Rotem Oreg (Washington Express) Profile picture
פוליטיקה פנים-אמריקאית, מדיניות חוץ אמריקאית ומה שביניהן. כותב גם בפייסבוק ובטלגרם https://t.co/ltWl7KQZsV. קצת תרבות פופ, וויסקי ומרתונים. מנהל את @ildemall
Jona King Profile picture mich gold ♟️ Profile picture 2 subscribed
Feb 2 12 tweets 4 min read
רבות הדרכים (למפות את אמריקה)

1. במדינה גדולה כמו ארה"ב יש הבדלים תהומיים בין קצה לקצה ובין אזור לאזור. חמישים המדינות ו-DC מחולקות, באופן טבעי, לאזורים (regions), אך כל חלוקה נראית מלאכותית במידת מה. בשרשור הזה נעמיק בכמה חלוקות מקובלות, נסתכל על הבעייתיות שבהן, ונציע חלופה. נתחיל במפה הזו, שמציגה את החלוקה הבסיסית ביותר לארבעה regions שמקובלים גם ברוב הסקרים (כששואלים "מאיזה אזור את", יש לרוב ארבע תשובות): המערב, שמשתרע ממונטנה בצפון וניו-מקסיקו בדרום עד חופי הפסיפי;
המערב התיכון, מקנזס במערב ואוהיו במזרח עד הגבול עם קנדה;
>> Image
Dec 11, 2023 19 tweets 5 min read
מחשבות על השימועים בקונגרס לנשיאות האוניברסיטאות:

1. השימועים פתחו תיבת פנדורה - הם חשפו לקונגרס האמריקאי ולעולם את הבלבול, העיוורון, סובלנות-היתר או "עצימת העין" של חלקים משדרת ההנהגה של האקדמיה האמריקאית בנוגע ליחסה לישראל וליהודים. Image 2. הכישלון של הנשיאות למתוח את הקו המוסרי הברור ביותר - ולענות "כן" על השאלה שקריאות לרצח עם הן בריונות והטרדה - מעיד כאלף עדים על הבועה שהן פועלות בתוכה.
Nov 23, 2023 13 tweets 3 min read
כמה מחשבות על הגבלות אפשריות על ישראל -

1. ההפוגה ההומניטרית הבאה עלינו ובצידה עסקת השבת החטופים צפויה להיות מהלומה למומנטום הצה"לי. האם היא תוביל להפסקת אש מוחלטת או לא - עוד לא ברור - אבל אחד הדברים שאפשר להניח בסבירות גבוהה הוא שהלחץ הבינלאומי על ישראל יגבר: > Image 2. לנצל את המומנטום של הפחתת האלימות, להימנע מלשוב לחילופי אש, לנסות לחלץ שבויים נוספים וכו'. כמובן ברקע - העולם ייחשף (שוב) לממדי ההרס והמצוקה האנושית בעזה. Image
Oct 30, 2023 29 tweets 7 min read
איך לדבר ליברלית

1. כפי שהבטחתי, ובהמשך לפוסטים הקודמים על השיחה עם א' ועל תפיסת ישראל בעיני דמוקרטים וצעירים בארה"ב, בפוסט הזה אנסה לתת *כללי אצבע* לאיך אנחנו מדברים על ישראל בליברלית, ובפרט איך אנחנו מתארים את המצב הנוכחי. Image 2. שימו לב כמובן שמדובר בכללי אצבע - הם מבוססים על שנים של עיסוק בתחום ושל למידה של האידיאולוגיה הפרוגרסיבית, אבל הם לעולם לא יעבדו בלי אינטליגנציה רגשית וקריאה נכונה של בן השיח.
Oct 22, 2023 38 tweets 9 min read
בצומת, פנה שמאלה: הפיצול באגף הפרוגרסיבי ביחס לישראל, והמלצות להמשך (ארוך אבל חשוב)
1. כתבתי לפני כמה ימים שאנתח את ההשפעות של המלחמה על האגף הפרוגרסיבי של המפלגה הדמוקרטית ותומכיה ביחסם לישראל. בינתיים שהצטברו מספיק נתונים כדי לשרטט איפה עומד "השמאל העמוק" והיכן קווי השבר בתוכו. Image 2. התגובה המיידית של האגף הפרוגרסיבי הייתה, כמובן, גינוי חריף להתקפה של חמאס: הסנאטור ברני סנדרס (ורמונט) וכמעט כל חברות ה-Squad - כולל אילהאן עומאר (מינסוטה), שמעולם לא חסכה ביקורת מישראל - פרסמו הודעות גינוי.
Oct 11, 2023 21 tweets 3 min read
חרבות ברזל - עדכונים, פרשנות ומחשבות, כולל נימה אישית

