Филип Карађорђевић Profile picture
Jan 14 7 tweets 3 min read
Снага и подухват једног храброг појединца @DjokerNole могу да нам дају и храбрости и наде. Постаје све очигледније да "слободни свет" све брже пада у тиранију. Када се пошаст тираније појави наша је дужност да укажемо на то. ⬇️ /1 Многи неће препознати да смо се запутили у том опасном смеру јер тиранија зна да се лукаво маскира добрим делима па тако они који причају против ње често буду дочекани негодовањем и поругом, као што је случај са нашим храбрим братом @DjokerNole. ⬇️ /2
Mar 24, 2021 5 tweets 1 min read
24. март 1999. остаће уписан као један од најмрачнијих тренутака у модерној историји, дан када је Међународна заједница пала на испиту зрелости, узела себи силу и ставила је изнад права, протов суверене земље оснивача УН, без одлуке СБ, по први пут у својој историји.

(1/5)⬇️⬇️⬇️ 78 дана је НАТО алијанса, савез сачињен од најмоћнијих и најбогатијих земаља света, вршила агресију и делатност супротну намени њених оснивача, ударала свом својом силом на нашу земљу.

(2/5)⬇️
Oct 23, 2020 9 tweets 2 min read
Дистопијски романи су сав бес данашњег времена. Ево занимљивог цитата једног од најбољих аутора тог жанра, Џорџа Орвела из 1944. године ⬇️⬇️⬇️ (1/9) ”Функција краља у промовисању стабилности и деловању попут неке врсте ослонца у недемократском друштву је, наравно, очигледна. Али он такође има, или може да има, функцију да делује као отпусни вентил за опасне емоције. ⬇️ (2/9)