PaanYNWA Profile picture
Love & addict Movies 😘🎥
Sep 23, 2020 • 4 tweets • 4 min read
Innocence (2020)

Sumpah sedih gila Filem ni! Menitik air mata aku!

Mengenai seorang peguam wanita yang Cuba protect mak dia yang Dituduh membunuh! Mak dia ni ada penyakit Alzheimer's! Korang bayangkan anak dia peguam pon dia tak tahu! Sedih doh!

#RekomenFilem #koreanmovie Actually anak dia dah hilangkan diri dari kecil sebab kecewa dengan family dia!

Jadi bila dia tengok berita then mak dia ditangkap, kelamkabut dia!

Actually dia ada seorang anak yang ada masalah kecacatan otak! Kesian adik dia doh! 😭
Sep 22, 2020 • 4 tweets • 3 min read
Antebellum (2020)

Dari Producer GET OUT & US!

Kali ini Menceritakan Mengenai seorang wanita berkulit Hitam yang diculik dan didera oleh orang kulit Putih! Bukan dia sorang dia beb! Ramai lagi kena!

Fokus paling jelas Filem ini Mengenai perkauman!

#RekomenFilem #rekomenmovie Actually mati mati aku ingat ia sekadar mimpi sebab dari awal macam mimpi tetapi....

Korang kena layan lah! Tapi seriously ia menunjukkan bagaimana orang berkulit Hitam diperlakukan oleh orang berkulit Putih!

Ia macam satu suara dibawa oleh Filem ini untuk audience ✌️
Sep 21, 2020 • 6 tweets • 6 min read
Korang tahu tak High & Low Movie dah ada kat NETFLIX? Dah release pon!

Kalau Korang minat Crow Zero, ini salah satu movie Japan yang sama macam tuh! Menceritakan Mengenai 5 gabungan team yang dipanggil SWORD!

Nak tahu timeline? THREAD! 👇

#RekomenFilem #rekomenmovie ImageImageImageImage Timeline dia:
High and Low The Movie
High and Low The Red Rain
High and Low The Movie 2: End Of Sky
High and Low The Movie 3: Final Mission
High and Low The Worst

Actually ada Road To High and Low & High and Low DTC tapi tak release kat Netflix sebab ia mini series 😁 ImageImageImageImage
Sep 20, 2020 • 5 tweets • 4 min read
In The House (2012)

Korang dah layan Movie ni?

Tentang seorang student yang setiap hari dia akan hantar karangan pada cikgu dia tentang cara dia nak hancurkan family member dia!

Dari A sampai Z dia ceritakan! Siap suka kat Mak member dia! WTF!

#RekomenFilem #rekomenmovie ImageImageImageImage Actually cikgu dia pon main peranan!

Cikgu dia ni mengajar Bahasa kat sekolah Dan sangat suka penulisan yang baik jadi penulisan budak ni baik!

Disebabkan tiap hari budak tuh hantar karangan dan bersambung hari ke hari, jadi cikgu dia ni sampai tak sabar nak tunggu next apa 😭 ImageImage
Sep 20, 2020 • 5 tweets • 5 min read
Pada yang entrepreneurs or perlukan Filem yang motivated/Inspiration, ini listnya!

Top 19 Motivated/Inspritaion movie menurut Lifehack! ✌️

1. The Social Network (2010)
2. Forrest Gump (1994)
3. The Shawhank Redemption (1994)
4. The Founder (2016)

#RekomenFilem #rekomenmovie ImageImageImageImage 5. A Beautiful Minds (2001)
6. The Pianist (2002)
7. Rush (2013)
8. Steve job (2015) ImageImageImageImage
Sep 19, 2020 • 5 tweets • 4 min read
Terrifier (2016)

Pernah layan Filem ni?

Salah satu Filem Clown paling GILA aku layan! Siapa dia jumpa, dia senyum. Then kau lawan dia? Siaplah kena bunuh!

Mengenai clown ni yang sukakan wanita sampai dia beria kejar! Ingat PRANK, sekali betul2!

