سام Profile picture
محقق فرگشت، هوش مصنوعی، زیست محاسباتی و موجودات خیلی کوچک.مواضع سیاسی شخصی هستند ‍‍~=Ezra Klein.
Atom of Eden Profile picture 1 subscribed
Apr 27, 2023 4 tweets 2 min read
تا دیروز ۴ ایرانی از دپارتمان ریاضی محض هاروارد دکترا گرفته بودن. فرشید جمشیدیان (۱۹۸۰)، پیروز وکیلی (۱۹۸۸)، مریم میرزاخانی (۲۰۰۴)، علی اکبر دائمی (۲۰۱۴). دیروز یک اسم به این لیست اضافه شد: تینا ترکمان با موفقیت از تز خود با راهنمایی کورتیس مکمالن، برنده مدال فیلدز، دفاع کرد. Image شاید لازم به گفتن نباشه: چنین دستاوردی بسیار دشواره (به طور خاص دپارتمان ریاضی محض ۴-۵ دانشگاه رده اول)، حداقل سختی اش قابل مقایسه اس با برنده شدن مدال المپیک. اما چون ریاضی مهجوره تا کسی جایزه شناخته شده تری مثل فیلدز رو نگیره در فضای عمومی توجه ای به خودش جلب نمی کنه. تبریک.
Dec 6, 2022 12 tweets 3 min read
چند تا تجربه برای کسانی که دارن اپلای می کنن، شاید به کارتون بیاد. چون بین بچه هایی که مستقیم کمکشون کردم دیدم اینجا هم می نویسم. (حوزه علوم و مهندسی)
۱. رزومه و SOP رو یه جوری بنویسید که طرف بار اول احتمالا در زیر ۳۰ ثانیه اسکن کرد یه کلیتی دستش بیاد و بخواد ریزشو بیشتر بخونه. یه کاری که استاد من کرد بار اول که بهش اس او پی رو دادم بخونه، گفت تایم بگیر، ۳۰ ثانیه. بعدش گفت من از اس او پیت اینو فهمیدم تو ۳۰ ثانیه. واقعا همین رو می خواستی؟ یک راه حل خوبش اینه که پاراگراف اول پر از اطلاعات مهم باشه (نه اینکه من بچه بودم موشک هوا می کردم)، و جمله اول هر
Jan 27, 2022 14 tweets 3 min read
۱/[افکار نیم پز] معروفه که رعایت آداب معاشرت حرفه ای به شما این امکان رو می دن که با کسی که ازش خوشتون نمی آد بتونین کار کنین. بعضا گفته می شه یک دلیل موفقیت آمریکایی ها در بیزنس اینه که فرهنگ (آداب) ساده و مستقیم دارن، و سیگنال های پنهان توش کمه. ۲/ دلیل این موضوع رو هم melting pot (التقاطی) بودن فرهنگ امریکاس که باعث می شه ریزه کاری های رفتاری و اداب معمول مینیمال بشه و در اصطلاح در 'ترجمه گم بشه'. سیگنال های معمول بسیاری از فرهنگ ها، از جمله نشانه های سلسله مراتب (مثال واضح خطاب کردن استادها به اسم کوچکه) دیده نمی شه.
Aug 15, 2020 16 tweets 5 min read
۱/ در این رشتو به منشا تکاملی #قاعدگی در انسان می پردازم که بسیار پیچیده و گسترده ایست که می شه از چندین جهت بهش پرداخت. برای اینکه این مساله بهتر فهمیده شه، ابتدا چند مفهوم تکاملی باید تبیین بشه.  در زیست  عموما 'ماده' به جنسی گفته می شه که سلول جنسی (گامت) بزرگتر تولید می کنه. Image ۲/در بیشتر جانورانی که تولید مثل جنسی انجام می دن، این عدم تقارن در اندازه گامت ها وجود داره. این باعث می شه از ابتدای جفت گیری  درگیری در سرمایه گذاری در فرزند وجود داشته باشه.برای نر، ارزش موفقیت هر تک فرزند پایینتره چون هزینه تولید گامت نر کمه ولی هزینه تولید گامت ماده بالاست.
Jun 27, 2020 16 tweets 4 min read
۱/یکی از دوستانم، قبل از تمام کردن دکتراش پارسال مقاله تک نفره در نشریه معروف نیچر چاپ کرد. مقاله هیچ  آزمایشی یا حتی شبیه سازی پیچیده نداشت. فقط نیازمند فکر کردن درست درباره مساله ای بود که ملت دهه ها فکر می کردند جواب بهتری نداره.  مساله 'زینت' های سکسی. ۲/ در بسیاری از جانوران، یکی از دو جنس دارای 'زینت' هایی هست که بسیار دست و پا گیرن و شایستگی تکاملی فرد رو پایین میارن. مثال معروفش طاووسه که دمش‌ انقدر بزرگ و تابلوئه که خطر شکار شدن رو به شدت افزایش می ده. زیست شناسها مدتها می دونستن که این احتمالا به انتخاب جنسی مربوطه.
Jun 8, 2020 9 tweets 3 min read
۱/شاید بد نباشه برای درک اینکه ریشه هومئوپاتی کجاست و چرا هنوز طرفدار داره، توضیحات مختصری در موردش داده بشه. در ویدیوی که در ادامه لینک دادم خیلی خوب توضیح می ده. ۲/ هومئوپاتی در قرن ۱۸ ام اختراع شد در زمانی که علم پزشکی هنوز بسیار عقب مانده بود و خیلی از درمان ها غیر علمی بودن و عملا حال مریض رو بدتر می کردن. درمان های هومئوپاتیک که با "رقیق" کردن مواد در آب تولید می شن، هر ماده ای رو در حدی رقیق می کنن، که هیچ اثری ازش در آب نمی مونه.
Jun 4, 2020 9 tweets 2 min read
۱/ امروز دنبال ترجمه Survivorship bias می گشتم، و با کمال تعجب دیدم صفحه ویکی نداره. این یکی از ساده ترین ولی کارآمد ترین نکات آماریه که همه جا دورو ورمون هست، ولی خیلی ها رو به اشتباه می اندازه. عکس زیر از معروف ترین نمونه های تاریخیشه. ۲/ در جنگ جهانی دوم، ارتش امریکا می خواست تعداد بمب افکن های از دست رفته اش رو کاهش بده. برای این، از هواپیماهایی که بر می گشتن آمار می گرفت که در چه نقاطی تیر خوردن، و به مهندسا می گفت که اون نقاط رو مقاوم تر کنن. اما این تلاش درصد هواپیماهایی که از دست می رفتن رو کم نمی کرد.
May 26, 2020 14 tweets 4 min read
۱/این روزها که موضوع ویروس ها داغ ه، فرصتیه که من از حسن توجه بهشون استفاده کنم، و در نقش جوجه اتنبرو چند فکت رو مثلا براتون توصیف کنم. اول از همه اینه که #ویروس ها علیرغم سادگی از عجیب ترین موجوداتن و همیشه حتی بیولوژیست ها رو غافلگیر می کنن. ۲/ قبل از همه بگم که اغلب بیولوژیست ها ویروس ها رو 'زنده' نمی دونن، هرچند من که بخشی از دکترایم رو در زمینه آغاز حیات انجام دادم با این موافق نیستم. ولی اصلش که ویروس ها عمدتا از ماده ژنتیک (DNA/RNA) تشکیل شدن که با پروتئین یا چربی حفاظت می شه که به تنهایی توان همانند سازی نداره.