حسن رحیم پور Profile picture
تنها صفحه رسمی حسن رحیم‌پور (ازغدی) در توئیتر که با نظارت ایشان به‌روز می‌شود. تماس با ما @habibazqadi
Aug 22, 2021 5 tweets 1 min read
حکیمی بزرگ رفت. استاد علامه محمدرضا حکیمی، نظریه‌پرداز بزرگ شیعی معاصر که اصالت عقل محمدی(ص) را با شور عدالت علی(ع) درآمیخت و صلابت حسین(ع) را در عاشورای معرفتی صادق آل محمد(ص) بر سر دست گرفت، و یک عمر با تک تک ضربان قلبش، فرج مهدی عج را انتظار کشید و درگوش یک نسل، میراث "عقلانیت، عدالت و معنویت" قرآنی را زمزمه کرد و تا آخرین نفس، از کفایت معارف اهل بیت (ع) و از ضرورت عدالت بی‌ریا گفت و بهر آنچه گفت، عمل کرد و عابد، زاهد و مجاهد ماند، امشب ساعتی پیش به محضر مولایش رفت.
Aug 21, 2021 5 tweets 1 min read
یادداشت حسن رحیم پوردرسرمقاله کیهان _ عاشورای ۱۳۷۱
امروز بوی خون می‌آیدومن بایدروضه بخوانم. حرارت عاشوراچنان صریح می‌وزدکه مهلت عزانمی‌دهد.
یکی بودیکی نبود
حسین بودیک جامعه معمولی.
یکی به "تسلیم" فکرمی‌کردو نامش را "تقیه" می‌گذاشت.
یکی ماجراجویی می‌کردونامش را "مبارزه" می‌گذاشت. حسین "بندگی"می‌کرد و"نامی"نمی‌گذاشت.
یکی"یاس و ملال"در دل مردم تکثیر می‌کرد و لاف "وفا" می‌زد، یکی تخم "هوس" دردل مردم می‌کاشت لاف "فردا" می‌زد.
حسین تعلیم عبودیت داد و لافی نزد.
یکی "عدالت" را تحقیر می‌کرد و نان "ظلم" می‌خورد، یکی "ظلم" را لعنت می‌کرد و نان "عدالت" می‌خورد،
Feb 21, 2021 10 tweets 2 min read
چگونه رجاله، شاه شد؟(۳)
(از"پالانی" تا "پهلوی")
به مناسبت سوم اسفند، یکصدمین سالگرد کودتای انگلیسی ۱۲۹۹ و گماشتن دیکتاتور رضا پهلوی بر ایران، سلسله پرسش و پاسخهایی در سایت(rahimpour.ir) منتشر می‌شود و اینک بخش سوم:
س) عنوان"پهلوی" و رضاشاه کبیر از کجا آمد؟ ج) این"پهلوی"، ماجرا دارد. اینها ایلیاتی و از ایل پالانی در منطقه سوادکوه بودند. در واقع، رضا پالانی بود. خود او تا وقتی انگلیسی‌ها او را بالا آوردند، اصلا کلمه پهلوی را نشنیده و معنای آن را نمی‌دانسته است.
Feb 20, 2021 6 tweets 1 min read
س) ستارخان و باقرخان چه تیپ رجالی بودند؟ این دو سردار، ازجمله نمادهای انقلاب مشروطه شده اند اما در تبلیغات بعضی گروههای مثلا ملی گرا یا چپ و....، مورد استفاده های شبه روشنفکری جریانات متعارضی قرار گرفته اند. ج) این بلا بر سر تحلیل کل نهضت مشروطه آمده است و تحریفهای تبلیغاتی و سیاسی ایدئولوژیک متعددی در مورد آن اعمال شد. به یک حرکت دینی و مردمی برچسب های دروغ غیردینی و شبه روشنفکری غربی زدند .
Feb 20, 2021 5 tweets 1 min read
پهلوی اول حکم یکی از چماقهای دربار قاجار راداشت که زمانی تحت امر افسران روس ،مشغول تعقیب و سرکوبی مشروطه خواهان بود وبعدها هم آلت فعل انگلیسیها در سرکوب ملتش. در دوران محمدعلی شاه و قلع وقمع مشروطه خواهان، او درخدمت ارتشی است که سر مجاهدان را از بدنشان جدا می‌کردند و در توبره به تهران می فرستادند . هرجا خبری از کشتار آزادیخواهان بود سروکله اش پیدا بود.
رضا پهلوی در محاصره تبریز علیه ستارخان وباقرخان، فرمانده مسلسل چی هاست.
Jan 27, 2021 8 tweets 2 min read
۴. پس از سلطنت رضا پهلوی و سپس شهریور۲۰ و اشغال مادی و معنوی ایران که چیزی از ایران نماند و از هر جهت دچار فروپاشی شد، هسته‌های مقاومت فکر دینی در کشور به تدریج فعال و در برابر ایدئولوژی اسلام‌ستیز رژیم شاه، کمونیست‌ها، بهاییت، کسروی‌گری و... خط دفاعی تشکیل دادند. ازجمله، حلقه‌ای که در قم، برگرد امام و آقای طباطبایی شکل گرفت، از کارآمدترین هسته‌های مقاومت علمی و عملی بود که تا امروز برکاتش پیداست. دهها متفکر بزرگ و صدها روحانی مبارز، در"معرکه معرفت"و در"جبهه سیاست"، براستی سرنوشت ایران، تشیع و جهان اسلام را ظرف چند دهه تغییرات اساسی دادند.
Jan 27, 2021 7 tweets 2 min read
۲. اما رحلت آیت‌الله مصباح، اتفاق مهمی در حوزه معرفت است و گرچه مردان معرفت، "بی زمان" و بیشتر، مسئله آینده مایند تا گذشته، اما
برماست تا داغ او تازه است، به آورده‌های ذهن خلاق آن نظریه‌پرداز بزرگ، ادای احترام کنیم. ملایی اهل معنا و فرهنگ‌ساز در معرکه‌های فلسفی و علوم انسانی، بی‌پروا در مواضع علمی بدون چرتکه‌اندازی‌های رائج، نکته‌سنج، فریب‌ناپذیر و متخصص در آسان کردن سخت‌ترین معقولات و جراح غده های بدخیم و پیچیده در تحریف دین که شاید اگر فداکاری و پایمردی او نبود، موج یک انحراف خطیر در فکر دینی و حاکمیت سیاسی به ویژه در دهه هفتاد
Jan 24, 2021 7 tweets 2 min read
بسمه تعالی

