Snyggbonde™ Profile picture
Det är tydligen en väldigt fin gräns mellan artig vit lögn och elak sarkasm. One man no cost think tank.
Thomas Hahn-Thomsen Profile picture 1 added to My Authors
10 May
Dels ska vi minnas att när den moderatledda regeringen satte Mona Sahlin som samordnare mot våldsbejakande extremism så fanns knappt varken vänster- eller inhemsk enfrågeterrorism överhuvudtaget med. Dels har den våldsamma delen av vänstern kopplingar väldigt långt in i >
Ffa Vänsterpartiet och Miljöpartiet. En av våra mest våldsamma terrorister, för det är vad han är, var ju anställd som ombudsman och kandiderade för Miljöpartiet. Han angav till och med titeln djurrättsaktivist på valsedeln. Och det var ok.
Till slut fick dålig publicitet MP att sparka honom. Och ersätta honom med tre andra aktivister. MP:s riksdagsledamot Lemoine demonstrerar tillsammans med ett av de utomrättsliga nätverk som terroristen är knuten till.
Read 8 tweets
19 Mar
Jag har jobbat hemifrån mer eller mindre hela mitt liv. Här kommer mina tips.
💀Långkalsonger börjar klia efter fem till sex veckor.
💀De bästa texterna skriver man ångestdriven med bara kaffe i kroppen innan frukost.
💀Om du måste lämna hemmet, tex för att handla glass,
ta på dig varselkläder. Då bryr sig ingen om att du är skäggig, okammad och luktar.
💀Se till att ha lämning på torsdagar. Då kan du skita i jobb på fredagen.
💀Att glo på Youtube vilar hjärnan.
💀Njut av ljuset. Jobba på nätterna. Det är färre som stör en då.
💀Äter du sen frukost kan du skippa lunchen.
💀Man jobbar förvånansvärt bra när man är halvfull.
💀Kläder är inget måste men är bra om man behöver torka av händerna.
Read 3 tweets
24 Sep 19
Visst fan. Det kom ju en ny studie om att glyfosat orsakar cancer. Detta trots att till exempel den gamle cancerforskaren Geoffrey Kabat påpekat att vi nu undersökt glyfosat så mycket att det inte längre finns fler sätt att bevisa att det är säkert. forbes.com/sites/geoffrey…
Om vi ska sammanfatta forskningen om glyfosat och cancer finns det två spår.
1. Spåret med studier som inte finner några problem. Man har realistiska doser, realistiska upplägg och studierna går att upprepa med liknande resultat.
2. Spåret med studier som finner problem. Och här har man tagit i så man skitit ner sig när det gäller doser och upplägg, och det går inte heller att upprepa deras resultat.
Read 16 tweets
21 Aug 19
Ska jag ranta om tramsnyheten om att handelsgödsel dödsmördar 150 miljoner barn eller tror ni mig när jag säger att den är värdelös?
Det hela är en modell med data från Indien som underlag. Det går inte att ta Indien som underlag. I synnerhet inte eftersom de har den synnerligen nerskitade Ganges. Titta på N/ha. Tabellen är från rapporten.
Rapporten pekar på undernäring och dålig vattenkvalitet pga dåliga/obefintliga reningsverk som drivande i att skapa problemen. Något som styrks av att coli också är ett problem i vatten med höga kvävenivåer. Lantbruket klämms in med skohorn.
Read 10 tweets
8 Aug 19
Okej. Korna.

Det finns de som hävdar att korna står för lika mycket utsläpp av växthusgaser som transportindustrin - 18 procent. Det är fel. Det är mycket möjligt att folk nu tycker att det är lite väl häftigt att en skitt bonde sågar forskare.
Författarna av nämnda studie har dock själva medgett fel och reviderat ner siffrorna till elva procent.

Vilket fortfarande inte är rättvisande.
Till att börja med tog de med allt de kunde hitta som belastade idisslarna, både direkta och i direkta utsläpp,
medan transporterna bara belastade med direkta utsläpp.

