Piet Lekkerkerk Profile picture
* politiek * geschiedenis * ✒️ En volgens @pauladang wereldkampioen bullshitdesinformatiedoorprikspecialistenexpertoloog.
Touareg Profile picture M.J. de Haan (Jappie) Profile picture Willem Roijmans Profile picture Remus van Dijl Profile picture Jörg Profile picture 8 added to My Authors
17 Oct
1/12
De oplichters van het @BPOC2020 hebben in verzonnen verklaringen van agenten een van hun meest frauduleuze projecten gehad. Zo frauduleus dat de uitgever van de BPOC2020 zich inmiddels publiekelijk distantieert van zijn eigen project.
#BPOC2020 #stopbpoc2020
2/12
Dat is bijzonder want Tom Zwitser is niet in de eerste complotleugen gestikt.
Het gekke is dat Zwitser er eerder geen probleem mee had dat de verklaringen niet alleen anoniem maar ook volstrekt ongeloofwaardig zijn.
Het feit dat Kuit nu bij het OM in beeld is zal meespelen.
3/12
Steeds kondigt Kuit aan met de agenten naar buiten te komen, maar komt dan met de bewering dat ze bedreigd worden.
Kuit kan veel en vooral slecht liegen.
Mensen die anoniem een verklaring aflegden, kunnen namelijk niet bedreigd worden, want niemand weet wie zij zijn.
Read 13 tweets
4 Oct
De deelnemers aan zo'n demonstratie waar een paar duizend wappen zij aan zij met neo-nazi's marcheren, hoef je om een aantal redenen niet serieus te nemen.
Ze hebben namelijk een totaal verknipt beeld van wat er aan de hand is.
Ik loop wat opvattingen langs. /2
Een groep bestaat uit mensen die ontkennen dat we te maken hebben met een pandemie als gevolg van een besmettelijk virus. Ze noemen dit een griep en er is volgens hen niets aan de hand. Thierry Baudet is iemand die dit waandenkbeeld aan mensen opdringt. /3
threadreaderapp.com/thread/1368621…
Wie weigert te erkennen dat we met een pandemie te maken hebben, zal blijven beweren dat elke maatregel om die pandemie in te dammen klinkklare onzin is. Dat mogen ze vinden, maar het zijn ook geen mensen die je serieus hoeft te nemen. /4
Read 10 tweets
1 Oct
Volgers van de @bpoc2020 wijzen de wappen erop dat ze geld storten, zonder er iets voor terug te krijgen. Grafspreker Pieter/Pedro en dochter @kuit_jade doen een halfslachtige poging om hun opgestreken wappeneuro's te verantwoorden. Maar oplichters blijven oplichters./2
De correspondentie met het ICC, het tribunaal dat zich o.a. boog over de genocide in Rwanda, bestond uit een in slecht Engels opgestelde e-mail waarin Kuit zei dat hij bewijs had dat de Ned. overheid zich schuldig maakt aan 'misdaden tegen de menselijkheid en genocide. /3
Als bewijs verwijst de man naar wat hij 'verhoren' noemt. Best interessant om eens te kijken wat zo'n zogenaamd onafhankelijk verhoor inhoudt. Neem het gesprek dat Kuit op 1 mei had met een zekere Arie Paap. Wat Paap zegt, klinkt best heftig. /4
Read 11 tweets
13 Sep
Met uitspraken van @ThierryBaudet is meestal heel veel mis. Zo ook met zijn recente tweet over een coronapaspoort.
Wat je je moet realiseren is dat Baudet al begint met het verplaatsen van de doelpalen door de feiten te verdraaien. /2
/2
Een bekend voorbeeld daarvan is de tweet over zijn vriendinnen Davide en Robin de Keijzer (bestuurslid van de antisemitische club JFVD). Baudet beweerde dat ze lastig gevallen waren door ‘Marokkanen’, en dat aangifte zinloos zou zijn. /3
/3
De werkelijkheid was dat de beide vriendinnen van de neo-fascist geweigerd hadden hun medewerking te verlenen aan een reguliere kaartcontrole in het openbaar vervoer.
