AKU SANG PENDOSA (SIJAHAT) Profile picture
Haji Muhammad Fitri Bin Haji Madla trader at LACOSANOSTRAFX GROUP SIGNAL https://t.co/H2KdJ6zJZq…
نور فاتحة Profile picture Twitter author Profile picture 🇲🇾ZS Profile picture ♔ MaNjE MaNjE ♡ Profile picture kurt Lake Profile picture 20 added to My Authors
25 Jul
Ada sorang mamat ni agak terkenal selalu masuk dalam radio dengan tagline tak hensem dia.

Orang pun berpusu2 join kelas dia dengan harapan nak ubah cara hidup dia.

Tapi masuk je kelas.. Terus...

Ni adalah ayat dari orang yg join kelas dia ya.. Saya x ubah
Hari ni saya masuk sesi percuma D**K melalui Zoom untuk 'belajar' kononnya cara nak main saham. Sesi bermula 8 pagi tadi. Dah dua jam, sekarang masih lagi bersembang tentang 'puji-pujian' orang dan kelebihan beliau untuk trading.
Setelah selesai 2 jam, baru diajar ttg InterPac, Bursa Station, SaxoTrader dll.

Berikut adalah beberapa ayat yang dinyatakan oleh beliau dalam kelas percuma:

"Semua orang ambik cermin, tengok muka kau"
"jam saya tengah pakai ni tag heuer, hari tu panerai"
Read 14 tweets
19 Feb
Misteri jam 3 pagi.

#bilalamputerpadamdengansendiri
#newthread
Ambil mood menulis balik

Dan akan sambung habiskan kisah2 yang tak habis ditulis

Ini thread satu kisah yang tak ada part2 or bersambung ibarat satu nafas sahaja
Kisah ini antara aku dan perawat yang lain.

Kami kebiasaan ada habit bila habis merawat klinik akan ditutup pada jam 12.

Selepas santai2 pekena suria 16 perawat mula balik kerumah masing2
Tapi aku dengan beberapa jemaah yang lain akan standby di klinik

Mana la tau ada kecemasan kami ada dekat klinik (alasan tido kat klinik)

Seperti kebiasaan selepas mendarat dekat atas toto mula la kami berlawan dengkur berirama
Read 20 tweets
13 Aug 19
#bilalamputerpadamdengansendiri lama x menulis cerita. Perlu ke aku habiskan cerita atau aku mulakam cerita baru. Jika ada yg nak kan cerita baru malam ni aku mula menulis. Dan aku akan post kan terus. #minyakcalit.
Bismillahirrahmanirrahim.

Dengan nama ALLAH yang maha pemurah lagi Maha mengasihani..

Aku berlindung dengan menyebut nama Allah dari godaan syaitan yang terkutuk.
pengenalan.

apa itu minyak calit? Nama lain bg minyak calit ialah minyak pengasih. Minyak yang telah diritualkan untuk menundukkan seseorang yg dimana mangsa akan menjadi kasih pada orang yg mengenakan nya.
Read 85 tweets
28 Jan 19
Ok selesai mewarna. Relax2 dulu dekat kelantan.

Pada yang nak masuk group signal
t.me/joinchat/JYy5b…

Ada ke yang nak free 30 usd? Untuk trade.
clicks.pipaffiliates.com/c?c=371186&l=e…
Hold sampai mggu depan
Progress.
Read 4 tweets
15 Jan 19
Dont you ever trust paid signal provider. Unless you already make it profit with their free signal in one month. Pengajaran buat aku. Want try new setup with new technique. Sanggup abaikan knowledge aku. At last burn all my balace. Kesilapan terbesar aku tahun 2019
So dont you ever trust when someone approach you with their stupid screenshot. Forex is not gambling. Stop trusting people that show up with their ribu riban profit and just follow ur own technical analysis. #basicknowledgeforprojectx
So for those who already pm me. I gonna reach you guys one by one. And i gonna give you guy link for our group in telegram. Tq.

#jebat165 #fxtrader
Read 3 tweets
8 Jan 19
Petua untuk pesakit stroke.
(Thread perubatan alternatif)

Ni diamalkan oleh arwah ayah aku tatkala kena stroke pada tahun 2006.

Aku tekankan bab pemakanan dahulu lepasni aku cerita bab mandian untuk lancarkan peredaran darah.
1)pantang makan segala jenis sayur kecuali kubis, sawi, lobak merah dan lobak putih. Itu je yg boleh makan yg lain pantang.