Hälften av utsläppen korna belastades med kom från industrin och hade även om vi skjutit alla kor varit kvar iom att vi fått odla och processa fodret till mat istället.

Ingen seriös människa som faktiskt läst studien
Read 38 tweets
11 Mar 19
Eftersom ni har ätit tänkte jag berätta om när 287 blev sjuk. Jag tyckte egentligen inte om 287. Det var en jävla kojävel och hade varit ett envist helvete ända sedan födseln.
När vi släppte ut henne som ettåring på ett bete dryga halvmilen bort gick hon hem och in i kobetet. Hon fick gå kvar. Orkade inte bråka mer med henne. Hon kalvade in. Fick någon kalv till. Och någon till. Hon blängde alltid på en som om hon ville mörda en.
En morgon när jag skulle mjölka henne började hon veva med bakbenet. Det var inte första gången... Hon lappar till mig så att jag tappar balansen samtidigt som jag faller tar jag för mig och hon lyckas ställa sig på min näve. Där hänger jag. Kon står på näven så jag kommer
Read 12 tweets
26 Feb 19
Jag vet. Jag skulle hålla mig en vecka men jag är uppenbarligen en svag människa...

Det här en så fantastiskt urusel text att jag rodnar av sekundärskam.

expressen.se/allt-om-vin/vi…
"Växtgift som normalt brukar användas till gräsmattor..." Alltså, gräsmattan dör fullständigt om du behandlar den med glyfosat.

"Spår av växtgiftet Herbicid som bland annat används för att bekämpa ogräs..." Herbicid är samlingsnamnet på de preparat msn använder mot ogräs.
Precis som att fungicider använda mot svamp. Det finns alltså inget enskilt preparat som heter herbicid. Ulrika Fürstenhoff har bara missförstått den engelskspråkiga artikeln hon plagierat.

"Kemiskt glyfosat..." Eh va? I originaltexten står det the chemical glyphosate.
Read 12 tweets
18 Feb 19
Skrev visst lite om hur NGO:s arbetar.
Neonikotinoider är ju ett av exemplen i texten. Även om publiceringen föll bra i tid skrev jag texten i höstas. Långt innan folk började hetsa upp sig över betning av sockerbetor.
Varken jag eller David hade någon som helst aning om att det här skulle komma, så det är ju kul att testa hans tes på dagens diskussion om just neonikotinoiderna.
Read 13 tweets
14 Feb 19
Eftersom jag redan är på ett så strålande humör ska jag dels förklara på vilket vis de här människorna har fel, dels hur deras villfarelser motverkar deras egna intentioner.
För er stackare som varit med innan kommer det bli en del upprepningar.

Först och främst finns ingen som hävdar att neonikotinoider är ofarliga för insekter. Tvärtom. De är insektsgift. Hela vitsen är att det giftiga.

Däremot finns det ingen anledning att hetsa upp sig över
hur de används i Sverige. I synnerhet inte när det kommer till sockerbetor. Först och främst blommar sockerbetor inte, varför de inte drar till dig bin. Så även om vi hade haft ett klimat där växter gutturerat(vilket vi inte har) hade det inte varit något problem.
Read 23 tweets
24 Jan 19
Okej.
Första branden var när farsan eldade upp tröskan på en utgård. Jag var runt tio. Tröskan var mest utbränd när brandkåren kom. De började rycka i plåtarna för att klippa batterikabeln och sprutade mer vatten på varandra än på tröskan. Vi körde hem.
Väl hemma var hela gården invaderad av poliser pga grannens påtända ex skjutit grannen med en 30-06. Hon överlevde och flyttade utomlands. Polisen hade spån på honom och rullade förbi vårt jävligt ofta. Brukade möta dem när jag körde bil.
Sen hade vi lite småbränder i motorrummet på tröskan vi hade på Dominatorn. Jag var runt 20. Farsan lyckades alltid släcka.
Read 23 tweets