#RekomenFilem #rekomenmovie ImageImageImageImage Paling gila masa dia balas dendam balik kat pemilik kedai PIZZA uh!

Tapi melampau sangat sampai nak kotor kan kedai orang tuh!

Kalau Korang tak kuat darah, tak digalakkan tengok! Ada babak GORE juga bhaii!

Sebab tuh jangan main2 dengan Clown! Scary dohh 😭😭
Sep 18, 2020 • 5 tweets • 4 min read
Deliver Us From Evil (2020)

Jadi gila watak Pondan yang dibawa oleh Park Jung Min!

Mengenai seorang pembunuh upahan yang Cuba menyelamatkan anaknya! Time nak cari anak tuh pulak diburu oleh gangster japan! Gila ah! Action dia seriously mantap beb!

#koreanmovie #RekomenFilem ImageImageImageImage Actually in Nam (Hwang Jung Min) ialah seorang pembunuh upahan dimana dia baru tahu bahawa dia ada seorang anak selepas kematian bekas kekasihnya!

Anak dia kena culik pulak tuh then dalam masa sama dia diburu Ray (Lee Jung Jae)!

Dia diburu sebab bunuh sedara orang tuh! 😲 ImageImage
Sep 17, 2020 • 5 tweets • 4 min read
The Devil All The Time (2020)

Baru release semalam di Netflix! Ada Tom Holland & Robert Pattinson guys!

Mengenai seorang anak muda yang protect adiknya di tempat tinggalnya dari kejahatan!

Kejahatan yang berselindung disebalik agama itu sendiri!

#RekomenFilem #rekomenmovie ImageImageImageImage Why aku kata kejahatan yang berselindung disebalik agama itu sendiri?

perangai paderi uh paling ketara, depan orang cakap Mengenai agama Kristian cukup pandai tapi diam2 dia pergunakan wanita muda!

Taksub dengan agama sehingga effect kepada diri sendiri sampai bunuh isteri 😭
Sep 16, 2020 • 4 tweets • 4 min read
Miss Peregrine's Home For Peculiar Children (2016)

Mengenai Jack yang Cuba mencari sebuah rumah yang menempatkan kanak-kanak yang mempunyai kelebihan luar biasa!

Kanak-kanak tuh dari tahun 1943 bhai! Disebabkan putaran waktu mereka stay hidup!

#RekomenFilem #rekomenmovie ImageImageImageImage Putaran waktu?

Setiap hari malam pada 3 Sep 1943 dimana pengetua mereka, Miss Peregrine's akan kembalikan masa untuk mereka terus hidup!

Begitu lah hari hari seterusnya! 😁

Kenapa Jack cari mereka? Ia kerana kematian datuknya yang ada kena Mengena dengan rumah tersebut!
Sep 15, 2020 • 4 tweets • 3 min read
Scary Stories To Tell In The Dark (2019)

Apabila buku milik Sarah itu mula menulis sendiri, maka setiap apa yang dicerita akan menjadi BENAR!

Scary doh buku tuh! Ditulis menggunakan darah! Nak dibakar pon tak boleh buku tuh! Ramai jadi mangsa!

#RekomenFilem #rekomenmovie ImageImageImageImage Part yang ni bagi aku antara yang seram bhai! Nak lari mana? 😭😭

Actually part yang awal tuh teringat kan akan In The Tall Grass! Pusing2 pon dalam tuh juga!

Story about 4 rakan ni yang mai ke sebuah rumah Misteri then ambik satu buku, sebab buku tuh laa semuanya terjadi! 😡
Sep 14, 2020 • 4 tweets • 4 min read
Confession (2014)

Filem yang meletakkan 3 top Actor di Korea iaitu Ji Sung, Ju Ji Hoon & Lee Kwang Soo!

Mengenai 3 orang sahabat yang retak persahabatan mereka disebabkan satu kejadian. Seriously Filem ni sedih beb! Friendship diorg sweet gila!

