرانی و اشتغال چند هزار نفر را نابود کنیم؟ (کوت‌ها رو بخونید)
رفتم جزئیات این اخطار رو در بیارم ببینم چیه.
روزانه صدها اخطار مصرف در آلمان صادر می‌شه که برای این برند کلوچه #نادری هم یک اخطار مصرف صادر شده، حالا قضیه چیه؟/۱ در متن اخطار مصرف به وضوح اومده (ترجمه‌ی آلمانی به انگلیسی):
undesirable contaminants with genotoxic and carcinogenic effects and an unlabelled PEANUT allergen.
آلودگی نامطلوب «به» موادی سرطان‌زا و ژنتیکی و نداشتن برچسب محتویات بادام زمینی (که ممکنه برای بعضی آلرژی زا باشه) /۲
Feb 2, 2019 34 tweets 8 min read
یک #رشتویتت در مورد #تامین_اجتماعی ایده‌آل: 1- #سازمان_تامین_اجتماعی نتوانسته هدف تامین اجتماعی (سلامت، بیکاری و مستمری) رو برآورده کند و 2- با این روند حتی توسط مراکز رسمی در مورد ورشکستگی‌ش هشدار داده شده و 3- به یکی از موانع رشد اقتصادی تبدیل شده است. رفاه و تامین اجتماعی برای عموم ایده‌ای بوده که از قرن 16 در اروپا رواج یافت ولی از اواخر قرن 19 در آلمان توسعه یافت و در ایران هم از زمان راه‌اندازی سیستم مستمری بازنشستگان ارتش و بعد برای جبران خسارت کارگران مصدوم یا تلفات کارگران راه‌آهن وارد ایران شد.
donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-5…
Nov 20, 2018 18 tweets 4 min read
می‌خوام تو این رشتوییت از سیستم فشل #مالیات و #دارایی کشور، با دوتا سناریوی مختلف یک مثال از #فرارمالیاتی رو نشون بدم و اینکه چطور شرکت‌های شفاف دارن ضرر می‌کنن. /۱ در هر دو سناریو فرض اینه که مثلا شرکت شما ۲۰۰ میلیون تومان در یک سال مالی فروش داشته ولی دارایی از طریق اسناد شرکت‌های طرف حساب شما فقط ۲۰ میلیون تومان فروش شما رو شناسایی کرده. دلیل این اختلاف زیاد شفاف و قانونی کار نکردن اکثر مشتریان شماست. /۲