Ahmet D. Altunbaş Profile picture
Adhuc multa habeo vobis dicere, sed non potestis portare modo.
Bahri Profile picture Floods to read Profile picture 2 subscribed
Aug 23, 2021 11 tweets 3 min read
neresini düzeltsem bilemedim 🤔 baştan alayım:
a) kirliliğe kutsiyet veren bir kilise ben ahir ömrümde işitmedim. başlıca iki kilisenin, Erdal bey, Katolik Kilisesi, Ortodoks Kilisesi, bu yönde bir emrine fermanına rastladıysa aydınlatmış olur. halbuki:
Sep 5, 2020 14 tweets 3 min read
Duydum ki bazı illerimizde esnaf ve ahali üniversitelerin açılması için lobi yapmaya başlamış.

madem öyle, Ortaçağ'da Paris esnafının tahsil dünyasına etkisini yakından görelim. Paris Üniversitesi ilahiyat, hukuk gibi bilimlerde zamanın önde gelen eğitim kurumlarındandı
özünde kiliseye bağlı bir teşkilat olduğu için tahsile gelen öğrenciler din adamları gibi kilise hukukuna tabidir, cüppe giyerler, saçlarını tonsür modeli keserler falan filan inter milan
Mar 15, 2020 23 tweets 4 min read
'1348 senesindeki salgın veya ölümün hikayesi'

"Evlerimize vardık, akraba ve komşularımız bizi ziyaret etmek için dört bir yandan geldiler. Heyhat onlara ölümün oklarını acımasızca fırlattık! Onlarla konuşurken, bizi kucaklayıp öptüklerinde, dudaklarımızdan zehir saçtık." Piacenzalı noter Gabriele de' Mussi, 1347 veba salgınının Avrupa'ya yayılışını ayrıntılarıyla anlattığı kroniğinde İtalya'ya gemilerle ulaşanların hastalığı başkalarına nasıl bulaştırdıklarını böyle tarif ediyor.
Jan 22, 2020 10 tweets 4 min read
Timur'un 1402 yazında Ankara Muharebesi'nin hemen ardından Avrupa ülkelerine gönderdiği elçisi Sultaniye Başpiskoposu Johannes'in, 1403 Mayıs ayında geldiği Paris günlerinde kaleme aldığı "Les ordonnances de Temir Bey" adlı eserinin çevirisi Kronik Kitap'tan çıktı. 3 yıl önce kenara ufak notlar alarak başladığım kitabın serüveni nihayet sona erdi.
Oct 30, 2019 9 tweets 4 min read
ikidir twitter akışında şu beyefendinin imgeleminde evirip çevirdiklerine rastlıyorum. ben onun kadar bilgili biri değilim ya, bir de ben deneyeyim.
1919'da Britanya Dışişleri Bakanlığı ve Hindistan Bakanlığı arasındaki İstanbul'un kaderine dair yazışmalar
Hindistan Bakanlığı her ne kadar Hintli Müslümanlar nedeniyle işgalde daha ihtiyatlı bir tavır yakınılmasını önerse de nihai amaç Türklerin İstanbul ve tüm Avrupa topraklarından atılması konusunda hükümetin diğer unsurlarıyla hem fikir.