Kris 📿🇨🇦 🇦🇱 Profile picture
There is nothing new under the sun. Economics=Dogmatic Religion. Staunchly pro-USA. Canadian, Albanian. Orthodox Christian. #krisonomics
Emissarius Profile picture Marko Popovic Profile picture 2 added to My Authors
14 May
Rregullat gjeopolitike të #ShqiptarëtTëParët

1) Internacionalizmi Fetar është Anti-shqiptar.

2) Çdo ngjarje analizohet vetëm në interes të shqiptarizmës, analiza është shqiptaro-centrike.

3) Një shqiptar nuk mund të jetë neutral në lidhje me shqiptarizmën, për ose kundër.

1/
4) Nëse një i huaj ka pozicion neutral apo nuk do t'ja dijë fare, kjo është e respektueshme.

5) Besimi apo besimi i pjesshëm apo mosbesimi tek Zoti është personal dhe i respektueshëm.

6) Feja Politike është e mirë kur është pro shqiptare dhe e keqe kur është anti shqiptare.

2/
7) Myslimanizmi është i mirë kur i shërben shqiptarizmës dhe i keq kur nuk i shërben.

8) Katolicismi është i mirë kur i shërben shqiptarizmës dhe i keq kur nuk i shërben.

9) Ortodoksia është e mirë kur i shërben shqiptarizmës dhe e keqe kur nuk i shërben.

3/
Read 5 tweets
13 May
Ethno-Orthodoxy is causing the extinction of Orthodoxy as third generation orthodox who no longer self identify with their grandparents' ethnicity, now being American, abandon the Church.

Data from Census 2020 proves it.

We are going extinct.
Read 4 tweets
12 May
Ballkani

Çështja e Kosovës tanimë nuk është më çështje ndërmjet serbëve dhe shqiptarëve, në sytë e ndërkombëtarëve është çështje ndërmjet të Krishterëve dhe Myslimanëve.

Konflikti shqiptaro-serb ka vdekur. Konflikti Islam-Krishtërim është rikthyer.
Diplomacia shqiptare në Tiranë dhe Prishtinë operojnë në një mendësi që nuk ekziston më.

Në po humbim.

Ishim në të njëjtin situatë në 1919-1920.

Qeveritë myslimane shqiptare u detyruan t'i luten klerikëve të krishterë të merrnin në dorë diplomacinë.
Turhan Pasha i lutet Fishtës të jetë kryetar i delegacionit në Shën Petersburg.

Sulejman Delvina i lutet Fan Nolit Në Amerikë të bëjë të mundur ekzistencën e shqiptarëve që do të dëboheshin në Turqi ai Myslimanë.

Fishta dhe Noli ja arritën qëllimit.
Read 5 tweets
11 May
Creation of the Church of Greece by the Germans is the cause of the collapse of Christian Orthodoxy.
All conflict between Catholic and Orthodox church comes from the fact that the East had a Roman Emperor whereas the West had Romanness destroyed by Lombards and Franks.

The Pope tried to play a Roman Emperor, thus the FAKE theological differences.
Protestanism became possible from the Gutenberg Printing Press.

Once scripture became cheaply available to anybody who could read with no theological education, Protestanism became inevitable.
Anybody now could be a theologian.
Read 15 tweets
10 May
CATHOLICISM

We are very lucky to have true life long empirical experts of Catholicism on twitter, @johnmilbank3 and @MassimoFaggioli who tell us what is happening inside Catholicism and their views as well.

1/
@johnmilbank3 @MassimoFaggioli That is in very, very, very sharp contrast with "recent converts" like Sohrab Ahmari and Adrian Vermeule.

Ahmari and Vermeule were born and raised in Shiism and Protestanism respectively, they have 0 Catholic empirical experience.

2/
@johnmilbank3 @MassimoFaggioli Ahmari and Vermeule remind me of Father Zef (Joseph) Pllumi in Albania.

Fr. Pllumi was imprisoned by Atheist Communists in Albania for 23 years.

After released from jail in 1989 he managed to forgive his wrongdoers for they did, total Christ like.

3/
Read 4 tweets
10 May
Kur ta kuptojnë Shqiptarët që vetëm Nacionalizmi Ortodoks Shqiptar mund të shpëtojë Kosovën, mund të jetë shumë vonë.