۱. از دی ۹۸ تا دی ۹۹، یک سال کامل، برگریزان بود. از مداد علما تا دماء شهدا، از ترور مجاهد نبردهای بین‌الملل و شهید جنبش‌های آزادی‌بخش، قاسم سلیمانی و ابومهدی و ترور فیزیکدان بزرگ و بنیانگذار، فخری‌زاده و.... تا فقدان آ‌‌یت‌الله مصباح که قهرمان موشکاف عرصه معرفت و عقلانیت بود، ایران، مردان بزرگی را یک به یک از دست داد. و چه بدست آورد؟
در باب سلیمانی، آیت‌الله عرفان عملی در جهاد کبیر تا جهاداکبر و از شاهکار برادران گمنامش در سپاه قدس، شهیدان دفاع از مستضعفین جهان و رهایی ملت‌های دربند
Dec 20, 2020 13 tweets 3 min read
بسم الله
پرسش شب یلدا؛

پرسش‌های دوستان ناظر به شورای انقلاب فرهنگی را پاسخ خواهیم گفت اما امشب، یلدای ۹۹، فرصت برای اندیشیدن از هر شب دیگری در سال بیشتر است. پرسش ویژه شب یلدای کرونایی که نمی‌توانیم کنار یکدیگر باشیم، پرسش از یک سرگذشت ملی است: ( "اعتماد به غرب" و "اقتصاد برجامی" با ایران چه کرد؟)

