Ne Traderım Ne de Analist. Sadece kendi sistemime göre yatırım yapıyorum.
📩Mail: hodlturk@gmail.com
Oct 21, 2021 • 15 tweets • 6 min read
#Solana Ekosisteminin popüler launchpadi diyebileceğimiz @solanium_io üzerinden projelere nasıl katılabiliriz?
Gelin Flood’a başlayalım.
Öncelikler bir $Sol cüzdanına ihtiyacımız var. Burada birçok alternatifimiz olsa da bir süredir kullandığım @phantom cüzdanını kullanmanızı tavsiye edeceğim.
2.2 Milyar Dolar değerleme ile yeni bir roundda 65 milyon dolarlık yatırım almış.
venturebeat.com/2021/10/20/ani…
Zaman zaman bu tarz gelişmeleri paylaşıyorum. Böylece sektörün gidişatına biraz daha hakim olalım istiyorum.
Burada dikkat çeken kısım zaten bir süredir bu tarafa yönelen ünlü oyun geliştiricisi @Ubisoft, bu yatırımda da başı çekmiş görünüyor.
Oct 19, 2021 • 4 tweets • 1 min read
Son dönemde hem yeni çıkan hem de piyasada yer alan launchpadlerin tokenlarında önemli kazançlar sağlandı.
Piyasa iyi olduğunda doğal olarak IDO'lara da büyük ilgi başlıyor ve genellikle katılabilmek için launchpadlerin tokenlarını kitlemek zorunda kalıyorsunuz.
Aslında buradaki sihirli kelimeler, kilit, stake yada lock.
Çünkü bir projedeki stake oranı yani tokenların belirli bir süre kilitlenme durumu artıyorsa doğal olarak piyasada arz azalıyor ve markette fiyatı pozitif yönde etkiliyor.
Benim için projelerde token ekonomisinin efektif olması önemli. Burada da $STRP Token'ın platform içerisinde işleyişinde dikkatimi çeken bir nokta var.
Bunun öncesinde şunu belirtmeliyim ki bu şekilde faiz kazançlarının fixlenmesi işlemi kurumsal yatırımcılar için oldukça önemli
Birincisi; 20 yıllık Japon oyun şirketi Gianty tarafından oyunun yapılmış olması.
Şirketin 2017 yılında çıkan oyunun görüntüleri bize Cyrptia için ipucu veriyor.
Oct 2, 2021 • 10 tweets • 5 min read
Bende dahil olmak üzere birçok kişi #GameFi ve #PlayToEarn taraflarına odaklanmış durumda. Peki gerçekten bir hype yaklaşıyor mu?
Son dönemlerde #AXS'nin de yeniden yükselişe geçmesi özellikle bu konuyu oldukça alevlendirdi.
Ancak bundan öncesinde özellikle bazı borsa CEO'larının tweetleri ve oyun sektöründeki önemli oyuncu-şirketlerin akın akın buraya koşması zaten dikkatleri çekmişti.
Apr 24, 2021 • 6 tweets • 2 min read
Basit bir örnek 👇
200 yıllık Dow grafiği, 1800-2002 arasını baz alan.
Döngüler belirli sürelerde dalgalı, belirli sürelerde yukarı trend şeklindedir. Sadece zamanında doğru yerde olmak önemli.
Onun dışında temelde yatırım basittir, zorlaştıran sizlersiniz.
Esas problem 4 yıllık geçmişe sahip kripto markete gereğinden fazla anlam yüklemek. Çünkü bu market henüz daha oturmadı bile. Botlarla likidite sağlanabilen bir piyasanın adım atacak daha çok yolu var.
Mor üçüncü dalga biraz daha uzatır diye bekliyordum ama bunu yapmadı ve Klasik sert bir çubuk hareketiyle Hızlı Yassı Formu oluşturdu ve ortaya Mor 4. dalga düzeltmesi çıktı.
Yani son 1 yıldır devam eden elliott patern sona erdi.
Düşüş sona erdi mi?
Tek barla sona erme ihtimali yüksek ancak kesin konuşamayız. Tek görebildiğim bir düzeltme formunun son ayağını tamamlayıp artık son dalganın içerisinde devam edeceğiz.
Apr 14, 2021 • 13 tweets • 6 min read
Son zamanlarda hem #Blockhain ekosistemlerindeki gelişmeleri hem de yeni çıkan ya da çıkacak projeleri okumaya ve takip etmeye çalışıyorum.
Bu noktada özellikle geleneksel finansın ve o cenahtan gelenlerin dikkatini çeken önemli ekosistemlerden biri de #Solana#Solana özellikle, geleneksel finans dünyasına, hızlı ve güvenilir Merkeziyetsiz Finans’ı (#DEFI) sunmak için ekosistemini geliştiriyor.
Bu yüzden ekosistem içerisinde ihtiyaç duyulacak projeler de tek tek ortaya çıkmaya başladı ve başlıyor.
Mar 26, 2019 • 12 tweets • 2 min read
Microsoft, IBM gibi uluslararası firmaların Blockchain projelerinin sayılarını hepiniz görmüşsünüzdür. Peki bunlar ne için çalışıyor? Ve bu kadar farklı projeler çıkartıyor? Şimdiki yazacaklarım sadece aklımdan geçenler ve tahmindir. Sadece kendimce bir fikir çalışması diyelim.
Altyapı sektörü özellikle yazılım sektörü çok hızlı gelişiyor. Hatta yazılım neredeyse tüm donanımsal gereçleri ya ortadan kaldırıyor ya da küçültüyor. Böyle olunca da yeni ve farklı iş modelleri ortaya çıkıyor.