۱) ساخت مسجد تو پارک قیطریه و بقیه پارکها صرفا ریاکاری مذهبی نیست بلکه چپاول آخرین فضاهای عمومی شهر برای احداث مغازه و کسب درآمد از اجارههاش هم هست. این کار سالهاست با مساجد تهران و بیشتر تو مناطق بالاشهر داره انجام میشه. سال ۹۶ یه گزارش تو شرق چاپ کردیم درباره همین ماجرا.
۲) طبق قانونی که سال ۹۱ تصویب شد آب و برق و گاز مساجد رایگانه، حضرات هم با ساخت مغازه و فضاهای تجاری به خصوص تو اون بخش از فضای مساجد که برِ خیابونهای اصلی هستن و اجاره دادنشون به صنفهایی مثل کترینگ و رستوران که آب و گاز زیادی مصرف میکنن درآمدهای فراوانی دارن.
Apr 14, 2023 • 9 tweets • 2 min read
از شنبه؟
۱) وعده فرمانده نیروی انتظامی که گفته «برخورد با کشف حجاب از شنبه ۲۶ فروردین آغاز میشود» به هیچجا نمیرسد، به هیچجا. حتی اگر از هوشمندترین فناوریها برای شناسایی چهرهها استفاده کنند (که ندارند) یا بیشترین نیروی نظامی و شبه نظامی را به خیابان بکشانند (که نمیتوانند).
۲) داستان و دلیلش هم ساده است؛ حجاب اجباری در همه این سالها لزوما نه فقط به خاطر ترس از گشت ارشاد و بازداشت شدن، که به خاطر عرف اجتماعی (ترکیب اثرگذاری آموزههای دینی با مردسالاری تاریخی و چربیدن زور طیفهای حامی این شکل از پوشش) در بطن جامعه داوم داشت.
Jan 2, 2023 • 8 tweets • 3 min read
۱) شدت آلودگی هوای تهران - و بقیه شهرهای بزرگ - دارد سر راست به ما میگوید چرا فارغ از موضعمان نسبت به وضع موجود، همه باید خواهان تغییر باشیم، تغییر اساسی و ریشهای.
آلایندههای کشندهی هوا وقتی وارد ریهها میشوند کاری به اعتقادات، مواضع سیاسی، موقعیت اداری یا چادری
۲) و بدون حجاب بودن کسی ندارند. پولدار و غیر سیاسی و گاردی و لباس شخصی و فرمانده و عزیزانشان همانقدر آنها را نفس میکشند که بقیه.
(دل را خنک میکند که ناکارآمدی در ابعاد ملی اثراتش تا این حد به عدالت توزیع میشود)
وقتی نه از مدیریت و برنامه خبری باشد و نه از باد و باران،
Nov 16, 2022 • 8 tweets • 2 min read
۱) برای پی بردن به میزان گستردگی اعتراضات و تعداد مردم همدل با معترضان، کافی بود دیروز در خیابانهای تهران قدم بزنی. طبق آمار گوشیام من روز ۲۴ آبان از ساعت ۲ تا ۵ عصر حدود ۱۷ هزار قدم پیادهروی کردم؛ از ولیعصر سر فاطمی تا خ جمهوری از آنجا تا چهاراه استانبول و بعد تا توپخونه و
۲) تا باب همایون و ناصرخسرو و کوچه مروی و بعد خود بازار، از آنجا با مترو تا سعدی و جمهوری، بعد لالهزار و منوچهری و میدان فردوسی تا چهارراه کالج و و انقلاب تا سر وصال بعد بلوار کشاورز و... در همه این مسیرها، هر جایی که من دیدم تقریباً اکثریت مطلق مغازهها بسته بود (جز خ فردوسی،
Jul 20, 2021 • 8 tweets • 3 min read
۱) مسوولان و مدافعان پروژههای سد سازی همیشه توجیه اولشان، مدیریت منابع آب و حل مشکل کمآبی و برق است. وضعیت این روزهای خوزستان ولی نشان میدهد تا چه اندازه این ادعاها پوچ است. هزاران سال است که ۵ تا از بزرگترین رودخانههای ایران راهی جلگه خوزستان میشوند.
۲) و از آنجا به تالابهای شادگان و هورالعظیم و خلیج فارس میریختند و هم این تالابها را زنده نگه میداشتند و هم خوزستان حاصلخیرترین بخش خاک ایران بود. اما در این سالها که ویروس سدسازی به جان رودخانههای ایران افتاده، ثمرات این بیماری را بهتر میتوان دید.
Dec 12, 2018 • 10 tweets • 5 min read
رشته توییت
درباره تحریمهای طرح شده در پارلمان کانادا، در توییتر بحثهای زیادی شد، برخی آن را "تحریم ایران" و برخی "تحریم سرکوبگران حقوقبشر" نامیدند. اما درباره پیشنهاددهندگان و تحریمکنندگان چه میدانیم؟ نسبت آنها با حقوقبشر چیست؟ در این رشته توییت به این موضوع پرداخته شده./1
پیشنهاددهنده تحریمها اروین کاتلر است، او قبلا وزیر دادگستری کانادا بود، یکی از کارهای کاتلر خارج کردن سازمان مجاهدین خلق از فهرست گروههای تروریستی بود. سازمانی که حتی در گزارش جروزالیم پست در همین باره، از آن بهعنوان گروهی با تاریخی خونآلود یادشده. /2 jpost.com/International/…