Uri Eliabayev Profile picture
AI Consultant and lecturer, Founder of the Machine & Deep learning Israel community (41K members)
Apr 5 13 tweets 4 min read
ברייקינג: מטא שחררה את לאמה 4 - גרסה חדשה של מודל הקוד הפתוח שלה. והדבר הכי מטורף? יש לו גודל חלון קונקטס של 10, פאקינג, מיליון טוקנים.

מה זה אומר? שעקרונית אתם יכולים לטעון לו ספר עם אלפי עמודים, קטעי וידאו של שעות רבות, מאגרי קוד עצומים. אם זה עובד, זה ממש פסיכי.

למה? Image נתחיל מזה שהמתחרים בכלל לא קרובים לזה. קלוד ו-ChatGPT ביום טוב מגיעים ל500 אלף טוקנים - מה שמגביל מאוד את גודל הקבצים שאפשר לעבוד איתם. אחריהם יש את המודלים של גוגל שהשיא הוא 2 מיליון טוקנים שזה באמת היה ההישג הכי גדול שלהם. Image
Mar 14 12 tweets 3 min read
התחלתי לשחק קצת עם Base44 ואפילו לבנות דברים שיכולים לעזור לצוות שלי ויש לי כבר כמה תובנות. זה לא סקירה רשמית אלא בליל מחשבות על המוצר, על עתיד תפקיד המפתח, על תיזה של משקיעים ומה הולכת להיות הבעיה של חברות SaaS.

נתחיל? Image אז קודם כל מאור באמת הצליח לבנות פה משהו מגניב. תוך זמן קצר הצלחתי להרים מערכת שרציתי במשך הרבה זמן. אני שנתיים אוכל את הראש לעובדים שלי על איזה מערכת מעקב מסוימת ללקוחות שאני רוצה ושם פתרון קיים לא עונה על השיגעון ספציפי שלי. עם Base44 זה "קם לתחייה" תוך שעתיים. Image
Feb 27 5 tweets 2 min read
סאם אלטמן מדבר על GPT 4.5 ואני רוצה שנפרק את מה שהוא כתב כאן כי יש פה מלא פנינים שצריך להתייחס אליהן.

1. סאם אומר שזה המודל הראשון שמרגיש כאילו מדברים לאדם. זה עלה גם בדמו. התשובות שלו, איך נאמר, יותר אנושיות. הוא עונה נורמלי ולא כמו "ChatGPT".

הלאה לחלק הכי חשוב >> 2. סאם אומר שזה מודל ממש גדול. ויקר. הם רצו לשחרר אותו גם למשתמשי ה-Plus אבל זה לא אפשרי. למה? כי אין להם מספק GPUים. כן כן, הוא כתב שהם במחסור של שבבים. איפה כל מי שהספיד את אנוודיה? הא? חסר שבבים. זה לא הולך להשתנות בקרוב.
Feb 11 31 tweets 9 min read
טוב, זה שרשור עם כל כך הרבה פנינים ונואנסים שאי אפשר לא לתת לכם שרשור עם כל ההתבטאויות שיש פה כי זה הולך לעצב את הדאופולטיקה של ה-AI בשנים הקרובות.

הוא מדגיש 4 נקודות עיקריות בנאום שלו.

מספר 1 - טכנולוגיה אמריקאית תהייה "הגולד סטדנרט" בתחום ה-AI. Image מספר 2 - רגולוציה עודפת על הסקטור הפרטי יכולה להרוג את השינוי התעשייתי שקורה בדיוק ברגע שהוא קורה. הם יעודדו מדיניות שיתמכו בגדילה באופן נכון באמצעות AI. הוא רוצה לראות את הדגש הרגולטורי מקבל את הנוכחות שלו בשיחות בועדה. Image
Feb 7 7 tweets 2 min read
מיסטרל מעלה הילוך ומשיקה את התשובה שלה לאפליקציות של ChatGPT ו DeepSeek שצברו פופולרית.

הגרסה החדשה של השירות שלהם "Le Chat" מציגה פיצ'רים דומים לאלו של המקבילות שלהם. החל מקבלת מידע עדכני ועד ניתוח קבצים.

אבל זה לא הדבר הכי מרתק פה >> מה שמרתק באמת זה קצב התשובות של באפליקציה. שימו לב איזה מהיר זה. גם כאן יש חשיבות רבה לדרך שבה המודל רץ וכמות הטוקנים שהוא יכול לג'נרט בפלט שלו.

Jan 26 7 tweets 3 min read
הנה שרשור דברים שהצלחתי לעשות עם Operator מבית OpenAI. ההקלטות זה מתוך הממשק ובמהירות כפולה.

