Jordi Domènech Profile picture
Profe επιστημονικός @InsMartaEstrada @EducacioUAB Projectant i Indagant en Educació. Camarada @Eduwikilab @GrupLIEC_UAB @betacamp_edu. Autor de https://t.co/ebZS3MTUNv
Nov 21, 2022 5 tweets 1 min read
No tinc clar que l'aposta que està fent el nostre sistema de basar la millora en el disseny constant d'activitats per part dels docents sigui eficaç. Dissenyar bones activitats és difícil i suposa uns costs de temps que el sistema actual no cobreix ( ni cobrirà) ni de lluny. El resultat és molt cops activitats embrionàries, que s'apliquen 2-3 cops, amb sort, sense temps per a identificar bastides necessàries, abans que el vendaval de la creativitat docent o la "dissenyitis" les condemni.I ja no queda energia per construir itineraris sòlids de centre.
Sep 16, 2022 9 tweets 4 min read
Publicado en @RevistaCiencies [Artículo] “Situaciones de Aprendizaje. Ideas para el despliegue curricular de las Ciencias”, wp.me/p25seH-10n resumo algunas ideas: Las Situaciones de Aprendizaje no son una “idea improvisada”. Provienen de marcos consensuados de la didáctica y la pedagogía, en relación con el trabajo en contexto y la problematización. Se cuestiona la imposición normativa de lo que debería ser una opción metodológica.
Sep 12, 2022 8 tweets 3 min read
Publicado en @RevistaCiencies [Artículo] “Reflexiones y orientaciones para el despliegue del nuevo currículum de Ciencias en la ESO”, wp.me/p25seH-Zy resumo algunas ideas:
(cc @ivandiego) Las Competencias Específicas, recubren bien lo que la didáctica define como competencia científica, pero el redactado es complejo y distinto para la Física y Química y la Biología y Geología. Se proponen unas competencias domésticas "unificadas" como marco operativo. Image
Sep 12, 2022 9 tweets 3 min read
Publicat a @RevistaCiencies [Article] “Situacions d’Aprenentatge. Idees per al desplegament curricular de les Ciències”, wp.me/p25seH-ZE resumeixo algunes idees: Les Situacions d’Aprenentatge com a marc didàctic no són una “idea improvisada”. Provenen de marcs àmpliament consensuats de la didàctica i la pedagogia, sobre context i problematització. Es qüestiona la oportunitat d'imposar com com a normatiu el que és una opció metodològica.
Sep 12, 2022 8 tweets 3 min read
Publicat a @RevistaCiencies [Article] “Reflexions i orientacions per al desplegament del nou currículum de Ciències a l’ESO”, wp.me/p25seH-Zy resumeixo algunes idees: Les Competències Específiques, recobreixen bé el que la didàctica defineix com a competència científica, però el redactat és complex i diferent per a la Física i Química i la Biologia i Geologia. Es proposen unes competències domèstiques “unificades” com a marc operatiu.
Nov 18, 2021 6 tweets 2 min read
Aquest tuit em sembla un bon punt per parlar de lectura a les ciències A la part superior hi ha un procediment (protocol de laboratori?) hi ha diversos nivells de codificació (el nom comú, el nom científic, la molècula de diferents compostos) i processos químics i metabòlics.
Sep 15, 2021 5 tweets 4 min read
Hi ha coses que fan una ilu tremenda: @emmaguillamet ha millorat l'activitat #DrugResearch de #ProyectandoBioGeo i el resultat és fantàstic, el trobareu en pdf i en editable aquí: app.box.com/s/th9bwfkjwdfy… Gràcies, Emma! L'he afegit a la web de #DrugResearch, on podreu també trobar les versions de Eduard Aparici, Francisco Javier Rubio i @fcolla2 i les Fitxes de Dades de partida de l'activitat sites.google.com/a/xtec.cat/dru… Image