Nicolette Marié Profile picture
Red de menselijkheid. Geen idee of dat de mens redt, maar daar gaat het niet om.
16 Oct
Er is nog veel meer te zeggen, maar ik laat het bij onderstaand draadje.

Tot slot nog wat opmerkingen voor wie nu denkt: "O, wat een lang draadje, kan die Nicolette Marié dit niet ff in een handige PDF stoppen, zodat ik dit op m’n gemak in mijn luie leunstoel tot me kan nemen."
Ik had me voorgenomen om met informatie via Twitter te stoppen. Het kost heel veel tijd en energie, en ik ben als ernstig gedupeerde Groninger al jaren in een naargeestige rechtszaak tegen Staat/EBN/NAM/Maatschap Groningen verwikkeld. (Daar doe ik geen mededelingen over.)
Niemand betaalt me om waardevolle informatie in tweets te stoppen. Na een steile leercurve ben ik nu noodgedwongen een halve geoloog, een halve jurist en een halve overlevingskunstenaar geworden.

Ook iemand als de onschatbare Babette Ubink van der Spek wordt niet betaald.
Read 7 tweets
16 Oct
1/ Het kabinet wil het gedrocht dat Tijdelijke Wet #Groningen heet, aanpassen. Daarmee wordt de rechtspositie van Groningers nóg verder uitgehold.

Een veel te lange draad over #zorgplicht #veiligheid #versterken #gaswinning #rechtsorde #triaspolitica #burgerrechten
2/ Al vóór #gaswinning #groningen was er in toepasselijke mijnwetten een #zorgprincipe vastgelegd. En in het Besluit houdende aardgas- en aardolieconcessie “Groningen” van 30 mei 1963 staat dit over de #zorgplicht:
3/ In de Mijnbouwwet, die na jarenlange discussie (o.a. over omkering bewijslast, die er toe niet in kwam!!!) in werking trad op 1 januari 2003, is die #zorgplicht bij #mijnbouwschade voor heel Nederland (dus ook #Groningen) verwoord in artikel 33:
Read 25 tweets
10 Jan
Draadje #gaswinning #groningen

1/17 In Nederlands Juristenblad (NJB 2020-01, bit.ly/2s8wdgD) hekelt em. prof. Van Dunné op basis van door o.a. Babette Ubink van der Spek aangedragen informatie het “slappe geologische fundament” onder adviezen Commissie Waardedaling. Image
2/17 Van Dunné merkt op dat Atlas voor Gemeenten (en dus Commissie Waardedaling o.l.v. mr A. Hammerstein) de effecten van beweging van de bodem als gevolg van #gaswinning #groningen wel erg eenvoudig voorstelt: Image
3/17 Atlas voor Gemeenten gaat totaal voorbij aan de site specific ground response, ook wel site effect genoemd. De ondiepe ondergrond in #groningen kan nogal heftig reageren op bevingen als gevolg van #gaswinning. Van Dunné legt o.a. het fenomeen ‘opslingering’ uit: Image
Read 18 tweets