משימה ראשונה : תמצא לי איפה לקנות את ה-S25 Ultra. הצליח לעשות את זה יפה מאוד והגיע עד לנקודה שהמוצר היה בקופה (שם עצרתי אני).

למטה יש שורה שמסבירה מה הוא עושה. פה רציתי לאתגר אותו ושלחתי לו לינק ללוח המשרות שלי וביקשתי שיגיש מועמדות למשרה של ריסקיפיד. בהתחלה הוא הלך לאיבוד קצת אבל חזר לעצמו מהר והצליח לעשות את הכל. באמצע הוא שאל אותי את הפרטים שלי (אתם לא רואים את בסרטון). תאורטית הייתי יכול להביא לו את הכל בפרומט הראשון.
Jan 20 6 tweets 2 min read
יש לי חוב עבורכם שאין לי כוח לפרוע בשרשור מעמיק אז הנה תקציר: אנטרופיק, שפתחה את קלוד, במשבר כוח חישוב רציני בזמן האחרון. לא משנה שיש לה גב של אמזון, בסוף נראה שאין לה מספיק GPU כדי לתת מענה לכל הביקוש העצום. זה גורם לקלוד להגיע לחסם שיחה שלו מהר והם אולי החליפו למודל חלש יותר. דרך אגב, לא מעט מזה נעוץ בכך שהרבה עושים שימוש במודלים שלהם לכתיבת קוד דרך Cursor מה שנראה שסותם שם את כל הצנרת:
Jan 14 10 tweets 3 min read
הבית הלבן הוציא מסמך הבהרות בכל הקשור לתקנות החדשות בנוגע לאי מכירת שבבים למדינות מסוימות.

הם מסבירים את הרציונל מאחורי זה, מגדירים 6 אלמנטים עיקריים לכך וגם מגדירים שני קונספט חשובים: UVEU ו-NVEU.

נתחיל לפרק את המסמך שלב אחר שלב: Image נתחיל מהבסיס? למה בכלל עושים את זה. במסמך עולים נימוקים שכבר הושמעו בעבר אבל הנה זה בצורה מוסדרת. שאפו להם על זה שהם מדברים תכלס ולא בעקיפין:

1. הבטחת ההובלה של ארה"ב בתחום הבינה המלאכותית:
ארה"ב שואפת להבטיח שהטכנולוגיה שלה תשמש ברחבי העולם בצורה בטוחה ואמינה ותמנע ניצול לרעה של מערכות AI מתקדמות על ידי מדינות עוינות או קבוצות לא אמינות.

2. מניעת סיכוני ביטחון לאומי:
בינה מלאכותית מתקדמת עלולה להיות מנוצלת לפיתוח נשקי השמדה המונית, התקפות סייבר, ומעקב המוני. המדיניות שואפת להגן על ארה"ב מפני סיכונים אלה.

3. הבטחת שליטה על הטכנולוגיה:
המסמך מדגיש שהעברת הטכנולוגיה לא צריכה לצאת מגבולות ארה"ב בצורה לא מבוקרת, תוך תמיכה בפיתוח מערכות AI בינלאומיות שמתבססות על טכנולוגיה אמריקאית.
Dec 25, 2024 6 tweets 2 min read
יש עכשיו הרבה דיבורים שהדאטה נגמר. או לפחות זה האיכותי.

האינטרנט מלא ומתמלא בזבל שנוצר על ידי מודלי GenAI ולמודלים כבר אין דאטה "אנושי" וערכי לחמוד ממנו. מצינו את מה שהאינטרנט יכול לספק.

זה כמובן נכון אבל זה רק חצי מהתמונה. החצי השני הוא דאטה שכמעט לא נגיש והוא מכרה הזהב >>נ ניחשתם נכון: הדאטה האירוגני של חברות ותאגידים. זה אוצר בלום שענקיות הטק לוטשות עיניים אילו. זה הדאטה האמת מורכב וייחודי - זה שיש לו ערך עסקי של ממש. זה משהו שלא זמין סתם ככה באינטרנט.

ועם מה הדבר הזה מתכתב באופן מושלם? עם הטרנד הכי גדול היום בעולם הAI >>
Dec 11, 2024 11 tweets 4 min read
הולי שיט.
גוגל מאפשרת דרך הדפדפן (!) לנסות את המודל החדש שמבין בזמן אמת וידאו. אפשר בדיבור, עם המצלמה וגם לחלוק מסך.

שיתפתי איתו מסך ועברתי על העמוד של הכנס שלי והוא ופשוט ניהלנו שיחה על זה. זה פשוט מטורף.

נראה לי אני הולך להישאר כל הלילה להראות לו את כל הדברים שאני עובד עליהם וצריך עזרה.