Hier kom ik straks op terug. /4
/4
Read 15 tweets
21 Aug
1/16
Of iemand een oplichter is, kun je zien aan het gegeven dat iemand liegt en probeert die leugens weer te verhullen met nieuwe leugens. Dat is de werkwijze van de @BPOC2020. Een zelfbenoemde commissie die intimidatiepraktijken toepast, aldus terrorismebestrijder @NCTV_NL.
2/16
Het zelfbenoemde BPOC2020 van pastor Pieter Kuit ontving het startkapitaal van de ANBB, een club waarvan op dat moment dansleraar W.C. Engel en uitgever Tom Zwitser van de Blauwe Tijger, ook figurerend in rapporten van de @NCTV_NL, bestuursleden waren.
3/16
De commissie van freelance pastor Kuit zonder kerk en zijn werkloze dochter laat de websites waar geld voor wordt ingezameld, maken door de zoon van de pastor. Voor rechtszaken is er o.a. een advocaat, Bart Maes, die zelf in de raad van advies zit van de BPOC2020.,
Read 18 tweets
11 Aug
1/19
Wybren van Haga zegt bij #Op1 dat hij nieuwe verkiezingen wil. De kiezers hebben in een coronasfeer gestemd. Dat is nu weggeëbd en Van Haga die gekozen is op coronaleugens van het FVD, wil dat het kabinet wordt afgerekend op de toeslagenaffaire.
threadreaderapp.com/thread/1368621…
2/19
Als je op het programma van Baudet een zetel hebt bemachtigd, heb je minder moreel besef dan een naaktslak. Even teruglezen achter welkw partijleider Wybren van Haga zich schaarde in november 2020? Na het etentje in Tiel bleef de hoaxjesmelker de antisemiet trouw.
3/19
@WybrenvanHaga kan beter stilzitten terwijl hij geschoren wordt, dan anderen de maat proberen te nemen als het op leugens aankomt.
Met dank aan @jpeterburger.
En voor wie de hele collectie wil zien, zet dit in de zoekbalk: haga (from:@jpeterburger)
Read 19 tweets
29 Jul
1/37
Op 24 juli plaatste het @refdag een interview met FVD-Tweedekamerlid @PvanHouwelingen. Hij is bekend van een roman waarin hij het Derde Rijk verheerlijkt. En van de organisatie van een referendum over een verdrag met Oekraïne, terwijl Oekraïne hem niet interesseerde.
2/37
De kop dat hij de grenzen opzoekt is best goed gekozen. Pepijn is nog altijd betrokken bij het Burgercomité-EU en retweet de veelal grove uitingen van dat account veelvuldig. Onduidelijk is of hij ze zelf schrijft. Zelf zoekt hij ook graag de grenzen op in zijn uitingen.
3/37
Dat Van Houwelingen als bewonderaar van het Derde Rijk en Kamerlid van een partij waarin antisemitisme hoogtij viert, iemand zonder goede aanleiding voor nazi uitmaakt, is op zijn minst bijzonder te noemen.
duimspijker.com/opinie/antisem…
Read 38 tweets
28 Jul
De democratische rechtstaat financiert de beweging die diezelfde rechtstaat de nek om wil draaien.
Zo werk een vrije samenleving en de neofascist Baudet weet daar haarfijn gebruik van te maken.
Dat hij een neofascist is, waren in 2016 al alle aanwijzingen voor.
ikje.blogspot.com/2016/02/is-thi…
En ook deze site is verhelderend:
kafka.nl/personen/thier…
Read 4 tweets
27 Jul
1/74
Thierry #Baudet heeft weer eens een stuk op de site van het #FVD geplaatst. Omdat ik de ervaring heb dat de stukken die Baudet schrijft van de onwaarheden aan elkaar hangen, heb ik het Zomeressay 2021 nagelopen. Het weerleggen van onzin duurt langer dan het verkondigen.
2/74
Is Baudet geradicaliseerd? Wie is de ‘men’ die dat zegt? Waarom zouden kranten dat opschrijven? Praten commentatoren ‘men’ na, of trekken ze eigen conclusies?
De ‘men’ die het signaleerde was Baudets oud-partijgenote @NickiVerweij, maar dat is al weer 8 maanden geleden.
