Rakyat: #curatorMY Profile picture
Interested to curate? DM @curatorMY for details.
shkblog Profile picture 1 added to My Authors
Jul 20, 2021 β€’ 4 tweets β€’ 1 min read
During this break, let's take some time to reflect

Last year, I had the chance to talk to someone who retired at work.

She had spent 30 years, working in the same job, same department, same company, and even on the same floor.

Here are 3 things she shared:
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ”₯πŸ”₯πŸ‘‡πŸ‘‡ 1⃣ You have to be your biggest advocate

There is often an idea that one day if you work hard, someone will notice you and you'll be taken care of. That does happen, but not as often as you'd like to believe. You need to own your own development and fight for it
Jul 18, 2021 β€’ 7 tweets β€’ 1 min read
Heloooo Malaysia!

LL in the house!πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯

If you don't know who LL is (I'm judging you now)

Here are 6 things you need to know about me

πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ”₯πŸ”₯πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡ 1️⃣ I am an anonymous Twitter account dedicated to poking fun at the corporate culture in Malaysia!

Beware: I'm really honest and brutal
Feb 16, 2021 β€’ 14 tweets β€’ 3 min read
Why Instagram (social media) isn't lying to you.

PS - that's because you're only lying to yourself.

*A Thread*

/1
If you're wondering what's going on, a previous Curator opened a can of worms with this -



Come back here once you're done reading, because we're going to dive in DEEP

/2
Feb 15, 2021 β€’ 31 tweets β€’ 13 min read
As a pop culture fan, I would be remiss if I didn't do a trailer breakdown of my most anticipated movie of 2021 - Zack Snyder's Justice League!
Let's dig in!

*A Thread*

#ZackSnydersJusticeLeague



/1
We start off with one of the saddest scenes in #BatmanVSuperman - the death of Superman.

I still get a bit teary eyed watching this, as the lead up to Clark's demise is incredibly emotional.
/2
Feb 14, 2021 β€’ 9 tweets β€’ 4 min read
Ntah berapa kali Viral bas ini.

Nama dia pun aku beri secara tak sengaja. Bas ini aku beli warna putih. Nak cat lain, tak mampu dan buang duit.

Letak nama BAS TAK SEKOLAH dan tampal sticker. Terus viral. Dalam masa yang sama, saya berjinak-jinak menjadi Konsultan dan Soul Planter.

Kami rejuvinasi sesuatu kawasan dengan memberi jiwa kepada tempat tersebut.

Projek pertama adalah nun di Lembah Bilut. Mural power ini dibikin oleh Acit. Salah satu daripada tarikan di Bilut kini. Image
Feb 14, 2021 β€’ 16 tweets β€’ 10 min read
Ayuh kita bunuh kecurigaan secara online sebab nak bersapa IRL tak boleh.

Nama saya Mutalib Uthman.

Saya buat macam2 kerja sebelum menjawat jawatan selaku CEO @KotaBukuKL .

Kerja pertama saya, Peniaga Pasar Malam. Ini gambar pertama kali saya masuk paper tahun 2007 yang lalu. Image Dari peniaga pasar malam, saya berkecimpung ke dunia buku.

Tubuhkan @DuBookPress . Terbitkan hampir 200 buah buku daripada pelbagai latar writer.

Paling manis limpahkan 4 tingkat PWTC dengan manusia ketika Pesta Buku #PBAKL2015.

Dan bagi VW Polo sebagai hadiah pada #PBAKL2016 ImageImage
Feb 14, 2021 β€’ 7 tweets β€’ 2 min read
Aku baca pendapat pasal IG semalam.

Ada yang beri nasihat pada aku, kena pilih circle yang baik. Jangan dengki dengan kejayaan orang. Kita adalah apa yang kita scroll. Bla bla bla.

Kita cenderung nak tunjuk kita lagi bagus daripada orang lain. Kalau tak tunjuk kereta, rumah atau handbag harga beribu.

Tapi kita dok tunjuk kita best dengan beri kata-kata nasihat yang orang pedulitaik.