שלא נדבר על לפתוח מצלמה ולבקש ממנו עזרה. אולי אפילו להעביר את ההרצאה שלי ולבקש פידבקים בלייב 😱Image וואו הנה דוגמא ראשונה. פשוט דברתי איתו על האג'נדה והכנס של אתמול. מה הוא חושב, מה היה משנה. השמע שלי קצת גרוע אבל מה שחשוב זה התשובות שלו. זה מאוד מרשים.
Sep 25, 2024 7 tweets 2 min read
מתפרץ: מטא משחררת שורה ארוכה של הכרזות חשובות מאוד בתחום ה-AI.

הדובדבן שבקצפת: Llama 3.2 - משפחת מודלים חדשה בקוד פתוח ולראשונה עם יכולות של ניתוח והבנה של תמונה לצד ניתוח טקסט.

משפחת המודלים של Llama 3.2 מגיע בגדלים שונים. הקטנים שעברו התאמות לכל יצרניות השבבים (מודלים של 1 עד 3 מליארד פרמטרים של טקסט בלבד). לצידם, מודלים גדולים יותר של 11 ו-90 מליארד פרמטרים.Image כמו שציינתי, השוס הרציני זה היכולת לנתח גם תמונה כחלק מהמודל. ראינו מודלים כאלה בעבר אבל זה הפעם הראשונה שמטא משחררת יכולת כזו מטעמה כקוד פתוח.
Jul 23, 2024 6 tweets 2 min read
ברייקינג: מטא מכריזה על מודל חדש בשם Llama 3.1 - מודל קוד הפתוח הכי חזק שאנחנו מכירים.
אז מה יש שם? אנחנו מדברים על משפחה של שלושה מודלים: החל ממודל קטן בגודל 8B, 70B והדובדבן שבקצפת: מודל עצום בגודל 405B שאומן על 15 טריליון טוקנים.

אבל מה באמת השוס הגדול בהכרזה? Image שימו לב ליכולות שלו אל מול המודלים הסגורים הגדולים ביותר. הוא מצליח לתת בראש למודלים הגדולים והמפורסמים ביותר. כן, הוא מנצח את המודל GPT4o החדש, אפילו את קלוד 3.5 המדהים. זה תקדימי. עד כה המודלים הפתוחים פיגרו מאחור לעומת עמיתיהם הסגורים. מודל פתוח חזק כל כך זה משהו שטרם היה לנו Image
Jan 31, 2024 5 tweets 2 min read
איזה סיפור מצחיק ומדהים היה אצלנו בקבוצה 🤣
רחל וויטיס עובדת עכשיו על ההרצאה שלה על ההייפ של סביב AI עבור כנס רברסים. היא מוצאת שבגוגל טרנדס יש פתאום פיק עצום לנושא של AI ממש בתחילת 2012 ושואלת את הקבוצה מה קרה שם.
עכשיו מתחיל החלק המעניין >> Image מתפתח דיון שלם על מה קרה והאם זה Alexnet או פעילות של OpenAI בזמנו, אולי השקה של ווטסון של IBM ומלא תאוריות וכולם שמים לינקים וממש מוצאים הסברים מושלמים להכל. ואז באה הדס יעקבי ומטילה פצצה:
Nov 7, 2023 11 tweets 4 min read
טוב, הבטחות צריך לקיים אז הנה סיכום + פרשנות לגבי אירוע המפתחים של OpenAI שהתקיים אתמול.

לפני שאתחיל לפרט אני אציין שמאוד התרשמתי מכל מה שראיתי אתמול. זה לא מובן מאליו לקבל כל כך הרבה חדשות מעניינות מחברה יחסית צעירה שזה כנס המפתחים הראשון שלה.

נתחיל? Image ההכרזה הראשונה היא GPT 4 Turbo:
- ידע מעודכן עד אפריל 2023 (הרבה רצו את זה).
- שברו שיא בגודל הפלט שאפשר להכניס (300 עמודים).
- מוד JSON שיקל על החיים של המפתחים.
- תוספת קטנה: המודל החדש ידע לנתח תמונות (עוד על זה בהמשך)
- וכמובן, לפי שמו, אמור להיות מהיר יותר מGPT4. Image
Sep 21, 2023 7 tweets 2 min read
טוב, אז אחרי שנרגענו מההכרזה, הגיע הזמן לדבר על מה שלא מדברים עליו: מה התמונה הגדולה יותר?