3/74
Nicki Pouw-Verweij schreef de brief op 25 november 2020. Dat is ruim anderhalf jaar na de zogenoemde boreale overwinningsspeech van Baudet. De toespraak waarin hij nazi-mystiek vermengde met de vocabulaire van de Franse Holocaustontkenner Jean-Marie Le Pen.
Read 76 tweets
25 Jul
Thierry Baudet en zijn zomeressay in vier tweets.
Een willekeurige passage : Image
De vraag van Baudet na deze passage: Image
Tja, lastige vraag.
Een antisemiet met een fascinatie en sympathie voor het Derde Rijk en een racist was Baudet al voor hij met zijn politieke carrière begon.
Dus niet geradicaliseerd, wel veel verder de complotfuik ingedoken.
Read 4 tweets
29 Jun
1/18
Een democratisch bestel kan altijd beter, rechtvaardiger, integerder en foutlozer. Maar al met al functioneert het Nederlandse politieke bestel redelijk.
Het is een extreem-rechtse trope dat de democratie verrot is.
2/18
Wat Baudets favoriete regeringsvorm en regeerstijl is, wordt duidelijk als je kijkt over welke mensen hij zich bewonderend uitlaat.
Bij het zien van het lijstje Bolsonaro, Trump, Orban en Poetin, hoef je je over de democratische gezindheid van Baudet geen illusies te maken.
3/18
Mensen voortdurend aanpraten dat de democratie kapot is - omdat extreem-rechts er nog niet in geslaagd is de democratie vakkundig de nek om te draaien - is een proces waar veel partijen bij betrokken zijn. Bijvoorbeeld Tom Zwitser met zijn complotuitgeverij Blauwe Tijger.
Read 19 tweets
27 Jun
1/28
Er is al meer dan een jaar is een buitenparlementaire onderzoekscommissie bezig. Het is een soort larp van een parlementaire enquête door Pieter Kuit en dochter Jade. De business van Pieter (huwelijksvoltrekkingen) lag stil door de corona-maatregelen. ImageImage
2/28
Zo’n beetje iedereen die desinformatie over Covid-19 en vaccinaties heeft verspreidt, is bij deze wappen-larp betrokken. Dat begint al met de ‘raad van advies’. Ruth Seldenrijk (een man) is een anti-vaxer die elke hoax over de vaccins herhaalt. ImageImage
3/28
Het is al vaak herhaald, de vaccins zijn niet experimenteel en geen gen-therapie. En de farmaceutische industrie levert uitgebreide documentatie over werking en bijwerkingen. Dat is allemaal terug te lezen via de site van het RIVM.
rivm.nl/covid-19-vacci…
Read 30 tweets
4 Jun
@ThierryBaudet verkondigde op 3 juni in de vergaderzaal van de Tweede Kamer weer eens een complotfantasie. Het verhaal volgde het gebruikelijke patroon van zijn andere vuige complotgezwets over de EU of ‘de elite’. 2/25
Baudet oreert bijvoorbeeld over de oncontroleerbare macht die uitgeoefend wordt door een ongekozen bureaucratisch apparaat in Brussel of over een kartel van politieke partijen dat heimelijk GroenLinks-beleid uitvoert. 3/25
Baudet probeert zijn volgers voor te houden hoe verschrikkelijk het is wat ‘de EU’ of ‘de elite’ van plan zijn. Alleen zijn het Baudets eigen verzinsels waar hij schande van spreekt en is er geen EU-plan of VVD-beleid te vinden dat met zijn beschrijving overeenkomt. 4/25
Read 25 tweets
9 May
Je kunt denken: het is maar een naam.
Je kunt denken: het is toeval.
Read 5 tweets
9 May
Thierry Baudet ziet de actie die hij opzette rondom de Dodenherdenking niet als bijzaak.
Ik ook niet.
Het legt de kern van zijn gedachtegoed bloot.

En om te beseffen wat het gevaar van het gedachtegoed van Baudet is voor een samenleving, hoef je niet terug naar periode van de Tweede Wereldoorlog. Baudet was ook tegen de berechting van de oorlogsmisdadiger Milosevic.
Laughland mede-auteur van de dissertatie van Baudet en in 2016 werkend voor een Russisch instituut in Parijs, noemde het proces tegen Milosevic onwettig, zoals Baudet het proces van Neurenberg onwettig noemde.