2)pantang minum minuman berais.

3)tidak boleh minum segala minuman yg ada caffeine

3)no fast food

4)amalkan berpuasa
5)amalkan makan telur ayam kampung dengan lada hitam/putih yang ditumbuk sendiri.

6)amalkan pengambilan madu

7)kurangkan pengambilan gula.
Read 5 tweets
30 Dec 18
Ramai yang menceritakan keindahan trade dalam forex. Ada ke yang nak kongsi cerita sedih dalam forex?

Sebelum aku mula aku nak cerita dulu serba sedikit tentang forex

Forex, FX – singkatan untuk 'foreign exchange' –
Forex adalah aktiviti memperdagangkan matawang suatu negara dengan matawang suatu negara lain. Forex adalah salah satu dari pasaran kewangan terbesar di dunia untuk perdagangan pelbagai matawang.
Forex boleh jadi lubuk untuk orang buat duit bagi orang2 yang sabar dan disiplin didalam menjaga pengurusan wang mereka. Tetapi boleh jadi tempat orang lebur atau karam duit mereka bg mereka yang tamak dan tidak sabar.
Read 9 tweets
27 Dec 18
In progress. Rancang trade anda.
Update progress.
Done close all position. Start trade from Thursday close position friday. Only 2 days.
Progress 2 acc.

See u next week chart.
#fx #trader #accbilis #learnfromzero #dreambigstartsmall

(berminat untuk invest pulangan 5%-10% setiap minggu? Minimum 500usd. Berminat ws 0123671658)
Read 3 tweets
24 Dec 18
Duhai tan sri puan sri, Dato datin, tuan puan, adik abang kakak. Ingatlah appointment yg kalian buat dengan perawat bukanlah mainan.

Perawat sanggup luangkan masa mereka untuk anda. Jadi hargailah masa yg mereka luangkan utk kalian. Kalau x jadi cakap tak jadi.
Kasihan pada mereka dah clearkan jadual mereka utk membantu anda. Bukan merungut tetapi sekadar berpesan. Saya dah banyak kali kena sidai. Kalau kain dah lama kering. Ingat. Masa perawat yg kalian rugikan kalian tidak mampu untuk menggantikan dengan wang ringgit.
Jika kalian tak buang masa perawat. Perawat dapat luangkan masa yg dia dah buang tu untuk bersama keluarga.

Aku bukan kerja merawat orang. Merawat orang kerana aku nak bantu jadi jangan korang buat perangai hantu.
Read 3 tweets
18 Nov 18
Ni soalan2 yang lazim aku dapat. Dan bilamana aku ada masa aku jawab juga. Ok ni bebenang kecil ya.

"Bang boleh scan dari jauh ke?"..

Maaf saya tak boleh scan. Mesin scanner jahanam. Tak da modal nak repair..

Aku tak boleh scan. Jadi jangan tanya soalan ni lagi ya.
"Bang,Bf/gf saya tak layan saya macam waktu awal2 kita orang couple dulu la. Sekarang dia cepat sangat marah saya"

Ok ko move on je la dik. Pasangan ko dah ada orang lain. 80% macam ni la sebenarnya.
"bang, mak/ayah saya tiba2 jatuh sakit kenapa ya? Saya nak buat apa ya"

Susunan ALLAH. Setiap apa yg berlaku pasti ada hikmah dan sakit itu pencuci dosa. Kau hantar la mak ayah tu g hospital cepat. Buat full medical checkup. Keluarkan duit lebih sikit utk mak ayah tak rugi!
Read 6 tweets
18 Nov 18
Jum hari ini abang jebat korang nak ajak kenal nama2 ALLAH. Biar tambah sikit pengetahuan kita tentang sang pencipta kita. Ini thread Islamic.

Sila rt agar ramai yang memahami asma ALLAH. Hari ni 20 nama dahulu.
1. Ar-Rahmaan: ( الرحمن ) Maha Pengasih, iaitu pemberi kenikmatan yang agung-agung dan pengasih di dunia.

2. Ar-Rahim: ( الرحيم ) Maha Penyayang, iaitu pemberi kenikmatan yang di luar jangkaan dan penyayang di akhirat.
3. Al-Malik: ( الملك ) Maha Merajai/ Menguasai /Pemerintah, iaitu mengatur kerajaanNya sesuai dengan kehendakNya sendiri.