#RekomenFilem #koreanmovie ImageImageImageImage In chul & min soo Decide untuk bantu Mak kepada hyun tae untuk mendapat wang insurans dengan melakukan satu rompakan terancang & kebakaran di kedai mak si hyun tae ni dengan pengetahuan mak nya!

Tetapi segalanya berubah selepas kehadiran ayah si hyun tae! 😭

Konflik gila weyh! ImageImage
Sep 13, 2020 • 4 tweets • 3 min read
Howling Village (2019)

Berdasarkan kisah Urban legend mengenai kampung inunaki yang mempunyai kisah seramnya!

Kampung itu wujud tetapi tidak ada di dalam peta negara JAPAN! Setiap jam 2 Pagi akan ada public Phone tepi jalan berdering sendiri!

#RekomenFilem #rekomenmovie ImageImageImageImage Nak masuk ke kawasan kampung tersebut mesti lalui sebuah terowong!

But terowong itu dah DITUTUP! Nak masuk juga? Tunggu jam 2 Pagi Dan ia akan terbuka sendiri! Scary lah!

Actually kisah Filem ini Mengenai penduduk kampung tersebut yang diseksa! Itu dia dendam 😭 ImageImage
Sep 13, 2020 • 4 tweets • 3 min read
The Bling Ring (2013)

Korang tahu Mengenai Kes Rompakan yang berlaku di kalangan artis Hollywood antaranya Paris Hilton & Lindsay Lohan?

Berdasarkan kisah benar Filem ini Mengenai kes rompakan tersebut! Selamba je bhai masuk rumah artis uh!

#RekomenFilem #rekomenmovie ImageImageImageImage Mereka lakukan rompakan macam tiada apa-apa berlaku.

Why macam tiada apa-apa yang berlaku?

Masuk rumah artis Hollywood then ambil barang berharga mereka! Masuk macam rumah sendiri! Selamba jee weyh!

Apa mereka buat dengan barang berharga itu?

Jual & pakai sendiri! 😡 ImageImage
Sep 12, 2020 • 4 tweets • 3 min read
Korang tahu movie mengenai Mental Illness? 🤔

Jadi meh aku senaraikan 8 Movie yang berkaitan Mental Illness Menurut National Alliance On Mental Illness (NAMI).

1. A Beautiful Minds (2001)
2. Matchstick Men (2003)
3. Welcome to Me (2015)

#RekomenFilem #rekomenmovie ImageImageImage 4. It's Kind Of A Funny Story (2010)
5. Silver Linings Playbook (2012)
6. The Perks Of Being Wallflower (2012)
7. The Skeleton Twins (2014) ImageImageImageImage
Sep 11, 2020 • 4 tweets • 4 min read
The Babysitter: Killer Queen (2020)

Ini baru SEQUEL! Berkait gila dengan yang Pertama!

Kali ini Mengenai Cole yang trauma dengan kejadian lama sehingga ramai ingat beliau gila! Yang ni lebih MENARIK Dan lagi GORE dari first!

Ada kat NETFLIX Guys!

#RekomenFilem #rekomenmovie ImageImageImageImage Si Cole tuh ramai ingat dia gila sampai ibubapa dia pon nak hantar dia nak hantar ke sekolah Mental then dia decide ikut jiran wanita dia Melanie ke sebuah tasik!

Then dari situ bermula segalanya!

Kena tengok yang Pertama tak untuk faham?

YES! Korang kena tengok! ✌️ ImageImage
Sep 10, 2020 • 4 tweets • 3 min read
Money Monster (2016)

Time tengah LIVE pulak tuh kena serang! Gila ahh!

Mengenai seorang pengacara rancangan "Money Monster" yang diserang ketika tengah live! Situasi yang mencemaskan! Semuanya adalah kerana saham yang merudum!

Highly recommended!

#RekomenFilem #rekomenmovie ImageImageImageImage Benda yang tak dijangka! Security yang terlalu leka menyebabkan benda ini berlaku!

Money Monster ini adalah rancangan mengenai saham. One day, saham Milik Ibis jatuh Dan lelaki yang serang itu ada saham dalam ibis itu!