1/2

Patriarch: The persecution of believers, occupation of their homes, and the destruction of churches is a culturecide   kossev.info/patriarch-the-…
Katolicizmi dhe Myslimanizmi kurrë nuk zhvilluan një Teologji Nacionaliste, madje të gjitha zhvillimet e tilla janë mbytur.

Shembull është konflikti Arabo-Turk, ku Arabët kundërshtojnë Nacionalizmin Islamic të Turqisë.

2/3
Nacionalizmi Katolik i Polonisë nuk mbrohet nga establishmenti Katolik.

Vetëm Ortodoksia ka zhvilluar një Teologji të Nacionalizmit Ortodoks si rrjedhim i krijimit të Kishës së Greqisë nga Gjermanët.

Nacionalizmi Shqiptar është bazuar në Nacionalizmin Shqiptar Ortodoks.

3/4
Read 4 tweets
1 May
MESHA ROMANE DHE MESHA KONSTANTINOPOLITANE

en.wikipedia.org/wiki/Pre-Tride…

Të dashur Shqiptarë.

Mesha Romane daton në vitin 1570, shekulli 16të.

Ju lutemi shumë mos ja fusni kot që në 1054 Veriu i Shqipërisë ngeli ......katolik.

Bëhet fjalë për 500 vjet ...gabim.
Informacion më shumë nga Enciklopedia Katolike

The Constantinople Rite
newadvent.org/cathen/04312d.…

The Roman Rite
newadvent.org/cathen/13155a.…
Enciklopedia Katolike qartazi thotë që Italia e Jugut në shek. e 6të kishte ritin...(kollit).... Bizantin.

Citim

North Italy was Gallican, the South, Byzantine, but Africa was always closely akin to Rome liturgically.
Read 8 tweets
1 May
Reading reaction of Bitcoiners to Taleb @nntaleb , another confusion by Bitcoiners is Money vs Currency.

Two different things.

Money is Trade Imbalance.

Currency is the THING utilized to pay this trade imbalance.

Example

1/
A trader in Lebanon ships 100 thousand dollars worth of olive oil to a trader in France and receives 80 thousand dollars worth of french wine.

The trade imbalance is worth 20 thousand dollars. This is money created.

2/
The french trader can send additional wine worth $20 thousand, in that case erasing the money (meaning erasing the trade imbalance).

But, the french trader can also send $20 thousand in paper or electronic cash. That is Currency, NOT money.

3/
Read 4 tweets
16 Apr
BALKANS

Digitalization of European medieval archives during the last 20 years has caused true earthquakes among Western Historians.

Now, there is no more need to wait for seats at european medieval archives, all studies can be done on computer screens with PDF pages.

1/
Concepts like NATIONAL INDEPENDENCE IN THE 13TH C are now deemed as fake in Historiography.

So, Balkan historians who used to be employed by Governments to simply fabricate history, can no longer do that. Their fellow European and American colleagues simply laugh at them.

2/
This situation has created a Conflict between the Academic Class of Balkan States with their own Governments, as their work is no longer accepted for publishing in European universities and research papers.

3/
Read 11 tweets
16 Apr
A Global Currency is supposed to measure out 100% of what goes through the global supply chains. That is the whole point of SWIFT as far as USD.

1/2

#krisonomics
If a Global Currency no longer counts 100% of all trade flows, then supply chains are breaking down.

Now, a great portion of "trade" is for financial engineering flows, outside the real economy.

USD is being used less for the real trade and more for financial engineering.

2/3
There is no imminent or future replacement in sight for USD to do the job of global currency, hence supply chains are breaking down, due to lack of solid numeraire, that USD used to be.

3/4
Read 7 tweets
15 Apr
NACIONALIZMI FETAR SHQIPTAR

Kuptoni si funksiononte në 1920

veriu.com/kreu/forumi/to…

Citim

Më 1919 e shohim delegat në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare, së bashku me Imzot Bumçin, në Konferencën e Paqës në Paris.

1/
Dhe ç'është për tu theksuar, jo rastësisht Kryeministri i Qeverisë së Durrësit Turhan Pashai vendosi të largohej vullnetarisht nga kryesimi i delegacionit në konferencën e njohur si Konferenca e Versailles.