Read 4 tweets
9 May
@ThierryBaudet,‘zijn’ forum en nog wat clubjes misbruikten deze week het logo van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. @rik_rutten heeft die uiting en de deelnemers kundig geduid. 2/40
De actie van Baudet riep veel weerstand op en Baudet heeft daarom op 7 mei een verdediging geschreven. Het stuk bulkt van de valse vergelijkingen en van de fascistoïde retoriek. Als referentie geef ik mee de 14 kenmerken van fascisme die Umberto Eco onderscheidde. 3/40
Baudet heeft in het recente verleden laten zien dat hij bewondering heeft voor het Derde Rijk en flirt met het gedachtegoed van fascistische denkers. Tijdens de #complotkaravaan noemde hij het Neurenberg Tribunaal, waar de nazi-kopstukken berecht werden, illegitiem. 4/40
Read 39 tweets
16 Mar
@ThierryBaudet verspreidt tijdens de complotkaravaan slechts desinformatie die er op gericht is om de zorg en de samenleving te ontwrichten. Met wat het #FVD wil, zal de corona-pandemie langer doorwoekeren, zeker ook doordat het FVD het vertrouwen in vaccins ondermijnt. /2
De vraag die je dan kunt stellen is: waarom verspreidt iemand desinformatie die gericht is op ontwrichting?

Ik kan niet in Baudets hoofd kijken, maar Baudet is de enige politicus met een partij-ideoloog die betaald wordt door de Russische propagandazender Russia Today. /3
Daar zaait Baudets partij-ideoloog twijfel over de schuld van Rusland aan het neerschieten van MH17, de ramp waarbij 196 landgenoten (298 mensen in totaal) vermoord zijn door een Russische raketaanval.
Baudet praat Laughland daarin na. /4
Read 5 tweets
15 Mar
@MartijnK0ning had nog een aspect overgeslagen in zijn typering van @ThierryBaudet: zijn totaal mislukte wetenschappelijke carrière. Het is wellicht de reden waarom hij nu gedwongen is als zingende trucker met een #complotkaravaan het land door te trekken. /2
Al in 2010 veegde professor Rick Lawson met de promovendus Baudet de vloer aan met betrekking tot kennis van internationaal recht. Het was het onderwerp van het proefschrift van Baudet. Baudet wist niet waar hij het over had. /3
mr-online.nl/baudet-lawson-…
Omdat Baudet de leercurve heeft van een biljartlaken, herhaalde hij zijn misconcepties (of welbewuste verdraaiingen?) in zijn deels door de toen voor een Russisch pr-instituut in Parijs werkende John Laughland geschreven, omstreden proefschrift. /4
archief.mareonline.nl/archive/2019/0…
Read 7 tweets
15 Mar
Geert en Sam van Rooy hebben het bijgelegd, @chrisaaalberts? Sam werd een paar jaar terug ontslagen als PVV-medewerker wegens straatinitimidatie. Zijn vriendschappelijke band met @ThierryBaudet en Paul Cliteur dateert weer van na de straatterreur. Een soort Vlaamse Dion Graus. /2
In 2011 zette Wilders de Vlaamse straatterrorist op straat. /3
De vriendschap met Baudet dateert natuurlijk van na de laffe daad van Sam. /3
Read 5 tweets
14 Mar
Ik heb een stuk uit de toespraak van @ThierryBaudet in Tilburg bij de #complotkaravaan uitgeschreven. Soms heb ik een foto of link toegevoegd om de woorden die de leider van de stam zijn volgelingen (zijn woorden) voorhield, in perspectief te plaatsen. /2
Baudet: “Er is eigenlijk maar één grote ideologische strijd in de wereld. En dat is de strijd tussen orde en vrijheid. Tussen controle en vrijheid. Tussen lockdown en vrijheid. Tussen het eenmaken van landen en vrijheid. Tussen het nieuwe normaal en vrijheid.” /3
“Tussen build back better en vrijheid. The great reset en vrijheid. Vaccinatieprogramma’s en vrijheid. Het partijkartel en FVD. Dat is het enige wat er echt op de agenda staat. En al die mensen die in de regionen van de macht ronddraaien, …” /4
Read 17 tweets