Inger 🇧🇻🇺🇦 Profile picture
Ufør, tidligere lærer. Medlem SV, Human-Etisk Forbund.
May 25, 2023 19 tweets 4 min read
🧵 Leste en god tråd i går som jeg har rota bort, men hadde lyst å bruke den som utgangspunkt for videre samtale. En foreleser kom med poenget om hvorfor det er problematisk å bruke "som dere vet ..." i undervisning (eller annen samtale). Hun hadde gode argumenter. Jeg blander noen av dem inn i mine egne videre assosiasjoner her, litt dumt jeg ikke får kreditert, men.
Det å undervise (formelt) er en ting, men man gjør mye det samme når man skal forklare noe, så tenker det er relevant for flere enn pedagoger.
Apr 14, 2023 9 tweets 2 min read
Tråd.
Noe som for meg er uforståelig er at en del som har meninger om uførsetønader ikke ser ut til å ha tenkt over hvordan deres eget liv ville blitt påvirket om de selv ramlet og skadet seg i morgen. Jeg har trent på senter sammen med nakkeskadde. Jada, noen har drevet med veldig farlige ting, men en skadet seg da han travlet seg inn i en drosje og hodet traff dørkarmen på bilen, en annen ved å ramle fra en sånn helt lav kjøkkenkrakk (melkekrakk?). Ting som kan skje alle.
Apr 13, 2023 8 tweets 2 min read
Hallo, dette er et raseriutbrudd fra meg.
"Det skal lønne seg å jobbe."
Hvordan i HELVETE skal jeg tolke et slikt utsagn, når jeg ikke klarer stå opp av sengen de fleste dager. Å være i jobb er umulig. Alle vi som er uføre har levert massive mengder helsepapir og ALT er prøvd. Men vi skal altså akseptere at siden den ville fantasien høyresiden har klart spre om at det er "bare å uføretrygde seg" (selv, implisitt), så skal ikke politikere, heller ikke fra venstresiden, tørre gi nok penger å leve av til folk som PER DEFINISJON ikke KAN jobbe.
Apr 12, 2023 4 tweets 1 min read
I WWII slengte britene en allerede død mann i sjøen utenfor Spania, skapte en hel identitet rundt ham, utstyrte med hemmelige dokumenter om at de allierte ville angripe Sardinia. I våre dager gjør man det enkelt, med en datalekkasje fra USA. :) Hva som er hva er vanskelig å si. For de som er nerd nok til å hefte seg ved sånne artige krigshistorier, så kaltes operasjonen det treffende navnet Mincemeat. Det er også film om den, ved samme navn, og med Colin Firth og Kelly McDonald i hovedrollene.
Jan 10, 2023 24 tweets 6 min read
En liten kommentar til folk i Rødt, og forsåvidt også mitt parti SV, som ennå ikke har forstått hva som foregår i Ukraina:

Enhver blidgjører som ønsker forhandlinger med Russland må forklare hvordan resultatet av slike forhandlinger liksom skal kunne bli mer troverdige enn: 1/ 1. Den russisk-Ukrainske grensetraktaten
treaties.un.org/doc/Publicatio…
2. Den russisk- ukrainske vennskapstraktaten
en.wikipedia.org/wiki/Russian%E…
3. Budapest Memorandumet
snl.no/Budapest-memor…
4. NATO- Russland Founding Act
nato.int/cps/en/natohq/… 2/
Jan 9, 2023 5 tweets 1 min read
20-åring anholdt for drap i stedet for å få skryt for å ha kontaktet politiet, på de to jentene som hadde tatt overdose. Når er det vi får nok av dette, vi vet går galt? Signalet politiet sender er at vi aldri skal melde fra til nødetater om noen er i fare i forbindelse med rus. I dette tilfellet var de tre jentene (hun ene overlevde heldigvis), rømt fra barnevernsinstitusjon, der barnevernet og politiet hadde ansvaret for de. I stedet finner de en sivilist å skylde på for sin fuck-up.
Jun 12, 2022 74 tweets 16 min read
TRÅD, introduksjon til
JANUARY 6 INSURRECTION HEARINGS
1. De neste ukene kommer jeg til å følge og tweete fra
høringene.
06. jan kommisjonen skal bevise at Trump har stått bak planleggingen og gjennomføringen av statskuppet på US. capitol-bygningen/kongressen 6. januar. 2. Denne tråden blir lang, og jeg skal forsøke gjøre en grundig jobb. Derfor kommer jeg ikke til å live-tweete, men legge ut tweetene til hver høring dagen etter.
Høring 1 var torsdag 09.06.
Høring 2 blir mandag 13.06. kl. 19
Høring 3 blir onsdag 15. 06. kl. 19
May 12, 2022 11 tweets 2 min read
Hører på en forelesning om middelalderen, og blir like frustrert hver gang vikingene fremstilles som at de plyndret av opportunistiske grunner. I Europa drev Charlemagne med tvangskristning av germanske stammer, som blant annet førte til massakren ved Verden (Nord-Tyskland).> Angrepet på Lindisfarne, som man kaller starten på vikingtiden, var et målretta hit for å ramme Charlemagne (Karl den store). Det var nemlig intel om at hans nærmeste rådgiver og premissleverandør for den kristendommen Charlemagne drev med, skulle være der. Dessverre ikke. >
May 11, 2022 4 tweets 1 min read
På legekontoret, i luka etter timen (svaiende pga utmattelse):
Jeg: Hei, jeg hadde time i går egentlig, men var for syk til å komme. Jeg fikk beskjed om at det ville bli sendt ut faktura, men det er urimelig å bli straffet for å være syk.
Hun: Ja, men da må du si fra i god tid.> Jeg: Jeg får ikke sagt fra i god tid, for jeg har anfallsvise plager.
Hun: Ja, men du merker jo når de kommer, du må si fra dagen før.
Jeg: Jeg må si fra dagen før om at det er fare for migreneanfall eller katapleksi dagen etter? Det vet dere jo, det står i journalen. >
Feb 21, 2022 20 tweets 8 min read
Jeg klarer liksom ikke å slippe denne saken ut av tankene.
136 ulike Nav-ansatte hadde snoket i mappen til Janne Cecilie, både ledere og kolleger. NAV-ansatte er også pasienter. Når jeg skrev om dette var det mange som oppga at bekjente hadde snoket.

frifagbevegelse.no/ntlmagasinet/n… Det er gjort 1500 søk i opplysningene hennes, av 136 ulike Nav-ansatte.

Hun har krav på vern! Når hennes helseopplysninger blir misbrukt, faktisk brukt mot henne, som oppga i forrige artikkel, hvordan er det da med oss andre? Snoker folk i våre dokumenter fordi nysgjerrig?