سال‌ها بلکه دهه‌های پس از انقلاب، علی الدوام از درون و بیرون کشور به افکار عمومی تلقین می‌شد که "کلید" اقتصاد ایران، مذاکره مستقیم با آمریکا و رفع کمبود لبخند با انگلیسی‌ها و فرانسوی‌هاست.
Dec 17, 2020 8 tweets 2 min read
س) آیا کمرنگ شدن قدرت اثرگذاری شورای انقلاب فرهنگی، منشاء ساختاری دارد یا عوامل انسانی؟

ج) بنده مسائل را شخصی نمی‌کنم، این یک تحلیل و آسیب‌شناسی نوعی است اما ساختارها معمولا خمیر دست حاکمان بوده اند. نقد بنده البته هرگز به منزله نادیدن خدمات هیچ یک از آقایان رؤسای شورا نیست اما برای درک ملموس‌تر شما مجبورم مثال بزنم. در دوره رئیس اسبق، جهت‌گیری اصلی، همکاری با غرب و فاصله‌گیری از رویکرد انقلابی و اسلام‌گرای امام بود و از همین شورا مصوبه‌ در جهت راضی کردن اتحادیه اروپا به نفع بهائیت در دانشگاه‌های ایران گرفتند.
Dec 17, 2020 10 tweets 2 min read
بسم الله
چهلمین سالگشت تاسیس شورای عالی ‌انقلاب ‌فرهنگی(۲)

(پاسخ به چند پرسش)؛

س ) فرمان شورای عالی انقلاب فرهنگی در دست کیست؟ چه کسی پاسخگوست و از چه کسی باید مطالبه کرد؟

ج ) نمیدانم چه کسی پاسخگوست اما می‌دانم که رئیس شورا، در همه دوره‌ها رؤسای جمهورند. همه چیز در کنترل آنهاست، اجرا کنند یا نکنند و چگونه؟ گاه مصوباتی که به ریاست خودشان در شورا تصویب شده، ابلاغ یا اجرا نشده، بگذریم از صدور دستوراتی برخلاف مصوبات شورا به نهادهای اجرایی، دور زدن شورا و منع آن از ورود به برخی حوزه‌های مهم فرهنگی و آموزشی کشور،
Dec 10, 2020 8 tweets 2 min read
۱۶ آذر و پاسخ به پرسش‌هایی در
مفهوم‌شناسی "جنبش دانشجویی"(۱)

پرسش) مفهوم جنبش دانشجویی، آیا بیشتر، بار سیاسی دارد یا آکادمیک؟

پاسخ ) جریان‌شناسی تشکل‌های دانشگاهی و کارکرد سیاسی آنها در متون جامعه‌شناسی سیاسی و مطالعات جنبش‌های اجتماعی صدسال گذشته، موضوع بحث و نظریه‌پردازی چپ‌ و راست‌ جهانی بوده، حتی در این حد که آیا چیزی به نام "جنبش دانشجویی"، اصلا معنادار هست یا نیست؟
بخشی از تحلیل‌ها این بوده که اولا دانشجوی جنبشی عمدتاً حلقه‌ی رابط میان راس و قاعده در جنبش‌های اجتماعی و یا نقطه وصل رهبران با توده‌های ناراضی بوده و
Dec 8, 2020 23 tweets 5 min read
۱۶ آذر و پاسخ به پرسش هایی در مفهوم شناسی "جنبش دانشجویی"(۱)

پرسش) مفهوم جنبش دانشجویی، آیا بیشتر، بار سیاسی دارد یا آکادمیک؟

پاسخ ) جریان شناسی تشکل های دانشگاهی و کارکرد سیاسی آنها در متون جامعه‌شناسی سیاسی و مطالعات جنبش‌های اجتماعی صدسال گذشته، موضوع بحث و نظریه پردازی چپ‌ و راست‌ جهانی بوده، حتی دراین حد که آیا چیزی به نام "جنبش دانشجویی"،اصلا معنادار هست یا نیست؟
بخشی از تحلیل ها این بوده که اولا دانشجوی جنبشی عمدتاً حلقه‌ی رابط میان راس و قاعده درجنبشهای اجتماعی و یا نقطه وصل رهبران با توده‌های ناراضی بوده و به همین دلیل،نقطه‌ی حساسی است که
Dec 7, 2020 10 tweets 2 min read
صفحه آخر«پایان نامۀ سرخ» دانشمند مجاهد، محسن فخری‌زاده (بخش آخر)
 