Kita nak orang jadi macam kita, walhal, haram kita tak kenal pun siapa yang orang kita pulun bagi nasihat itu.
Feb 8, 2021 β€’ 9 tweets β€’ 2 min read
[THREAD] 🧡πŸͺ‘

1. Ini kisah bagaimana KitKat menjadi jenama besar di Jepun dengan membuat idea pelik.

2. Dekat Jepun, sebutan KitKat ini hampir dengan ungkapan β€œKitto Katsu” yang membawa maksud β€œKamu pasti akan menang”. 3. Nestle nampak perkara ini ada potensi besar untuk dikembangkan. Jadi, mereka nak buat satu idea baru. Produk yang boleh menyentuh perasaan πŸ’“πŸ€ <-Kelakar lah tu.
Feb 8, 2021 β€’ 6 tweets β€’ 1 min read
80% produk baru di pasaran gagal-segagalnya dan terpaksa dihentikan penjualan.

Menurut majalah bisnes Forbes, faktor paling penting menentukan produk atau servis itu berjaya adalah permintaan daripada pelanggan.

Macam mana nak pastikan produk anda ada permintaan?

THREAD 🧡πŸͺ‘ WAJIB buat kajian pasaran (research market).

Jika anda tidak tahu target anda, anda telah gagal sebelum mencuba.

Jika sasaran anda adalah semua orang, maknanya anda telah melakukan kesilapan besar.

[1]
Feb 8, 2021 β€’ 4 tweets β€’ 2 min read
Hai. Selamat pagi.

Nama aku @mutalibuthman . CEO Perbadanan Kota Buku, akan menemani anda sepanjang minggu ini.

Rasanya aku akan banyak sembang perihal benda yang tak menjadi kesukaan ramai iaitu,

BUKU. Bercakap hal buku, ini adalah antara Quote kegemaran aku dipetik dari Bumi Manusia tulisan Bung Pram.

Kena sangat dengan waktu pandemik ini, teruslah melawan. Jangan sekali berfikir untuk putus asa.

(2)
Jan 24, 2021 β€’ 6 tweets β€’ 2 min read
Then, why obstetricians are more inclined to do Caesarean Sections rather than conduct Normal Deliveries or some docs totally stop seeing pregnant patients?

Personal choice
or push by public pressure?

Find out in subsequent tweets

(thread) 1 Unpredictable hours of childbirth
Preggies can go into labor at anytime and deliver at anytime, even at 2-3am at night as compared to elective preplanned CSection

And when in labor,docs need to hang around in the hosp or extremely nearby (locked up personal time)
Jan 23, 2021 β€’ 9 tweets β€’ 2 min read
TOP 8 POINTS IN COVID19 PRIVATE-PUBLIC INTEGRATION
by Dr Low Kah Pin @gynaepenang

Disclaimer: I am a gynae,
NOT public health expert,
NOT epidemiologist
NOT infectious disease specialist
NOT covidologist

But here's a few things I wanna pen down since I am curating (alang2) 1 Private hospitals all prepared to help out in pandemics since EARLY 2020, to take over non-covid patients as CSR corporate social responsibility program

Thus,there is NO need for darurat in 2021 to nationalize private hospitals
Jan 23, 2021 β€’ 4 tweets β€’ 2 min read
After Trump stepped down, Bernie is the famous one!

Meme is no joke! Bernie's reaction?

Β β€œI was just sitting there trying to keep warm, trying to pay attention to what was going on.”

β€œWhat was really nice is the woman who made the mittens lives in Essex Junction, Vermont, she is a schoolteacher and a very, very nice person." #Berniememes
Jan 22, 2021 β€’ 4 tweets β€’ 2 min read
Good morning, all!

Just another working Saturday for me

But first, morning walk with my usual morning symphony The huge shady old big trees along the road was massacred yesterday

The fresh sawing wounds were clearly seen

This road is secluded and only used by less than 10 residents of houses here

Took a many years to grow a tree
One day to chop it down

Penang City Council, why?
Jan 21, 2021 β€’ 28 tweets β€’ 8 min read
Almost forgotten

This month is CERVICAL CANCER AWARENESS MONTH

So tomorrow, I will share my experience with cervical cancer survivors

Cervix/cervical = Neck of the womb
Cancer = abnormally growing cells not functional together with body

If >20yo ladies, had ur pap smear yet? Prefer my sharing in:
Lebih suka jika saya berkongsi dalam:
Jan 19, 2021 β€’ 22 tweets β€’ 8 min read
Morning walk with Mr Slow

Walking my pet this morning.. haha

Now, what about FIBROIDS would you ladies wanna know? Image In simple term,

Fibroids are muscular swelling in the wombs Image