@rzuaslan Profile picture
4 May
Zei Andre van Duin nou dat we "over het algemeen" vrij zijn in Nederland? Ik kon het niet verder kijken. Denkend aan ongedocumenteerde vluchtelingen in "ons" land die in elkaar worden geslagen door de politie en maandenlang in deportatiecentra worden opgesloten voor niets.
Dakloze mensen die door agenten wakker worden getrapt 's nachts omdat ze niet op straat mogen slapen. Wiens jassen worden afgepakt door agenten als het buiten vriest.
Vluchtelingen die niet door een villawijk in Oestgeest mogen lopen. Verboden voor vluchtelingen.

And so on.

Ik trek dit nationalistische "we" zijn in Nederland zo vrij-imago zo ontzettend slecht.
Read 5 tweets
3 May
AL TIJDEN!! ALLERLEI!! GEDRAM!! DOORHEEN DRUKKEN!!

En dan is dit in 1 zin. Uitputtend.
Dat doen jullie allemaal altijd de hele tijd elke keer steeds weer!
Ik herken dit taaltje altijd elke keer weer heel erg snel. Alle boze mannen praten allemaal de hele tijd zo tegen je steeds als ze weer boos zijn.
Read 4 tweets
2 May
Ik zag een tweet voorbijkomen over dat 4 en 5 mei comite klaagt over gebrek aan empathie bij migranten. Ondertussen hebben we 11 zetels aan nazi's in de kamer.
Daarbij is het niet de geschiedenis van migranten hè? Onze voorouders hebben miljoenen joden nooit zoiets gruwelijks aangedaan, sterker nog enigzins beschermt tegen holocaust en eerdere pogroms in Europa. Fix jullie eigen nazi's ipv die racistische projectie steeds.
Dit land confronteert zichzelf nooit met antisemitisme in hun cultuur. Antisemitische moppen, spreekwoorden, fluisterende opmerkingen, Soros complotten, antisemitische cartoons op covers landelijke kranten etc. Nee liever wijzen naar de ander. Same shit that caused de holocaust.
Read 4 tweets
5 Mar
De reden waarom het wit is en niet blank zit 'm precies in waarom witte mensen per se blank genoemd willen worden ipv wit. Ze verraden zichzelf. #Nieuwsuur
En verder is het koloniale taal en reproduceert het rassentheorieen die biologisch onderscheid maken tussen mensen op bijvoorbeeld huidskleur, bloed etc ipv zwart en wit, wat duidt dat het gaat om racistische sociale constructies.
En woke betekent niets ingewikkelds, maar gewoon bewust.
Read 4 tweets