1. א. נאום ביידן

נאומו של הנשיא ביידן (ראו הפוסט הקודם) ייכנס לדברי ההיסטוריה של יחסי ארה"ב-ישראל. מבלי לחזור על דבריו (ראו הפוסט הקודם), הוא נגע בכל הנקודות הקריטיות: > 2. הטרגדיה האנושית, הזוועות שביצע חמאס (כולל השוואה לדאעש, תוצאה של מאמץ ההסברה של אלפי אזרחים ישראלים), התייצבות מלאה נגד שנאה ואנטישמיות >
Jun 21, 2023 23 tweets 6 min read
סדר באגף שמאל: מונחים ומושגים באידיאולוגיה הפרוגרסיבית שחשוב להכיר

1. בישראל אנחנו ממעטים להשתמש במונח "פרוגרסיבי" או "פרוגרסיבים" כדי לתאר מחנה פוליטי או אידיאולוגיה, וכשאנחנו כן עושים זאת - לרוב מוצמדת לו מילה מהשורש ט.ר.ל.ל. Image 2. באופן טבעי, לאורך זמן זה מייצר הרבה מיסקונספציות סביב האידיאולוגיה הפרוגרסיבית (לטוב ולרע) ובעיקר בין מושגי המפתח שלה, ומקשה לנהל עליה דיון רציני.
Jun 9, 2023 23 tweets 6 min read
1. נאום סגנית הנשיא האריס באירוע 75 שנה לישראל - חמש תובנות

א. אתוס קופת הקק"ל והשבר הדורי

האריס מספרת על כך שבמשך אלפי שנים חלום המדינה היהודית היה, ובכן, חלום (וגם מצטטת את הרצל), והיא משתפת מחוויותיה כילדה באזור סן פרנסיסקו כיצד אספה כסף בקופות הקק"ל הכחולות. Image 2. "אם אתם מבוגרים כמוני," צחקה, "אתם גם זוכרים את הקופות האלה, בעזרתן אספנו כסף כדי לשתול עצים בישראל". יש משהו מרגש בסיפור הזה, אבל הוא גם שורשו של אחד המשברים הכי חמורים ביהדות אמריקה והוא המשבר הדורי - האריס, ילידת 1964, > Image
Jun 4, 2023 23 tweets 6 min read
הדיפלומטית - מה אפשר ללמוד מהדרמה הפוליטית המדוברת של נטפליקס?

1. השרשור הזה יהיה קצת אחר מאלה שמפורסמים פה בדרך כלל - הוא לא ינתח את אירועי השעה או סוגיית עומק בפוליטיקה האמריקאית, Image 2. אלא יתמקד ביצירה בדיונית (עם השראה) וינסה להבין מה אנחנו כצופים יכולים ללמוד על ארה"ב, הפוליטיקה שלה ומדיניות החוץ שלה, על בסיס הסדרה "הדיפלומטית". זהירות - ספוילרים.
Jun 3, 2023 9 tweets 2 min read
זה לא קל לשתף סרטון של IfNotNow, אבל הבעיה שהם מצביעים עליה היא אמיתית וכל מי שישראל יקרה לו צריך להכיר בזה. מיני-שרשור (עם נימה אישית בסוף). 1. המסר העיקרי שעובר מהסרטון הזה הוא המשבר הדורי ביהדות אמריקה - צעירים יהודים שגדלו בקהילות היהודיות יוצאים נגד האתוס הישראלי של ההורים והסבים שלהם.
מרד נעורים? רצח אב? זה הרבה יותר רציני מזה.
Jun 1, 2023 5 tweets 2 min read
ביידן בהודעה מיוחדת, המכריזה רשמית על יוני כחודש הגאווה: Pride היא החגיגה של דורות של להטב"קים שנלחמו כדי לחיות בחופשיות, והיא גם תזכורת לכך שעוד נותרה לנו עבודה רבה להבטיח שכולם זכאים לשוויון, כבוד, הגנה וחירות.