١٣. ترورها کم‌کم صنعتی شده‌اند. مسلسل خودکار با کنترل ازراه‌دور، بی‌آنکه کسی دیده شود. این یک جنگ است، جنگ یکطرفه، صریح میگویندمازدیم، صهیونیست ها لبخند تمسخر می زنند و رئیس جمهور آمریکا ساعتی پس از ترور خبر آن را توییت میکنند و همه منتظر چریک های آزادیبخش و گروه های عملیاتی بین المللی در دفاع از مستضعفین جهان و انتقام خون ایران هستند. مشغول دیدن سریال «خانه امن» بودیم که زیرنویس کردند: خانه، ناامن است.
Dec 6, 2020 10 tweets 2 min read
"خون نامه"شهید پیشرفت و تمدن سازی"ایران قوی"، پاسدار متفکر محسن فخری‌زاده(۶)
 
 ۱۰.خون‌نامۀ شهیدحاج محسن فخری‌زاده را می‌توان ادامه داد اما اگر در خانه کس است،یک حرف بس است.شخصیتی که چهل سال منتظر شهادت و بیست سال،منتظر ترور بوده است،صدایش درنیامده و دستی در بیت‌المال نبرده است. از ابتدای تأسیس سپاه، در جبهۀ غرب و جنوب، پاسداری مشهور به روحیۀ عرفانی و مأنوس با شعر و ادبیات و علاقمند به فیزیک و ریاضیات بوده و از سال‌های دفاع مقدس تا لحظه ترور، مجاهد بود و مجاهد ماند. و این هنر «مجاهد ماندن» تا پایان را دست‌کم نگیرید.
Dec 5, 2020 11 tweets 2 min read
مجاهد شهید، برادرحاج محسن فخری زاده(۵)
(ازفیزیک تا خدا)

۹. سردار محسن،شاگردانش را توجه می‌داد که با نگاه تحلیلی، پرسشگرانه و غیرمقلدانه به سیر تاریخ فیزیک بنگرند و حساس باشند که مثلا چگونه فیزیک‌دانان از پنج نیروی"مغناطیسی"،"الکتریکی"،"هسته‌ای"،"گرانشی"و "ضعیف"به سه نیرو رسیدند؟ به تلاش امثال ماکسول، فارادی و... احترام می گذارد اما پژوهشگر فیزیک را فرامی‌خواند که دوباره و سه باره بیاندیشند چه شد که دو نیروی الکتریکی و مغناطیس به هم پیوست و "الکترو مغناطیس" با چه توجیهی پدید آمد؟ چرا انیشتین کوشید همه نیروها را به منشاء واحد بازگرداند و چرا موفق نشد؟
Dec 4, 2020 8 tweets 2 min read
برادر محسن فخری‌زاده (۴)
(فیزیک، فلسفه، عرفان و آنگاه خون)

۸. پرسش بعدی برادر محسن این بود که چرا فیزیک کوانتومی نمی‌داند وضعیت الکترون موجود در اتم در گذر از یک تراز به تراز دیگر چگونه است؟ چرا تنها از واقعه، خبر می‌دهد. چرا برای نحله‌های عمل‌گرا و پوزیتیویست نیز اساسا مهم نیست که الکترون در جریان این گذر چه وضعی دارد و تنها تشنه فایده عملی آن است؟
جان ما تشنه دانایی است اما در هیچ یک سیراب نمی‌شود. حال آنکه طرح همین پرسش‌های جواب نداده، تضمین پیشرفت علم است و همین چالش اساسی در هر دو مکتب فیلسوفان علم است که فیزیکدان را به سکون و قناعت می‌کشاند،
Dec 3, 2020 15 tweets 3 min read
چالشی در "فلسفه علم" از منظر پاسدارشهید محسن فخری‌زاده (۳)