4. Al-Quddus: ( القدوس ) Maha Suci, iaitu tersuci dan bersih dari segala cela dan kekurangan.
Read 13 tweets
16 Nov 18
Dalam sejarah dunia, yang telah membunuh manusia tidak berdosa secara maksimum?

INI ADALAH THREAD.
1) "Hitler"
Adakah anda tahu siapa dia?

Dia adalah seorang Kristian, tetapi media tidak akan memanggil Kristian pengganas.

2) "Joseph Stalin dipanggil sebagai Uncle Joe".

Dia telah membunuh 20 juta manusia termasuk 14.5 juta telah mati kebuluran.

Adakah dia seorang Muslim?
3) "Mao Tse Tsung (China)"

Dia telah membunuh 14-20 jutaan manusia.

Adakah dia seorang Muslim?

4) "Benito Mussolini (Itali)"

Dia telah membunuh 400 ribu manusia.

Adakah dia seorang Muslim?
Read 11 tweets
6 Nov 18
Cerita terbaru yg akan aku ceritakan bukan kisah rawatan tetapi orang yg mengamalkan rawatan islam tetapi mengamalkan juga ilmu hitam menundukkan isteri (sekarang bekas isteri) dan orang sekelilingnya demi kepentingan sendiri. #BilaLampuTerpadamDenganSendiri #khamismalamjumaat
Bismillahirrahmanirrahim.. Kisah ini kisah benar dan aku tersangatlah bengang kerana kisah dan watak ini jadi pada kawan aku sendiri. Dan laki dia belajar rawatan dulu dengan aku. Nama aku ubah macam biasa la.
Pada tahun 2015. Kak maya (bukan nama sebenar) call bertubi2 nak jumpa aku. Dia nak minta pendapat aku. Aku pun nak elakkan fitnah aku bawa la dua tiga orang yg lain. Salah seorangnya tunang aku sendiri.
Read 33 tweets
31 Oct 18
Lebih 60 tahun negara malaysia merdeka tapi kita masih lagi gagal menjadikan orang bukan melayu yang menetap dan lahir di malaysia fasih dalam bahasa MELAYU. Lebih 60 tahun merdeka kita masih gagal mendidik orang yg bukan beragama islam yg mana lahir di malaysia ttg agama islam.
Kerana apa mereka kena tahu agama islam. Kerana agama islam ialah agama rasmi negara ini. Supaya mereka tahu sensitivity penganut majority agama islam. Bukan paksa mereka ikut islam tidak.
Kita gagal menjadikan orang bukan melayu fasih bahasa melayu seperti cina di kelantan yg menggunakan bahasa melayu sebagai bahasa seharian. Kerana kita sendiri malu hendak memperkasakan bahasa ibunda kita.
Read 5 tweets
26 Oct 18
Sekali lagi aku tegaskan kat sini. Kalau sakit kepala kronik. Sesak nafas tetiba. Gatal2 badan ke apa. Jangan terus pergi jumpa ustaz lepas tu percaya santau ke apa. Buat la medical checkup terlebih dahulu sebelum terlambat. Tolong la sayangi nyawa korang!!
Paling2 kau pergi jumpa pak ostat ni. Dia cakap ko ada saka la kena santau la. Kalau betul korang ada saka. Dengar ruqyah je kebiasaannya korang dah bukan korang dah. Seriously "wrong called" yg korang buat ni.
Ada yg gara2 percaya dengan bomoh. Last2 lepas dah dicheck tiada apa masalah. Aku suruh pergi buat fullmedical checkup. Hambik kau. Dah terlambat. Cancer stage 4.
Read 6 tweets
18 Oct 18
*_RENUNGAN SUFI_*

*_Telah datang seorang Sufi di depan rumah seorang lelaki._*

*_Sufi itu terkejut saat mendapati lelaki itu sedang memukul seekor kucing._*

*_Seorang Sufi itu bertanya kepada lelaki tersebut "kenapa kamu memukul kucing yang lemah ini...?"_*
*_Jawab lelaki tersebut "aku telah menemukannya di sebuah lorong ketika ia dalam keadaan yang sangat lemah dan kedinginan,_*
*_kemudian aku mengambilnya dan memberinya makanan serta aku pelihara sehingga ia benar-benar sihat,_*
*_tetapi ketika ia sudah sihat,_*
*_ia membuang najis ( kotorannya ) di sembarang tempat di rumahku"_*

*_Kemudian berkatalah siSufi tersebut..;_*
*_"Ini sebenarnya peringatan dan tamsilan antara kita dengan Allah._*
Read 12 tweets