whitehouse.gov/briefing-room/… 2. רק ב-2023, 600 "חוקי שנאה" הועברו במדינות וברשויות מקומיות, ספרים על הקהילה נאסרים, בלמעלה מ-12 מדינות טראנסים לא מקבלים את הטיפול הרפואי לא הם זקוקים ואלימות נגד הקהילה ותומכיה נמצאת בעלייה.
May 16, 2023 25 tweets 6 min read
פושטים רגל? על המשבר אליו צועדת ארה"ב בעיניים פקוחות

1. בלב המחלוקת הציבורית היום בארה"ב נמצאת תקרת החוב האמריקאי - בשעה שהממשל, בהובלת ביידן, מבקש להעלות את תקרת החוב (כלומר, לתקן חקיקה כך שארה"ב תוכל לגייס יותר הלוואות), בית הנבחרים בשליטה הרפובליקנית מתנה זאת בקיצוצי הוצאות. Image 2. ארה"ב כבר הגיעה לתקרת החוב ב-19 בינואר, אלא שמשרד האוצר הפעיל שורת כלים חשבונאיים כדי להמשיך את זרימת ההוצאות השוטפות.
May 14, 2023 4 tweets 1 min read
הבית הלבן מברך על הפסקת האש, הגם ובאופן צונן למדי: ללא חזרה על המחויבות הרגילה לביטחון ישראל ולא כהצהרה אישית של ביידן, כמו שהייתה ההצהרה על סיום "עלות השחר". Image זה מרתק כי למרות שמדובר בהצהרה חיוורת למדי מבחינת תוכן, זו ההצהרה הרשמית הראשונה של הבית הלבן בנוגע למבצע - במשך חמישה ימי לחימה, הבית הלבן לא התייחס פומבית לאירועים בדרום (להוציא ההודעה על שיחת היועץ לביטחון לאומי סאליבן עם מקבילו הישראלי),
Feb 20, 2023 14 tweets 4 min read
יום הנשיאים שמח!

1. בכל חודש פברואר, יום שני השלישי מצוין ברחבי ארה"ב כיום הנשיאים - וזוהי הזדמנות טובה לכמה עובדות מספריות על נשיאי ארה"ב. 2. 45 אנשים כיהנו בתפקיד הרם ביותר בארה"ב - אך כיוון שגרובר קליבלנד היה הנשיא היחיד שנבחר לשתי קדנציות לא-רצופות, הוא נספר גם בתור הנשיא ה-22 וגם בתור הנשיא ה-24, ולכן ג'ו ביידן הוא הנשיא ה-46.
Nov 27, 2022 25 tweets 6 min read
היורשים, חלק א': הדמוקרטים שמבקשים לרשת את ביידן

1. תוצאות בחירות האמצע לא היו "הגל האדום" שכולם ציפו לו, וביידן זכה לאשרור (מסוים) לכך שהמדיניות שלו זוכה לתמיכה ע"י כך שמפלגתו לא נענשה יותר מדי בקלפי, אבל רוב ההערכות בוושינגטון הן שהנשיא ה-46 לא יתמודד לבחירה מחדש ב-2024. 2. הגיל עושה את שלו (עד 120), הפופולריות נמוכה וביידן הבטיח שיכהן כ-"נשיא מעבר" שיגשר אל הדור הבא של ההנהגה הדמוקרטית. בשרשור הזה אנסה להצביע על חמישה מועמדים פוטנציאליים שיבקשו להחליף את ביידן לא רק בהנהגת המפלגה אלא גם בבית הלבן, עם כל ההסתייגויות הרגילות(וראו את מועמד מס' 2).
Nov 12, 2022 27 tweets 6 min read
שרשור פוסט-בחירות
1. את התוצאות הסופיות אנחנו עדיין לא יודעים, אבל כבר עכשיו יש כמה מגמות מעניינות ששווה לשים עליהן את האצבע - בתוך ארצות הברית ובמדיניות החוץ שלה. 2. ראשית, סיכום של התוצאות ככל הידוע לנו עכשיו: נכון לכתיבת שרשור זה, המצב בסנאט הוא 49-49, לאחר הכרעה באריזונה לטובת הסנאטור המכהן מארק קלי.
Nov 10, 2022 4 tweets 1 min read
תמונת מצב עדכנית:
1. סנאט - 49-48 לרפובליקנים, כאשר באריזונה קלי (D) מוביל בפער של 5% גם כשהקולות נספרים - סיכוי נמוך למהפך; בנוואדה לאקסאלט (R) מוביל ב-1.8% אבל הפער הולך ומצטמצם; בג'ורג'יה - סיבוב שני. 2. בית הנבחרים - 209-191 לרפובליקנים, עדיין יש 24 מושבים בחוף המערבי שסיכוי טוב שילכו לדמוקרטים (קרובים לחוף/לעיר גדולה). מעניין להסתכל על נוואדה, תחרותית מאי פעם, ובעיקר על ההצבעה סביב ווגאס כאינדיקציה (עם הסתייגויות) לדפוסי הצבעה של עובדים מאוגדים ב-manual labor.
Nov 9, 2022 10 tweets 4 min read
סיכום ביניים של ה #Midterms2022 לבקשת @GilBitan :