۶.شهیدترور، سردار پاسدارمحسن فخری‌زاده، که اوو همه شهدای هسته ای را باید ازجمله شهدای تمدن سازی معاصرایرانی،اسلامی دانست درنقطه وصل فیزیک و فلسفه، نظریه پردازی کرده است .او به منظر اپیستمولوژی صدرایی در فلسفه علم و شباهتی میان "آزمایش فیزیکی" با "تعقل فلسفی" توجه می‌داد که چگونه فیزیکدان برای شناخت طبیعت، چاره‌ای جز دخالت در آن ندارد و همین دخالت دانشمند، واقعیت را از موقعیت "ماقبل شناخت" یعنی از نفس‌الامر پیشین خارج می‌کند و بنابراین آنچه دانشمند در طبیعت، شناسایی می‌کند
Dec 2, 2020 12 tweets 3 min read
"فلسفه فیزیک" از منظر "شهید رابع هسته‌ای"، دکتر محسن فخری‌زاده(۲)

۴. از همسر شهید نقل شد که وقتی در خون خود دست و پا می‌زده، بیشتر نگران محافظانش بوده و با فریاد از آنان خواسته جلو نیایند تا آسیب نبینند. همکارانش گفتند گرچه دو نخست‌وزیر رذل صهیونیست علنا نام دکتر فخری‌زاده را بعنوان هدف اعلام کرده بودند و آمریکا و کارگزارانش تشنه به خون او بودند در داخل کشور نیز تحت فشار و ایذا بود.به نام برجام دست‌هایش را بستند و با دست بسته،هدف مسلسل تروریزم دولتی غرب قرار گرفت و مخالفان داخلی پروژه او نه حاضر به مناظره بودند و نه مسئولیت تصمیم‌های خود را می‌پذیرند
Dec 1, 2020 10 tweets 2 min read
فلسفه فیزیک از منظر شهید محسن فخری‌زاده (۱)

دیشب به لطف یکی از دوستان، یادداشت‌هایی از شهید بنیانگذار، استاد فخری‌زاده را دیدم. پیشتر ندیده ونخوانده بودم. دیشب هم نخواندم، بلعیدم و افسوس خوردم‌ بر بزرگمردی که جلوی بت‌های ما زانو نزد، بزرگ در «فیزیک» و «فلسفۀ علم» و بزرگ در انسانیت و معنویت، مجاهدی ناشناخته برای ما و کاملا شناخته برای واشنگتن و لندن و تل‌آویو که او را پدر"تکنولوژی هسته‌ای" و مغزمتفکر"هوافضا" نامیدند و کشتند. ده‌ها نقشه ترور او نقش برآب شده بود. روشن است که چرا مردم آن نظریه‌پرداز عملگرا را قاسم سلیمانی«فیزیک هسته‌ای» خواندند
Nov 6, 2020 9 tweets 2 min read
ترامپ نجاستی بود که آمریکا را با خودش به روی آب آورد. بدون زرورق، ظاهر همان باطن است. در سراسر قرن ، به‌ویژه پس از غرق شدن امپراتوری سوسیالیزم در فقر و سرکوب و خشونت، بوق‌های سرمایه‌داری کوشیدند هژمونی آمریکا را به‌مثابه نماد دمکراسی و جامعۀ مدنی، پدر قانون‌اساسی‌نویسی، الگوی جمهوریت و حقوق شهروندی، مظهر مدیریت علمی، ارتش سوپرمن‌های شکست‌ناپذیر، تجسم مدرنیته و پایان تاریخ تا ابد تثبیت کنند. پس از کمونیست‌ها، نوبت لیبرالیست‌ها بود که از کلاهشان خرگوش درآورند! از رویاهای دیزنی در دوره کودکی تا متون علوم اجتماعی در دانشگاه، پروژۀ بت‌پرستی مدرن تعقیب شد.