Elin L'Estrange Profile picture
Feminist. Folkevalgt. Leder Ullensaker Arbeiderparti.
Aug 18, 2022 20 tweets 4 min read
Det kommer alltid til å være vanskelig å kombinere politikk med å ha små barn, og kanskje særlig toppolitikk. Men vi står ikke maktesløse her. Noen ganske enkle forslag som gjør at litt flere har mulighet til å delta i politikken 🧶 1. Beslutninger må i størst mulig grad fattes i barnehagens åpningstid.

Det betyr at flere kommuner og fylker bør ha møter på dagtid. Stortinget kan ha voteringer i arbeidstiden. Og at politiske organisasjoner må ha kjernetid
Jul 12, 2022 4 tweets 1 min read
Elins sommer-personlighetstest. Finn ut hvem du er, og om du og partneren din er kompatible, med bare to spørsmål: 🧵 1. Du skal få en bil, gratis. Du må alltid kjøre den, uansett hva du skal. Du kan aldri velge buss eller gange i stedet. Velger du deg en grå Skoda Octavia, brukt, eller en rød Ferrari, til 3 millioner
Jul 21, 2021 8 tweets 2 min read
Og jeg har heller aldri kritisert Aftenposten for å bruke ytringsfriheten som argument for å publisere noe. Det er fint og viktig å se at mange redaksjoner nå gjennomgår enkeltbeslutninger de har tatt de siste ti årene. Men kjernen i kritikken har aldri handlet om én enkelt formulering eller beslutning. Den handler om helheten.
Jul 21, 2021 6 tweets 2 min read
«Hvorfor vil ingen svare på Elin L’Estrange sin kritikk», spurte @snorrevalen. Per Edgar Kokkvold svarer med å svare Snorre Valen. Det er kanskje lettere å si imot ham enn meg? Jaja. Det er helt greit å «si det andre ikke liker å høre». Men ha nå i alle fall respekt nok til å se meg i øynene og si det. Jeg er voksen, jeg tåler det.

Jeg forstår absolutt at det er vanskelig å si imot oss som overlevde. Men tenk dere å være den folk ikke klarer å snakke med.
Jul 20, 2021 11 tweets 3 min read
Endelig.

Endelig. Endelig kommer det fram. Endelig blir den mest nedrige journalistikken om ofrene 22. juli konfrontert.
vg.no/nyheter/innenr… For det var aldri tøft og modig å «avsløre» at folk på Utøya gjorde alt for å redde livet. Det var aldri «viktig» å trykke utdrag fra avhørene til overlevende, mot deres ønsker. Det var dumt. Det var et overtramp. Det bidro til å skape hets og hat mot ofrene.
Jul 18, 2021 15 tweets 4 min read
Blant mange ting som ikke har gått som det skulle i vår felles samtale om 22. juli, er mangelen på muslimske stemmer noe av det som bekymrer meg mest. Selv personer som selv er muslimer, og som var på Utøya, har jeg sjelden sett bli invitert til å snakke om akkurat det. I timene etter at bomben smalt, var det mange som trodde vi var utsatt for islamistisk terror. Helge Lurås var i NRK-studio store deler av kvelden, og uttalte blant annet dette.
Jul 17, 2021 10 tweets 2 min read
Jeg svømte her om dagen. Mer enn 10 meter forbi det punktet der jeg når ned til bunnen. Det gjør jeg nesten aldri. Jeg holder meg nært land. Og bader sjelden om det er under 22 grader. Etter å ha svømt over hele Tyrifjorden i vann som holdt 14 grader, reagerer hele kroppen min fortsatt med frykt om jeg svømmer i kaldt vann. Særlig om jeg ikke kan rekke bunnen. Og å bli sliten på dypet er det verste.
Jul 17, 2021 4 tweets 1 min read
I går begynte flere på Twitter å fortelle om at miljøer de har vokst opp i har hatt en fiendtlig eller hatefull retorikk om Arbeiderpartiet. Veldig ulike miljøer. Jeg skal prøve å skrive en tekst om dette om et par dager. Er det noen andre som vil fortelle, eller har innspill? Dette er et ekstremt sterkt eksempel. Jeg setter veldig pris på at dere har mot til å dele slike ting med meg. Av naturlige årsaker pleier ikke folk å fortelle meg så mye om dette.
Jul 16, 2021 6 tweets 2 min read
Avgrunnsakrobater. Et ord vi trengte. Les Kjetil Ansgar Jakobsen i dagens Morgenbladet, lenke under Image morgenbladet.no/aktuelt/kommen…
Jul 8, 2021 22 tweets 5 min read
Utøyakortet. En tråd jeg skamløst vil dedikere til alle landets redaktører og ytringsfrihetsteoretikere. For det er noen ting vi må snakke om Image Kortversjon her:
aftenposten.no/meninger/kroni…
May 6, 2021 24 tweets 6 min read
Dette er slitsomt, men vi får ikke noe skikkelig oppgjør etter 22. juli hvis vi unngår slitsomme debatter. Derfor: Hva er galt med kronikken til Ole Gjems-Onstad SA i dag? (tråd) Du kan lese hele teksten her.
aftenbladet.no/meninger/debat…
Mar 1, 2021 16 tweets 3 min read
Hvorfor får ikke kvinner det tredje barnet, selv om Erna spør aldri så pent? Jo, nå skal du faen meg få høre (tråd) For det første er jeg allerede så sykt lei av å få spørsmål om barna adressert til meg, når barnas far står rett ved siden av meg. Menn får også færre barn. Spør dem.
Feb 13, 2021 15 tweets 3 min read
(Tråd)
Jeg har lest mange bøker om 22. juli etter hvert. Arbeiderpartiet og 22. juli skiller seg ut som den vanskeligste å lese så langt. Forfatteren tør å røre ved noen de mest ubehagelige temaene. Det vi ikke snakker om. Her er noen tanker om ting vi burde snakke om: Fra første stund er premisset at 22. juli var et målrettet angrep på AUF og Arbeiderpartiet, og skyldtes politisk motivert og helt spesifikt hat mot oss. Det er egentlig en selvfølge. Men det er noe som sjelden sies høyt.

Jeg har bestemt meg for å si det mye oftere framover.
Sep 27, 2020 17 tweets 3 min read
Mange menn er bekymra for replyguy-begrepet. Det kan jeg forstå.

Her kommer en tråd som kanskje kan berolige deg. Du er nemlig (sannsynligvis) ingen replyguy.

(tråd) 2/ For noen år siden var det en eldre mann jeg møtte relativt ofte i profesjonell sammenheng som la til seg en uvane. Han begynte å spørre meg når jeg skulle få mitt neste barn.
Aug 1, 2020 6 tweets 2 min read
Dette blir styggere og styggere. 33 av 36 smittede ansatte på Hurtigruten har filippinsk bakgrunn. Umiddelbart etter at skipet la til kai ble flere av dem sykehusinnlagt. Hvor syke var de egentlig mens skipet fortsatt seilte? Hadde skipet seilt med norsk crew hadde vi sett hovedtillitsvalgt på Dagsrevyen i kveld. Hvis jeg var journalist ville jeg prøvd hardt å få noen av de ansatte i tale akkurat nå.