1. סנאט: כרגע תיקו 48, כלומר נשארו 4 מושבים במירוץ - אריזונה, שם קלי (D) מוביל ב-6% הפרש ועם 33% מהקולות שטרם נספרו; ויסקונסין, שם ג'ונסון (R) מוביל עם 1.2% ועוד 6% שנותרו. רוב ההערכות הן שלא יהיה מהפך ונגיע ל-49-49. 2. מה שמשאיר אותנו עם שתי מדינות מפתח - נוואדה, שכ-20% מהקולות בה טרם נספרו, היא מדינת השחמט כרגע: אם הדמוקרטים ינצחו בה, וזו הערכה סבירה מאוד לאור העובדה שרוב הקולות שנותרו מגיעים בדואר וממעוזים דמוקרטיים, מפלגת השלטון סוגרת 50 ומבטיחה לעצמה רוב (יחד עם האריס). Image
Oct 15, 2022 29 tweets 6 min read
אסטרטגיית הביטחון הלאומי - חלק א' (סוגיות נבחרות)

1. השבוע פרסם הבית הלבן את אסטרטגיית הביטחון הלאומי (מעתה ואילך - NSS) של ממשל ביידן-האריס. ה-NSS היא אחד המסמכים החשובים ביותר שכל ממשל אמריקאי מפיק שכן היא מאגדת את תפיסת העולם האידיאולוגית, > 2. ניתוח המציאות על פיה ומדיניות סדורה (הכוללת יעדים וכלים) לזירת החוץ האמריקנית. בניגוד לאינטואיציה, חלק משמעותי מאסטרטגיית הביטחון הלאומי עוסק באזורים "רכים" כמו כלכלה, חברה ודמוקרטיה, אשר בתפיסה האמריקנית - באופן חוצה ממשלים - הם המרכזיים בשמירה על הביטחון הלאומי של ארה"ב.
Oct 13, 2022 21 tweets 5 min read
משבר ההגירה בניו יורק: איך הפכה שער הכניסה לאמריקה לעיר שסוערת סביב שאלת ההגירה (כתבה שלישית בסדרת הכתבות על ערים, מאת @dana_burgers )
1. ראש עיריית ניו יורק, אריק אדמס, הכריז בשישי על מצב חירום בעיר בעקבות ההגעה של אלפי מהגרים. 2. החל מחודש אפריל, טקסס ומדינות אחרות (כולן בשליטה רפובליקנית) שולחות אוטובוסים של מהגרים לעיר ניו יורק, בממוצע חמישה או שישה אוטובוסים ביום. ההערכות הן שמדובר בכ-17,000 מהגרים שהגיעו אל ניו יורק ומעוזות דמוקרטים אחרים, כולם באוטובוסים שנשכרו על ידי מדינות רפובליקניות.
Sep 6, 2022 21 tweets 6 min read
1. וולקאם טו זומבילנד: איך הפכה סן-פרנסיסקו לבירת חסרי הבית של אמריקה - פרק ראשון בסדרת כתבות על ערים בארה"ב (מאת יקירת הבלוג @dana_burgers , סטודנטית בתכנית פכ"ם באוניברסיטה העברית) 2. רבות דובר על ה-Homelessness crises, ובפרט בתקופה האחרונה אנחנו רואים תיעוד של רחובות סן פרנסיסקו מלאים באוהלים וציוד מאולתר שבהם גרים הומלסים, ויותר ויותר אנשים מציינים שהם לא מרגישים בטוחים ללכת ברחובות העיר.