2/
"… Eshtë më e udhës që para Kancelerive Europiane të paraqitet një Prelat Katolik se sa një ish ambasador i Turqisë së vjetër në Shën Peterburg."

Ja, këtë bënë Nacionalistët Katolikë Shqiptarë, përkrahën Austrinë në kundërshtim të Italisë që të ekzistojmë.

Lexojeni.

3/
Read 5 tweets
15 Apr
NACIONALIZMI FETAR

Ortodoksët -

95% of Kishave Ortodokse janë Nacionaliste. E vetmja kishë Universale është Patriarkane Ekumenike.

Ortodoksia tani në praktikë operon si Teologji JO- UNIVERSALE.

1/
Katolikët -

Në përgjithësi Katolicizmi është UNIVERSAL duke u përqëndruar në figurën e Papës së Romës.

Me përjashtim të Polonisë, Katolicizmi global është Universal, Polonia është i vetmi vend me Nacionalizëm Katolik zyrtar.

2/
Myslimanët -

Myslimanizmi është tërësisht UNIVERSAL, me përjashtim të Turqisë.

Prandaj dhe ekziston konflikti i përhershëm Arabo-Turk.

3/
Read 13 tweets
14 Apr
Është e pamundur të jesh Nacionalist Shqiptar pa qenë në fillim Nacionalist Ortodoks Shqiptar.

#ShqiptarëtTëParët

1/2
Nga shek i 8të kur Perandori Romak Leo III kaloi Prefekturën e Ilirisë nga menaxhimi i Romës tek menaxhimi i Romës së Re (Konstandinopojë) deri në fundin e shek 19të, gati e tërë historia e Shqiptarëve është brenda asaj që tani quhet Ortodoksi.

2/3
- Skënderbeu - Riti Konstantinopolitan

Gjithçka nga Rilindja Kombëtare u krijua nga Nationalistët Shqiptarë Ortodoksë

- Flamuri
- Himni
- Shkollat

Nëse urren Ortodoksinë, praktikisht urren 1200 vjet të historisë së Shqiptarëve.

#ShqiptarëtTëParët

3/3
Read 4 tweets
12 Apr
DARDANIZMI

Po vë re që ata që mbështesin Dardanizmin thjesht mendojnë që nuk do ketë luftë ndonjëherë dhe se Perëndimi do e mbrojë Kosovën gjithmonë dhe pa kushte.

1/
E bukura e kësaj është që nuk ka luftë për Dardaninë, as Dëshmorë të Dardanisë dhe as History të Dardanisë që nga koha që u zhduk nga Roma, e dini, nja 2000 vjet.

LDK, Rugova dhe Osmani, duke shpikur dhe mbajtur lart Flamurin e Dardanisë, po shpikin një Identitet të Ri.

2/
Kjo është EKZAKTËKISHT skenari Maqedonas, kur Serbët shpikën Kombin Maqedonas, në mënyrë që të pengonin zgjerimin e Grekëve dhe Bullgarëve në Ballkan.

3/
Read 7 tweets
7 Apr
SHQIPTARËT tani janë si në vitin 1920, kur Perëndimi po debatonte nëse shqiptarët duhet të ekzistojnë apo jo gjatë bisedimeve të Versajës.

Arsyeja ishte shqiptarët ishin ndarë në Bajraqe të cilët kundërshtonin konceptin e shtetformimit.

1/
Barjraqet u DETYRUAN që t'i LUTESHIN klerit nacionalist shqiptar që të bënte të mundur ekzistencën e shqiptarëve, siç dëshmohet nga vetë ministria e jashtme e Shqipërisë.

punetejashtme.gov.al/al/arkiva-e-ru…

2/
Kryepeshkop Theofan Noli pranon kërkesën e Bajraqeve Shqiptare dhe arrin PERSONALISHT që të mundësojë ekzistencën e Shqiptarëve.

3/
Read 6 tweets
7 Apr
E bukura e Krishtërimit, është që zhduku Helenizmin pas 500 vjetëve luftë, në shekullin e 8të.
Koncepti i Helenizmit në atë kohë ishte jo vetëm Kultura Pagane Greke, por edhe i tërë paganizmi i adhurimit të zotave nga çdo fis.