Itu dia decide untuk serang rancangan uh! ✌️
Sep 10, 2020 • 4 tweets • 3 min read
The Village (2004)

Filem ini mengingatkan aku kepada Filem Midsommar!

Mengenai sebuah perkampungan yang takut untuk ke bandar atas sebab satu makhluk pelik!

Apabila ada sesuatu benda berwarna merah, mereka akan buang! Itu kepercayaan mereka!

#RekomenFilem #rekomenmovie ImageImageImageImage Mereka akan lakukan semua bersama sama. Makan bersama sama, raikan sesuatu bersama sama!

Mereka juga ada penjaga di pintu masuk perkampungan mereka, jika makhluk itu datang, Amaran akan diberikan ✌️

Malah kehidupan mereka juga hanya lah diantara mereka! Pelik dohh 😂 ImageImageImage
Sep 9, 2020 • 5 tweets • 4 min read
Another Earth (2011)

Macam mana kalau one day ada satu lagi planet serupa macam bumi muncul? Apa yang ada di situ? OMG!

Mengenai Rhoda yang baru sahaja keluar penjara & decide nak pergi ke dunia yang baru muncul itu! Seriously Best!

#koreanmovie #RekomenFilem ImageImageImageImage Serupa Dan kajian telah dilakukan dengan Cuba mendapatkan respond dari planet sana, ternyata ada kehidupan!

Apa kehidupannya? 🤔

Ia sama macam kita. Serupa macam kita. Iaitu diri kita. Ia umpama cermin yang Cuba menunjukkan diri kita yang lagi satu!

Best dohh ✌️
Sep 8, 2020 • 4 tweets • 4 min read
Record Of Youth (On Going Kdrama)

Wah ada perkataan Kota Kinabalu beb! Bangga jap!

Park Bo Gum IS BACK! Konflik Mengenai kehidupan, Friendship & rintangan yang dihadapi di dalam hidup! Best!

Ada kat NETFLIX Guys! Seriously Confirm drama ni letop!

#koreandrama #dramakorea ImageImageImageImage Dalam drama ni menunjukkan kehidupan sahabat baik yang berbeza taraf hidup. Seorang hidup biasa Dan seorang lagi kaya!

Walau bagaimana pon friendship mereka tetap rapat! Baru First Eps dah best!

Storyline Drama ni mengingatkan aku kepada My Mister & Reply 1988! Love it 😁 ImageImageImage
Sep 8, 2020 • 4 tweets • 3 min read
Funny Games (2007)

Korang biasa tengok Filem Psycho? Tapi Psycho dia tahap GILA!

Mengenai sebuah keluarga yang diganggu oleh 2 orang lelaki Psycho! Yang Menariknya, boleh Reverse balik tau Filem ni!

Ini baru betul "cakap dia sahaja yang betul"

#RekomenFilem #rekomenmovie ImageImageImageImage Mereka mai rumah atas dasar nak pinjam telur! Ianya hanya telur sahaja tetapi Macam2 mereka buat untuk mengelak supaya stay kat rumah tuh!

Sampailah satu tahap tuan rumah dah marah then masa itulah juga mereka buat hal 😭

Mereka gunakan konsep Games untuk seksa tuan rumah!
Sep 7, 2020 • 4 tweets • 3 min read
Room No. 7 (2017)

Semuanya kerana bilik No.7. Apakah rahsia disebalik bilik No.7 itu?

Mengenai pemilik & pekerja part time bilik DVD yang sembunyikan something di bilik No.7. Lakonan D.O EXO guys! Filem yang jenis Black Comedy guys!

#koreanmovie #RekomenFilem ImageImageImageImage Comedy yang dihasilkan disebalik konflik yang hadir kepada mereka!

Actually ia berkenaan pemilik DVD Room ni yang boleh dikatakan business dia agak merudum jadi dia decide untuk jual DVD Room ni!

One day, perkara buruk telah terjadi pada salah seorang pekerja dia. Fuhh 😂 ImageImage