Zakaria Boufangacha Profile picture
Vicevoorzitter FNV. Voor een sterke (vak)beweging. Voor een socialer Nederland. Strijdbaar, net als de meeste mensen.
Jun 30 12 tweets 4 min read
De FNV roept het al langer: de lonen moeten veel meer omhoog! Nu schaart ook het @cpb zich hierachter.
 
Het fors verhogen van de lonen is prima te betalen voor bedrijven en absoluut noodzakelijk om de huidige inkomenscrisis te bezweren.
 
Een draadje (1/12) Het @cpb laat zien dat de baten en lasten van inflatie nu ongelijk verdeeld worden, en kijkt naar de oplossing. De conclusie: verhoog de lonen.
(2/12)
Apr 15 10 tweets 4 min read
Daar is-ie weer! Onze minister-president roept op om de lonen te verhogen. Terwijl de oorzaken van achterblijvende lonen t.o.v. de steeds maar toenemende bedrijfswinsten door Rutte1, 2, 3 en 4 NIET zijn aangepakt, maar juist zijn verergerd. Wat moet Rutte4 doen? Draadje...1/10 1. Stop met politiek bedrijven voor de bühne. Mooie woorden, applaus, daar hebben de gewone mensen niks aan, kopen ze niks voor en draagt niet echt bij aan het vertrouwen in de politiek. 2/10

ioresearch.nl/actueel/weinig…
Sep 17, 2021 11 tweets 3 min read
Need to know!👇🏾

Er is krapte op de arbeidsmarkt en volgens sommige economen, columnisten en beleidsmakers moeten we daarom maar meer gaan werken. Een draadje over waarom dit niet klopt en wat wél de oplossing is. 1/11 Er wordt vaak gesteld dat Nederlanders weinig uren werken: logisch dat zoveel vacatures open staan toch?

Eén probleem: dat idee berust op een misvatting. 2/11

trouw.nl/verdieping/de-…