Xavier Miralles 🎗 Profile picture
21 Feb
Petit fil de com vam viure la mani ahir amb uns amics:
Vàrem sortir des de St Andreu en columna cap a la mani, ajuntant-nos amb 9B, Sagrera, Santako i Clot, columna gruixuda, ambient reivindicatiu, moltíssima gent jove acompanyada per mitjana edat i gent més gran també.
Recorregut per Meridiana/GlĂČries/Gran Via fins Universitat.
Nosaltres Ă©rem: 1 dissenyador grĂ fic, 2 professors, 1 actor de teatre, 1 coordinador de Riscos laborals, 1 enginyer informĂ tic, 1 treballador de banca i 2 estudiants.
Menys els estudiants, els altres passem tots dels 40a
Comença la mani i ens agafa ben a prop de capçalera. A l alçada del Corte I. ja arriben infos dels vidres al Palau. Com pot ser ens preguntem, si la mani estĂ  força lluny encara?? I contra el Palau? NingĂș entĂ©n res.
Seguim caminant, cap problema, tot crits sobre Hasel i llibertat
Read 24 tweets
23 Apr 19
A veure, tema Senat: és millor votar 3 noms d una mateixa candidatura o repartir creus entre els 3 primers de cada llista indepe? Per mi és evident que cal repartir creus, a província de Barcelona segur i a Tarragona gairebé segur també. Vaig a argumentar. Obro fil
La llei electoral fa que a totes les provĂ­ncies es triin 4 senadors, independentment de la seva poblaciĂł.
Es trien els 4 noms més votats, independentment del partit que siguin.
AixĂČ fa que, si el votant del partit guanyador a la provĂ­ncia no disgrega el seu vot i marca els 3 noms
Llavors és segur que s'emportarà els 3 senadors en disputa i el 4rt en joc se l'endurà la 2a força més votada. Per aquest motiu al Senat les majories provincials solen ser 75%a 25%.
Posem un exemple vĂ lid per les provĂ­ncies de Tgna i de Bcn:
Read 10 tweets