@AlbertBikaj
Zhdukja e Paganizmit nga krishterimi Në shekullin e 8të pati efekte të kundërta për shqiptarët dhe grekët.

Nëse grekët i detyruan të harronin të kaluarën e tyre të lavdishme, duke u bërë Romakë në detyrim nga Krishtërimi, ilirët nuk kishin një të kaluar të tillë.
Read 6 tweets
6 Apr
DARDANIZMI

en.wikipedia.org/wiki/List_of_a…

Ata që promovojnë Dardanzmin, ju lutemi lexoni listën e fiseve ilire.

A po propozoni që shqiptarët të copëtohen në 30 e ca fise të pavarura?

E kuptoni pse Beogradi shpiku Dardanizmin ashtu siç shpiku Maqedonizmin?

#ShqiptarëtTëParët
Siç më thotë edhe @Kgettt , pse duhet të jetë ky debat kaq kontrovers?

Të huajt krijuan identiteve të veçanta për përçarje, serbi-malazez, bullgar-maqedonas, grek-qipriot.

Me ne, Shqiptar-Dardan.

E kuptoni?
@Kgettt Gjithashtu faleminderit @Kgettt për screenshot këtu Image
Read 4 tweets
5 Apr
HISTORIA E SHQIPTARËVE

Të dashur shqiptarë të twitter

Kur unë flas për histori, flas për konsensusin e tanishëm të historianëve që merren me historinë e Ballkanit.

Unë nuk flas për dëshirën time sesi të jetë historia e Ballkanit.

#ShqiptarëtTëParët
Unë nuk jam historian profesionist, unë lexoj gati përditë për zhvillimet më të fundit historiografike, Kam 30 vjet që e bëj këtë punë, sidomos i detyruar nga leximi i teologjisë ortodokse.
Shumica e shqiptarëve i referohen konsensusit të historianëve të viteve 1970.

Kanë kaluar 50 vjet, dhe çdo gjë ka ndryshuar.

Ndryshimi madhor ka qenë Dixhitalizimi.
Read 7 tweets
4 Apr
KATOLIK DHE ORTODOKS

Ata që më çojnë linke që shqiptarët kanë qenë katolikë, po ma bëjnë si grekët në twitter.

E gjithë historigrafia botërore duke përfshirë dhe atë greke janë në konsensus që identiteti grek NUK ka ekzistuar në mesjetë.

1/
Megjithatë kjo nuk i pengon grekët në twitter që të më çojnë linke me citime nga elita mesjetare që thonë që ishin grekë.

Ato linke ekzaktësisht tregojnë që elita mesjetare po mundohej që të rigjeneronte identitetin grek që ishte zhdukur, nuk ekzistonte.

2/
E njëjta gjë me linket që më çojnë për katolicizmin e shqiptarëve.

Linket tregojnë ekzaktësisht që Roma po mundohej që të krishterët shqiptarë të ndërronin nga Riti Konstantinopolitan në Ritin Latin. Ju deshën gati 500 vjet që të arrinin njëfarë suksesi të dobët.

3/
Read 11 tweets
4 Apr
100 vjet propagandë nga Beogradi dhe Vatikani se shqiptarët e veriut paskan qenë katolikë prandaj ortodoksia duhet urryer, ka shkaktuar realitetin që shqiptarët, pa e ditur, të urrejnë 95% të historisë sonë, duke përfshirë dhe flamurin ortodoks që ne përdorim.
Është praktikisht statistikisht e pamundur të bindësh më shumë se 10-15 shqiptarë se flamuri ynë është flamur ortodoks, kur e gjithë bota jashtë Shqiperisë e di fare qartë që flamuri ynë është flamur ortodoks.
Në psikologji kjo gjendje njihet si Solipsizëm.
Read 9 tweets
4 Apr
Islam made Christianity an Ethnicity in the West, as Islam is still seen as evil civilisation in the West.

Trying to understand and face Islam made even atheists and anti christians retain superficial christian cover, though despising Christ.
This has made us, actual christians of faith, quite outcasts.

98% of people want to be christians as a way of not being muslim, uninterested in Christ.
All christian theologians and leaders keep condemning Christian Nationalism, politicians or elite don't care.

They need Christianity to face Islam, not to preach Christ.
Read 5 tweets