איך דאלי 3 נכנס במארג ההכרזות הצפוי לנו, למי הם מנסים לגנוב את ה"thunder" וגם, האם אנחנו רואים את OpenAI סוף כל סוף מתבגרת? הנה הפרשנות המלאה

תמונה_מג'ונרטת_עם_ויזואל_מדהים.JPG

נתחילה >> רבים אתמול הציפו כי השחרור של דאלי 3 עכשיו הוא אצבע בעין לקראת שחרור המודל הגדול של גוגל.

גוגל רמזה שהיא תיצור מודל חזק מאוד, כזה שידע להתמודד גם עם תמונות וכו'. ובפועל, יש מצב שהיא תכננה לנו משהו כמו הממשק של דאלי 3, כלומר: לדבר עם התמונה ולשפר אותה
May 3, 2023 5 tweets 2 min read
אני רוצה לשתף טיפ כלכלי שהתחלנו להקפיד עליו יותר בתקופה האחרונה. זה משהו שיכול לחסוך לכם 16.5% מהעלות של מה שאתם קונים. לא מעט. וזה בחינם >> הדבר הראשון שצריך לעשות זה להצטרף לכרטיס האשראי של "כזה אני רוצה I Need It". כרטיס אשראי מעולה בלי דמי כרטיס, עמלת המרת מט"ח ממש נמוכה (1%) וכל ההטבות הרגילות שיש. אבל זה לא הפואנטה >>
Jan 20, 2023 9 tweets 3 min read
טוב, אז שמתי VPN, שילמתי 8 דולר ואחרי כמה ימים "אומת" לי החשבון. אז מה יש שם בטוויטר בלו הזה והאם זה שווה את הכסף? שרשור >> קודם כל נדגיש שזה לא עובד בארץ. אני השתמשתי ב-VPN חינמי כדי "להיות בארה"ב". אחרי ששמים כרטיס אשראי (אין בעיה עם כרטיס ישראלי), וכתובת אמריקאית (ניתן להנפיץ) אז מקבלי את האישור וכל הפיצ'רים מופיעים לכם. חוץ מהווי הכחול שמגיע כמה ימים אחרי.
Dec 4, 2022 4 tweets 2 min read
רציתי לבדוק איך עובד יכולת הזיכרון של ChatGPT והגדרתי לו את המשחק 20 שאלות. התחלנו: הוא הצליח לשאול שאלות ממש טובות וכמעט הרגיש לי שהוא מצליח מהר מידי.
שימו לב שהוא שאל לגבי המין של הדמות לאחר שאמרתי שזה נשיא ארה"ב מכהן או עבר.

קצת מוזר נוכח העבודה שהיו רק גברים נשיאים.
Dec 3, 2022 5 tweets 1 min read
בפעם הראשונה שנהגתי בחזרה הבייתה אחרי נסיעה ברכב אוטונומי הרגשתי כל כך מטופש ופרהיסטורי.

אני מרגיש אותו הדבר עכשיו שאני בא לכתוב את הניוזלטר בדיוק בשבוע שבו נחשף לעולם ChatGPT. זה מזכיר לי שאלוף העולם ב"גו" הפסיק לשחק במשחק לאחר ההפסד לDeepMind. מה הטעם הוא אמר לעצמו. הרי ישנה ישות שלא משנה מה, תמיד תהייה יותר טוב ממנו.

בסוף, השיח עם GPT הוא בעצם שיח עם עצמנו. אנחנו בפינג פונג מחשבתי מולנו. בודקים מה נמצא שם בצד השני אבל בעצם רוצים לברר מה נמצא אצלנו.
Aug 1, 2022 8 tweets 3 min read
1/6 שרשור על איך נכנסים לתחום של Data Science כי יש הרבה שאלות סביב זה וצריך שרשור אחד שירכז כמה דרכים. 2/6 נתחיל קודם כל מזה שאין באמת הגדרה יבשה של מה זה DS והתפקיד משתנה בין חברה לחברה ולפעמים תלוי במצב של החברה. אם אתם רוצים לצלול ולהבין קודם מה זה בכלל מוזמנים לקרוא את הסקר תפקידים שעשינו בזמנו: machinelearning.co.il/10118/data-pos…
Jul 30, 2022 4 tweets 1 min read
אנחנו כבר סופ"ש שני נוסעים לאטרקציות בבאר שבע ומאוד מבסוטים.

הנסיעה לא כזו ארוכה, המקומות מצוינים, שפע חנייה בחינם וגם מחירים סבבה. היה ביקוש להמלצות אז הנה.
היום היינו ב "לונודע" שזה מוזיאון ילדים.

שלוש קומות עם כל מיני מייצגים אינטרקטיבים שהילדים לומדים. הצוות מאוד נחמד, יש מיזוג בדיוק כמו שצריך וגם קפיטריה עם מחירים סבבה. Image